RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
1:28:26 Audio: Opiskelijaurheilu
Urheiluilta

Opiskelijaurheilu

Yhdysvalloissa yliopistourheilu on miljardibisnes, mutta Suomessa hauskanpitoa. Voisiko Yhdysvaltojen tie olla myös suomalaisen opiskelijaurheilun tulevaisuutta? Entä kuinka onnistuu Suomessa huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen? Miten käy, kun urheilijan pitäisi täysi-ikäisenä samaan aikaan elää ammattimaisen urheilun ehdoilla ja lisäksi valmistautua uran jälkeiseen elämään opiskelemalla? Ja mikä on kansanterveytemme tulevaisuus, kun tutkimukset osoittavat että edes korkeakouluopiskelijat eivät liiku tarpeeksi, vaikka koulutustason lisääntyminen lisää yleensä ihmisten liikkumisaktiivisuutta? Urheiluillassa Manu Mylyahon vieraina ovat kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn hallituksen ainoa suomalaisjäsen Hilkka Laitinen, opiskelijoiden liikuntaliiton puheenjohtaja Bennie Wardi sekä Metropolian Ammattikorkeakoulun yhteiskuntasuhteiden johtaja, dosentti Tuire Ranta-Meyer.

28:05 Audio: "Etenkin tyttöjen koulutuksella voimme ehkäistä pakolaisvirtaa"
Puheen Iltapäivä

"Etenkin tyttöjen koulutuksella voimme ehkäistä pakolaisvirtaa"

Wings to Fly – Haaveille siivet -kampanja on vuoden kestävä taiteilijalähtöinen projekti. Siinä eri alojen taiteilijat tuovat taiteensa kautta esille kehitysmaiden tyttöjen tilannetta. Kampanjan tuotto ohjataan Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen suojelemiseksi ja kouluttamiseksi. Kampanja alkoi kansainvälisenä naisten päivänä 8.3.2015 ja päättyy seuraavan vuoden naisten päivän suurtapahtumaan. Kampanjan takana on näyttelijä ja laulaja Katriina Honkanen. - Kuten kaikki hyvin tietää niin maailmassa pakolaiskriisi on nyt mihin tarvitaan akuuttia apua, mutta jos me ajatellaan pitkäjänteisesti kuinka me ehkäistään sitä pakolaisvirtaa, niin koulutus on se juttu. Nimenomaan tyttöjen koulutus, kertoo Honkanen. Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen ja taiteilijahanke Wings to Flyn yhteistyö huipentuu naistenpäivän hyväntekeväisyyskonserttiin 8.3. Savoy-teatterissa. Osa konsertista nähdään TV1:llä 9.3. Konsertissa esiintyvät muun muassa Katriina Honkanen, Anssi Kela, Olavi Uusivirta, Maija Vilkkumaa, Irina, Jussu Pöyhönen, Yona sekä Philomela-kuoro ja Wings to Fly Orchestra. Tapahtuman juontaa Arman Alizad. Kampanjasta voit lukea lisää täältä. Toimittajana Matti Ylönen.

22:15 Audio: Mitä tehdä rikkinäisille vaatteille ja muille tekstiileille?
Hyviä uutisia

Mitä tehdä rikkinäisille vaatteille ja muille tekstiileille?

Tekstiilijätettä syntyy Suomen ympäristökeskuksen tutkimuksen mukaan vuosittain yli 10 kg henkilöä kohden. Määrä on ollut kasvussa koko 2000-luvun ajan, mutta tekstiilien materiaalikierrätystä ei Suomessa ole paljoa ollut. Mutta nyt on, Varsinais-Suomessa on alkanut poistotekstiilien pilottihanke Tekstiili 2.0, jonka avulla halutaan avata ovia tekstiilijätteen kierrättämiselle. Lisäksi kuulemme, mikä on nykynuorten tila sekä hyviä uutisia junalla matkustaville. Toimittajana Jarmo Laitaneva ja Linda Vettanen.

30:02 Audio: Luottamusyhteiskunnan karikoissa
Politiikkaradio

Luottamusyhteiskunnan karikoissa

Kiristävän talouspolitiikan aikana luottamus yhteiskuntaan horjuu ja reiluuden kokeminen kansalaisten kesken on koetuksella. Nyt tehtävien julkisen talouden leikkausten riskinä on paitsi talouskasvun hyytyminen, myös epätaso-arvon lisääntyminen. Näin linjaa Politiikkaradiossa hyvinvointisosiologian professori Juho Saari Itä-Suomen yliopistosta. Miltä tilanne suomalaisessa luottamusyhteiskunnassa siis näyttää vuonna 2016? Ketkä ovat vaarassa tippua alle toimeentulon minimin? Millaisia politiikkalinjauksia pitäisi tehdä? Vaalikeskusteluissa vastaus tulevaan kasvuun oli pääsääntöisesti, että kasvuun päästään kiinni jonain päivänä. Mutta onko meillä politiikkaa hitaan talouskasvun tulevaisuuden varalle? Juho Saari on Sakari Sirkkasen haastateltavana.

31:13 Audio: Jimi Tenor: "Ahdistaa jos en pääse esiintymään"
Puheen Aamu

Jimi Tenor: "Ahdistaa jos en pääse esiintymään"

Pari vuosikymmentä sitten Jimi Tenor nousi kansainväliseksi nimeksi koneellisen musiikin saralla, mutta miehen taiteellinen työ ei ole vuosien aikana rajoittunut pelkästään musiikkiin. Mies on tehnyt muun muassa veistoksellisia soittimia, suunnittellut vaateita ja filmannut teoksia kaitafilmille. - Jos sä tuut läppärin kaa lavalle, niin mua se alkaa ahdistaa, sillä sä olet selkeästi tehnyt sen homman valmiiksi jo himassa ja vähän painelet sitten jotain nappuloita. Elektronisessa musassa se haaste on ylipäänsä se, että miten saada lavalla tapahtumana edes jotain, kertoo Tenor. Jimi Tenorin uraa kokoava Tenorware-näyttely on parhaillaan esillä Helsingissä. Toimittajana Juuso Pekkinen

Muualla Yle.fi:ssä