RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
27:07 Audio: Chisu: Haluan, että biisi soi tässä päivässä, modernisti
Puheen Aamu

Chisu: Haluan, että biisi soi tässä päivässä, modernisti

Luotan siihen, että ihmiset haluavat kuulla hyvin tehtyä musiikkia. Hyvän biisin tekeminen vaatii paljon. Haluan, että biisi soi tässä päivässä modernisti, kertoo laulaja-lauluntekijä Christel "Chisu" Sundberg -Kun aloitan biisi tekemisen, niin hakeudun sellaiseen alkutilaan, josta aloitan pumppaamaan biisejä. Uskon, että meissä kaikissa on oma keskiö eli Polaris. Vaikka ympärillä tapahtuu ja velloo, niin silti oma sisäinen rauha ja tyyneys vie eteenpäin. On tärkeää ymmärtää, kenen totuuteen uskoo. Oman totuuden löytäminen vaatii paljon työtä. Vieraana suomalainen laulaja-lauluntekijä Christel "Chisu" Sundberg. Yli 2000 levyä urallaan myynyt Chisu kuuluu suomalaisen popmusiikin kärkisarjaan. Artisti piti kuitenkin useamman vuoden taukoa, mutta nyt Chisulta on ilmestynyt uusi albumi Polaris. Mitä pitkän tauon aikana tapahtui Chisun artistiminälle? Ja kuinka maailma on ehtinyt muuttua hänen uransa aikana? Toimittaja on Juuso Pekkinen.

10:22 Audio: Legendaariset selostajat: Hannu-Pekka Hänninen
Puheen Iltapäivä

Legendaariset selostajat: Hannu-Pekka Hänninen

Hannu Pekka Hänninen muistelee urheilun merkkihetkiä ja omaa uraansa. Haastattelussa Hänninen kertoo mm. vapaa-ajan vietostaan sekä siitä, miten kuuluisuus vaikuttaa arkielämään. Jutussa selviää myös Hännisen mietteet suomalaisesta urheiluyleisöstä sekä se, mitä mies ajattelee Matti Nykäsestä. Radio Valon toimittaja Jari Nordström tuotti sarjan työharjoittelussa Yle Puheelle. Ohjelman editoinnissa ohjasi Tytti Viljanen.

08:35 Audio: Vapaayhteistyö tuo iloa kaikille osapuolille
Puheen Iltapäivä

Vapaayhteistyö tuo iloa kaikille osapuolille

Erityislasten ja -nuorten parissa työskentelevä sosionomi Aino Kemilä kirjoittaa harrastuksenaan runoja ja tekstejä. Hän halusi yhdistää tähän intohimoon työnäkökulman ja näin syntyi Luovat sanat -sanataidekerho kehitysvammaisille. Mitä kerhon ohjaaminen hänelle antaa? Mitä hän ajattelee ajatuksesta, että onnellisuus syntyy toisten auttamisesta? Tiina Lundberg tapasi Aino Kemilän, joka totesi haluvansa yksinkertaisesti tehdä hyvää:

