RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
27:23 Audio: Kiss FM:n Aamutiimi Sami Tenkasen vieraaksi Puheen Iltapäivään
Puheen Aamu

Kiss FM:n Aamutiimi Sami Tenkasen vieraaksi Puheen Iltapäivään

- Suomessa tehdään hyvää radiota erilaisiin tarpeisiin, toteaa pian oman ohjelmasarjansa Puheella aloittava Sami Tenkanen. Pitkän linjan radiokonkari, Nelonen Median radioiden johtaja Sami Tenkanen sanoo, että radio eroaa muista medioista muuntautumiskyvyllään. Radiossa on aina ollut luontevaa miettiä kehitystä, koska sillä ei ole ollut mediavälineenä koskaan sanomalehden tai television kaltaista valta-asemaa. - Radio ei ole koskaan päässyt istahtamaan pompöösisti nojatuoliin, vaan koko ajan on jouduttu keksimään itsemme ja oma merkityksemme uudelleen.

21:04 Audio: "Suomalaisten hiustyylissä näkyy kiire"
Tyylien takaa

"Suomalaisten hiustyylissä näkyy kiire"

Hiustyyli ilmaisee sen, millainen ihminen pohjimmiltaan on, vai ilmaiseeko? Hiustyylin poliittisuutta väkevöittivät aikanaan mustat amerikkalaiset afrokampauksellaan. Sitten tulivat skinheadit ja punkkarit. Erityisesti alakulttuureiden keskuudessa hiustyylit on koettu tärkeänä erityispiirteenä. Mutta mikä on hiustyylin merkitys tänä päivänä? - Kiire näkyy tällä hetkellä katukuvassa. Ihmiset eivät osaa tai ehdi laittaa hiuksiaan. Katukuva on siis tylsä, hiusmuotoilija Piatu Puhakka sanoo. Mutta miltä näyttää Puhakan visioima tulevaisuuden tyyli, joka on ottanut vaikutteita pakolaisvirroista? Suvi Puukangas toimittaa.

15:51 Audio: Vammaisellakin ihmisellä on oikeus seksiin ja seksuaaliseen nautintoon
Puheen Iltapäivä

Vammaisellakin ihmisellä on oikeus seksiin ja seksuaaliseen nautintoon

Seksiä näkee nykyään kaikkialla - niin lehtien palstoilla kuin mainoksissakin. Alkaa pikku hiljaa tuntua, että seksistä olisi saanut tarpeekseen. Moni ihmisryhmä kuitenkin toivoisi lisää seksiä elämäänsä. Kehitysvammaisten ihmisten seksuaalisuutta ei aina osata käsitellä oikein ja monessa tapauksessa seksi ja seksuaalisuus tuppaavat jäämään ihmisen sairauden jalkoihin. CP-vammainen Heljä Hesso kertoo, että edes kaikki hänen henkilökohtaiset avustajansa eivät osaa suhtautua seksiin ja seksuaalisuuteen, vaan kokevat aiheen epämukavaksi. Lyhty Ry:n asumispuolella sairaanhoitajana työskentelevä ja parhaillaan seksuaalineuvojaksi opiskeleva Laura Maatraiva toivoisi avoimuutta ja ymmärrystä aiheeseen liittyen niin vammaisten perheenjäseniltä kuin heidän hoitajiltaankin - seksi kun kuuluu kaikille. Laura Maatraivaa ja Heljä Hessoa haastatteli toimittajamme Anni Saastamoinen.

30:00 Audio: Toteutuiko äänestäjän kuluttajansuoja palkkaleikkauksissa?
Politiikkaradio

Toteutuiko äänestäjän kuluttajansuoja palkkaleikkauksissa?

Vaalikeskusteluissa ei liiaksi puhuttu palkkojen leikkaamista kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi. Hallitus lähti kuitenkin tomerasti liikkeelle ja yhteiskuntasopimusneuvottelujen kaaduttua iski pöytään kilpailukykypaketin pakottavan lainsäädännön kera. Sittemmin pakettia on viilattu ja poliittinen lakkokin on matkan varrella nähty. Olisiko hallituksen kannattunut toimia toisin? Satsata ensin paikalliseen sopimiseen? Entä onko yksityisen työnantajan sosiaaliturvamaksun alentaminen yritysten tukimuotona järkevää. Asiantuntijat uskovat sen työllistävään vaikutukseen, mutta mielipiteissä on hajontaa. Politiikkaradion ministerihaastattelussa elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk). Toimittajana Sakari Sirkkanen.

Muualla Yle.fi:ssä