RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
54:46 Audio: Ryhmärakentaminen - yhteisöllistä ja kustannustehokasta
Arjen tulevaisuus

Ryhmärakentaminen - yhteisöllistä ja kustannustehokasta

Millä tavalla suomalaiset asuvat viidenkymmenen vuoden kuluttua? Ryhmärakentamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusfirman sijaan joukko yksityisiä ihmisiä. Ryhmärakentaminen luo uudenlaista yhteisöllisyyttä, säästää rahaa ja lisää asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia. Vieraana Firan ryhmärakentamisesta vastaava Henry Salo. Senioritaloyhdistys Aikalisän ryhmärakentamishankkeen esittelee yhdistyksen hallituksen jäsen Kari Suhonen. Neljän perheen kimpparakentamisesta kertoo kiinteistövälittäjä Tommi Lehtisaari. Toimittajana Jarmo Laitaneva.

57:00 Audio: Rapautuuko suomalaisten sivistys?
Akti

Rapautuuko suomalaisten sivistys?

Uhkaavatko koulutusleikkaukset suomalaislasten ja -nuorten sivistystä? Lisäksi lukeminen on vähentynyt selvästi ja erityisesti pojat lukevat vähän. Mitä on yleissivistys nykyään? Pitääkö lukea klassikkokirjoja vai riittääkö, jos osaa googlettaa? Ovatko suomalaiset nykyään tyhmiä ja sivistymättömiä? Olivatko kansalaiset ennen valistuneempia? Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen, Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

30:02 Audio: Macron vastaan Le Pen - millainen taisto on luvassa?
Politiikkaradio

Macron vastaan Le Pen - millainen taisto on luvassa?

Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle nousivat odotetusti Emmanuel Macron ja Marine Le Pen. Macron on kärjessä. Millaisia poliitikkoja he ovat? Kuinka jakautunut Ranskan poliittinen maaperä on? Millainen EU-rooli Ranskalla tulee olemaan, jos ennakkosuosikki Macron valitaan Ranskan presidentiksi? Kuinka käy toisella kierroksella? Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat väitöskirjatutkija Laura Parkkinen Turun yliopistosta ja professori Niilo Kauppi Strasbourgin yliopistosta. Puhelimessa on ohjelmajohtaja Juha Jokela Ulkopoliittisesta instituutista.

56:57 Audio: Elokuvateatterin muutos naispainista lasertekniikkaan
Nosto

Elokuvateatterin muutos naispainista lasertekniikkaan

Elokuvateatterit muuttuvat. On entistä enemmän isoja viihdekeskuksia, joissa voi syödä, pelata ja käydä leffassa. Toisaalta on pieniä elokuvateattereita, jotka porskuttavat erikoisuuksilla ja nostalgialla. Studiovieraana on tutkija Outi Hupaniittu. Tiina Lundberg vierailee Espoon Iso Omenan Finnkinossa, joka on Pohjois-Euroopan ensimmäinen täyslaser elokuvateatterikeskus. Sieltä löytyy myös Suomen toinen, ylellinen Scape-sali. Soitamme myös ohjaaja Juhana von Baghille, joka kertoo "Nokia - Suomen suurin tarina" -kuunnelmasajrasta. Millaiselta se mahtaisi kuullostaa pimeässä leffateatterissa? Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

56:43 Audio: Nimettömien alkoholistien radiotoimikunta
Juuso Pekkinen

Nimettömien alkoholistien radiotoimikunta

Minkälainen on alkoholiongelmasta kärsivän ihmisen kokemus maailmasta? Juuso selvittää ohjelmassaan sitä, minkälaisten tunteiden kanssa alkoholisti saattaa painia ja miten tähän painiin pitäisi ulkoapäin tarkastelleen suhtautua. Juuson vieraana Marko, Heikki ja Jani Nimettömien alkoholistien radiotoimikunnasta. Miehet toimittavat AA-radio -nimistä ohjelmaa Helsingin Lähiradiossa. Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon maanantaista torstaihin kello kymmenestä yhteentoista.

57:00 Audio: Kuuluuko väkivalta jääkiekkoon?
Akti

Kuuluuko väkivalta jääkiekkoon?

SM-liigassa pelataan finaaleja, NHL:ssä pudotuspelejä ja MM-kisat ovat tulossa. Jääkiekkoa myydään hattaran makuisena koko perheen lajina. Silti otteluissa tapahtuu asioita, joista saisi normaalissa elämässä syytteen pahoinpitelystä. Lisäksi esimerkiksi päävammat ovat arkipäivää. Olemmeko sokeita lajin ongelmille? Kuuluvatko rajut taklaukset, nujakoinnit, raivokohtaukset ja kosto jääkiekkoon? Onko kaikilla muilla aina väärä mielipide? Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Puhelinnumero 020 690 001 / Twitter #akti / WhatsApp viesti 040 1638 586 Akti ma-pe klo 14-15. Toimittajina Samppa Korhonen ja Suvi Puukangas. Asiantuntijana Petteri Sihvonen.

Yle Puhe

Muualla Yle.fi:ssä