RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
57:01 Audio: Julius Evola, Alt-Right ja traditionalismi
Perttu Häkkinen

Julius Evola, Alt-Right ja traditionalismi

Ohjelmassa perehdytään filosofi-okkultisti-kuvataiteilija Julius Evolan ajatteluun. Vuonna 1974 kuollut Evola kirjoitti teoksia metafysiikasta, politiikasta, tantrismista, alkemiasta ja magiasta. Suomessa edes ammattifilosofit eivät tunnu tuntevan Evolan ajattelua. Mitä on sielun rasismi? Entä miksi työ on alin asia, mitä ihminen voi tehdä ja soturin sota taas hienointa, mitä voi tehdä? Perttu Häkkisen kanssa Evolasta keskustelee italialaisia uusfasisteja tutkinut Anton Monti. Evola on esimerkiksi Steve Bannonin ja monien suomalaisten uustraditionalistien henkinen johdattaja. Mikä on Evolan vaikutus nykypäivänä? Lisäksi kirjallisuuden dosentti Marja Härmänmaa kertoo italialaisesta futurismista, koska Evola oli ennen traditionalismiin kääntymistään dadaisti ja futuristi. Mikä on futurismin ja poliiikan kytky? Toimittajina Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva.

29:59 Audio: Sote-aikalisän paikka?
Politiikkaradio

Sote-aikalisän paikka?

Sote-palvelut vaarassa ajautua kaaokseen, valinnanvapauslaki pysäytettävä, liian paljon on kesken, vaikutuksista tiedettävä enemmän, uudistuksen vaarat ovat hyötyjä suuremmat: näin tylysti arvioivat sote-asiantuntijat Ylelle sote-uudistukseen liittyvän valinnanvapausuudistuksen nykytilaa. Onko sote-uudistus liian suuri ja vaikea toteuttavaksi? Pitäisikö uudistus pilkkoa ja ottaa aikalisä? Vieraina ovat kansanedustajat Antti Häkkänen (kok.) ja Touko Aalto (vihr.) parlamentaarisesta sote-seurantaryhmästä. Toimittajana on Tapio Pajunen.

57:10 Audio: Maailma hukkuu tavaraan
Nosto

Maailma hukkuu tavaraan

Suomalaisissa kodeissa on keskimäärin 10 000 tavaraa. Se on paljon ja kaikelle on vaikea löytää säilytyspaikkaa. Studiovieraamme, ammattijärjestäjä Ilana Aallon kirja Paikka kaikelle on avuksi ja miettimisen pohjaksi kodin tavarakaaokseen. Soitamme myös Kristoffer Ignatiukselle, joka on kuukauden ajan selvinnyt saamalla hakea varastosta vain yhden tavaran päivässä aluenperin täysin tyhjennettyyn kotiinsa. Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

56:58 Audio: Game Of Drones
Juuso Pekkinen

Game Of Drones

Pienet kauko-ohjattavat lennokit eli dronet ovat viime vuosina yleistyneet. Eikä kyse ole mistään keskenkasvuisten viihdelentelystä, vaan lennokeilla pyritään mullistamaan muun muassa kuriiripalvelut. Mutta lennokit ja eteenkin niihin asennettavat kamerat ovat myös tehneet ilmakuvauksesta paljon halvempaa. Lisäksi kamerakoptereiden ympärille on syntynyt ihan oma uhreilulajinsa. Vieraana ilmakuvausyrittäjä Antti Kunnari sekä drone-kisaaja Ari-Pekka Repo. Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon.

30:41 Audio: Suomen Konttori-sarjan ohjaaja Janne Reinikainen: Sarjan herättämä myötähäpeän tunne ja huumorin monitasoisuus kiinnosti heti
Puheen Aamu

Suomen Konttori-sarjan ohjaaja Janne Reinikainen: Sarjan herättämä myötähäpeän tunne ja huumorin monitasoisuus kiinnosti heti

Alunperin englannissa 2000-luvun alussa nähty dokumentin kaltainen komedia The Office on ehditty tehdä jo omina versioina Yhdysvalloissa, Ranskassa, Israelissa, Ruotsissa ja nyt myös Suomessa. Sarjan ohjauksesta vastaa Janne Reinikainen. Sami Hedbergin tähdittämä Konttori Elisa Viihteessä 3.3. alkaen ja Nelosella syksyllä. Janne Reinikainen piipahti Puheen Aamussa Matti Ylösen ja Miia Krausen vieraana kertomassa, miten Suomen Konttori syntyi, kuinka brittiläisen modernin komedian kulmakivi kääntyi härmäläiseen tomistoympäristöön.

