RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Poimintoja

> Ohjelmat A-Ö
31:15 Audio: Rautajärvellä

Rautajärvellä

Pälkäneen Rautajärvellä on pitkä ja monipolvinen historia. mutta ei runsautta puutu nykyisyydestäkään. Vai miltä kuulostaa Hippeläisen sekatavarakauppa, jäsenkorjaus tai todellinen lähiruoka, johon raaka-aine tulee pihan toiselta puolelta?

26:8 Audio: Kolme Lapin tähteä

Kolme Lapin tähteä

Muusikko Lasse Hoikka, kultaseppä ja laulava poromies Eero Magga ja Joulupukki. Muun muassa nämä kolme Lapin tähteä tavataan sadan kilometrin säteellä 4-tiellä. Kesäsarjassa kuulemme kohtaamisia Sanna Kojon kanssa Suomen pisimmällä valtatiellä.

43:13 Audio: Uskollisuus vai uskottomuus - kumpaan sinä uskot?

Uskollisuus vai uskottomuus - kumpaan sinä uskot?

Oletko ollut uskoton tai uskottomuuden kohteena? Häpeä, syytös, syyllisyys – mitä muita tunteita uskottomuudesta voi seurata? Mitä uskollisuus merkitsee parisuhteelle? Entä voiko avoin suhde onnistua? Voiko olla uskollinen puolisolleen läpi monta kymmentä vuotta kestäneen liiton? Vieraana on Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja, psykoterapeutti Heli Vaaranen. Onnelliseksi -kesäsarjan toimittaa kirjailija-seksuaalikasvattaja Nina Kiiskinen.

20:6 Audio: Kesäteltta: Timo Parvela

Kesäteltta: Timo Parvela

Radio Suomen kesäteltta avasi liepeensä toukokuussa mielenkiintoisille vieraille. Sisätiloihin Pasilaan pystytetty teltta tarjoaa samalla testialustan, jonka avulla tutkitaan ihmisten käyttäytymistä pienessä suljetussa tilassa. Kirjailija Timo Parvela asuu keskellä ei mitään, tekee työtään yksin ja elää melkoista erakon elämää – paitsi onhan hänellä ympärillään sentään oma perhe. Parvelan Ella-kirjat ovat lapsiperheissä jo käsite, mutta on hän aikuistenkin elämästä kirjoittanut, esimerkiksi tv-sarja Taivaan tulien käsikirjoittajana. Telttaan Timolla on vaikea suhde, entisaikojen kokemukset telttailusta eivät kannustaneet jatkamaan harrastusta ja mukavuudenhalu on nykyisin suuri. Sitä paitsi lomallaan Timo Parvela haluaisi mielellään nähdä ihmisiä, joten kaupunkilomat kiehtovat häntä.

Kuuntele musiikkiohjelmia

> Kaikki musiikkiohjelmat
55:45 Audio: Moondance

Moondance

1. Delbert McClinton: Bright Side of the Road 2. Van Morrison: Moondance 3. Kirka: Rakkauden sain 4. John Mellencamp: Wild Night 5. Me'Shell NdegeOcello: Don’t Let Me Be Misunderstood 6. The Animals: It’s My Life 7. Jim & The Beatmakers: Bright Lights, Big City 8. Kate & Anna McGarrigle: Heart Like a Wheel 9. Indigo Girls: Southland in the Springtime 10. The Allman Brothers Band: Southbound 11. Fleetwood Mac: Need Your Love So Bad 12. Sonny Landreth: Congo Square.

53:32 Audio:

EINI - Haloo hela Finland REXI - Tanssia paljaalla navalla AGENTS JA JORMA KÄÄRIÄINEN - Aron lempeä RAULI B SOMERJOKI - Pilvet karkaa, niin minäkin LIISA TAVI JA OTTO DONNER - Vaeltava sydän DANNY - On meri tänään rauhaton MARION - Viimeinen tango Pariisissa AIJA PUURTINEN - Kesäkuume GEORGE OTS - Älä kiiruhda RITVA OKSANEN - Saavuthan AMADEUS LUNDBERG - yksinäisyys SINIKKA SOKKA - Viini EMMA SALOKOSKI - Kielettyjä asioita J. KARJALAINEN - On kaikki niin kuin ennenkin

48:20 Audio: Jungle Madness

Jungle Madness

No 1. Norah Jones, Come away with me No 2. Bill Perkins, Little bird (Tunnari). No 3. Martin Dennyn Jungle madness No 4. The Moonlighters ,Bali Hai No 5. Elvis Presley ,Hawaiian sunset No 6. Les Baxter ,Pyramid of the Sun No 7. Danny Kaye and the Andrews Sisters ,Civilization (Bongo, bongo, bongo) No 8. Dean Martin ,Cha Cha Cha D'Amour No 9. Brita Koivunen ja Olli Hämeen yhtye ,Pieni punainen mökki No 10. Olavi Virta ,Amor No 11. Sam Cooke ,Cupid No 12. Frank Sinatra & Duke Ellington orch. ,All I need is the girl No 13. Peggy Lee,All dressed up with a broken heart No 14. Carly Simon, Alone together No 15. Joni Mitchell You've Changed

42:25 Audio: Kalevi Sorsa ja hikinen tyttö bussissa

Kalevi Sorsa ja hikinen tyttö bussissa

1. Dexy's Midnight Runners: Come on Eileen 2. Quincy Jones: Ai no corrida 3. Paul Oxley's Unit: Another heartbreak 4. Yö: Likaiset legendat I 5. Bangles: Eternal flame 6. The Replacements: Kiss me on the bus 7. Foreigner: I want to know what love is 8. Kotka Rankki ohutta yläpilveä: Pearl Harbour 9. Johnny Hates Jazz: Shattered dreams 10. Irene Cara: Flashdance .. What a feeling! Toimittajana Susanna Vainiola.

