RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Poimintoja

> Ohjelmat A-Ö
30:46 Audio: Sallan Naruskassa retkeilymajalla
Jokapaikan Reetta

Sallan Naruskassa retkeilymajalla

Vaikka Ukka ja Pirjo Santala asuvat monella mittapuulla mitattuna kaukana ihmisvilinästä ja melskeestä, ei heillä tule Sallan Naruskassa juuri koskaan hiljaista tai yksinäistä, sillä he pyörittävät entisen kyläkoulun tiloissa retkeilymajaa. Ukka on eläköitynyt entinen poliisi ja Pirjo työskentelee edelleen myös tekstiilityönopettajana Sallan kansalaisopistossa. 80-luvun alussa Helsingistä Sallaan muuttaneen pariskunnan liikenevä aika menee hiljaisuutta ja rauhaa etsivien matkailijoiden kanssa touhutessa. Retkeilymajayritys on heille elämäntapa. Reetta Arvila on tällä kertaa Naruskassa tutustumassa matkailyrittäjien arkeen.

26:50 Audio: Karavaanarin sielunelämää
Radio Suomen Iltaohjelma

Karavaanarin sielunelämää

Maantien kutsua on vaikea vastustaa. Siksi vaunut ja autot on taas kaivettu talleista ja pressujen alta, karavaanari on valmiina kesään. Mutta onko karavaanari teiden tukko vai kaikkien kaveri? Vai kenties jotain ihan muuta? Tuoja Semeri matkaa asuntovaunulla perheensä ja koiriensa kanssa. Pilke silmäkulmassa hän kertoo, että viisihenkinen perhe mahtuu vaunuun välillä hyvin ja välillä huonosti. Toimittajana Sanna Pirkkalainen.

30:00 Audio: Ehdotus tiedustelulaista jakaa Pyöreän pöydän kahtia
Pyöreä pöytä

Ehdotus tiedustelulaista jakaa Pyöreän pöydän kahtia

Ssuoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Keskustelijoina ovat Taru Tujunen, Juha Itkonen ja Pekka Seppänen. Kirjailija Juha Itkonen on lukenut uusinta Pisa-uutista: suomalaisnuoret ovat selvityksen maista viidenneksi tyytyväisimpiä. Hän on kuitenkin perisuomalaisesti huolissaan, koska hän epäilee, että stressittömyys tarkoittaa huonoa koulumenestystä. Muut näkevät uutisen hyvänä uutisena, ja perustelevat kantansa niin hyvin, että lopulta Itkosen pää saadaan käännettyä. Yrittäjä Pekka Seppänen sanoo, että tulevan tiedustelulain perustelu "kansallisella turvallisuudella" tuo hänelle turvattoman olon. "Kansallista turvallisuutta" vaalitaan hänen mielestään "vähän ikävämmissä maissa". Muut yrittävät hälventää hänen pelkojaan, mutta Seppänen ei anna helpolla periksi vaan löytää uusia epäilyksen aiheita. Viestintätoimiston toimitusjohtaja Taru Tujunen ihmettelee Ranskan presidentinvaalien kampanjoinnissa esitettyjä vaalilupauksia. Vasemmiston Jean-Luc Mélenchon on näet ehdottanut, että yli 360 000 euroa vuodessa ansaitsevien veroaste nostettaisiin 100%:iin. Tujusesta ehdotus on älytön, sillä hänestä politiikka on vakava asia ja lupauksista pitää ottaa vastuu. Itkonen komppaa häntä, mutta Seppänen on aivan eri linjoilla. Twitterissä #pyöreäpöytä

Kuuntele musiikkiohjelmia

> Kaikki musiikkiohjelmat
56:09 Audio: Tien päällä taas
Jake Nymanin Popradio

Tien päällä taas

1. The Kinks: Waterloo Sunset 2. The Box Tops: Neon Rainbow 3. Ray Davies & Alex Chilton: ‘Til the End of the Day 4. Kirsty MacColl: Days 5. Joan Armatrading: The Weakness in Me 6. Melissa Etheridge: Refugee 7. Tom Petty & The Heartbreakers: Into Great White Open 8. The Traveling Wilburys: Handle with Care 9. ELO: Rockaria! 10. M.A. Numminen: Route 66 11. Jussi & The Boys: Valtatie 66 12. Heartworn: L.A. Freeway 13. Katie Melua: On the Road Again 14. Hector: Jos sä tahdot niin.

Kuuntele luonto-ohjelmia

> Kaikki luonto-ohjelmat
12:46 Audio: Liito-oravaa etsimässä
Luontoretki.

Liito-oravaa etsimässä

Millä eläimellä on hopeanharmaan värinen turkki, pyöreähkö pää, tummat nappisilmät ja pitkähkö häntä. Tämä mystinen nisäkäs painaa alle 200 grammaa, ja naaras on kookkaampi kuin koiras. Joko alkaa valjeta? Ai ei vaan, no kerrotaan lisää. Hypätessään ilmaan eläin levittää etu- ja takajalkojen välisen kalvomaisen ihopoimun ja liitää sen avulla yli viisikymmentä metriä. Luontoretkellä luontoharrastaja Pertti Panula ja Juha Laaksonen ovat Kirkkonummella liito-oravametsässä. Tavoitteensa on nähdä tuo mystinen veijari, vaan mitenköhän onnistuu kun se kuitenkin on hämärän eläin ja aamu on jo valjennut. Kuva: Juha Laaksonen / Yle

Muualla Yle.fi:ssä