57:06 Audio: Mulkero saa olla, kunhan noudattaa sääntöjä
Jussi Heikelä

Mulkero saa olla, kunhan noudattaa sääntöjä

Mulkero saa olla, kunhan noudattaa sääntöjä. Takapajuinen Helsinkin kaupunginvaltuusto. Koska laskiainen muuttui läskiäiseksi. Kuinka monta poskisuudelmaa on tarpeeksi? Jussi Heikelä ja Sami Kuusela perkaavat ajankohtaiset ilmiöt ja puheenaihe. Luvassa on jännitteitä ja ristiriitoja. Uutisvirrassa tuulastamisen lisäksi ohjelmassa ennustetaan viikon tulevat tapahtuvat, sekä mennään mahdollisesti henkilökohtaisuuksiin.

53:59 Audio: Kotina pilvenpiirtäjä
Arjen tulevaisuus

Kotina pilvenpiirtäjä

Millä tavalla suomalaiset asuvat viidenkymmenen vuoden kuluttua? Kiistelemmekö edelleen omistus- ja vuokra-asumisen eduista? Hoitavatko robotit siivouksen, kokkauksen ja muut kotityöt? Asummeko kaikkien palvelujen pilvenpiirtäjissä kuvun alla, vai maakuopassa periferiassa, omavaraisuutta vaalien? Helsingin Kalasatamaan nousee Suomen korkeimmat rakennukset. Millaista on asuminen pilvenpiirtäjässä? Haastateltavina ovat REDIn hankejohtaja Juhani Katko ja myyntipäällikkö Merja Rainio, molemmat SRV:ltä. Äänessä on myös asunnon tornitalosta ensimmäisten joukossa ostanut Mauri Heikura. Toimittajana Jarmo Laitaneva.

57:00 Audio: Seksuaalista häirintää
Akti

Seksuaalista häirintää

Mitä on seksuaalinen häirintä ja kuinka yleistä se on? Miten saa lähennellä baarissa? Saako puristaa pyllystä? Heittää roisia läppää duunissa? Mikä on ahdistelun ja flirtin ero. Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen, Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

57:06 Audio: Onko hevi suomalaisten dna:ssa?
Nosto

Onko hevi suomalaisten dna:ssa?

Suomi-hevi. Onko hevi dna:ssamme? Mikä saa nuoret naiset innostumaan suomeksi lauletusta raskaasta musiikista, eikö se olekaan äijien laji? Ikinä-yhtyeen laulajat Katariina Sorsa ja Tuuli Paju ovat studiovieraina. Puhelimessa on raskaan rockin pioneeri, Trio Niskalaukaus yhtyeen kanssa kesäfestareille paluun tekevä Timo Rautiainen. Nosto selvittää tämän päivän ja huomisen ilmiöt ma-pe klo 11-12. Popparit, papit, gaalat, reivit ja ravit tutkitaan innostuneesti ja ihmetellen. Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

56:55 Audio: Kuulemme ääniä
Juuso Pekkinen

Kuulemme ääniä

Kasperi Laine ja Tiina Luoma ovat ihmisiä, jotka suhtautuvat intohimoisesti ääniin ja niiden tekemiseen. Molemmat ovat äänisuunniitelijoita ja he tuovat mukanaan tämän päivän ohjelmaan erilaisia ääniä ihmeteltäväksemme. Mitä äänet pitävät sisällään ja kuinka ne syntyvät, tätä pohditaan Juuso Pekkisen suuressa ääniraadissa. Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon.

28:34 Audio: Petra Gargano: Vain elämää -ohjelma on mun mahdollisuus näyttää kuka minä oikeasti olen - en vain se Tiktakin Petra
Puheen Aamu

Petra Gargano: Vain elämää -ohjelma on mun mahdollisuus näyttää kuka minä oikeasti olen - en vain se Tiktakin Petra

Petra Gargano tuli tunnetuksi supersuositun Tiktak-yhtyeen laulajana. Nyt bändin hajoamisesta on kulunut jo 10 vuotta ja Petra on luonut uraa soololaulajana. Vieläkö Tiktakin perintö seuraa häntä? Ja miten Petra katsoo soolouraansa nyt kun häneltä tulee ensimmäinen uraa kokoava kokoelmalevy? Petra on mukana myös uudella tulevalla Vain elämää -kaudella joka starttaa keväällä 2017 Nelosella. Petra Gargano oli Puheen Aamussa Miia Krausen ja Matti Ylösen vieraana.

Muualla Yle.fi:ssä