RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
57:00 Audio: Työhyvinvointia ja -pahoinvointia
Akti

Työhyvinvointia ja -pahoinvointia

Viihdytkö töissäsi? Onko töissä oltava mukavaa? Mitkä asiat vaikuttavat työhyvinvointiin tai työpahoinvointiin? Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen tuore selvitys kertoo, että merkittävintä on esimiehen tuki. Myös mahdollisuus vaikuttaa työhönsä näkyy työhyvinvoinnissa. Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen ja Alina Kulo.

56:59 Audio: Mistä tunnistaa hyvän propagandan?
Perttu Häkkinen

Mistä tunnistaa hyvän propagandan?

Mitä on propaganda ja mihin sen teho perustuu? Miksi sosiaalinen media on oiva työväline propagandistille? Paljonko altistumme propagandalle ja miten siltä voi suojautua? Vieraana "Propagandan lumo" -teoksen kirjoittaja ja Ulkopolitiikka-lehden toimituspäällikkö Joonas Pörsti. -Propanganda lähtee liikkeelle ihmisten tarpeista. Jotta suurten massojen manipulointi onnistuisi, propagandisti tuntee kohteidensa psykologiset viritykset ja pelaa ennakkoluuloilla. -Propaganda ei ole vain valheiden levittämistä vaan myös totuuksia, jotka on irrotettu asiayhteyksistään, muistuttaa Pörsti. Pekka Lehtonen työskenteli propagandahommissa Tallinnan radion suomenkielisessä toimituksessa. Millaista hänen työnsä oli ja miten hän ajautui propagandistiksi? Oliko kyse kansojen välisestä ystävyydestä vai mistä? -Sain ulkomaalaisena suunnilleen kaksi kertaa enemmän palkkaa kuin nuoret virolaiset kollegani. Minulla oli myös harvinainen oikeus lähettää 50 ruplaa Suomeen pankkitililleni. Toimittajina Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva.

30:04 Audio: Kuntavaalitentissä Juha Sipilä (kesk.): Soten aikatauluttaminen harkinnassa
Politiikkaradio

Kuntavaalitentissä Juha Sipilä (kesk.): Soten aikatauluttaminen harkinnassa

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi Politiikkaradion kuntavaalitentissä, että sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen eli soten aikatauluttamista harkitaan nyt hallituksessa. "Kriittistä palautetta tulee, mutta joskus nämä uudistukset pitää tehdä", sanoo Sipilä. Soteen mahdollisesti tehtävistä viilauksista kerrotaan ensi viikolla. Pääministerin mukaan keskeinen sote-palveluiden yksityistämisen laajentamisen peruste on hoitojonojen purkaminen, jolla lyhennetään hoitoonpääsyä. Kuntavaalikentillä äänestäjiä on arskarruttanut kysymys siitä, millä mekanismilla Suomen poliittisen historian suurimmassa rakenneuudistuksessa tullaan saavuttamaan säästöjä suhteessa nykymalliin. Tentaattoreina ovat Tapio Pajunen ja Sakari Sirkkanen.

56:51 Audio: Peli-Suomen päivityksiä
Juuso Pekkinen

Peli-Suomen päivityksiä

Suomalaisella peliteollisuudella on viime vuosina mennyt varsin mukavasti. Toki kaikki tuntevat heti kättelyssä elokuviin jo päätyneet Angry Birdsit ja Supercellin veroäyrejä valloittavat Clash Of Clansit, mutta myös muualla pelirintamalla tapahtuu. Juuso on vuosien varrella seurannut pelimaailmaa Yle Puheessa, tänään hän selvittää missä aiemmin noteeraamamme pelit ja niiden ympärille syntyneet ilmiöt menevät. Käsittelyssä on muun muassa hitiksi ilmestyessään noussut kaupunginrakennuspeli Cities: Skylines, sekä pörssiin listautunut Next Games, joka tunnetaan parhaiten Walking Dead -pelistään. Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon.

31:50 Audio: Vieraana Kapinaorkesterin Remu Aaltonen ja Tero Jartti
Puheen Aamu

Vieraana Kapinaorkesterin Remu Aaltonen ja Tero Jartti

Kapinaorkesteri vilisee kotimaisia rocktähtiä - kokoonpanoon kuuluvat Remu Aaltonen, Sami Yaffa, Mariska, Rane Raitsikka, Timo Kämäräinen, Olli Krogerus ja Tero Jartti. Orkesterin ensimmäinen single Kapinavirsi julkaistaan nyt maaliskuun lopulla. Ihan tuoreinta tuotantoa biisi ei tosin ole, sillä kyseessä on alun perin Elias Lönnrotin sanoittama Valittaa täytyy totta -kappale, joka kulki Kapinavirren nimellä kansan parissa. Kapinaorkesterin ideasta olivat puhumassa Puheen Aamussa Remu Aaltonen ja idean isä Tero Jartti. Miia Krause ja Jere Pehkonen jututtavat.

17:10 Audio: Taitoluistelun MM-kisat starttaavat Helsingissä: Luvassa sähäkkä setti
Puheen Aamu

Taitoluistelun MM-kisat starttaavat Helsingissä: Luvassa sähäkkä setti

Taitoluistelun MM-kilpailut starttaavat keskiviikkona 29.3. Helsingissä ja kisoihin osallistuu lähes 200 luistelijaa yli 40 maasta. Kisoissa nähdään kaikki puolustavat mestarit eli Espanjan Javier Fernandez, Venäjän Jevgenia Medvedeva, Kanadan pariluistelupari Meagan Duhamel-Eric Radford sekä Ranskan jäätanssipari Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron. Suomi kuuluu niiden maiden joukkoon, jolla on edustaja jokaiseen sarjaan. Selostajana kisoissa toimii Yle Urheilun Jere Nurminen. Hän kävi kertomassa Puheen Aamussa mitä kilpailuilta on lupa odottaa, ja mitä kilpailut merkitsevät suomalaisille. Jere Pehkonen ja Miia Krause haastattelevat.

53:57 Audio: Muotoilu haastaa tulevaisuuden
Arjen tulevaisuus

Muotoilu haastaa tulevaisuuden

Millä tavalla suomalaiset asuvat viidenkymmenen vuoden kuluttua? Kiistelemmekö edelleen omistus- ja vuokra-asumisen eduista? Hoitavatko robotit siivouksen, kokkauksen ja muut kotityöt? Asummeko kaikkien palvelujen pilvenpiirtäjissä kuvun alla, vai maakuopassa periferiassa, omavaraisuutta vaalien? Ornamon ja Designmuseon uusi Enter and Encounter -muotoilunäyttely katsoo tulevaisuuteen. Miten muotoilu muokkaa tulevaisuutta? Miten tulevaisuus muokkaa muotoilua? Vieraina kalustesuunnittelija, arkkitehti Timo Ripatti sekä sisustusarkkitehdit Esa Vesmanen ja Emma Keränen. Toimittajana Jarmo Laitaneva.

57:00 Audio: Herättääkö taide tunteita?
Akti

Herättääkö taide tunteita?

Tänään puhutaan taiteesta Maailman teatteripäivän kunniaksi. Onko taide joskus närkästyttänyt sinua? Mistä tunnistaa hyvän taiteen tai taiteen ylipäätään? Pitääkö olla oopperaa ja rajoja rikkovaa performanssitaidetta vai riittääkö, että Ateneumissa voi ihastella Von Wrightin "Taistelevat metsot" -taulua? Millaista taidetta pitää tukea verovaroin? Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen ja Suvi Puukangas.

Muualla Yle.fi:ssä