RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
Lanttulataamo

Ikäihminenkin tarvitsee mielenterveyttä

Ikäihmiset kärsivät yhtälailla masennuksesta kuin mikä tahansa muukin ihmisryhmä. Iän tullen sosiaalinen verkosto saattaa pienentyä lähes olemattomiin, kun työelämä jää taakse, ja joillakin kroppa rapistuu niin, ettei liikkumisesta tule mitään. Ikääntyvien mielenterveysongelmista Lanttulataamossa kävi puhumassa Suomen Mielenterveysseuran projektipäällikkö Maria Viljanen. Ohjelmassa myös vakavasta masennuksesta selvinneen Anten tarina.

Sotilaita Ukrainassa

Miten asiantuntija tunnistaa ammattisotilaan amatööristä?

Arto Pulkki on ase- ja sotilasasiantuntija, joka kirjoittaa mm. Suomen Sotilaan sivuille blogia. Pulkki on erikoistunut venäläisiin taisteluvälineisiin, jonka johdosta hänen lausuntoihinsa viitattiin tiheään Ukrainan kriisin alkuvaiheessa. Arto Pulkki vieraili Puheen Aamun vieraana, keskustelemme Ukrainasta ja käymme myös Irakin suunnilla: lisäksi toki kiinnostaa, minkälainen mies löytyy ase- ja sotilasasioiden takaa. Juuso Pekkinen haastattelee.

Kuva: Anu Packalén

Atomirotta ei jumita!

"Raja-aidat on ihan muille tyypeille. Me ei funtsata mitään ikähommia- musa on musaa", määrittelevät Atomirotan Notkea Rotta ja Rane Raitsikka Notkea Rotta 2000-luvun alusta asti räpännyt lähiöiden rikollisesta elämästä. Notkea Rotta autoja varasteleva Itä-Helsingin kelmi, jonka ympärillä pyörii nätisti sanottuna värikästä sakkia. Rane Raitsikka taas tunnetaan yhtyeistä Lama ja Smack. Mies jätti aikoinaan Suomen, asui Yhdysvaltojen Los Angelesissa tehden mm. NHL-haastatteluja kotimaahan ja soittaen kitaraa monien ison maailman muusikoiden kanssa. Sittemmin mies palasi Suomeen ja löysi itsensä soittamasta Notkean Rotan rinnalta. Nyt miehet ovat perustaneet uuden yhtyeen nimeltä Atomirotta. Notkea Rotta ja Rane Raitsikka vierailivat Puheen Aamun Juuso Pekkisen vieraana.

Yle Puhe

Muualla Yle.fi:ssä