Kuuntele luonto-ohjelmia

> Kaikki luonto-ohjelmat
11:52 Audio: Tahvo-mäyrää etsimässä

Tahvo-mäyrää etsimässä

Voiko joku nisäkäsyksilö olla hölmömpi kuin toinen? Onko esimerkiksi mäyrien käyttäytymisessä eroja? Se selvisi Luontoretkellä, kun Juha Laaksonen saapui Petri Asikaisen vieraaksi Helsingin Vallisaareen etsimään Tahvoa, Asikaisen tuttua, herttaista mäyräkaveria. Tahvo ilmeisesti piilottelee, mutta jälkiä ja jätöksiä ainakin löytyy. Kuva: Juha Laaksonen / Yle

1:50:5 Audio: Luonto-Suomi: hurmaavat ötökät 0203-17600

Luonto-Suomi: hurmaavat ötökät 0203-17600

Luonto-Suomen ötökkäillassa pähkäillään luontomme pikkuvipeltäjiä, kaiken maailman surisevia ja ryömiviä otuksia. Näin kesällä niitä on liikkeellä enemmän kuin paljon, vaikka kesä onkin ollut viileä ja tuulinen. Kysymyksiin luontomme hurmaavista, mielenkiintoisista tai jopa pelottavista ötököistä vastaamassa ovat koppakuoriasiantuntija Ilpo Mannerkoski ja hyönteisasiantuntija Petri Ahlroth Suomen ympäristökeskuksesta. Juontajina Riku Lumiaro ja Juha Blomberg.

3:16 Audio: Ihmeellinen luonto

Ihmeellinen luonto

Sauli Naantalista soitti Luonnonkukkien loistetta -lähetykseen viikko sitten. Eipä tiennyt Blomis puhelinkanavan liukusäädintä avatessaan millainen mediarumba seuraavasta neljästä minuutista kehkeytyisikään. Yht’äkkiä kaikki tuntuivat olevan kiinnostuneita asiasta aina Ruotsia, Amerikkaa ja jopa Australiaa myöten. Valtavan hienoa sanoisin ma. Sillä luonto, jos mikä on ihmeellinen asia. Sitä voi pohdiskella mielessään Saulin tavoin nähdessään ranta-alpin ja mesiangervon vierekkäin syömässä samaa multaa ja juomassa samaa vettä, että miten niistä voikin tulla niin erilaisia. Samalla tavalla kuin meistä ihmisistä. Nimittäin, moni meistä pallontallaajista tänäänkin syö lihapullansa, riisiannoksensa, sushilautasensa tai kasviskeittonsa eli ruokansa ja juo päälle vaikkapa sitä vettä. Ja silti me kaikki näytämme ihan erilaisilta, ajattelemme eri tavalla, pukeudumme eri tyyliin ja puhumme jopa eri kieliä. Sisäisesti olemme kaikki kuitenkin ajattelevia ihmisiä. Suurimmalta osin. En tosin joidenkin ajatuksia täysin ymmärrä, mutta annan niidenkin rikkaruohojen elää valkolehdokkien, sinikellojen, mustien sarviorvokkien ja punaisten ruusujen keskellä miettimättä glyfosaatin käyttöä. Glyfosaatti muuten, on se kuuluisa aine, joka todellakin tappaa talossa ja puutarhassa. Ajatelkaas rakkaat ystävät hetki. Jos kaikki maailman ihmiset pohtisivat mieluummin mukavia asioita, kuten kukkasia tai mehiläisiä niin miten paljon mukavampaa meillä olisikaan. Päivän uutisvirtakin olisi ihan toisenkaltainen. (uutistunnari tähän!) “Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalista on löytänyt tänään uuden kukkalajin Karjalohjalta. Niinistö otti välittömästi yhteyden Venäjän presidentti Vladimir Putiniin Siperiaan, jossa KGB eli Kreml Generalissimus Birding -yhdistys on ollut viikon ajan bongaamassa harvinaista amerikankuikkaa. Putin onnitteli Niinistöä löydöksen johdosta ja kutsui samalla Angela Merkelin ja Barack Obaman yhteiselle luontoretkelle.” (lopputunnari) Luonnontarkkailu, kasvien kuvaaminen, metsissä samoilu ja bongaus ja ennenkaikkea luontoasioista puhuminen toisille ihmisille vapauttavat energiamme ihan toisille tasoille. Sen sijaan, että kun nykyisin kadulla kulkiessamme bongaamme erinäköisiä ihmisiä samalla miettien kuinka heitä voisikaan kotoa käsin anonyymisti loukata sosiaalisessa mediassa, pysäyttäisimme sen “erinäköisen” kanssakulkijan, aloittaisimme keskustelun - sen paljon puhutun ja peräänkuulutetun dialogin - ja kertoisimme viimeisimmän hyönteishavaintomme puiston nurkalta tai lokinpoikasen piipityksen aikaansaaman ilahtumisen tunteen. Eikö olisikin ihmeellistä ja vapauttavaa. No luonto on. Tiedän ja suorastaan näen nyt monen radiovastaanottimen äärellä otsasuonien pullistuvan ja kuulen verenpaineen kohinan. “Ideologista hönöilyä ja monikulttuurista vapaa-ajattelua ja propagandaa Blomis siellä taas syöttää MINUN verovaroillani” Aivan, sitäpä juuri. Koska se on mun luonto.

Ajankohtaista

Toimittaja Nina Kiiskinen

Onnelliseksi-ohjelmasarja pyrkii vastaamaan seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin ja lieventämään siihen liittyvää hämmennystä. Lähetä kysymyksesi ohjelmaan

Muualla Yle.fi:ssä