RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
33:44 Audio: "Merta ei tarvitse rakastaa, mutta hyvä ystävä kannattaa olla"
Puheen Iltapäivä

"Merta ei tarvitse rakastaa, mutta hyvä ystävä kannattaa olla"

Parasta Utössä ovat myrskyt ja ne tyynet hetket aamulla varhain. Merta ei tarvitse rakastaa, mutta hyvä ystävä kannattaa olla. On se sen verran vahva elementti, että vaikeaa on, jos ei yhtään pidä siitä, kuvailee merta luontotoimittaja Juha Laaksonen. Utön karu saari kaukana merellä on paikka, jolla on värikäs historia niin maanpuolustuksen kuin haaksirikkoutuneiden laivojen pelastus tarinoiden näkökulmasta vuosisatojen ajalta. Saari on kiinnostava myös luontonsa ansiosta niin asukkaidensa kuin saarella tiuhaan vierailevien turistien mielissä. Mutta millainen on ornitologinen murhatarina ja kuinka erikoista on lintuharrastajien elämä saaristossa? Hanna Kinnusen vieraana Murha Lintusaaressa romaanin kirjoittaja, luontotoimittaja Juha Laaksonen. - Se on hyväntuulen kirja, vaikka siinä murha tapahtuukin, paljastaa Laaksonen.

21:18 Audio: Näyttelijä Noora Dadu: Sanoissa viehättää sama kuin niissä ahdistaa - ne eivät koskaan osu maaliin
Puheen Iltapäivä

Näyttelijä Noora Dadu: Sanoissa viehättää sama kuin niissä ahdistaa - ne eivät koskaan osu maaliin

“Ehkä ne vaikeudet, joita tätä ystävyyttä rakennettaessa on kasaantunut ovat suureksi osaksi johtuneet kielestä. Ei taida olla kahta ihmistä, jotka puhuisivat samaa kieltä. Jokainen puhuu omiaan”, kirjoittaa Eeva-Liisa Manner kirjeessään Anna-Liisa Mäenpäälle. Sanat osuivat ja upposivat myös näyttelijä Noora Daduun. - Sanoissa viehättää sama kuin niissä ahdistaa. Se etteivät ne oikein koskaan osu maaliin. Kokemus siitä, ettei toinen ymmärrä mitä sanoo. Miten helppoa onkaan kuulla väärin, Dadu pohtii. Yhteiskunnallinen puolipalestiinalainen näyttelijä, saako Dadu olla mitään muuta? Suvi Puukangas haastattelee.

30:00 Audio: Onko euroalue Japanin tiellä?
Politiikkaradio

Onko euroalue Japanin tiellä?

Maailmassa on velkaa tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Samaan aikaan kehittyvien talouksien talouskasvu osoittaa hyytymistä ja euroalue matelee nollakasvussa. Yhdysvalloissa talous sen sijaan kasvaa vahvasti ja Fed mitä todennäköisemmin nostaa pian ohjauskorkoaan. Mitä tästä epäsymmetriasta pitäisi ajatella? Onko euroalue nimenomaan vaarassa suistua pitempiaikaisen matalan talouskasvun ellei deflaation tielle, Japanin tyyliin? Politiikan kuumottavat aiheet eli yhteiskuntasopimus ja hallituksen pakkolait sekä hallintarekisterisekoilu ovat myös mukana paketissa. Sakari Sirkkasen haastateltavina ovat Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä ja Ilmarisen talous- ja hallintojohtaja Jaakko Kiander.

26:57 Audio: Emman johtaja Kalhama: Olen valmis ottamaan riskejä
Puheen Aamu

Emman johtaja Kalhama: Olen valmis ottamaan riskejä

Museonjohtajana riskinotto pitää olla jollain tavalla hallittua. Pitää luottaa intuitioon! Jos ilmassa on merkkejä, että riskit eivät realisoidu suurella todennäköisyydellä, niissä tilanteissa olen valmis ottamaan riskejä, paljastaa Emma-museon johtaja Pilvi Kalhama. Espoon modernintaiteen museossa Emmassa avautui vastikään Kosketus-nimisen näyttelyn kolmas osa “Ihminen ja valta”. Siinä vallan olemusta pohditaan niin sosiaalisesta, yhteisön kuin ekosysteeminkin näkökulmasta. Kosketus -sarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat niin ikään käsitelleet ihmisenä olemista, lisäksi näyttelyssä nousevat esiin tilan ja vuorovaikutuksen teemat. Ihmisyyden kiinnostavia puolia esittelee myös italialaisen, pitkään unohduksissakin olleen italialaistaiteilija Carol Raman Polte-näyttely, jota kutsuttiin jopa pieneksi riskiksi. -Museonjohtajana haluan tuoda kiinnostavia näkökulmia ja avauksia. Toisaalta johtajana joudun miettimään, että suurnäyttelyt ja -satsaukset tuovat kävijöitä. On helppo ratsastaa tunnetuilla nimillä. Toisaalta tiedän, että ihmiset ovat kiinnostuneita uusista asioista, kiinnostuneita itse löytämään asioita, ettei kaikkea pureskella valmiiksi. Ensi vuonna Emma-museo juhlii 10-vuotista taivaltaan. Millaiseen suuntaan Emmaa nyt ollaan viemässä? Silja Raunion vieraana Emma-museon johtaja Pilvi Kalhama!

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä