RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
57:00 Audio: Mikä on lapsille sopiva ruutuaika?
Akti

Mikä on lapsille sopiva ruutuaika?

Akti pureutuu tänään lasten mediankäyttöön. Pienten lasten lisääntyneestä mediankäytöstä huolehditaan Suomessa liikaa. Tätä mieltä ovat diginatiivien lasten kasvatuksesta tietokirjan laatineet kirjailijat. Heidän mukaansa tarkat rajoitukset lasten ruutuajasta pitäisi unohtaa. Oletko samaa mieltä? Mikä on sopiva päivittäinen ruutuaika? Miten rajoitat tai vahdit lapsesi mediankäyttöä? Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Heidi Laaksonen ja Suvi Puukangas.

56:39 Audio: Sigurd Wettenhovi-Aspan ihmeellinen elämä
Perttu Häkkinen

Sigurd Wettenhovi-Aspan ihmeellinen elämä

Suomalaisen suurmiehen Sigurd Wettenhovi-Aspan elämä ja teot tarkastelussa. Aspan ansioluetto on hengästyttävä. Millainen mies oli taidemaalari, kuvanveistäjä, pilapiirtäjä, näyttelijä, runoilija, säveltäjä, soittoniekka, keksijä, arkkitehti, kielentutkija, suomalaisuusmies, rotuteoreetikko, astronomi, egyptologi, maailmanmatkaaja, suojeluskuntapäällikkö, poliittinen yksityisyrittäjä ja maailman kohtaloiden oraakkeli, suurmiesten ja kruunipäiden tuttu, uuden ajan Väinämöinen ja yksi aikansa tunnetuimpia kansalaisia? Haastateltavina salatieteiden tuntija ja Hermeetikko-aikauskirjan toimittaja Kane Kanerva sekä tutkija Pekka Pitkälä. Toimittajina Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva.

30:01 Audio: Puoliväliriihessä etsitään "suurta kurpitsaa"
Politiikkaradio

Puoliväliriihessä etsitään "suurta kurpitsaa"

Hallituskolmikko esikuntineen istuu pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa puimassa puoliväliriihtä. Kaksipäiväisten neuvottelujen saldo on toistaiseksi niukka, vaikka isot kysymykset odottavat ratkaisua: työllisyyttä pitäisi nostaa, kannustinloukkuja purkaa ja kohtaanto-ongelmia ratkoa, jotta hallituksen omat tavoitteet eivät karkaisi lopullisesti. Löytääkö hallitus jostain "suuren kurpitsan", joka kuin taikaiskusta korjaisi nämä politiikan ikuisuusongelmat? Vieraina ovat kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Toimittajana on Tapio Pajunen.

56:54 Audio: Skeittauksesta on tullut mainstreamia - valittu myös olympialajiksi
Nosto

Skeittauksesta on tullut mainstreamia - valittu myös olympialajiksi

Nostossa hypättiin dekille ja pistettiin rullaten. Vieraana skedeammattilainen, skeittauksen kaksinkertainen Suomen mestari Niko Ojanen. Hän on juuri julkaissut skeittausoppaan aloittelijoille. Lisäksi Tiina Lundberg käy kokeilemassa skeittausta yhdessä Kasperi Kropsun kanssa. Hän on mahdollisesti yksi niistä skeittajista, joka tullaan näkemään Suomen paidassa Tokion olympialaisissa 2020. Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

56:42 Audio: Start-up-yrittäjän muotokuva
Juuso Pekkinen

Start-up-yrittäjän muotokuva

Ovatko start-up-yrittäjät visionäärejä, joilla on "hullun usko" omaan tekemiseen, vai sittenkin vain rahakasta "exitiä" hakevia onnenonkijoita? Startup-yrittäjiin liittyy paljon mielikuvia, mutta minkälaisia he oikeasti ovat? Juuso Pekkinen vieraili startup-keskus Maria 01:ssä tutustumassa suomalaisiin startup-yrittäjiin. Maria 01 on entinen sairaala. Elinkaarensa alussa olevia startup-yrittäjiä auttava Janne Saarikko kertoi minkälaiset ihmiset menestyvät startuppien maailmassa datan valossa. Tämä on suomalaisen startup-yrittäjän muotokuva. Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon maanantaista torstaihin kello kymmenestä yhteentoista.

54:46 Audio: Ryhmärakentaminen - yhteisöllistä ja kustannustehokasta
Arjen tulevaisuus

Ryhmärakentaminen - yhteisöllistä ja kustannustehokasta

Millä tavalla suomalaiset asuvat viidenkymmenen vuoden kuluttua? Ryhmärakentamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusfirman sijaan joukko yksityisiä ihmisiä. Ryhmärakentaminen luo uudenlaista yhteisöllisyyttä, säästää rahaa ja lisää asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia. Vieraana Firan ryhmärakentamisesta vastaava Henry Salo. Senioritaloyhdistys Aikalisän ryhmärakentamishankkeen esittelee yhdistyksen hallituksen jäsen Kari Suhonen. Neljän perheen kimpparakentamisesta kertoo kiinteistövälittäjä Tommi Lehtisaari. Toimittajana Jarmo Laitaneva.

57:00 Audio: Rapautuuko suomalaisten sivistys?
Akti

Rapautuuko suomalaisten sivistys?

Uhkaavatko koulutusleikkaukset suomalaislasten ja -nuorten sivistystä? Lisäksi lukeminen on vähentynyt selvästi ja erityisesti pojat lukevat vähän. Mitä on yleissivistys nykyään? Pitääkö lukea klassikkokirjoja vai riittääkö, jos osaa googlettaa? Ovatko suomalaiset nykyään tyhmiä ja sivistymättömiä? Olivatko kansalaiset ennen valistuneempia? Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen, Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

Yle Puhe

Muualla Yle.fi:ssä