RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
21:04 Audio: "Suomalaisten hiustyylissä näkyy kiire"
Tyylien takaa

"Suomalaisten hiustyylissä näkyy kiire"

Hiustyyli ilmaisee sen, millainen ihminen pohjimmiltaan on, vai ilmaiseeko? Hiustyylin poliittisuutta väkevöittivät aikanaan mustat amerikkalaiset afrokampauksellaan. Sitten tulivat skinheadit ja punkkarit. Erityisesti alakulttuureiden keskuudessa hiustyylit on koettu tärkeänä erityispiirteenä. Mutta mikä on hiustyylin merkitys tänä päivänä? - Kiire näkyy tällä hetkellä katukuvassa. Ihmiset eivät osaa tai ehdi laittaa hiuksiaan. Katukuva on siis tylsä, hiusmuotoilija Piatu Puhakka sanoo. Mutta miltä näyttää Puhakan visioima tulevaisuuden tyyli, joka on ottanut vaikutteita pakolaisvirroista? Suvi Puukangas toimittaa.

15:51 Audio: Vammaisellakin ihmisellä on oikeus seksiin ja seksuaaliseen nautintoon
Puheen Iltapäivä

Vammaisellakin ihmisellä on oikeus seksiin ja seksuaaliseen nautintoon

Seksiä näkee nykyään kaikkialla - niin lehtien palstoilla kuin mainoksissakin. Alkaa pikku hiljaa tuntua, että seksistä olisi saanut tarpeekseen. Moni ihmisryhmä kuitenkin toivoisi lisää seksiä elämäänsä. Kehitysvammaisten ihmisten seksuaalisuutta ei aina osata käsitellä oikein ja monessa tapauksessa seksi ja seksuaalisuus tuppaavat jäämään ihmisen sairauden jalkoihin. CP-vammainen Heljä Hesso kertoo, että edes kaikki hänen henkilökohtaiset avustajansa eivät osaa suhtautua seksiin ja seksuaalisuuteen, vaan kokevat aiheen epämukavaksi. Lyhty Ry:n asumispuolella sairaanhoitajana työskentelevä ja parhaillaan seksuaalineuvojaksi opiskeleva Laura Maatraiva toivoisi avoimuutta ja ymmärrystä aiheeseen liittyen niin vammaisten perheenjäseniltä kuin heidän hoitajiltaankin - seksi kun kuuluu kaikille. Laura Maatraivaa ja Heljä Hessoa haastatteli toimittajamme Anni Saastamoinen.

30:00 Audio: Toteutuiko äänestäjän kuluttajansuoja palkkaleikkauksissa?
Politiikkaradio

Toteutuiko äänestäjän kuluttajansuoja palkkaleikkauksissa?

Vaalikeskusteluissa ei liiaksi puhuttu palkkojen leikkaamista kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi. Hallitus lähti kuitenkin tomerasti liikkeelle ja yhteiskuntasopimusneuvottelujen kaaduttua iski pöytään kilpailukykypaketin pakottavan lainsäädännön kera. Sittemmin pakettia on viilattu ja poliittinen lakkokin on matkan varrella nähty. Olisiko hallituksen kannattunut toimia toisin? Satsata ensin paikalliseen sopimiseen? Entä onko yksityisen työnantajan sosiaaliturvamaksun alentaminen yritysten tukimuotona järkevää. Asiantuntijat uskovat sen työllistävään vaikutukseen, mutta mielipiteissä on hajontaa. Politiikkaradion ministerihaastattelussa elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk). Toimittajana Sakari Sirkkanen.

