RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Poimintoja

> Ohjelmat A-Ö
30:35 Audio: Lakritsinkeitossa Kuusankosken yössä
Jokapaikan Reetta

Lakritsinkeitossa Kuusankosken yössä

Lakritsitehtaassa tuoksuu huumaavalle. Kellonaika on kummallinen päiväeläjälle, lakukeitto kun laitetaan tulille puolen yön tietämillä. Lakritsinkeitto kuulostaa makealle hommalle, mutta se on myös aikaa vievää, ainakin tässä tapauksessa: Kuusankoskelaisen Lakumestan yrittäjä Janne Mauno paiskii kuusi päivää viikossa pitkää päivää. Onneksi kaverina on velipoika, joka saapuu myös aina jossain vaiheessa yötä sorvin ääreen. Hommia piisaa lakunkeitosta sen prässäämiseen, paistoon ja keittämiseen. Puhumattakaan vielä marmeladin ja toffeen valmistuksesta. Reetta Arvila tapaa sekä Janne että Jyri "Taavi" Maunon.

30:00 Audio: Voisiko puolustusvoimatkin yhtiöittää?
Pyöreä pöytä

Voisiko puolustusvoimatkin yhtiöittää?

Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Anu Koivunen ja Mika Pantzar. Pyöreässä pöydässä väitellään ajankohtaisista aiheista Pauli Aalto-Setälän johdolla. Ovaalin pöydän äärellä onnitellaan aluksi Vuoden urheilijaa, Leo-Pekka Tähteä. Mediatutkija Anu Koivunen pohtii kielen valtaa. Hän on lukenut The Guardian -sanomalehden artikkelia tulevan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin käyttämästä kielestä. Artikkelin mukaan Trumpin puheesta löytyy sellaisia piirteitä kuten toistaminen, kaavamaisuus ja aggressiivinen sävy ja ne arkistuvat, normalisoituvat. Hazard sanoo talouden kielen vallanneen yleisen keskustelun, ja Pantzar pitää tätä piirrettä ärsyttävänä. Mikä on nykyään julkista ja yhteistä? Tästä ritareita puhututtaa vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard. Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalo sanoi kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen saaman tuomion jälkeen, että Hakkarainen on käyttänyt "yleisesti käytössä olevia sanamuotoja" - Hazard on eri mieltä. Tutkimusprofessori Mika Pantzar ajatusleikkii liikenne- ja viestintäministeriön linjalla ja ehdottaa puolustusvoimien yhtiöittämistä. - Maksaisimme vasta sodan tullen vaikkapa väestönsuojelupalveluista, hän visioi. Hän kehuu liikenne- ja viestintäministeriön ehdotusta villiksi ja levottomaksi ja sanoo toivovansa samaa raikkautta myös sote-puolelle, vaikkei liikenne-ehdotuksista pidäkään. - Milloin valtiosta tuli huono järjestely? penää Hazard, joka ihmettelee näkemystä yritysten ylivertaisuudesta valtioon nähden. Twitterissä #pyöreäpöytä

33:34 Audio: Pettikö elämä minut kun sairastuin vakavasti?
Kaikki kotona

Pettikö elämä minut kun sairastuin vakavasti?

Kaikki kotona -lähetyksessä vieraina oli kaksi selviytyjää, jotka ovat opetelleet elämään vakavan sairauden kanssa. Rintasyövän kanssa kamppaillut juontaja, ex-missi Heidi Sohlberg ja elinsiirtourheilija Risto Aholainen, jonka sairaus on kystinen fibroosi. Mistä sairauden ensijärkytyksen jälkeen saa kerättyä voimaa sairastamiseen saati toipumiseen? Ja tulevaisuus - uskaltaako sitä edes suunnitella? Tunsin kyllä elämän pettäneen minut, kun rintasyöpädiagnoosi varmistui, kertoo Heidi Sohlberg. - Kauan en tässä tunteessa vellonut, vaan nopeasti sain taistelutahtoni nousuun. Mietin myös, että käykö minulle kuin äidilleni, joka kuoli 38-vuotiaana syöpään. Tunteiden vuoristoradalla kysymyksiä sinkoili mieleeni. Miksi juuri minä? Miksi elämä kohtelee perhettäni näin? Risto Aholainen ei missään vaihessa ole kokenut elämän pettäneen. - Ehkä siksi, että sairaus on minulla aina ollut. Kun olin tosi huonona, tietysti tunsin myös ahdistusta. Pikaisesti kuitenkin aloin miettiä, että ei J...lauta! Tähän ei nyt jäädä makaamaan, happiletkut mukaan vaan, ja koiran kanssa lenkille. Sisulla ja ärripurri-meinigillä mennään elämässä eteenpäin, eikä heitetä hanskoja tiskiin vakuuttavat Heidi ja Risto. Heidi iloitsee jälkikasvusta, joka tuo voimaa ja energiaa huononakin päivänä. - Kun lapset tulevat vierelle elämäniloa pursuvina, väkisinkin tsemppaan itseni mielen alhosta ylös. Loppujen lopuksi elämä on ihan kivvaa, sanoo Risto lupsakkaasti savolaisittain. Kaikki kotona -lähetyksen toimittajina olivat Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

