RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Ohjelmat A-Ö
27:45 Video: Kylillä

Kylillä

Kauppa-auto on nähtävyys mökkiläisille, mutta maaseudun elävänä pitämiselle se elinehto. Esimerkiksi Varpasalon saaresta on parikymmentä kilometriä lähimpään kauppaan Rääkkylän keskustaan. Varpasalolaiset ovat houkutelleet turisteja Italiaa myöten. Kylillä päästään piirakkamestarin oppiin, sillä aitoja karjalanpiirakoita on seudulla tapana leipoa joka lauantai.

10:00 Video: Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

Jutta ja Jyrki ovat päätyneet keskenään lopulliseen eroon. Toukokuussa Tohtori Raimo vielä yritti Jutan ja Jyrkin eroterapiassa pitää lapsen, pikku-Hallituksen puolia. Nyt tiedämme että lopulta superparin molemmat puoliskot hylkäsivät pikku-Hallituksen.

24:26 Video: Minna Pyykön maailma

Minna Pyykön maailma

Pikkutrappi, yskärääkkiäinen, partasaku, punaperäkaklattaja, aarnihokko, pikkuviistäjä, ulappakeiju.Maailman kaikilla noin 10 000 lintulajilla on suomenkielinen nimi. Nimiin mahtuu kuvailevia, runollisen kuuloisia, hassujakin. Miten ihmeessä niitä nimiä voi keksiä niin paljon? Yllättäen lintujen nimeäminen oli paljon helpompaa kuin nisäkkäiden, vaikka maailman nisäkkäitä onkin puolet vähemmän, kertoo prof. Juhani Lokki, joka on ollut mukana molemmissa toimikunnissa. Maailman matelijoiden ja sammakkoeläinten nimeäminen on parhaillaan myös käynnissä, mutta työ on vasta aika alkussa, eikä valmista tule vielä vuosiin. Kuva: Juha Laaksonen / Yle

1:56:00 Video: Onnen sävel

Onnen sävel

Juontaja Markus Turunen. Ohjelman musiikit: REIJO TAIPALE Niittykukkaset, RITVA OKSANEN Iitin Tiltu, KIPPARIKVARTETTI Kimmon puuhevonen, VILHO VARTIAINEN Nuoruusmuistoja, ESKO RAHKONEN Syvä kuin meri, REINO HELISMAA Meksikon pikajuna, ANNIKKI TÄHTI Laulu kahdesta pennistä, JUKKA KUOPPAMÄKI Paljon sanomatta jää, PASI KAUNISTO Maa muuttukoon, MATTI ESKO Nauti ja elä, IRWIN GOODMAN Maailma on kaunis, TUURE KILPELÄINEN Ystävänpäivä, ABBA Money, money, money, JUICE LESKINEN Ollaan ihmisiksi, KAIJA KOO Supernaiset, STRAY CATS Runaway boys

28:54 Video: Suomi soi

Suomi soi

1) Pauli Räsänen: Suviyön tenho 2) Matti Jurva: Lesken lempi 3) Pirkko Mannola: Hopeakuu 4) Esko Rahkonen: Lapsuusajan maisemissa 5) Susanna Haavisto: Avaa vasta kun olet 40 v. 6) Pekka Tiilikainen: Jälkikuva 7) Ninni Poijärvi: Ampiainen. Toimittajana Josper Knutas.

Yle Radio Suomi

Muualla Yle.fi:ssä