10:06 Audio: PKN basisti Sami Helle on ehdolla kuntavaaleissa
Puheen Päivä

PKN basisti Sami Helle on ehdolla kuntavaaleissa

Sami Helle on ensimmäinen kehitysvammainen, joka pyrkii politiikkaan. Aiemmin ei ajateltu kehitysvammaisten voivan osallistua poliittiseen päätöksentekoon, mutta Helle on selvittänyt, että lain puolesta esteitä hänelle ei ole. Koulutukseltaan Helle on kylmäkkö ja lastentarha-avustaja, ja hän on toiminut basistina kehitysvammaisten punk-bändissä Pertti Kurikan nimipäivissä. Synerga ry:n perustajajäsen on matkalla keskustan riveissä vuoden 2017 kunnallisvaaleihin. Puolue on tuttu, koska Helle on ollut jo 12 vuotta mukana toiminnassa vapaaehtoisena kampanja-avustajana. Radio Valon toimitusharjoittelija Inka Timgren haastattelee. Editoinnissa ohjasi Tytti Viljanen.

26:47 Audio: Rikostoimittaja Harri Nykänen: En enää juokse sireenien perään
Puheen Aamu

Rikostoimittaja Harri Nykänen: En enää juokse sireenien perään

Olin ennen niin innokas, että kun jossain soi sireeni, niin perään juoksin. Nyt en enää jaa taksikuskeille käyntikortteja, naurahtaa rikostoimittaja Harri Nykänen. Kuinka kaupungin alamaailman varjoiset kujat kuluttavat miestä? Yksi maamme legendaarisimmista rikostoimittajista, kirjailijakin tunnettu Harri Nykänen on julkaissut muistelmateoksen. Kirjan nimi on Likainen Harri, mutta millaiset tahrat rikostoimittajan ura on mieheen jättänyt? - Lähtötilanne oli se, että halusin kertoa lapsilleni, missä isä on ollut mukana. Ei ollut tarkoitus kostaa vaan kertoa muistoja jälkipolville. Kyllä mulla on ystäviä on enemmän kun vihamiehiä. Eiköhän ne vihamiehet ole jo 15 vuodessa unohtanut. Harri Nykänen Puheen Aamun vieraana. Toimittaja on Juuso Pekkinen.

27:30 Audio: Afganistanissa asunut suomalaisnainen: "Kaipaan normaalimpaa konfliktialuetta"
Maailmankansalaisia

Afganistanissa asunut suomalaisnainen: "Kaipaan normaalimpaa konfliktialuetta"

Millaista on asua kriisialueella? Maassa ja kaupungissa, jossa räjähtelevät pommit? Kahdeksan vuotta eri konfliktialueilla asunut Anna Palmén sanoo, että kaipaa reilun kahden Afganistan-vuoden jälkeen normaalimpaa konfliktialuetta kodikseen. Kabulin saasteet ja jatkuvat iskut turruttavat. Kun ei voi liikkua vapaasti ilman turvaliivejä, turvamiehiä ja panssariautoa, niin osaa arvosta liikkumisen vapautta ja puhtaan meren tuoksua. Vaativissa olosuhteissa elämään tottunut Anna Palmén tuntee itsensä kosmopoliitiksi, eikä osaa kuvitella palaavansa Suomeen, vaikka rakastaa kotimaataan. Toimittaja on Salla Vuolteenaho.

15:43 Audio: Etätyö vaatii parempaa itsensä johtamista
Puheen Aamu

Etätyö vaatii parempaa itsensä johtamista

Etätyöskentelyä lisäämällä saamme lisättyä tuottavuutta kestävällä tavalla. Kaikista tärkeintä on johdon luottamus. Hyvinvoiva työntekijä on tuottavampi, tietää henkilöstöjohtaja Sanna Lindner Microsoft Oy:stä. Tänään vietetään kansallista etätyöpäivää. Vieläkö etätyöpäivää tarvitaan, kun eteenkin toimisto- ja päätetyö on yhä enemmän liikkuvaa? -Nykyaikainen tietotyö vaatii rajaamaan työskentelyä. Etätyö vaatii parempaa itsensä johtamista. Juuso Pekkisen vieraana henkilöstöjohtaja Sanna Lindrer Microsoft Oy:stä, joka on yksi etätyöpäivän järjestävistä yhtiöistä.

Muualla Yle.fi:ssä