12:30 Audio: Annikki Aaltonen on eläinsuojeluihminen henkeen ja vereen
Radio Suomesta poimittuja

Annikki Aaltonen on eläinsuojeluihminen henkeen ja vereen

Kun lahtelaiselta Annikki Aaltoselta kysyy, että saako sinua kutsua kissamummoksi, hän pohtii tovin ja vastaa, että "kyllä kait mua saa". Aaltosella on kotonaan kahdeksan kissaa ja sen lisäksi hän on huolehtinut muiden kissoista ja muistakin lemmikeistä jo 40 vuoden ajan. Aaltonen on eläinsuojeluihminen henkeen ja vereen, hän puhuukin itse mieluummin elämäntavasta kuin työstä. Viime vuonna Aaltonen sai Helsingin eläinsuojeluyhdistykseltä eläinsuojelun Topelius- palkinnon tunnustukseksi siitä työstä, jota hän on tehnyt eläinten eteen. Eläinsuojelu-uransa alkuvuosina Aaltonen kertoo itkeneensä paljon; eläinten kohtaloa, ihmisten julmuutta ja typeryyttä. Mutta karujen kohtaloiden ääreen ei voi jäädä märehtimään, muuten työtä ei jaksa tehdä. Aaltonen sanoo, että ikävien eläinkohtaloiden vastapainoksi työ on tarjonnut lukemattomia onnen hetkiä. Kuten nyt vaikkapa se Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen löytötalolle postitettu kuvakirja Peikko-Eemelistä. Kissasta, jota Annikki Aaltonen hoivasi kahdeksan vuotta sitten. Lautakasaan jumiin jäänyt pennunrääpäle oli kasvanut komeaksi kolliksi, joka opasti omistajiensa nuoria kissoja talon tavoille. Kuvakirjaa selatessakin tuli kyynel. Mutta se oli Aaltosen mukaan onnenkyynel. Sanna Pirkkalainen vieraili Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen löytötalolla.

49:26 Audio: Kissatalon elämää ja elämän suuret käänteet
Kaikki kotona

Kissatalon elämää ja elämän suuret käänteet

Sanna Pirkkalainen vierailee Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen löytötalolla oppaanaan Annikki Aaltonen. Tiistai-iltaisin Kaikki kotona -lähetyksessä ollaan mukana Ylen Vaakakapinassa. Maria Jyrkäs kertoo kolumnissaan, mitä muutosta suunnittelevan pitäisi tietää. Hän muistuttaa elämänsä käännettä empiviä siitä, että kannattaa varautua siihen, että yhden asian sijasta muuttuu todennäköisesti monta. Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

Kuuntele musiikkiohjelmia

> Kaikki musiikkiohjelmat
55:20 Audio: Aitoja ja väärennöksiä
Yötä kohti

Aitoja ja väärennöksiä

1. MIKKO KUUSTONEN: Tunnen tämän ikävän 2. PATRICK BRUEL & ANA TORROIJA: Qui a le droit 3. JILL JOHNSON: Himlen är oskyldigt blå 4. FAITH HILL: If this the end 5. HAPPORADIO: Sinun vaikka hajoat 6. JENNIFER LOPEZ & MARC ANTHONY: Olvidame  y pega la vuelta 7. EVA PEVARELLO: Caruso 8. ENNIO MORRICONE: Immagini del tempo 9. CHET BAKER: I Fall in Love Too Easily 10. NINA SIMONE: Something to live for 11. LAURA MVULA: Magic 12.HUGO DIAZ: Mano a mano

55:39 Audio: Soulmies ja rouva Robinson
Jake Nymanin Popradio

Soulmies ja rouva Robinson

1. Chad & Jeremy: Summer Song 2. David & Jonathan: Michelle 3. Peter & Gordon: Lady Godiva 4. Young Idea: Mr. Lovin Luggage Man 5. The Marbles: Only One Woman 6. Barry Ryan: Eloise 7. Sonny & Cher: I Got You Babe 8. Nancy Sinatra & Lee Hazlewood: Some Velvet Morning 9. Glen Campbell & Bobbie Gentry: All I Have to Do Is Dream 10. The Righteous Brothers: Unchained Melody 11. Tom & Mick and The Maniacs: I Who Have Nothing 12. Sam and Dave: Soul Man 13. Marvin Gaye & Tammi Terrell: Ain't no mountain high enough 14. Simon & Garfunkel: Mrs. Robinson.

54:51 Audio: Perhesiteitä
Pekka Laineen Ihmemaa

Perhesiteitä

Branford Marsalis Quartet featuring Terence Blanchard: Mo' Better Blues Kyle Eastwood Quartet: Emerald The Staple Singers: Will The Circle Be Unbroken Johnny Cash & The Carter Family: Daddy Sang Bass Joanna Neel: Daddy Was A Preacher But Mama Was a Go-Go Girl Marjatta ja Martti Pokela: Ullan kans Jemina & Selina Sillanpää: En sois Mirel Wagner: I Wanna Be Sedated Litku Klemetti: Elämä on ilta Tero-Petri & Korvaamattomat: Voisinpa sanoa Mikki Kauste: Onnellinen Joose Keskitalo: Tietoisuus

Muualla Yle.fi:ssä