RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
1:56:59 Audio: Urheilu on parasta paikan päällä
Urheiluilta

Urheilu on parasta paikan päällä

Sportti on parasta paikan päällä mutta kilpailu asiakkaista on kovaa. Urheilu- ja muuta viihde- sekä kulttuuritarjontaa on valtavasti, TV-kanavia on sadoittain ja modernit viestintävälineet mahdollistavat urheilun hienoimpien hetkien seuraamisen missä ja koska vain. Mitä asiakkaat urheilutapahtumilta odottavat ja miten tapahtumia tulisi kehittää, jotta myös jatkossa voisimme iloita Jyväskylän MM-rallin, Salpausselän kisojen, Kuninkuusravien tai Itä-länsi-otteluiden kaltaisista hienoista urheiluhetkistä? Entä miten kysyntään vastaavat kotimaiset palloilusarjat ja kuinka haastavaa Koripallon EM- tai Lahden hiihdon MM-kisojen kaltaisten suurtapahtumien lipunmyynti on? Aihetta ovat Yle Puheen Urheiluillassa studiosta käsin pohtimassa urheilumarkkinoinnin lehtori Vili Nurmi sekä Mikkelin Jukurien myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen. Heidän lisäkseen ajatuksensa kertovat mm. Starsquadin toimitusjohtaja Mika Sulin, Veikkausliigan markkinointijohtaja Risto Oksanen, Turun Hippos ry:n toimitusjohtaja Ilmari Halinen, Lahden MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen sekä koripallon EM-kisaprojektista vastaava Ari Tammivaara. Lähetystä isännöivät Jussi Putkonen ja Jouko Vuolle.

55:00 Audio: Viherseinät
Arjen tulevaisuus

Viherseinät

Millä tavalla suomalaiset asuvat viidenkymmenen vuoden kuluttua? Kiistelemmekö edelleen omistus- ja vuokra-asumisen eduista? Hoitavatko robotit siivouksen, kokkauksen ja muut kotityöt? Asummeko kaikkien palvelujen pilvenpiirtäjissä kuvun alla, vai maakuopassa periferiassa, omavaraisuutta vaalien? Viherseinät kuuluvat jo älykkään rakentamisen ratkaisuihin. Aktiivi- tai älyviherseinä on luonnollinen ilmanpuhdistaja, jonka avulla voidaan vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja jaksamiseen. Vieraina Naavan toimitusjohtaja Aki Soudunsaari sekä Mikko Sonninen InnoGreenistä.

57:00 Audio: Pahaa sutta pelkää ken?
Akti

Pahaa sutta pelkää ken?

Onko susi uhka? Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Suomessa on noin 200 - 235 sutta. Viime vuonna susikannasta tapettiin kolmannes, vaikka susi on suojeltu eläin. Päivän kuumin puheenaihe käsittelyssä. Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen, Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

37:21 Audio: Trumpin hallinnon sekaannus ja lännen jälkeinen aika
Politiikkaradio

Trumpin hallinnon sekaannus ja lännen jälkeinen aika

Münchenin vuotuinen turvallisuuskonferenssi järjestettiin jälleen viikonloppuna. Kokouksesta on muodostunut erittäin tärkeä globaalin turvallisuuspolitiikan näyttämö. Mukana olivatkin niin Yhdysvaltain varapresidentti, ulkoministeri ja puolustusministeri, Venäjää edusti ulkoministeri Lavrov. Ohjelmajohtaja Mika Aaltola summaa kokouksen saldoa, jonka keskiöön on noussut Lavrovin viestittämä "lännen jälkeinen aika". Läpikäydään myös viimeisimpiä Trump-uutisia: Ruotsi-lausuntoa, media-sodan käänteitä ja Trumpin hallinnon sekaannusta. Sakari Sirkkanen on toimittajana.

56:47 Audio: Podcast - Uusi kansan radio?
Juuso Pekkinen

Podcast - Uusi kansan radio?

Verkossa tapahtuva äänitiedostojen tilauspohjainen julkaisu, eli kavereiden kesken podcasting, on mullistanut vanhan kunnon radion. Lähetysvirran ja FM-teknologian ikeestä vapautuneet ohjelmat ovat luoneet uudenlaisen "merirosvoradioden" apajan, jossa kuka tahansa voi kertoa sekä jakaa tarinoita audiomuidossa. Maailmalla suosituimmat podcastit vetävät miljoonayleisöjä ja Suomessakin audiolla alkaa olla jo radion ulkopuolista elämää. Mutta mikä tilanne on nyt, ja kuinka kauan podcastien käynnissä oleva niin kutsuttu kuherruskuukausi jatkuu? Vieraana Pelaaja-podcastin Miika Huttunen, Pakkotoisto-podcastin Mike Sirén ja muun muassa Vikasietotila-podcastista tuttu Olli Sulopuisto. Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon.

27:02 Audio: Tasavallan ensimmäinen journalisti Rafael Trujillo
12 diktaattoria

Tasavallan ensimmäinen journalisti Rafael Trujillo

Dominikaanisen tasavallan presidentin Rafael Trujillon lempinimi oli ”Tasavallan ensimmäinen journalisti”, koska sen lisäksi että hän oli kovaotteinen diktaattori, joka kontrolloi armeijaa ja sijoitti sukulaisiaan korkeisiin virkoihin, hän oli myös taitava propagandisti. Kylien vesipumpuissa luki ”Vain Trujillo yksin antaa meille vettä juotavaksi” ja vanhainkodeissa oli kylttejä ”Vain Trujillo yksin antaa meille suojan” Trujillo vertasi itseään mielellään Jeesukseen, ja rakennutti pääkaupunkiin ison valaistun kyltin "Jumala ja Trujillo", kuului sen hyväksi havaittu ja helposti omaksuttava sanoma. Trujillon määräyksestä kaikkien koululasten oli puolestaan aloitettava koulupäivänsä rukoilemalla "Jumalan, valtion ja Trujillon puolesta" Rafael Trujillo oli kiduttaja ja hän kehitteli lukuisia erilaisia kidutustekniikoita, lähtien matalajännitteisestä sähkötuolista aina keppinä tunnettuun sähkösauvaan, joka toimi erityisen hyvin sukupuolielimiin. Trujillon kidutusarsenaalista kaikkein arvostetuin oli kuitenkin Lumipallona tunnettu kääpiö, joka oli erikoistunut puremaan irti miesten sukupuolielimiä. Trujillo viestitti neuvonantajilleen näiden lähestyvästä kuolemasta myöntämällä heille Kristoffer Kolumbus-mitalin. Trujillo testasi myös alaistensa lojaalisuutta vaatimalla päästä sänkyyn näiden vaimojen ja tytärten kanssa, minkä jälkeen nöyryytti alaisiaan lisää pakottamalla heidät mukaan leikkiin. Trujillo oli urheilumies ja rakasti kansan suosimaa baseballia ja perusti oman voittoisan joukkueen. Hän varmisti joukkueensa voitot heittämällä osan vastustajajoukkueesta tyrmään ja kertomalla omalle joukkueelle, että heidän henkensä oli kiinni ottelun lopputuloksesta. Trujillo asetti kannustusjoukkonsa ykköspesän kupeeseen varusteinaan kiväärit ja pistimet. Raimo Tyykiluodon vieraana Rafael Trujillon elämäntyöstä selkoa tekee kirjailija Ari Ahola. Kuva: Wikipedia

Muualla Yle.fi:ssä