RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
Ali Jahangiri

Dome Karukoski ymmärtää munasillaan juoksevia miehiä

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski on saanut maailmallakin tunnustusta, mutta tulisiko sitä enemmän, jos hän käyttäisi ristimänimeään Thomas ja isänsä sukunimeä Dickerson? Dome ja Ali keskustelevat myös Leijonasydän-elokuvan realistisuudesta, ihmisten luontaisesta taipumuksesta haluta olla alasti ja siitä, miten Domesta tuli hänen nimensä, koska sai sen häntä kiusanneelta kouluyhteisöltä ja siitä tuli hyväksynnän merkki.

Kuvassa Jyri Komulainen

Suurmoskeija ehkäisee radikalismia

Rakastakaa muukalaista, kiteyttää Raamatun opetuksen elämän ohjenuoraksi teologian tohtori Jyri Komulainen. Helsinkiin kaavailtu suurmoskeija puhuttaa. Miksi ev.lut. kirkon mielestä tämä hanke ja vastaavat erilaisten uskontokuntien temppelit ovat tärkeitä? Uskontodialogista ja uskonnonvapaudesta on kertomassa ja piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen. -Yhteiskunnan kädenojennus hillitseee niitä psykologisia rakenteita, jotka kasvattavat radikalismia. Syrjäytymisen ja sivuunjäämisen tunne ovat kasvualustaa radikalismille . Sen sijaan mukaan ottaminen mahdollistaa kotoutumiseen. Tarvitsemme integroivia rakenteita, joita posituiivinen uskonnonvapaus ruokkii. Toimittajina ovat Heidi Laaksonen ja Jarmo Laitaneva.

Ali Jahangiri

Anna Perho järjesti 10-vuotiaana mielenosoituksen navetassa

Miksi nykyään kapinoidaan pitämällä pipoa päässä joka paikassa, kun ennen kapinoitiin jättämällä pipo aina kotiin - myös 30 asteen pakkasessa? Toimittaja, kirjailija, Ypäjän ylpeys Anna Perho vieraili Ali Showssa ja kertoi myös, miksi on aikoinaan hengannut puhelinkopissa. Lähetyksessä puhuttiin myös mielipiteistä ammattina ja Ali mm. haastoi Annan keksimään mielipiteen kolmesta tyhmästä asiasta, joihin ei voi olla mielipidettä.

Muualla Yle.fi:ssä