17:42 Audio: Toisten ihmisten auttaminen lisää onnellisuutta
Puheen Iltapäivä

Toisten ihmisten auttaminen lisää onnellisuutta

Iloisuus, onnellisuus ja positiivisuus ovat suomalaisessa perinteessä olleet lapsenomaisia, naiiveja piirteitä. Vakavasti otettava aikuinen pikemminkin synkistelee kulmat kurtussa kuin etsii positiivisia asioita maailmasta tai elämästään. - Meidän pitäisi kuitenkin keskittyä hyviin asioihin, jotta meillä olisi voimaa parantaa lukemattomia asioita, jotka ovat kurjalla tolalla, sanoo erityispedagogiikan dosentti Lotta Uusitalo-Malmivaara Helsingin yliopistosta. Positiivinen psykologia on nostanut päätään viime vuosikymmeninä. Sen mukaan myönteisten piirteiden, asioiden ja vahvuuksien etsiminen ja niiden tietoinen ajattelu lisää hyvinvointia. Toisaalta positiivisuutta pidetään myös ärsyttävänä pinnallisuutena. - Ihan rauhassa saa mököttää siellä, mutta ei se mihinkään hyvään johda. Kannattaa miettiä, mikä on hymyn arvoista, antaa sille mahdollisuus, sen sijaan että torppaa sen pinnallisuutena, toteaa Lotta Uusitalo-Malmivaara. Hän kertoo tutkimusten myös osoittavan, että erityisesti onnellisuutta näyttää tuottavan toisten ihmisten auttaminen. Tiina Lundberg lähti onnellisuustutkijan vastaanotolle. Voiko onnellisuutta oppia?

57:50 Audio: Eläinrakkautta vai eläinrääkkäystä?
Perttu Häkkinen

Eläinrakkautta vai eläinrääkkäystä?

Millainen on suomalaisen zoofiilin sielunmaisema. "Jenna" on nuori nainen, joka harrastaa seksiä koiransa kanssa. "En voisi kuvitella seksiä eläimen kanssa, johon minulla ei ole syvää suhdetta." Hän sanoo rakastavansa koiraansa enemmän kuin mitään muuta, eikä missään nimessä halua sitä satuttaa. "Minulla on kyky lukea eläimen tunteita, eikä eläintä voi pakottaa mihinkään." Valmisteilla on lakimuutos, joka tekisi zoofiliasta rikollista. "Jenna" ja muut hänen kaltaisensa pitävät hanketta turhana, koska valvonta on erittäin vaikeaa. Haastateltavina ohjelmassa ovat myös historioitsija Teemu Keskisarja ja Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalanen. He kertovat, miten zoofilia ja eläimiin sekaantuminen on nyt ja on ollut. Entä, onko zoofilia geneettinen ominaisuus vai perversio? Toimittajina Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva.

32:27 Audio: Isännöinti on omaisuuden hoitoa
Puheen Päivä

Isännöinti on omaisuuden hoitoa

Isännöinti on muutosten kourissa. Ala ukkoutuu ja vuoden vaihteessa kaikilta vaaditaan pätevyystodistus. Isännöintialalla käydään vilkasta keskustelua siitä, mitä kiinteistöjen huollon laiminlyönneistä ja huonosta yhtiön hoidosta seuraa. Monella on omaisuus kiinni kiinteistöissä. Myös toimijoiden eläköityminen ja kiinteistöjen teknistyminen tuovat lisähaastetta isännöintiin. Konsultoivan isännöinnin merkitys kasvaa, samalla kun asiakkaiden vaatimustaso kasvaa ja kilpailu toimialalla kovenee. Isännöintiala on valmistelemassa suositusta taloyhtiöiden viestinnästä, se julkaistaan marraskuussa. -Taloyhtiön osakkaiden ei kannata nukkua yön yli ja lykätä korjauspäätöksiään. Isännöitsijän tehtävä on herätellä ensin taloyhtiön hallitusta. Ilman strategiaa on vaikea hoitaa taloyhtiötä. Kaikki lähtee hallituksen omasta aktiivisuudesta. Tämän päivän ongelma on se, että isännöintiä myydään ja ostetaan liian halvalla, muistuttavat yrittäjät Anu Hoskonen ja Hannaleena Kuutilo Walttari Oy:stä. -Isännöitsijä on imago. Haluamme tuoda itsemme peliin. Kun isännöitsijä on tuttu, on osakkaiden kanssa helpompi asioda. Isännöitsijät pitelevät lankoja käsissä, delegoivat ja etsivät oikeita yhteistyökumppaneita. Jarmo Laitaneva soitttaa myös Isännöintiliiton osaamispalvelujen johtajalle Kaisa Leiwolle.

Muualla Yle.fi:ssä