RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
56:42 Audio: Eutanasiaa vai ei?
Akti

Eutanasiaa vai ei?

Pitäisikö eutanasia sallia? Kuolinavun sallimista koskeva kansalaisaloite luovutettiin viikko sitten eduskunnalle. Yli 63 000 suomalaisen allekirjoittamassa kansalaisaloitteessa esitetään lääkärille laillista oikeutta kuolinavun antamiseen. Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen ja Alina Kulo.

56:37 Audio: Pyhä geometria
Perttu Häkkinen

Pyhä geometria

Pyhässä geometriassa kaikella on symbolinen merkitys. Haastateltavana on Veli Martin Keitel, joka on omien sanojensa mukaan sukeltanut numerologian ja pyhän geometrian avulla takisin sumerilaisen, suomalais-ugrilaisen, muinaisintialaisen ja eskimokulttuurin yhteiselle lähteelle. Puhetta myyteistä, äänteistä, geometriasta, arkkityypeistä, kaikkeuden lainalaisuuksista, ihmisen historiasta kaksinaisuuden maailmassa ja ihmisyyden päämäärästä, eli kaksinaisuudesta vapautumisesta. Sekä tietenkin lohikäärmeistä. Lisäksi "Mitä symbolit kertovat" -kirjan tekijä, kuvataiteen tutkija Liisa Väisänen valottaa sitä, miten symbolit siirtyvät vuosisatojen ja -tuhansien yli ja puhuttelevat vielä tämän päivän kansalaisia. Toimittajina Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva.

16:45 Audio: Wikipediassa Suomi ratsastaa laadulla, Ruotsi määrällä
Puheen Aamu

Wikipediassa Suomi ratsastaa laadulla, Ruotsi määrällä

Tiedon aarreaitta ja kaikkien käsillä oleva avoin ensyklopedia, suomenkielinen wikipedia täyttää 15-vuotta. Vuonna 2003 sivun alkusanat kuuluivat “​... Suomen Wikipediassa tähyämme korkealle, haluammehan myös oman kulttuurimme ja kielemme pysyvän vahvana. Haluaisimmekin saada yli 10 000 artikkelia, joten ryhdytäänpä töihin!”. Nyt kasassa on yli 400 000 artikkelia, joten ainakin alkuaikojen tavoite on täytetty. Mihin seuraavaksi tähdätään? Puheen aamun vieraana Wikimedia ry:n puheenjohtaja Heikki Kastemaa.

56:44 Audio: Se toinen todellisuus
Juuso Pekkinen

Se toinen todellisuus

Keinotekoinen, ihmisen luoma toinen todellisuus on kiehtonut jo 50-luvun tieteiskirjallisuudesta saakka, mutta onko nyt vihdoin virtuaalitodellisuuden läpimurron aika? Vieraana pitkän linjan virtuaalitodellisuustutkija ja -kehittäjä Tuukka Takala ja eroottisia virtuaalitodellisuuspelejä tekevän Citor3 -peliyhtiön toimitusjohtaja Jari Vuoristo. Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon.

1:57:00 Audio: Urheilu on parasta paikan päällä
Urheiluilta

Urheilu on parasta paikan päällä

Sportti on parasta paikan päällä mutta kilpailu asiakkaista on kovaa. Urheilu- ja muuta viihde- sekä kulttuuritarjontaa on valtavasti, TV-kanavia on sadoittain ja modernit viestintävälineet mahdollistavat urheilun hienoimpien hetkien seuraamisen missä ja koska vain. Mitä asiakkaat urheilutapahtumilta odottavat ja miten tapahtumia tulisi kehittää, jotta myös jatkossa voisimme iloita Jyväskylän MM-rallin, Salpausselän kisojen, Kuninkuusravien tai Itä-länsi-otteluiden kaltaisista hienoista urheiluhetkistä? Entä miten kysyntään vastaavat kotimaiset palloilusarjat ja kuinka haastavaa Koripallon EM- tai Lahden hiihdon MM-kisojen kaltaisten suurtapahtumien lipunmyynti on? Aihetta ovat Yle Puheen Urheiluillassa studiosta käsin pohtimassa urheilumarkkinoinnin lehtori Vili Nurmi sekä Mikkelin Jukurien myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen. Heidän lisäkseen ajatuksensa kertovat mm. Starsquadin toimitusjohtaja Mika Sulin, Veikkausliigan markkinointijohtaja Risto Oksanen, Turun Hippos ry:n toimitusjohtaja Ilmari Halinen, Lahden MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen sekä koripallon EM-kisaprojektista vastaava Ari Tammivaara. Lähetystä isännöivät Jussi Putkonen ja Jouko Vuolle.

55:00 Audio: Viherseinät
Arjen tulevaisuus

Viherseinät

Millä tavalla suomalaiset asuvat viidenkymmenen vuoden kuluttua? Kiistelemmekö edelleen omistus- ja vuokra-asumisen eduista? Hoitavatko robotit siivouksen, kokkauksen ja muut kotityöt? Asummeko kaikkien palvelujen pilvenpiirtäjissä kuvun alla, vai maakuopassa periferiassa, omavaraisuutta vaalien? Viherseinät kuuluvat jo älykkään rakentamisen ratkaisuihin. Aktiivi- tai älyviherseinä on luonnollinen ilmanpuhdistaja, jonka avulla voidaan vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja jaksamiseen. Vieraina Naavan toimitusjohtaja Aki Soudunsaari sekä Mikko Sonninen InnoGreenistä.

Muualla Yle.fi:ssä