RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
28:24 Audio: Mika Ikonen: "Olen oppinut, että ihmiset haluavat kuulla tarinoita"
Puheen Iltapäivä

Mika Ikonen: "Olen oppinut, että ihmiset haluavat kuulla tarinoita"

90-luvun puolivälissä poikaporukka Hyvinkäältä sulatti tyttöjen sydämiä. 20-vuotta on kulunut, mutta vieläkö XL5 -bändin keulakuva Mika Ikonen kantaa harteillaan poikapopparin viittaa? XL5:n jälkeen Mika Ikonen on jatkanut musiikin parissa muun muassa kovana livebändinä tunnetun Käsityöläiset –bändin solistina. Nyt mies on siirtynyt soolouralle ja tuore kappale Kesäkuun aikaan on esimakua loppuvuodesta julkaistavalta levyltä. Tiina Lundberg haastattelee.

30:03 Audio: Omistajaohjauksen päällikkö: Posti pörssiin
Politiikkaradio

Omistajaohjauksen päällikkö: Posti pörssiin

Hallituksen omistajapolitiikasta on käyty keskustelua intensiivisesti viime viikkojen aikana. Hallitus on linjannut linjaansa, mutta monta kysymystä on vaille vastauksia. Eero Heliövaara sanoo Politiikkaradiossa, että Posti pitäisi viedä kokonaisuudessaan pörssiin - jo kuluvalla vaalikaudella. Valtio jäisi pääomistajaksi. Omistajaohjaus on muutoinkin kolossiaalinen kokonaisuus. Millaisista omistuksista valtio voisi luopua? Mikä on linja? Mitä tapahtuu VR:lle? Mitä ovat hallituksen Sakari Sirkkasen vieraana on valtionomistuksista valtionomistajaohjausyksikössä vastaavaa päällikkö Eero Heliövaara.

27:50 Audio: Utelias jänis parantaa päiväkoti-ikäisten, kaupungissa kasvaneiden lasten luontosuhdetta
Hyviä uutisia

Utelias jänis parantaa päiväkoti-ikäisten, kaupungissa kasvaneiden lasten luontosuhdetta

On jo olemassa tutkimustietoa, jonka mukaan kaupungeissa asuu paljon lapsia, jotka eivät koe luontoa tärkeäksi tai itseään osaksi luontoa. Rahaa kerätään myymällä t-paitoja ja tauluja, joissa komeilee Teemu Järven piirtämä jänis. Rahat lahjoitetaan päiväkoteihin, jotka voivat tehdä vaikkapa luontoretken oppaan johdolla. Keräyksen taustalla on joukko yrityksiä ja yksityishenkilöitä, muun muassa Pirkka-Pekka Petelius ja Mikko ”Peltsi” Peltola tukevat kampanjaa. Yksi mukana olevista yrityksistä on Sasta, jonka myynti- ja markkinointijohtajan Juha Latvalan mukaan lasten luontosuhdetta on hyvä vahvistaa ennen kuin se pääsee rapautumaan. Hyviä uutisia myös suomalaisten kehittämästä siitepölypalvelusta, sekä Lapin puhtaasta luonnosta.

19:01 Audio: Mehiläispesän kiehtova elämä
Puheen Iltapäivä

Mehiläispesän kiehtova elämä

Mehiläiset ovat saaneet oman juhlapäivän, sillä Maailman mehiläispäivää vietettiin perjantaina 20. toukokuuta. Maailman mehiläispäivällä halutaan muistuttaa mehiläisten tärkeydestä. Mehiläispölytys on välttämätöntä monien kasvien sadon ja siementen tuotannolle. Puheen Iltapäivä lähetti hieman ötökkäkammoisen Tiina Lundbergin tutustumaan mehiläisten elämään ja oppaakseen hän sai Stadin tarhaajien sihteerin Merja-Riitta Laurilan. He tapasivat saksalaisen kirkon kupeessa ja tarkoituksena oli kiivetä sivurakennuksen katolle tutkailemaan mehiläispesää. Suojavarustus oli kunnossa: päällä tarhaajan asu - harsohattu, haalari ja pitkävartiset nahkahanskat sekä savutin. Savutin on teekannun näköinen laite, jossa poltetaan esimerkiksi kananmunankennoja ja palkeen avulla savua pumpataan pesää kohti, jolloin mehiläiset luulevat metsäpalon uhkaavan ja rientävät kennoille tankkaamaan ravintoa itseensä. Tällöin ihmiset voivat rauhassa operoida pesällä ja tutkailla mehiläisten elämää. Millaista on elämä mehiläispesässä?

Muualla Yle.fi:ssä