RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
27:30 Audio: Rannekello on asuste, joka kantaa tarinaa mukanaan
Tyylien takaa

Rannekello on asuste, joka kantaa tarinaa mukanaan

Kaiken se kestää, kaiken se kärsii, eikä sitä hevillä unohda. Nimittäin rannekelloa. Kun vuonna 1944 nuoren pojan koulun päättäjäislahjapaketista ilmestyi rannekello eikä pistooli, kuten luokkakaverilla, pettymys oli suuri. Silti tämä nuori mies kantoi lahjaansa kädessään 70 vuotta, eikä kello kuollut sittenkään vaan jatkoi matkaansa jonkun muun ranteeseen. Tämä tarina on yksi niistä, joita kelloseppä Stepan Sarpaneva kuulee korjatessaan vanhoja kelloja. Kuinka henkilökohtainen asuste kello voikaan olla? Miksi älypuhelin ei vienyt rannekelloa muodista? Tyylien takaa –sarjassa puhutaan nyt kelloista. Suvi Puukangas vieraili kelloseppä Stepan Sarpanevan pajalla Helsingissä.

08:30 Audio: Vaatteen kierrätys on nyt arkipäiväisen helppoa
Puheen Iltapäivä

Vaatteen kierrätys on nyt arkipäiväisen helppoa

Kirpputoreja on ollut maailma täynnä iät. Nykyään myös verkko ja sosiaalinen media ovat loistavia kanavia omien vaatteiden ja kenkien tai laukkujenkin kierrättämiseen. Espoossa lanseerattiin pari päivää sitten Anna uusi elämä vaatteille -kampanja, joka kutsuu ihmiset viemään tarpeettomat vaatteet ja kodin tekstiilit kierrätykseen - helposti. Mitä uutta kampanja vaatteiden kierrättämiseen tuo? Siitä kertoo Lassila & Tikanojan kehityspäällikkö Sebastian Aniszewski. Toimittaja on Hanna Kinnunen.

29:58 Audio: Ensin EK, nyt AKT - millaista työmarkkinamyllytystä on luvassa?
Politiikkaradio

Ensin EK, nyt AKT - millaista työmarkkinamyllytystä on luvassa?

AKT ilmoitti tänään, ettei se lähde mukaan yhteiskuntasopimusneuvotteluihin. Eilen EK ilmoitti, ettei se enää tee tulopoliittisia kokonaisratkaisuja ensi vuoden huhtikuun jälkeen. Millainen vaikutus näillä on työmarkkinaneuvotteluihin, joita parhaillaan käydään? Eduskunnassa käytiin eilen keskustelu opposition varjobudjeteista. Työlllisyyspolitiikka on keskiössä kaikilla. Millaisin keinoin demarit työllistäisivät työttömiä? Eduskuntaryhmän puheenjohtajat Arto Satonen (kok) ja Antti Lindtman (sd) ovat Sakari Sirkkasen studiovieraina.

13:05 Audio: Robottien valtaannousua ei tarvitse pelätä - vielä!
Puheen Iltapäivä

Robottien valtaannousua ei tarvitse pelätä - vielä!

Robottiviikon kunniaksi Helsingissä tekniikan museossa on runsaasti robotiikkaa. Elämme jo vuotta 2015, mutta vieläkään ei ihmiskunnalla ole palveluksessaan robottiarmeijoita - lähimmäksi robottipalvelijaakin pääsee nurkissa pyörivä robotti-imuri. Voisiko roboteista olla ihmiselle vaaraa? Ja millainen olisi robottien kykyjenetsintäkilpailu Idols? Toimittajamme Anni Saastamoinen tapasi Airo Islandin toiminnanjohtajan, Nicholas Anderssonin ja otti selvää

13:19 Audio: Emme ole perustamassa lomakylää vaan teemme haastavaa monikulttuurista työtä
Project Kivijärvi

Emme ole perustamassa lomakylää vaan teemme haastavaa monikulttuurista työtä

-Emme voi valita ihmisiä, jotka saapuvat keskukseen. Vastaanottokeskukset ovat riippuvaisia kolmannesta sektorista. Yhdistykset ja seurakunnat auttavat talkoissa ja esimerkiksi urheiluseurat järkkäävät ystävyysotteluita, kertoo Saarijärven vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Kuosmanen. Millainen projekti vastaanottokeskuksen tai –yksikön perustaminen Suomessa on? Tätä selvitetään tämän talven aikana Puheen Päivässä. Keskisuomalaisessa Kivijärven kunnassa on reilu 1200 asukasta. Kun talvikin on tulossa, kunnassa tehtiin varsin nopeasti päätös vastaanottoyksikön perustamisesta nopeasti kasvaneen turvapaikanhakijamäärän vuoksi. Miten sopeutuvat tulijat? Ja miten sopeutuvat kunnan asukkaat? Tänään perehdytään vastaanottokeskuksia perustavan SPR:n toimintaan. -Turvapaikanhakijoiden sopeutumista ei helpota Kempeleen ikävä raiskaustapaus. Olemme tosi tiukasti kieltäneet nuoria turvapaikanhakijamiehiä lähestymästä suomalaistyttöjä. 99 prosenttia miehistä ymmärtää suomalaisen lainsäädännön ja tasa-arvon hyvin, mutta aina joukossa on muutama häirikkö. Toimittajina Linda Vettanen ja Jarmo Laitaneva.

33:04 Audio: Hevisaurus elokuvassa käsitellään myös vaikeita aiheita
Puheen Aamu

Hevisaurus elokuvassa käsitellään myös vaikeita aiheita

Pekka Karjalaisen ohjaama Hevisauruselokuva saa ensi-iltansa perjantaina 27.11.15. Elokuva pohjautuu vuonna 2009 perustettuun lastenyhtye Hevisaurukseen. - Äänimaailma elokuvassa on musiikin lajista johtuen rajuhko, mutta tietysti lapsille sopiva. Ei jytise liikaa mutta sopivasti. Pitäähän sen hevi-genren kuulua, kertoo Karjalainen. Karjalaisen mukaan parasta lapsille suunnatun elokuvan ohjaamisessa on, että lapset antavat palautetta suoraan. Elokuvassa tarina on ykkösasemassa, sen täytyy koukutta ja olla selkeä. Vaikeitakin asioita voi nostaa tarinassa esille, mutta ne eivät voi olla ainoita teemoja. - Lastenelokuva on sillä tavalla hankala, että sanoi siinä mitä tahansa joku voi kääntää sen niin, ettei se ole lapselle sopivaa. Elokuvan pääosissa nähdään muun muassa Milo Snellman, Salli Siivonen, Kari Hietalahti, Taneli Mäkelä ja Eija Vilpas sekä tietysti Hevisaurus-yhtye. Toimittajana Silja Raunio.

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä