RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
29:39 Audio: Salla Nazarenko:"Uskon vapaaseen seksiin"
Puheen Iltapäivä

Salla Nazarenko:"Uskon vapaaseen seksiin"

Toimittaja Salla Nazarenkolta ilmestyy keväällä kirja nimeltä Ihana kiihko. Kirja vie ajatuksia kohti vapaampaa seksiä. Ihana kiihko on ymmärtävä, suvaitsevainen ja intohimoinen katsaus seksiin ja seksuaalisuuteen eri näkökulmista. Nazarenko haluaa kirjansa avulla välittää viestin voimaannuttamisesta. - Löydä oma seksuaalisuus. Käytä sitä ja nauti siitä. Se on voimavara, toetaa Nazarenko. Toimittajana Tiina Lundberg.

55:02 Audio: Piilotyön syy: "Yritykset karttavat työvoimaviranomaisia"
Puheen Päivä

Piilotyön syy: "Yritykset karttavat työvoimaviranomaisia"

Suomessa oli tammikuussa 241 000 työtöntä, mutta mahdollisesti myös 360 000 avointa työpaikkaa. Sitran raportissaan saama huikea luku perustuu siihen, että työvoimaviranomaisille ilmoitetaan arviolta vain noin joka kolmas avoin haku. Mistä piilotyöpaikat löytyvät ja miten niitä pitäisi hakea? Mistä tulevaisuuden työ koostuu? Puheen Päivässä Linda Vettasen vieraina kävivät Sitran vanhempi neuvonantaja Mikko Kesa ja yrittäjä, toimitusjohtaja Jouni Varpelaide.

56:44 Audio: Virukset ja meemit
Perttu Häkkinen

Virukset ja meemit

Maapallolla on biologisia viruksia miljardi miljardi miljardi miljoonaa kappaletta, eli aika monta. Noin yhdeksän prosenttia DNA:stamme muodostuu HIV:n kaltaisten retrovirusten jäänteistä, ja jos mukaan lasketaan vielä vähäisemmät jäänteet, nousee luku jopa 45 prosenttiin. "Virus on tarina, joka kertoo itse itseään eteenpäin. Ja vieläpä niin, ettei kertoja tiedä olevansa viruksen palveluksessa", summaa virologi Matti Jalasvuori. Onko elämä maapallolla virus ulkoavaruudesta? Leviävätkö uskonnot ja poliittiset aatesuuntaukset virusten tavoin? Toimiiko internetissä viraalisesti riehuva meemi samanlaisella logiikalla, kuin biologinen taudinaiheuttajakin? Miten niiltä voi suojautua? Asiaa viruksista ja meemeistä. Haastateltavina Matti Jalasvuori sekä filosofi ja uskontotieteilijä Matti Kamppinen. Toimittajina Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva.

29:12 Audio: Vieraana Puupäähattu-tunnustuksen saanut Ville Pirinen
Puheen Aamu

Vieraana Puupäähattu-tunnustuksen saanut Ville Pirinen

Taiteilija Ville Pirisen tunnetuimpia sarjakuvia ovat tiskijukka Ornette Birks Makkosen seikkailut sekä Suomea groteskisti kuvaava Yhesti yhes paikassa -sarja. Sarjakuvatyönsä ohessa Pirinen toimii muusikkona. Hän on myös tehnyt kansitaidetta muun muassa Mokoman, Kotiteollisuuden ja YUP:n albumeihin. - Koska Tove Janssonkin on saanut Puupäähatun joskus aikoinaan, niin päätin, että mä voin joskus vanhana jossain Esson baarissa leveillä tällä, että olen samassa jamassa. Todistetusti siis yhtä hyvä, vitsailee Pirinen. Toimittajana Silja Raunio.

1:28:26 Audio: Opiskelijaurheilu
Urheiluilta

Opiskelijaurheilu

Yhdysvalloissa yliopistourheilu on miljardibisnes, mutta Suomessa hauskanpitoa. Voisiko Yhdysvaltojen tie olla myös suomalaisen opiskelijaurheilun tulevaisuutta? Entä kuinka onnistuu Suomessa huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen? Miten käy, kun urheilijan pitäisi täysi-ikäisenä samaan aikaan elää ammattimaisen urheilun ehdoilla ja lisäksi valmistautua uran jälkeiseen elämään opiskelemalla? Ja mikä on kansanterveytemme tulevaisuus, kun tutkimukset osoittavat että edes korkeakouluopiskelijat eivät liiku tarpeeksi, vaikka koulutustason lisääntyminen lisää yleensä ihmisten liikkumisaktiivisuutta? Urheiluillassa Manu Mylyahon vieraina ovat kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn hallituksen ainoa suomalaisjäsen Hilkka Laitinen, opiskelijoiden liikuntaliiton puheenjohtaja Bennie Wardi sekä Metropolian Ammattikorkeakoulun yhteiskuntasuhteiden johtaja, dosentti Tuire Ranta-Meyer.

Ajankohtaista

Yle Puheen ohjelmatiedot

Yle Puheen ohjelmatiedot

 

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä