RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
29:03 Audio: Vappu Pimiä tarjoaa hyvää ja helppoa ruokaa
Puheen Iltapäivä

Vappu Pimiä tarjoaa hyvää ja helppoa ruokaa

Ruokatreffeillä Vappu Pimiä Uraäidin ja kotiäidin kiireistä elämää elävä juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä saapui Ruokatreffeille yhdessä pian puolivuotiaan, iloisen Selma-tyttären kanssa. - Mä olen aina ollut tosi kiinnostunut ruoasta - lapsena jo kokkailin kerrosleipiä ja pizzaa Mikki-Hiiren keittokirjasta, nauraa Vappu, jolle ruoassa tärkeää on terveellisyys ja monipuolisuus. - Kukin elää tavallaan ja mä kierrän eineshyllyt kaukaa. Pyrin syömään puhdasta normaalia ruokaa - mulla ei ole mitään dieettiä. Ja mä haluan näyttää lapsille, että mistä ruoka tulee oikeasti - että he eivät luule kananfileiden juoksentelevan ja kasvavan fileinä, toteaa Vappu Pimiä. Viikonloppuisin hän suunnittelee menyt - oli vieraita tai ei, ottaa isomman lapsen mukaan ruoan valmistukseen ja myös viljelee itse mökillä kasviksia. Mistä pienten lasten äiti repii ajan tähän kaikkeen? Tiina Lundberg toimittaa.

56:27 Audio: Radio Helsinki – Kummallinen kaupallinen radio
Sami Tenkanen

Radio Helsinki – Kummallinen kaupallinen radio

Radio Helsinki on kummallinen kaupallinen radio. Palkittu, arvostettu, rakastettu ja vihattu Radio Helsinki sai alkunsa puolivahingossa ja sen jälkeen matkan varrelle on mahtunut suuria muutoksia, omistajanvaihdoksia, kansalaisadresseja, konkurssiuhkaa, joukkorahoitusta ja vaikka mitä. Radio Helsingin tarina voisi olla elokuvan tarina, paitsi että totuudenmukainen tarina tuskin olisi uskottava. Paula Salovaara ja Maria Veitola ovat kulkeneet Radio Helsingin kyydissä ja olleet mukana tekemässä kanavaa jo silloin kun se ei vielä edes ollut Radio Helsinki. Omaehtoinen kanava ja omaehtoiset tekijät ovat olleet innoittajina ja inspiraation lähteenä monille nykyisille radion tekijöille. Kaupallisten radioiden tarinassa Radio Helsinki ansaitsee ehdottomasti kokonaisen oman jaksonsa.

15:18 Audio: Elokuvafestivaali kotisohvalla yhdessä muiden kanssa
Puheen Iltapäivä

Elokuvafestivaali kotisohvalla yhdessä muiden kanssa

-Teeman elokuvafestivaali on täällä taas. Viisi päivää elokuvan juhlaa keskellä marraskuun pimeyttä, iloitsee Yle Teeman tuottaja Kati Sinisalo. Yle Teema viettää jälleen elokuvan juhlaa marraskuun lopun kunniaksi. 26.-30.11 on viiden päivän ajan tarjolla niin uusia leffoja, restauroituja klassikkoja, mykkä- ja musiikkielokuvia. Ja tietysti puhetta elokuvista. Yle Teeman tuottaja Kati Sinisalo kertoo kattavasta tarjoilusta. Toimittaja on Hanna Kinnunen.

29:58 Audio: Suomi on henkisesti kypsynyt sallimaan sotilasoperaatiot ulkomailla
Politiikkaradio

Suomi on henkisesti kypsynyt sallimaan sotilasoperaatiot ulkomailla

Ranskan presidentin yllättävä vetoaminen EU:n turvatakuisiin nopeuttaa Suomen lainsäädännön muuttamista, sanoo ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok). Lakimuutokset sotilastoiminnan sallimiseksi ulkomailla tulevat eduskuntaan heti vuoden 2016 valtiopäivien alussa. Eduskunnan enemmistö on myös valmis takaamaan Suomelle mahdollisuuden sotilastoimintaan ulkomailla, uskoo ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok). ”Eduskunnassa enemmistö selvästi on varmasti sitä mieltä, että me tarvitsemme myöskin mahdollisuuden sotilaalliseen toimintaan. Enemmistö on varmasti.” ”Onko siellä sitten jotain voimia eduskunnassa kuitenkin, joille tämä on liian pitkälle menemistä? Sitä me emme tiedä, mutta luulisi että nykytilanne auttaa kyllä ymmärtämään sitä, että Suomen täytyy saada uudenlaisia keinoja”, sanoo Salolainen Politiikkaradiossa. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matti Vanhasen mukaan poliittinen ilmapiiri on Suomessa asteittain kypsynyt hyväksymään Suomen sitoutumisen sotilastoimintaan myös ulkomailla. ”Tämä on tällainen henkinen kypsyminen, joka tässä on asteittain tapahtunut. Se on erittäin suuri muutos meidän koko sodanjälkeisessä puolustusajattelussa.” ”Poliittinen tahto on asteittain kehittynyt, tähän on sitouduttu, mutta varsinkin kansalaismielipiteen tasolla varmaan tullaan törmäämään perusteltuihin mielipiteisiin, että yleistä asevelvollisuutta pitää käyttää vain oman maan puolustamiseen”, sanoo Vanhanen Politiikkaradiossa. Vanhasen mukaan EU:n turvatakuut eivät kuitenkaan korvaa Suomen omia puolustusratkaisuja. ”Nämä Lissabonin sopimuksen artiklojen tulkinnat, ne on erittäin tärkeitä. Pitää katsoa mitä sieltä saadaan, mutta ei pidä mennä siihen, että ajatellaan että ne korvaisivat jotain meidän omassa puolustusratkaisussa. Siellä ei ole tällaisia automaattisia mekanismeja, jotka vastaisivat Naton järjestelmiä, eli sitä ei pidä rinnastaa tähän Natoon”, sanoo Vanhanen Politiikkaradiossa. ”Jos kansainvälisesti halutaan, että joskus meitä autetaan, niin meidän pitää olla valmiita myös auttamaan itse”, toteaa Vanhanen. Tapio Pajunen / Politiikkaradio

29:39 Audio: Downshiftaajat-sarja piikittelee nykypäivän kohtuuttomille odotuksille
Puheen Aamu

Downshiftaajat-sarja piikittelee nykypäivän kohtuuttomille odotuksille

Puheen Aamun vieraana elokuva- ja tv-ohjaaja Teppo Airaksinen. Airaksisinen tunnetumpia ovat töitä tv-sarja Kimmo, Uusi Päivä ja elokuvat Kulman pojat sekä Napapiirin sankarit 2. Ohjaajan tuorein sarja Elisa Viihteen nettisivuilla nähtävä Downshiftaajat, kertoo kahdesta pariskunnasta, joista toinen yrittää ylläpitää vapaata elämäntyyliä työttömyydestä huolimatta. Sarjassa pääosia näyttelevät Mikko Leppilampi, Jussi Vatanen, Anna-Leena Härkönen, Niina Lahtinen sekä Iina Kuustonen. - Lähettiin hakemaan tähän sarjaan realistisempaa otetta, esimerkiksi sitä ei leikattu niin paljon. Tämä aiheutti näyttelijöiden keskuudessa jännitystä ja muun muassa Jussi Vatanen sanoi, että nyt mun kupla puhkeaa, Airaksinen kertoo. Toimittajana Silja Raunio.

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä