RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
57:00 Audio: Runeberg-voittaja Tapio Koivukari koki erikoisen näyn: kivi morjesti hänelle!
KulttuuriCocktail Puheessa

Runeberg-voittaja Tapio Koivukari koki erikoisen näyn: kivi morjesti hänelle!

Kirjailija Tapio Koivukari kirjoittaa palkitussa Unissasaarnaja-kirjassaan nuoresta tytöstä, joka alkaa horrossaarnata kotinsa hetekella. Hänellä on itselläänkin kokemuksia asioista, joita on vaikea järjellä selittää. Kerran Islannissa, kivessä näkyvä haltiahahmo heilautti hänelle kättään. KulttuuriCocktailin haastattelussa Tapio Koivukari kertoo lisää kokemastaan sekä siitä miten hän sen itselleen selitti. Epätavallisten ja yliluonnollisten asioiden tutkimisesta on keskustelemassa myös Mieli ja toinen –projektin tutkija Kaarina Koski. Perussuomalaisten Nuorten Puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kertoo minkälaista on olla mies Nyky-Suomessa sekä miksi ihmeessä hän julkaisi Instagram-tilillään kuvan parrastaan ja paljaasta ylävartalostaan. Juontajana Anu Heikkinen. Kulttuurin kiinnostavimmat havainnot Yle Puheen perjantai-iltapäivissä. Tuotanto: Yle Kulttuuri

36:03 Audio: Tanssi osaa aina yllättää
Puheen Iltapäivä

Tanssi osaa aina yllättää

Tarjoamme yleisölle mahdollisuutta herkistyä ja rauhoittua alkukantaisuuden ytimeen, paljastaa Sivuaskel -festivaalien taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti. Kun lavalla kaksi paidatonta miestä nipistelee toistensa nännejä samaan aikaan kun jakkupukuun sonnustautunut nainen seuraa vierestä, herää kysymys, että mitä ihmettä. Tämä kohtaus oli parhaillaan käynnissä olevien Sivuaskel -festivaalien trailervideosta. Kyse on siis tanssitaiteen festivaalista, joka viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Mitä suomalaiselle tanssitaiteelle kuuluu? Miten sitä voisi oppia ymmärtämään? Suvi Puukankaan vieraana taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti.

56:57 Audio: Mitä voimme oppia jenkkifutiksesta?
Lindgren & Sihvonen

Mitä voimme oppia jenkkifutiksesta?

Kokeellinen urheiluohjelma, jossa pohjakosketuskin voi olla touch down. Miksi meidän suomalaisten tulisi katsoa Super Bowlia? Yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista järjestetään viikonloppuna, kun Yhdysvalloissa ratkotaan amerikkalaisen jalkapalloliigan NFL:n mestaruus järjestyksessään 50. Super Bowl -finaaliottelussa. Mihin asioihin ottelussa kannattaa kiinnittää huomiota ja voiko esimerkiksi jääkiekkomies Petteri Sihvonen oppia jotain jenkkifutiksen pelikirjoista? Vieraana pitkän linjan jenkkifutisvaikuttaja, nelinkertainen Vaahteraliigan mestari ja Super Bowl -ottelun suomeksi selostava Mika Laurila. Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

30:28 Audio: Paavon puolue!
Politiikkaradio

Paavon puolue!

Politiikan viikon uutispommi! Paavo Väyrysen uusi puolue. Mistä on kysymys? Miksi Paavo jättää Keskustan vai jättääkö? Vai tuleeko Väyrysestä poliittinen marttyyri, joka uuden puolueen myötä joudutaan erottamaan Keskustasta? Entä kuinkas käy jatkossa? Vaaleja on kyllä luvassa. 2017 kuntavaalit, 2018 presidentinvaalit ja 2019 eduskuntavaalit. Millaista menestystä Väyrysen Kansalaispuolueelle on luvassa? Sakari Sirkkasen kanssa studiossa ovat Riikka Uosukainen ja Jari Korkki Ylen politiikantoimituksesta.

33:55 Audio: Herra Ylppö: Kohderyhmäajattelu tappaa kaiken taiteen
Puheen Aamu

Herra Ylppö: Kohderyhmäajattelu tappaa kaiken taiteen

Miksi rock-miehellä vanha suola janottaa? Vieraana vanhan yhtyeensä Maj Karman uudelleen aktivoinut laulaja Herra Ylppö. Millaista se on, kun on puolet elämästään antanut rockin alttarille? -Pitkän uran aikana melkein kaikilla nousee kusi päähän, sitä ei voi välttää. Minäkin olen ollut välinpitämätön ja itsetietoinen, mutta en harrastanut henkistä väkivaltaa. On tärkeää, että sieltä osaa tulla pois! Olen perinteisen ydinperheen kannattaja. Mun mielestä nykyää erotaan liian löysin perustein. On muistettava, että ongelmat ei johdu parisuhteesta vaan itsestää. Selvitä omat ongelmat ja pidä perhe kasassa, siinä avaimet jonkinmoiseen voittoon, pohdiskelee Herra Ylppö. -Koko maailmaa ei tarvitse hoitaa kerralla, mutta on tärkeää pitää huolta pienemmistään. Aloita katsomalla, voiko lähipiirisi ihmiset hyvin. Ihminen ei ehkä muutu, mutta pystyy kyllä muuttamaan toimintatapojaan. Toimittaja on Juuso Pekkinen.

Muualla Yle.fi:ssä