RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
33:19 Audio: Kaikki ennakkoluulot joutavat romukoppaan
Puheen Iltapäivä

Kaikki ennakkoluulot joutavat romukoppaan

Matka on tärkeämpi kuin määränpää. Se ajatus tulee väistämättä mieleen kun seuraa Emma Vepsän matkablogia. Emma on suorittanut kaksi uskomattomalta kuulostavaa matkaa ensin Afganistanin Mazar i Sharifiin sekä tänä keväänä Iranin Teheraniin ja siitä vielä Persianlahden rannalla asti. Uskomattomaksi matkat tekee se, että ne on taitettu liftaamalla. Mikä on yleisin kysymys, jonka Emma kohtaa kertoessaan reissuistaan ja mikä sai hänet alun perin liftaamaan?

54:39 Audio: Pysy lujana - miksi ravintoaineista proteiinin rooli on ylikorostunut
Karjula & Tuomola - Kurkunleikkaajat

Pysy lujana - miksi ravintoaineista proteiinin rooli on ylikorostunut

Suomalaiset ovat viime vuosina hakeneet sisua rahkapurkeista. Rahkaa syödään niin ahnaasti, että valmistajilla on kiire pysyä perässä. Myös kananmunien kulutus on kovassa kasvussa ja lisäravinnehyllyt löytyvät pienimmistäkin ruokakaupoista. EU - tasolla on panostettu sianlihan menekin edistämiseen ja lihan kokonaiskulutus on kasvanut 1960-luvulta aina tähän päivään saakka. Syömme enemmän proteiinia kuin koskaan aikaisemmin, mutta samalla fyysinen kuormitus on vähentynyt. Kuinka paljon ihminen oikeasti tarvitsee proteiineja ja tarvitaanko suorituskyvyn ylläpitämiseen eläinkunnan tuotteita? YK julisti vuoden 2016 Kansainväliseksi palkokasvien vuodeksi. Kasvikunnan proteiinien lisääminen parantaisi kansanterveyttä ja vähentäisi ruoantuotannon ympäristövaikutuksia. Jakson vieraana on kasvissyöntiin ja ravitsemukseen perehtynyt Jussi Riekki. Hän työskentelee liikunta-alan yrityksessä, joka kouluttaa personal trainereita ja ravintovalmentajia. Haastattelussa kuullaan terveystieteiden maisteria Leena Putkosta. Hän on laillistettu ravitsemusterapeutti ja monessa liemessä keitetty ruoka-alan sekatyöläinen.

49:44 Audio: Janni Hussi: Suomessa ei uskalleta unelmoida tarpeeksi
Ali Show

Janni Hussi: Suomessa ei uskalleta unelmoida tarpeeksi

"Fitness-ala on lähtenyt käsistä. Ihmiset julkaisevat Instagrammissa kahden päivän välein kuvia pakaroistaan", toteaa entinen fitnessmalli Janni Hussi. Janni kertoo Ali Show'ssa, miten hänen elämänlaatunsa on parantunut, kun jatkuva pakonomainen suorittaminen on loppunut. Jo nuorena Janni veti samanaikaisesti jumppatunteja, teki promootiotyötä, paistoi burgereita bensa-asemalla ja oli urheilutoimituksessa toimittajana. "Elämässä oli liikaa kaikkea. Pääkoppa ei enää kestänyt sitä", sanoo Janni. Mikä fitness-alassa on pielessä? Miten Janni nostaisi Kuusankosken maailmankartalle? Kenen kanssa Ali ja Janni haluaisivat selostaa fitness-kisoja? Kesän kuumin talk-show on Ali Show! Stand-up koomikko Ali Jahangiri paahtaa vieraitaan kilpaa auringon kanssa Yle Puheen kesässä.

56:13 Audio: Kaasu pohjaan läski, elämä on nyt!
Jenny ja läskimyytinmurtajat

Kaasu pohjaan läski, elämä on nyt!

Jenny ja Läskimyytinmurtajissa mietitään tänään voiko lihava elää täysipainoista elämää. Ylipainon ajatellaan olevan yksi merkittävimmistä elämänlaadun laskijoita ja estävän lihavalta ihmiseltä monet normaalipainoisille itsestäänselvät elämän ilot. Mutta kuinka paljon lihavuus oikeasti rajoittaa elämää, ja kuinka iso osa ylipainoisista sulkee itsensä oman mielensä läskivankilaan odottamaan todellista elämää, joka alkaa vasta kun laihduttaminen on onnistunut? Kumman ylipäätään pitää tapahtua ensin: painon pudota, jonka seurauksena ihminenkin muuttuu, vai ihmisen muuttua, jotta paino edes voi pudota? Lähetyksessä vieraana kaksi Jenny ja Läskimyytinmurtajat Facebook-yhteisön jäsentä, hyvinvoinnin ammattilainen, viime vuosina yli 30 kiloa pudottanut Emma Koivisto ja terveen ja sallivan kehonkuvan puolesta puhuva Ida Schlizewski. Studiossa Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas.

50:01 Audio: Ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen: Olisi hyvä, jos voisimme ujuttaa uutistietoa kissavideoihin ja Pokémon Go -peliin
Ali Show

Ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen: Olisi hyvä, jos voisimme ujuttaa uutistietoa kissavideoihin ja Pokémon Go -peliin

Ulkomaantoimittaja, maailmanmatkaaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen hyppäsi 70-luvulla rahtilaivaan rahattomana ja seilasi Brasiliaan. Siitä alkoi kymmenen kuukauden seikkailu tropiikissa ja Amerikassa. Rauli elätti itsensä tekemällä juttuja Suomeen, mutta siihen aikaan ei ollut käytössä Twitteriä eikä Instagramia. Rauli piti yhteyttä Suomeen kirjeiden välityksellä. Ali ja Rauli keskustelivat mm.siitä, miten ulkomaantoimittajien kultainen aikakausi on ohi, miten media-alan klikkausjournalismi heikentää uutisten laatua ja siitä, miten kaikkien pitäisi lähteä reissuun yksin, sillä se jos joku opettaa ihmisen avarakatseiseksi. Miksi Rauli aloitti golffaamisen vaikka piti sitä elitistisenä lajina? Mitä mieltä Rauli on Donald Trumpista? Uskalsiko Rauli itse päästää lapsiaan maailmalle yksin? Kesän kuumin talk-show on Ali Show! Stand-up koomikko Ali Jahangiri paahtaa vieraitaan kilpaa auringon kanssa Yle Puheen kesässä.

17:01 Audio: Päivänparatiisi Saimaa
Päivän Paratiisi

Päivänparatiisi Saimaa

Suomifilmeistä ja norpasta tuttu Saimaa tarjoaa lokoisat oltavat lomalaiselle. Saimaa on Euroopan neljänneksi suurin järvi. Se on lähes 200 kilometriä pitkä monimuotoinen vesistöketju Itä-Suomessa.Saimaassa on tuhansia saaria ja luotoja ja hyvät kalastusmahdollisuudet. Saimaan kanavaa pitkin pääsee jopa Viipuriin asti. Saimaa Holiday on ryhmä yrityksiä, joka toimii Linnansaaren kansallispuiston alueella. Sen Toimipisteet sijaitsevat Oravinkylässä ja Järvisydämessä. Kuunnellaan seuraavaksi mitä Oravinkylässä asuva yrittäjä Marie Luise Sant kertoo matkailualan yrittämisestä Saimaalla. [Päivä Saimaa Holiday, 00:17:01] Tanja Paananen haastatteli.

Muualla Yle.fi:ssä