RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
49:47 Audio: Maryan Abdulkarim: Kuka jaksaisi parantaa maailmaa, jos se olisi täynnä pelkkiä kakkapäitä
Ali Show

Maryan Abdulkarim: Kuka jaksaisi parantaa maailmaa, jos se olisi täynnä pelkkiä kakkapäitä

Pokemoneja, tasa-arvoa ja Nirvanaa. Perjantain Ali Show oli täynnä kiivasta keskustelua ja kapinaa, kun feministi ja kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim saapui lähetykseen. Ali ja Maryan väänsivät kättä tasa-arvosta ja siitä, voiko yhteiskunta ottaa kaikkia yksilöitä huomioon. Maryan oli sitä mieltä, että valtarakenteita ylläpitää enemmistö, joka ei välttämättä edes huomaa sortavansa vähemmistöjä. Ali ei allekirjoittanut tätä väittämää ja kaksikko ajautui tiukkaan kädenvääntöön aiheesta. Ali ja Maryan puhuivat myös siitä, miten haluaisivat stailata Linnan juhlien vieraat, miten Maryan on kasvattanut oman pokemoninsa munasta aikuiseksi ja siitä, miten Maryan päätyi aktivistiksi. Kesän kuumin talk-show on Ali Show! Stand-up koomikko Ali Jahangiri paahtaa vieraitaan kilpaa auringon kanssa Yle Puheen kesässä.

32:22 Audio: Miten digitaalinen maailma vaikuttaa lukemiseen?
Puheen Iltapäivä

Miten digitaalinen maailma vaikuttaa lukemiseen?

Kesällä on aikaa tarttua kirjaan ja lukea - riippukeinussa, ullakolla, kesämajassa, rannalla, illalla ennen nukkumaanmenoa tai kotona sohvan uumenissa kun ei ole kiire mihinkään. Mutta millä lapsen tai nuoren saisi tarttumaan kirjaan? Miten saisi jälkikasvun koukutettua lukemisen imuun? Tammen ja WSOY:n lasten ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi sanoo, että kirjoja rakastavat lapset hakeutuvat kyllä tekstin pariin, mutta muut tarvitsevat apua alkumetreillä. Hän uskoo että jokainen voi päästä sisään lukemisen imuun. Pitää löytää vain oikeat kirjat. Väitän että meille kaikille on olemassa oikeat tarinat ja kun sen pään saa auki, niin imu pysyy. Vinkkejä voi myös kysyä kirjakaupasta tai kirjastosta, Saara Tiuraniemi vakuuttaa.

50:36 Audio: Näyttelijä ja taiteilija Manuela Bosco: Media haluaa kärjistää ja lokeroida hengellisyyttäni
Ali Show

Näyttelijä ja taiteilija Manuela Bosco: Media haluaa kärjistää ja lokeroida hengellisyyttäni

"Jos maailmaan hyökkäisi avaruusolioita, valitsisin pelastustiimiini Manuela Boscon", sanoi Ali Manuela Boscolle lähetyksen alussa. Manuela uhkasi lisätä tämän hienon kuvauksen omaan ansioluetteloonsa. Manuela Bosco lopetti urheilun, sillä hän ei tuntenut enää paloa alaa kohtaan. "Haluan tuntea, että olen elossa. Minulle ei riitä se, että elämä on ihan ok. Haluan, että elämässä on intohimoa, rakkautta ja paloa. Hävitin paloni urheilua kohtaan ja silloin päätin lopettaa", sanoo Manuela. Ali ja Manuela keskustelivat mm. siitä, miten Suomessa hengelliset asiat koetaan monesti hörhöilyksi, millainen suhde Manuelalla oli tiedemies isäänsä ja siitä, miten Manuela löysi taiteen elämäänsä. Kesän kuumin talk-show on Ali Show! Stand-up koomikko Ali Jahangiri paahtaa vieraitaan kilpaa auringon kanssa Yle Puheen kesässä.

Muualla Yle.fi:ssä