RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
57:00 Audio: Kevättä ilmassa - rakkautta rinnassa?
Akti

Kevättä ilmassa - rakkautta rinnassa?

Onko kevät rakkauden aikaa? Lisääntyvä valo vaikuttaa meihin melko voimakkaasti ja hormonit alkavat hyrrätä. Onko sinulla kevättä rinnassa? Ja jos on, niin miten se ilmenee? Otamme myös vastaan vinkkejä siitä, mistä löytyy rakkaus. Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen ja Alina Kulo.

29:57 Audio: Puheet päreiksi: Kotouttamispolitiikkaa ja kielikysymyksiä
Politiikkaradio

Puheet päreiksi: Kotouttamispolitiikkaa ja kielikysymyksiä

"Arjesta se alkaa", väittää Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma. "Yhdessä rakennamme paremman huomisen", ehdottavat Vihreät. Sen sijaan RKP haluaa olla "Lähellä Sinua". Miksi perussuomalaiset ripottelevat maahanmuuttokysymyksiä kaikkialle? Miksi vihreille kotouttaminen on meistä kiinni? Miksi RKP korostaa yhtä kieltä ylitse muiden? Toisessa Puheet päreiksi -kuntavaaliohjelmapuntarissa ruoditaan perussuomalaisten, vihreiden ja RKP:n kuntavaaliohjelmia. Suomen kielen dosentti Vesa Heikkinen ja toimittaja Tapio Pajunen puivat politiikan kielen ajankohtaisuuksia. Puheet päreiksi -ohjelmaa esitetään Politiikkaradiossa joka toinen perjantai.

57:04 Audio: Vieraana urheilutapahtumien televisio-ohjaaja Tapani Parm
Lindgren & Sihvonen

Vieraana urheilutapahtumien televisio-ohjaaja Tapani Parm

Palkittu televisio-ohjaaja Tapani Parm on toiminut pääohjaajana mm. kesäolympialaisten avajaisissa 2004, 2008 ja 2012 sekä yleisurheilun ja hiihdon pääohjaajana lukuisissa kesä- ja talviolympialaisissa. Miten Parm ja Ylen suomalainen tuotantotiimi ovat nousseet maailman urheilutapahtumien arvostetuimmiksi tekijöiksi? Millainen on tunnelma ohjaamossa minuutti ennen H-hetkeä, kun televisioiden äärellä on pari miljardia katsojaa? Miten Aristoteleen runousoppi liittyy kesäolympialaisten miesten 100 metrin finaaliin?

56:53 Audio: Suomen markka
Kevyet mullat

Suomen markka

Katukuvastamme, käytöstämme ja ajatuksistamme on vuosikymmenien aikana hävinnyt melkoinen määrä asioita ja esineitä. Vuonna 2002 Suomen valuutaksi vaihtui euro, sitä ennen rahayksikkömme oli markka, peräti 142 vuotta. Käteisen rahan käyttö ja tarve vähenee koko ajan, ei siis ihme, että käteisen kaipuu kohdistuu juuri markkoihin. Markkaa muistelevat Viimeiset markat ja Ensimmäiset eurot kirjat kirjoittanut, EKP:n entinen setelijohtaja Antti Heinonen, Numismaatikkoliiton puheenjohtaja Erkki Lähderanta ja Henna Karjalainen Suomen Rahapajalta. Toimittajana Jarmo Laitaneva.

18:15 Audio: Selma Vilhunen: Ihanasti tönöttävä kipsinen Jussi-patsas on mulle merkittävämpi tunnustus kuin Oscar-palkinto ikinä
Puheen Aamu

Selma Vilhunen: Ihanasti tönöttävä kipsinen Jussi-patsas on mulle merkittävämpi tunnustus kuin Oscar-palkinto ikinä

Tänä vuonna Jussi-gaalassa kaksi elokuvaa on ylitse muiden nimittäin Hymyilevä mies ja Tyttö nimeltä Varpu kahmivat molemmat ehdokkuuksia 10 kategoriassa. Kolme vuotta sitten Oscar-gaalassakin lyhytelokuvallaan ehdokkaana ollut ohjaaja Selma Vilhunen kertoo tärinää löytyvän illan Jussi-gaalan suhteen. - Jussi-patsas on mulle kova juttu - kovempi kuin Oscar-palkinto ikinä. Ne kipsiset patsaat ovat niin ihania, ja haluaisin niitä kotiini monta, naurahtaa Vilhunen. Vilhusen uusin dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution on jo valmiina ja tulee ensi-iltaan maaliskuun lopulla. Dokumentti kertoo keppareista eli keppihevosista ja niiden harrastajista. Vilhusta jututtavat Puheen Aamun Jere Pehkonen ja Matti Ylönen.

27:13 Audio: Suomalais-bulgarialainen dokumenttielokuva Hyvä postimies kertoo oman tarinansa pakolaiskriisistä
Puheen Aamu

Suomalais-bulgarialainen dokumenttielokuva Hyvä postimies kertoo oman tarinansa pakolaiskriisistä

Hyvä postimies on suomalais-bulgarialainen dokumenttielokuva, joka kertoo Turkin rajalla sijaitsevasta pienestä bulgarialaisesta kylästä. Kylän posteljooni pyrkii pormestariksi vaaliteemanaan asuttaa kuihtuva kylä syyrialaisilla pakolaisilla. Variety-lehti nosti Hyvän postimiehen yhdeksi viidestä vuonna 2016 parhaiten pakolaiskriisiä kuvanneeksi elokuvaksi. Puheen Aamussa dokumentin taustoista olivat kertomassa elokuvan ohjaaja Tonislav Hristov sekä tuottaja Kaarle Aho.

57:00 Audio: Pitäisikö kannabis laillistaa?
Akti

Pitäisikö kannabis laillistaa?

Kannabiksen viihdekäyttö on laillista yhdeksässä USA:n osavaltiossa. Marihuanan kasvatuksesta, myynnistä ja jakelusta on muodostunut hetkessä miljardien dollarien liiketoimintaa. Pitäisikö pilvi laillistaa myös Suomessa? Lisääntyisivätkö verotulot, vähenisikö rikollisuus? Vai olisiko kannabiksen laillistaminen tie turmioon? Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen ja Suvi Puukangas.

54:52 Audio: Yhteistreenit tuovat juoksijalle voimaa
Tiina Lundbergin huoltamo

Yhteistreenit tuovat juoksijalle voimaa

Kevät, valoisat illat, linnunlaulu ja putsatut tiet houkuttelevat vetämään lenkkarit jalkaan ja suuntaamaan lenkille. Pitäisikö harjoittelulle asettaa tavoitteita? Millaisia lenkkejä kannattaa juosta? Ja miten juoksusta saisi elämäntavan? Huoltamolla vieraana ovat Runner’s High -juoksukoulun Carita Riutta ja mm. Helsinki Core Trainersissa valmentava Joonas Laurila. Omat vinkkinsä kertoo myös Candy on the Run -blogin Karoliina Alanne. Joonas Laurila kehoittaa antamaan juoksulle aikaa: - Tee päätös, että nyt juoksen kaksi vuotta. Jos liian nopeasti tai hätiköidysti halutaan tuloksia niin - oli harrastus mikä tahansa - se loppuu äkkiä. Samoilla linjoilla on Carita Riutta. Alkusysäyksen voi saada yhteistreeneistä tai juoksukoulusta. Tavoitteita voi lisätä pikkuhiljaa yhdestä viikkoharjoituksesta eteenpäin - eikä tarvitse olla heti maraton tavoitteena. - Matalan kynnyksen juoksutapahtuma voi olla hyvä tavoite. Harjoittelun ei tarvitse olla tiukkapipoista mutta pienikin tavoite pakottaa lenkille, hän vinkkaa.

Muualla Yle.fi:ssä