RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
Ali Jahangiri

Vapaaottelija Makwan Amirkhani: Tärkeintä maailmassa on olla hyvä ihminen

Vapaaottelija Makwan Amirkhani tyrmäsi taannoisessa UFC-debyytissään vastustajansa kahdeksassa sekunnissa. Ali Show'ssa mies tyrmää rehellisyydellään. Makwan ja Ali puhuvat raadollisen kipeistä asioista, kuten ystäväpiirin muuttuneesta suhtautumisesta  Amirkhaniin menestyksen jälkeen, pettämisestä, siitä, onko kaikista ihmisistä vanhemmiksi ja kiusaamisesta. Mutta koska kaikki ei ole niin vakavaa, puhutaan myös mm. siitä, miksi Makwan käyttää sosiaalisessa mediassa nimeä Makulaku, minkälainen poliitikko hänestä tulisi ja miksi hän on koko lähetyksen studiossa ilman paitaa. Amirkhani: "Haluan olla hyvä ihminen. En halua äidilleni, sitä, että häntä katsotaan, että se oli ton poika, joka teki jotain huonoa."

Kuvassa Jere Hietalan omakuva sekä kuva leijonasta.

Toiset nauttivat villieläimistä kuvaamalla, toiset metsästämällä

Yhdysvaltalainen metsästäjä tappoi Zimbabwen tunnetuimman leijonan Cecilin . Cecil-leijona oli yksi Zimbabwen vanhimmista ja tutkituimmista leijonista. Hammaslääkäri ampui leijonaa varsijousella maksettuaan 50 000 dollaria laittomasta metsästysluvasta. Zimbabwe antaa joka vuosi metsästyslupia ulkomaalaisille metsästäjille kerätäkseen rahaa luonnonsuojeluun. Salametsästäjät myyvät kuitenkin usein laittomia lupia paljon maksaville vierasmaalaisille.   Villieläimistä voi nauttia valokuvaamalla, tietää valokuvaaja Jere Hietala. Mies jätti mainosmaailman ja päätti  lähteä tekemään hyväntekeväisyyttä. Pitkän etsinnän jälkeen hän löysi ryhmän, jonka avulla pääsi kuvaamaan Afrikan villejä eläimiä. Kuvista saamalla rahalla hän aikoo tukea salametsästyksen vastaista toimintaa. Millaista oli nukkua makuupussissa leijona alueella? Entä millainen mies tuo monipuolinen kuvaaja on? Mitä hän tarkoittaa sillä, että jokaisen lihaa syövän pitäisi tappaa oma ruokansa?     Metsästyksen vastaiset asenteet liittyvät tietämättömyyteen, toteavat ulkoilmaihminen Veikka Gustafsson ja yrittäjä Tero Kantelo.  Miltä kuulostaisi lähteä karhun kaatoon Venäjälle tai puhvelin metsästys Australiassa? Metsästysturismi voi parhaimmillaan tukea riistanhoitoa. Pahimmillaan se lisää salakaatoa ja väärinkäytöksiä. Metsästys on harrastus, joka nostaa tunteet pintaan. Miksi metsästys kuumentaa vastustajien tunteita ja lajin harrastajat joutuvat metsästämään jopa salassa? Suomen Jahtimatkat tekee metsästysmatkoja ympäri maailmaa, metsästämään pääsee vaikkapa mustakarhuja, puhveleita, leopardeja, Siperian metsäkauriita ja pahkasikoja. Kuuntele haastattelu tästä          

Ali Jahangiri

Susanna Laine todisti perheriitaa puhelinmyyjänä

Mitä yhtäläisyyksiä Puoli seitsemän -juontaja Susanna Laine ja Ali löysivät missikilpailuista ja Teatterikorkeakoulun pääsykokeista? Yhtäläisyyksiä kaksikon välillä löytyi ainakin puhelinmyyjämenneisyydestä. Puhelimen välityksellä pääsi toisinaan kuulemaan hieman liikaakin ihmisten arjesta. Laine on myös aikoinaan hakenut pokkana Savonlinnan Oopperajuhlille laulajaksi ja pohti Ali Show'ssa, mistä silloinen itsevarmuus kumpusi.

Ali Jahangiri

Dome Karukoski ymmärtää munasillaan juoksevia miehiä

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski on saanut maailmallakin tunnustusta, mutta tulisiko sitä enemmän, jos hän käyttäisi ristimänimeään Thomas ja isänsä sukunimeä Dickerson? Dome ja Ali keskustelevat myös Leijonasydän-elokuvan realistisuudesta, ihmisten luontaisesta taipumuksesta haluta olla alasti ja siitä, miten Domesta tuli hänen nimensä, koska sai sen häntä kiusanneelta kouluyhteisöltä ja siitä tuli hyväksynnän merkki.

Kuvassa Jyri Komulainen

Suurmoskeija ehkäisee radikalismia

Rakastakaa muukalaista, kiteyttää Raamatun opetuksen elämän ohjenuoraksi teologian tohtori Jyri Komulainen. Helsinkiin kaavailtu suurmoskeija puhuttaa. Miksi ev.lut. kirkon mielestä tämä hanke ja vastaavat erilaisten uskontokuntien temppelit ovat tärkeitä? Uskontodialogista ja uskonnonvapaudesta on kertomassa ja piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen. -Yhteiskunnan kädenojennus hillitseee niitä psykologisia rakenteita, jotka kasvattavat radikalismia. Syrjäytymisen ja sivuunjäämisen tunne ovat kasvualustaa radikalismille . Sen sijaan mukaan ottaminen mahdollistaa kotoutumiseen. Tarvitsemme integroivia rakenteita, joita posituiivinen uskonnonvapaus ruokkii. Toimittajina ovat Heidi Laaksonen ja Jarmo Laitaneva.

Muualla Yle.fi:ssä