RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
23:10 Audio: "Biisin teko lähtee ilkeistä naisista"
Puheen Iltapäivä

"Biisin teko lähtee ilkeistä naisista"

“En halua vaikuttaa itsekehulta, mutta minä luulen, että ihmiset saattais tykätä minun äänestä”. Näin sanoi 21-vuotias Lassi Valtonen Idolsin karsinnoissa nelihenkisen tuomariston edessä. Ja tykkäshän ne. Lassi pääsi semifinaaleihin saakka, mutta jätti kilpailun kesken ennen suorien lähetysten alkua. Tähän päivään mennessä häneltä on julkaistu yksi albumi ja perjantaina julkaistaan toinen nimeltään Kasvottomat päivät. Mitä tulevan albumin nimi tarkoittaa? Ja miten mies on muuttunut musiikin tekijänä? Lassi Valtonen kävi Puheen Iltapäivän Suvi Puukankaan vieraana.

34:04 Audio: Näyttelijä-tanssija Mikko Rasila: "Espanjassa ei voi tehdä liian pienesti - mitään!"
Puheen Iltapäivä

Näyttelijä-tanssija Mikko Rasila: "Espanjassa ei voi tehdä liian pienesti - mitään!"

Tanssia, balettia ja flamencon tuulahduksia, studioon tuo mies, joka kiertää nyt elo-syyskuun ajan ympäri suomea taiteilijajuhlakiertueellaan "30 ja risat". Mikko Rasila, tanssija ja näyttelijjä, värikäs persoona ja hänet tuntevien mukaan hulvaton persoona. Mitkä virstapylväät elämästä ja uralta ovat valikoituneet näyttämölle? Ja mistä kaikki alkoi? Miten ja miksi Espanja varasti miehen sydämen? Tiina Lundberg haastattelee.

56:59 Audio: "On helvetin tyhmää mennä helvettiin"
Perttu Häkkinen

"On helvetin tyhmää mennä helvettiin"

Millainen on helvetti? Miten käsityksemme helvetistä ovat muotoutuneet? Tuonpuoleisen luonne on askarruttanut ihmissukua jo alkuhämärästä lähtien. Helvettiä on pelätty, mutta sille myös naurettu, kertoo teologi "Helvetin historia" -teoksen kirjoittaja Kari Kuula. Onko helvetti fyysinen paikka, kidutuslaitos, kiirastuli vai jonkinlainen mielentila? Saarnaaja Jouko Piho on suututtanut monet universalismilla. Tämä ajatuksen mukaan helvetti ei kestä ikuisesti. Pihon mukaan on: -Helvetin tyhmää mennä helvettiin, koska Jumala haluaa pelastaa meidät kaikki." -Ikuisen helvetin oppi on mieletön, saatanallinen ja epäraamatullinen, koska se antaa Kaikkivaltaasta Jumalasta aivan väärän ja vinoutuneen kuvan. Ei ole mikään ihme, että monet uskomattomat eivät halua usko tällaiseen kiduttajajumalaan. En minäkään uskoisi. Syyskauden ensimmäisessä ohjelmassa kuultiin suoraa puhetta helvetistä, toimittajina ovat Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva.

29:57 Audio: Mitä Yhdysvalloissa ajatellaan Euroopasta ja sen vaikeuksista?
Politiikkaradio

Mitä Yhdysvalloissa ajatellaan Euroopasta ja sen vaikeuksista?

Brexit, terrorismi, talouden huolet, siirtolaisuus, Syyrian sota, Turkin ja Ukrainan tilanne, välit Venäjään - eurooppalaisilla päättäjillä riittää huolia ja murheita. Mitä maailman voimakkaimmassa suurvallassa Yhdysvalloissa ajatellaan Euroopan nykyongelmista? Pelkästään Lähi-idän tilanne muodostaa ongelmaklimpin, joka toimii kasvualustana ja lähtökohtana murheille, jotka repivät Eurooppaa. Lähi-idän tilanteessa puolestaan Yhdysvaltojen rooli on suorastaan ratkaiseva. Liekehtisikö Lähi-itä, jos Yhdysvallat olisi viime vuosina toiminut toisin? Vajoaako Eurooppa, jos Yhdysvallat ei sitä kannattele? Vieraana on Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtaja Juhana Aunesluoma. Toimittaja on Tapio Pajunen.

33:08 Audio: Miten kuluttajat voivat vaikuttaa asuinkustannuksiin?
Puheen Päivä

Miten kuluttajat voivat vaikuttaa asuinkustannuksiin?

Asumiskustannukset nousevat jatkuvasti. Esimerkiksi kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi on noussut kuudessa vuodessa noin 23 prosenttia. Samaan aikaan vuokrat ovat nousseet keskimäärin 18 prosenttia, mutta käytettävissä olevat tulot vain 10 prosenttia. Kuluttajia rasittavat myös sähkön, veden ja jätemaksujen korotukset. Mistä asumiskustannukset koostuvat, miksi ne nousevat ja minkä verran asujat voivat kustannuksiin vaikuttaa? Vieraana on Suomen Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero. Toimittajina Jarmo Laitaneva ja Silja Raunio.

39:23 Audio: Herra Ylppö: Suomesta lähtöön on kaksi syytä - halla ja Halla-aho
Puheen Iltapäivä

Herra Ylppö: Suomesta lähtöön on kaksi syytä - halla ja Halla-aho

Maj Karma -yhtye palasi alkuvuodesta levytystauolta. Nyt takana on keikkakesä ja edessä jälleen uudet kuviot - Maj Karma jää tauolle ja Herra Ylppö on muuttamassa Espanjaan tekemään täyspitkää elokuvaa. Herra Ylppö on aiemmin ohjannut ja kuvannut omien bändien musavideoita mutta tehnyt myös yhteistyötä muiden yhtyeiden - kuten CMX:n, Haloo Helsingin ja Mira Luotin kanssa. Millaisesta elokuvaprojektista on nyt on kyse? Entä mikä vetää miehen juuri Espanjaan?

30:47 Audio: "Meni tiukille, että saatiin Bodom-elokuvaan K-16-luokitus"
Puheen Iltapäivä

"Meni tiukille, että saatiin Bodom-elokuvaan K-16-luokitus"

Viime perjantaina suomalaisella valkokankaalla nähtiin ensi-illassa suomalainen kauhuelokuva Bodom, joka nimensä mukaisesta ammentaa vuoden 1960 Bodomjärven traagisesta murhatapauksesta. Elokuvassa neljä nuorta lähtee nykyajassa Bodomjärvelle ratkaisemaan lopullisesti murhayön tapahtumia. Todellisuuspohja on siis lähtökohta, mutta siihen ei ripustauduta liiaksi. Veren lisäksi elokuvassa nähdään rakkautta, mustasukkaisuutta, kylmäpäpisyyttä, rohkeutta ja innostusta. Elokuvan ohjaaja Taneli Mustonen ja tuottaja-käsikirjoittaja Aleksi Hyvärinen kävivät Puheen Iltapäivän vieraana.

Ajankohtaista

Yle Puheen ohjelmatiedot

Yle Puheen ohjelmatiedot

 

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä