RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
Ali Jahangiri

Lauri Nurkseen raideriin kuuluu tuoli ja näyttelijät

Kesän viimeisessä Ali Show'ssa vieraili ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä Lauri Nurkse. Ohjelmassa pureuduttiin niin Laurin työhön elokuvien, television ja nyt myös teatterin parissa, mutta intohimoista keskustelua käytiin myös sähköpyöräilystä, sota-alueelle matkustamisesta ja elämän elämisestä niin, ettei välitä siitä, mitä muut ajattelevat. Ja miten Ali Show'n epäviralliseksi oraakkeliksi valittu Lauri vastasi muiden ohjelman vieraiden toisilleen esittämiin kysymyksiin? Mitä Markus Selin esimerkiksi Laurin mielestä juonii? Jostain syystä lähetykseen eksyi myös sellainen yksityiskohta, että Ali tuntee Lauri Nurkseen "persestuntin".

Ali Jahangiri

Vapaaottelija Makwan Amirkhani: Tärkeintä maailmassa on olla hyvä ihminen

Vapaaottelija Makwan Amirkhani tyrmäsi taannoisessa UFC-debyytissään vastustajansa kahdeksassa sekunnissa. Ali Show'ssa mies tyrmää rehellisyydellään. Makwan ja Ali puhuvat raadollisen kipeistä asioista, kuten ystäväpiirin muuttuneesta suhtautumisesta  Amirkhaniin menestyksen jälkeen, pettämisestä, siitä, onko kaikista ihmisistä vanhemmiksi ja kiusaamisesta. Mutta koska kaikki ei ole niin vakavaa, puhutaan myös mm. siitä, miksi Makwan käyttää sosiaalisessa mediassa nimeä Makulaku, minkälainen poliitikko hänestä tulisi ja miksi hän on koko lähetyksen studiossa ilman paitaa. Amirkhani: "Haluan olla hyvä ihminen. En halua äidilleni, sitä, että häntä katsotaan, että se oli ton poika, joka teki jotain huonoa."

Kuvassa Jere Hietalan omakuva sekä kuva leijonasta.

Toiset nauttivat villieläimistä kuvaamalla, toiset metsästämällä

Yhdysvaltalainen metsästäjä tappoi Zimbabwen tunnetuimman leijonan Cecilin . Cecil-leijona oli yksi Zimbabwen vanhimmista ja tutkituimmista leijonista. Hammaslääkäri ampui leijonaa varsijousella maksettuaan 50 000 dollaria laittomasta metsästysluvasta. Zimbabwe antaa joka vuosi metsästyslupia ulkomaalaisille metsästäjille kerätäkseen rahaa luonnonsuojeluun. Salametsästäjät myyvät kuitenkin usein laittomia lupia paljon maksaville vierasmaalaisille.   Villieläimistä voi nauttia valokuvaamalla, tietää valokuvaaja Jere Hietala. Mies jätti mainosmaailman ja päätti  lähteä tekemään hyväntekeväisyyttä. Pitkän etsinnän jälkeen hän löysi ryhmän, jonka avulla pääsi kuvaamaan Afrikan villejä eläimiä. Kuvista saamalla rahalla hän aikoo tukea salametsästyksen vastaista toimintaa. Millaista oli nukkua makuupussissa leijona alueella? Entä millainen mies tuo monipuolinen kuvaaja on? Mitä hän tarkoittaa sillä, että jokaisen lihaa syövän pitäisi tappaa oma ruokansa?     Metsästyksen vastaiset asenteet liittyvät tietämättömyyteen, toteavat ulkoilmaihminen Veikka Gustafsson ja yrittäjä Tero Kantelo.  Miltä kuulostaisi lähteä karhun kaatoon Venäjälle tai puhvelin metsästys Australiassa? Metsästysturismi voi parhaimmillaan tukea riistanhoitoa. Pahimmillaan se lisää salakaatoa ja väärinkäytöksiä. Metsästys on harrastus, joka nostaa tunteet pintaan. Miksi metsästys kuumentaa vastustajien tunteita ja lajin harrastajat joutuvat metsästämään jopa salassa? Suomen Jahtimatkat tekee metsästysmatkoja ympäri maailmaa, metsästämään pääsee vaikkapa mustakarhuja, puhveleita, leopardeja, Siperian metsäkauriita ja pahkasikoja. Kuuntele haastattelu tästä          

Ali Jahangiri

Susanna Laine todisti perheriitaa puhelinmyyjänä

Mitä yhtäläisyyksiä Puoli seitsemän -juontaja Susanna Laine ja Ali löysivät missikilpailuista ja Teatterikorkeakoulun pääsykokeista? Yhtäläisyyksiä kaksikon välillä löytyi ainakin puhelinmyyjämenneisyydestä. Puhelimen välityksellä pääsi toisinaan kuulemaan hieman liikaakin ihmisten arjesta. Laine on myös aikoinaan hakenut pokkana Savonlinnan Oopperajuhlille laulajaksi ja pohti Ali Show'ssa, mistä silloinen itsevarmuus kumpusi.

Muualla Yle.fi:ssä