RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
29:44 Audio: Johtaja on media ja huono johtaja se vasta media onkin!
Erehdysekspertti

Johtaja on media ja huono johtaja se vasta media onkin!

Johtaja on media, tokaisun on sanonut Björn Wahlroos, tämä kapitalismin Havukka-ahon ajattelija. Tästä Wahlroosin tokaisusta on saanut nimensä myös Jukka Saksi uusin kirja Johtaja on media! Kirjaa varten hän on haastatellut yli 70 huippujohtajaa. On trendikästä sanoa, että nyt on momentum, mutta mikä momentum nyt on? Miksi Matti Alahuhdan, Björn Wahlroosin ja Arto Hiltusen pitäisi hyödyntää somea? Ehkä siksi, että maailma muuttuu nopeaa tahtia ja kilpailua aletaan käydä myös kännykkäsisältöjen ja oman pomon kalvosarjojen välillä, kumpihan voittaa? Alertin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälän mukaan internet syrjäyttää kahden vuoden sisällä kaikki muut mediat globaalisti. Yritykset julkaisevat omia ohjelmiaan itse ja alkavat käyttäytyä kuten mediat. Mikael Jungner on puolestaan todennut, että kun mäkihyppy vaihtui v-tyyliin, tulivat uudet sankarit, jotka veivät pelin. Suuri virta on, että johtajatyyppi vaihtuu melko erilaisiin ihmisiin, empaattisiin vuorovaikutusosaajiin. Se ei ole kokeneelle johtajalle miellyttävä hetki, kun kulttuurirevoluutio näyttää keskisormea, kyllä se ahdistaa. Tieto on valtaa ja hyvä analyysi ylivaltaa. Niinpä erehdysekspertti Raimo Tyykiluoto lisäsi Wahlroosin tokaisuun jatkon, johtaja on media ja huono johtaja se vasta media onkin, ja kutsui Finello Suomi Oy:n toimitusjohtaja Jukka Saksin vieraakseen. Jukka on tullut tunnetuksi myös ja konsultointi- ja valmennusyritys Spindoctorista. Raimo Tyykiluodon toimittama Erehdysekspertti jää nyt kesätauolle, mutta 6.5. Yle Areenaan ja podcast-tilaajille ilmestyy syksyn avausjakso Tuhansien mokien maa – suomalaisen mokailun historia.

28:54 Audio: Parisuhde auttaa meitä kestämään kuolevaisuutta ja elämän arvaamattomuutta
Puheen Iltapäivä

Parisuhde auttaa meitä kestämään kuolevaisuutta ja elämän arvaamattomuutta

Kun lasta odotetaan perheeseen tuleva vanhempi moni miettiii ja jopa toivoo, että mikään ei muutu. Lapsi tulee ja elämä jatkuu muutoin ennallaan. Fakta on kuitenkin se, että lapsi muuttaa paljon ja lapsen tulo vaikuttaa valtavasti vanhempien parisuhteeseen. Janna Rantala on lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja pari - ja perhepsykoterapeutti. Hän on oikea ihminen vastaamaan siihen kysymykseen, miten lapsen syntyminen muuttaa parisuhdetta ja miten siihen muutokseen voisi valmistautua. Toimittajana Tiina Lundberg

29:59 Audio: Nouseeko Suomi yhtiöittämällä?
Politiikkaradio

Nouseeko Suomi yhtiöittämällä?

Liikennekaarihanke, jonka liikenne-ja viestintäministeri Anne Berner esitteli toissa viikolla, on herättänyt poliittiisia intohimoja. Johtaisiko tiestön yhtiöittäminen yksityistämiseen, rapautuisiko tiestö, sortaisiko tienkäyttömaksut heikkotuloisia ja onko liiikennekaari niin sanotusti kansantaloudellista tilikikkailua? Valtion omistajapolitiikasta saadaan näillä näkymin linjauksia 17.5. Mitä taseiden töihin laittaminen tarkoittaisi liikennesektorin osalta? Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on Sakari Sirkkanen on toimittajana.

Ajankohtaista

Yle Puheen ohjelmatiedot

Yle Puheen ohjelmatiedot

 

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä