RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
57:00 Audio: Uskomaton matka saamelaisten historiaan
KulttuuriCocktail Puheessa

Uskomaton matka saamelaisten historiaan

Uskomaton matka saamelaisten historiaan Kuka on saamelainen? Kuka saa alkuperäiskansan oikeudet? Saamelaiset on tunnustettu alkuperäiskansaksi vuonna 1989. Suomi ei tätä sopimusta ole edelleenkään ratifioinut. Tällä viikolla saamelaisia käytiin kuulemassa, mutta neuvotteluja mutkistaa se, että pitäisi ensin päättää, kuka saa kutsua itseään saamelaiseksi. Yle Saamen päällikkö Pirita Näkkäläjärvi kertoo, mitä saamelaiskysymyksestä pitäisi ajatella. Suomalainen sovittelun kulttuuri on lapsen kengissä Suomalaisten neuvottelu- ja sovittelutaidot ovat olleet koetuksella maahanmuuttajien myötä. Lukuisisa kriisinhallintatehtävissä toiminut konfliktinratkaisia Mikaeli Langinvainio kertoo, miten poliittinen pattitilanne syntyy, miten luottamuksen ilmapiiri rakennetaan ja missä vaiheessa poteroihin kaivautuneet taistelijat alkavat kuin itsestään rakentaa ratkaisua. Kummelit ovat keräneet areenassa jo miljoonayleisön. Vapun kunniaksi komiikkaa. Kummeli-tekijät Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen ja Heikki Hela kertovat, mitkä ovat heidän esikuvansa koomikkoina. Juontajana Jenni Stammeier. Tuotanto: Yle Kulttuuri

33:39 Audio: Vieraana kuvataitelija Teemu Keisteri
Puheen Iltapäivä

Vieraana kuvataitelija Teemu Keisteri

Teemu Keisterin käyntikortista löytyy muun muassa seuraavat tittelit: Galleristi, näyttelijä, malli, näyttelijä, taiteilija ja tyyli-ikoni. Hänen tunnetuin hahmonsa on ehkäpä naivistinen Ukkeli ja Ukkelitaiteen koristamia paitoja on nähty muunmuassa poptähti Sannin ja teini-idoli Robinin päällä. Esiintyypä Antti Tuiskukin ukkelitaidetta päällään levynkansikuvassa ja nyt ukkelin historia on saatu myös kirjan kansien väliin. Läheltä piti, että Ukkeli paita olisi nähty myös viime viikolla menehtyneen muusikko Princen päällä, millainen tarina siihen liittyy? Toimittajana Matti Ylönen

56:31 Audio: Vieraana triathlonisti Kaisa Lehtonen
Lindgren & Sihvonen

Vieraana triathlonisti Kaisa Lehtonen

Vieraana triathlonin Euroopan mestari ja juuri uransa ensimmäisen Ironman-kilpailun voittanut Kaisa Lehtonen. Ensin uintia 3,8 kilometriä, siihen pyöräilyä 180 kilometriä päälle ja lopuksi vielä maratonjuoksu - näistä elementeistä on triathlonin kuninkuusmatka Ironman tehty. Mutta mistä on Iroman-kisan voittaja Kaisa Lehtonen tehty? Kaisa Lehtonen on sanonut, että pärjätkseen maailmalla triathlonissa, on oltava Suomen kärkeä jokaisessa kolmessa lajissa. Tarkoittaako tämä sitä, että pärjätäkseen triathlonissa on harjoiteltava kolminkertaisesti normaaliin huippu-urheilijaan verrattuna? Entäpä kuinka kovaksi kilpailu entisestään menee, kun taistelee kilpailuissa kärkisijoista?

30:00 Audio: Lähteekö Petteri Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan?
Politiikkaradio

Lähteekö Petteri Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan?

Kovat paineet päällä - lähteekö Petteri Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan? Kammetaanko Alexander Stubbia nyt oikein todenteolla? Millainen on kokoomuksen pj-pelin kokonaisasetelma? Millainen poliitikko Petteri Orpo itse asiassa on? Entä Lenita Toivakka ja velehtelemiscase. Mitä tapahtui? Miksi Toivakalta niin sanotusti paloivat käämit? Paavo Väyrysen kansalaisaloite ei saanut eduskunnassa tulta alleen. Mutta teatteriesitystä pukkaa ensi kesänä. Sakari Sirkkasen kanssa studiossa ovat Riikka Uosukainen ja Pekka Ervasti Ylen politiikan toimituksesta.

29:44 Audio: Johtaja on media ja huono johtaja se vasta media onkin!
Erehdysekspertti

Johtaja on media ja huono johtaja se vasta media onkin!

Johtaja on media -tokaisun on sanonut Björn Wahlroos, tämä kapitalismin Havukka-ahon ajattelija. Tästä Wahlroosin tokaisusta on saanut nimensä myös Jukka Saksin uusin kirja Johtaja on media! Kirjaa varten hän on haastatellut yli 70 huippujohtajaa. On trendikästä sanoa, että nyt on momentum, mutta mikä momentum nyt on? Miksi Matti Alahuhdan, Björn Wahlroosin ja Arto Hiltusen pitäisi hyödyntää somea? Ehkä siksi, että maailma muuttuu nopeaa tahtia ja kilpailua aletaan käydä myös kännykkäsisältöjen ja oman pomon kalvosarjojen välillä, kumpihan voittaa? Alertin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälän mukaan internet syrjäyttää kahden vuoden sisällä kaikki muut mediat globaalisti. Yritykset julkaisevat omia ohjelmiaan itse ja alkavat käyttäytyä kuten mediat. Mikael Jungner on puolestaan todennut, että kun mäkihyppy vaihtui v-tyyliin, tulivat uudet sankarit, jotka veivät pelin. Suuri virta on, että johtajatyyppi vaihtuu melko erilaisiin ihmisiin, empaattisiin vuorovaikutusosaajiin. Se ei ole kokeneelle johtajalle miellyttävä hetki, kun kulttuurirevoluutio näyttää keskisormea, kyllä se ahdistaa. Tieto on valtaa ja hyvä analyysi ylivaltaa. Niinpä erehdysekspertti Raimo Tyykiluoto lisäsi Wahlroosin tokaisuun jatkon, johtaja on media ja huono johtaja se vasta media onkin, ja kutsui Finello Suomi Oy:n toimitusjohtaja Jukka Saksin vieraakseen. Jukka on tullut tunnetuksi myös ja konsultointi- ja valmennusyritys Spindoctorista. Raimo Tyykiluodon toimittama Erehdysekspertti jää nyt kesätauolle, mutta 6.5. Yle Areenaan ja podcast-tilaajille ilmestyy syksyn avausjakso Tuhansien mokien maa – suomalaisen mokailun historia.

Ajankohtaista

Yle Puheen ohjelmatiedot

Yle Puheen ohjelmatiedot

 

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä