RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
24:44 Audio: Mimmit vie letkistä Japaniin
Puheen Iltapäivä

Mimmit vie letkistä Japaniin

Lastenyhtye Mimmit tekee yhteistyötä Japanin suurimman tavarataloketjun kanssa heidän joulukampanjassaan, jonka teemana on jenkka. -Japanilaiset tykkäävät ja tuntevat suomalaista kansanmusiikkia. He jopa tekevät muistiinpanoja keikan aikana. Tavaratalon videossa 3 000 työntekijää tanssii letkiksen tahtiin, iloitsee toinen Mimmeistä Hannamari Luukkanen. Japanilaiset ovat tunnetusti kovia Suomi-faneja, mutta miten Aasia valloitetaan Letkiskellä? Toimittaja on Hanna Kinnunen.

21:51 Audio: Japanilaiset ihailevat suomalaista slow lifeä
Puheen Iltapäivä

Japanilaiset ihailevat suomalaista slow lifeä

Mitähän ne siellä ulkomailla meistä oikein ajattelee? No, nyt kuullaan mitä Japanissa meistä suomalaisista tykätään. - Suomessa poliisitkin voivat nauttiä jäätelöstä, nauraa kääntäjä-toimittaja Keiko Morishita, joka on kirjoittanut japanilaisille suunnatun elämäntaito-oppaan "Kuinka tulla suomalaisen setämiehen kaltaiseksi?". Suomalaiset setämiehet ovat tavallisia suomalaisia Jarmoja, Reinoja, Perttejä ja Ristoja - keski-ikäisiä omantiensa kulkijoita, joilla on omia juttuja ja harrastuksia työelämän ohella. Miehiä, jotka uskaltavat nauttia elämästä ja olla rohkeasti omia itsejään. Myös Japanissa on ollut aiemmin kylänmiehiä, joilta nuoremmat sukupolvet ovat oppineet taitoja, mutta kiivas työelämä, suorituskeskeisyys ja kilpailullisuus ovat vieneet miehet mennessään. Nyt Japanissa katsotaan kaihoten Muumilaaksoon, josta löytyy ihmisiä, jotka elävät omannäköistään elämää. Tänä päivänä Japanissa nuorempi sukupolvi hakee muutosta ja työhön sitoutuminen on vähentynyt. Slow lifestä on tullut iso trendi. Ja mallia hitaaseen elämään haetaan Suomesta - Muumien maasta. Tiina Lundberg tapasi Keiko Morishitan.

29:59 Audio: Onko EK:sta enää muuhun kuin rapujuhlia järjestämään?
Politiikkaradio

Onko EK:sta enää muuhun kuin rapujuhlia järjestämään?

EK elää syvässä legitimiteettikriisissä, väittää Elinkeinoelämän keskusliittoa käsittelevä tuore raportti. Raportin mukaan EK näyttää menettäneen niiden luottamuksen, joiden etuja sen pitäisi ajaa. Suurin pulma on, että jäsenistöstä 96 prosenttia on pieniä ja keskisuuria yrityksiä, mutta järjestö ajaa isojen vientiyritysten asiaa. Kenen äänellä Elinkeinoelämän keskusliitto Suomen työmarkkinoilla puhuu? Onko aika ajanut työnantajajärjestöjenkin ohi? Löytyykö EK:lle jatkossa muitakin tehtäviä kuin rapujuhlien järjestäminen? Vieraana ovat ajatuspaja Liberalle Elinkeinoelämän keskusliitosta raportin kirjoittaneet taloustoimittaja ja tietokirjailija Jouko Marttila ja Liberan tutkimusjohtaja Heikki Pursiainen. Toimittajana on Tapio Pajunen.

1:29:59 Audio: Urheilukansanradio
Urheiluilta

Urheilukansanradio

Yleisö on vastannut syksyn aikaan mm. Kokkolassa, Turussa, Loimaalla, Kuusamossa ja Helsingissä kysymykseen: "Mistä urheiluun ja liikuntaan liittyvästä asiasta tulisi julkisuudessa puhua enemmän? Esiin nousevat muun muassa lasten harrastusten kalleus, kansalaisten liikkumattomuus, katsomokäyttäytyminen, urheilun ulkonäkö- ja suorituspaineet, lippujen hinnat ja maksukortit. Studiossa kansan näkemyksiä kommentoivat Valon tapahtumayksikön johtaja Riia Martinoja, Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa sekä lahtelaisen Kiekkoreippaan toiminnajohtaja Ari Suomalainen. Toimittaja Mikko Hannula.

33:44 Audio: "Merta ei tarvitse rakastaa, mutta hyvä ystävä kannattaa olla"
Puheen Iltapäivä

"Merta ei tarvitse rakastaa, mutta hyvä ystävä kannattaa olla"

Parasta Utössä ovat myrskyt ja ne tyynet hetket aamulla varhain. Merta ei tarvitse rakastaa, mutta hyvä ystävä kannattaa olla. On se sen verran vahva elementti, että vaikeaa on, jos ei yhtään pidä siitä, kuvailee merta luontotoimittaja Juha Laaksonen. Utön karu saari kaukana merellä on paikka, jolla on värikäs historia niin maanpuolustuksen kuin haaksirikkoutuneiden laivojen pelastus tarinoiden näkökulmasta vuosisatojen ajalta. Saari on kiinnostava myös luontonsa ansiosta niin asukkaidensa kuin saarella tiuhaan vierailevien turistien mielissä. Mutta millainen on ornitologinen murhatarina ja kuinka erikoista on lintuharrastajien elämä saaristossa? Hanna Kinnusen vieraana Murha Lintusaaressa romaanin kirjoittaja, luontotoimittaja Juha Laaksonen. - Se on hyväntuulen kirja, vaikka siinä murha tapahtuukin, paljastaa Laaksonen.

21:18 Audio: Näyttelijä Noora Dadu: Sanoissa viehättää sama kuin niissä ahdistaa - ne eivät koskaan osu maaliin
Puheen Iltapäivä

Näyttelijä Noora Dadu: Sanoissa viehättää sama kuin niissä ahdistaa - ne eivät koskaan osu maaliin

“Ehkä ne vaikeudet, joita tätä ystävyyttä rakennettaessa on kasaantunut ovat suureksi osaksi johtuneet kielestä. Ei taida olla kahta ihmistä, jotka puhuisivat samaa kieltä. Jokainen puhuu omiaan”, kirjoittaa Eeva-Liisa Manner kirjeessään Anna-Liisa Mäenpäälle. Sanat osuivat ja upposivat myös näyttelijä Noora Daduun. - Sanoissa viehättää sama kuin niissä ahdistaa. Se etteivät ne oikein koskaan osu maaliin. Kokemus siitä, ettei toinen ymmärrä mitä sanoo. Miten helppoa onkaan kuulla väärin, Dadu pohtii. Yhteiskunnallinen puolipalestiinalainen näyttelijä, saako Dadu olla mitään muuta? Suvi Puukangas haastattelee.

Ajankohtaista

Yle Puheen ohjelmatiedot

Yle Puheen ohjelmatiedot

 

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä