RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
34:29 Audio: YUP harjoitteli kuin armeija
Puheen Aamu

YUP harjoitteli kuin armeija

"Siinä kävi niin, kun Jussia lukuunottamatta meillä jäi tuo armeija väliin, niin me perustimme oman intin", kertoo YUP-yhtyeen laulaja-kitaristi Jarkko Martikainen bändin aktiiviaikoijen treenimetodeista.. Martikainen vieraili Puheen Aamussa yhdessä 8 vuotta jo telakalla olleen orkesterinsa basistin Valtteri Tynkkysen kanssa. Miesten mukana oli juuri ilmestyneen Helppoa muisteltavaa -YUP-historiikin kirjoittaja, toimittaja Hippo Taatila. Matti Ylönen haastattelee.

56:57 Audio: Vaaleapaahtoinen kahvi on usein tummaa laadukkaampaa
Nosto

Vaaleapaahtoinen kahvi on usein tummaa laadukkaampaa

Suomalaiset juovat paljon kahvia. Mutta millaista ja miten kahvitrendit ovat muuttuneet tai muuttumassa. Vieraana Suomen parhaan kahvimaistajan tittelin voittanut Sanni Sointula ja käymme myös kotibaristakurssilla Karoliina Mäkelän kanssa. Nosto selvittää tämän päivän ja huomisen ilmiöt ma-pe klo 11-12. Popparit, papit, gaalat, reivit ja ravit tutkitaan innostuneesti ja ihmetellen. Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

12:21 Audio: Revontulet kilvoittavat sekä ihmiset että eläimet leiskuvaan lempeen
Puheen Aamu

Revontulet kilvoittavat sekä ihmiset että eläimet leiskuvaan lempeen

Rovaniemellä Arktikumin tiedekeskus paneutuu pohjoisella napa-alueella leiskuvaan rakkauteen ja lihallisiin leikkeihin kesällä avattavassa näyttelyssä. Toisin sanoen siellä kerätään siis yleisöltä seksitarinoita kesäkuussa aukeavaa Kuumaa kyytiä -näyttelyä varten. Tarinoita kerätään sekä ihmisten että eläinten parittelusta. Kummat ovat kiihkeämpiä? Sen kertoo näyttelyn käsikirjoittaja Marjo Laukkanen.

56:51 Audio: Avaruuden kuulumisia
Juuso Pekkinen

Avaruuden kuulumisia

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA ilmoitti eilen löytäneensä uuden aurinkokunnan, josta löytyy useampi Maan kaltainen eksoplaneetta. Mutta on avaruudessa ihmisen vinkkelistä katsottuna tapahtunut viime aikoina paljon muutakin. Universumin kuulumisia päivitetään yhdessä Helsingin yliopiston fysiikanlaitoksen apulaisprofessori Peter Johanssonin kanssa. Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon.

17:36 Audio: Yritys joka varmistaa, että palautteesi osuu kohteeseensa
Puheen Aamu

Yritys joka varmistaa, että palautteesi osuu kohteeseensa

Milloin viimeksi olet saanut huonoa palvelua ja asiasta purnannut sosiaalisessa mediassa? Oletko reklamoinut suoraan palvelun tarjoajalle, mutta jäänyt vailla mitään järkevää vastausta? Tähän rakoon haetaan nyt ratkaisua, kun tamperelainen startup-yritys Nonono.io tarjoaa vertaistukea valittamiseen ja lupaa vielä toimittaa reklamaatiosi perille. Tämän lisäksi luvataan hankkia reklamaatioosi vastaus. Miten koko homma toimii? Asiaa selventää yrityksen toimitusjohtaja Jaakko Timonen.

1:56:59 Audio: MM Lahti -ennakkoilta
Urheiluilta

MM Lahti -ennakkoilta

Aattotunnelmat MM-kisoista. Mukana Krista Pärmäkosken matka kohti Lahtea, Janne Ahosen muistot edellisistä kotikisoista, Suomen parhaaksi mäkihyppääjäksi tituleerattu Julia Kykkönen, päävalmentaja Petter Kukkosen arviot nousevasta yhdistetyn maajoukkueesta, Reijo Jylhän näkemys maastohiihtomaajoukkueen iskukyvystä, maailmanmestari Matti Heikkinen, tuore MM-kisojen parahiihtäjä Ilkka Tuomisto, tuoreet kuulumiset avajaisista Lahden torilta sekä paljon muuta. Suoran lähetyksen juontavat Mikko Hannula ja asiantuntija Eetu Vähäsöyrinki.

54:45 Audio: Politiikkaradio Extra: Populistiset voimat repivät unionia – kestääkö EU?
Politiikkaradio

Politiikkaradio Extra: Populistiset voimat repivät unionia – kestääkö EU?

60 vuotta sitten Roomassa valettiin perustukset Euroopan yhdentymiselle. Puolessa vuosisadassa kuuden maan talousyhteisöstä kasvoi 28 jäsenmaan unioni, mutta nyt EU-johtajat joutuvat juhlistamaan unionin merkkipäivää keskellä eksistentialistista kriisiä: ensimmäistä kertaa historiassaan EU on laajenemisen sijaan kutistumassa. Onko pitkään jatkunut Euroopan yhdentyminen kääntynyt kohti hajoamiskehitystä? Ajaako EU:n sisällä kukoistava poliittinen populismi EU:n arvoyhteisönä nurkkaan? Kuinka suuri uhka ulkoinen populismi on EU:lle, kuten Yhdysvaltain presidentti Donald Trump? Selittyykö Iso-Britannian brexit-päätös pelkällä populismilla? Entä millä idealla EU voi jatkaa epävakaisesta nykypäivästä kohti epävarmaa tulevaisuutta? Pärjääkö unioni vanhoilla ideoillaan vapaakaupasta ja liberaaleista poliittisista arvoista? Keskustelemassa ovat Eurooppa-tutkimuksen verkoston tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen sekä Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki. Toimittajana on Tapio Pajunen. Politiikkaradio Extra syventyy ja perehtyy politiikan ilmiöihin ja yhteiskunnan syvävirtoihin. Äänessä politiikan toimijat, tarkkailijat ja ajattelijat.

56:59 Audio: Enemmän seksiä?
Akti

Enemmän seksiä?

Suomalaisten yhdyntäkertojen määrä on laskenut radikaalisti. Myös syntyvyys on alhaisemmalla tasolla kuin koskaan ennen. Väestöliiton Perhebarometrin mukaan joka kolmas suomalaispariskunta on tyytymätön seksielämäänsä. Miten suomalaisten seksiasiat saadaan kuntoon? Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #Akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen, Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

33:01 Audio: Paralumilautailija Matti Suur-Hamari: Töitä tehdään kohti vammattomien maailmancupia
Puheen Aamu

Paralumilautailija Matti Suur-Hamari: Töitä tehdään kohti vammattomien maailmancupia

Kuvittele, että vakavan onnettomuuden jälkeen pääset kolmen vuoden jälkeen takaisin rakkaan urheiluharrastuksesi pariin. Saat kipinän tavoitteelliseen kilpailemiseen saman lajin parissa, ja viisi vuotta myöhemmin olet lajissasi maailman paras. Saattaa äkkiseltään kuulostaa keksityltä, mutta sitä se ei ole. Sen todistaa puheen aamun vieras, maailman paras paracrosslumilautailija Matti Suur-Hamari.

Muualla Yle.fi:ssä