RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
35:03 Audio: Laura Andersson: Jännitin sohaisinko ampiaispesään
Puheen Iltapäivä

Laura Andersson: Jännitin sohaisinko ampiaispesään

Kukaan ei ole niin väsynyt kuin pienen lapsen vanhempi. Tällaisen kuvan saa kun keskustelee vauvojen isien tai äitien kanssa, ja jos erehtyy netin keskustelupalstoille, kuva lastenvaunuja työntävästä zombiearmeijasta vain vahvistuu. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, sitä mieltä on kirjan aiheesta kirjoittanut Laura Andersson. Häneltä ilmestyi keväällä "Voit nukkua" -niminen kirja, jossa annetaan neuvoja siihen, miten vauva ja sitä myöten koko perhe nukkuu paremmin. Lisäksi kerrotaan eri maiden erilaisista tavoista saada lapsi nukkumaan. Kaikki vanhemmat väsymyksestä puhuu, mutta mikä sai Lauran kirjoittamaan aiheesta kirjan? Matti Ylönen haastattelee.

31:56 Audio: ”Jumalauta mä näytän jengille, mistä tämä soitin on tehty”
Puheen Aamu

”Jumalauta mä näytän jengille, mistä tämä soitin on tehty”

Harmonikkataiteilija ja säveltäjä Kimmo Pohjonen on muuttanut ja murtanut yleisiä käsityksiä haitarimusiikista, niin meillä kuin maailmallakin. Jopa “haitarin Batmaniksikin” tituleerattu Pohjonen on tuonut kurtulle uutta arvostusta soittimena ja tehnyt siitä taidetta, jossa hän vaivatta yhdistää muun muassa improvisaation, kansanmusiikin, rockin, tanssin ja jopa painin. Mutta miksi Pohjosen harmonikka soi niin usein heikompien puolesta? Tätäkin asiaa Puheen Aamun Alina Kulo pohti yhdessä Kimmo Pohjosen kanssa.

30:55 Audio: Suomen ideaa etsimässä..
Puheen Päivä

Suomen ideaa etsimässä..

Mikä on Suomen idea? Tätä kysymystä pohditaan Aalto-yliopiston professorin ja sotateiteiden tohtorin Jarno Limnellin toimittamassa kirjassa, jossa 27 tunnettua suomalaista kirjoittaa tarinansa Suomesta. Kirjoittajien joukossa on mediasta tuttuja akateemisia ajattelijoita, politiikan ja talouden tutkijoita, virkamiehiä, toimittajia. Kirjoituksia yhdistää näkemys Suomen tulevaisuuden tarinan tarpeellisuudesta. Puuttuuko nykypäivän suomalaisilta yhteinen idea Suomesta kansakuntana? Tarvitsemmeko vetävän tarinan, joka liimaa suomalaiset yhteen? Mille pohjalle suomalaisuus rakentuu tulevaisuudessa? Jarno Limnelliä haastattelee Tapio Pajunen.

57:00 Audio: Tuukka Temonen, miksi riitelet?
KulttuuriCocktail Puheessa

Tuukka Temonen, miksi riitelet?

Tuukka Temonen, miksi riitelet? Elokuvaohjaaja Tuukka Temonen hermostutti kokoomuslaiset muutama vuosi sitten Presidentintekijät-dokumentillaan. Viime viikkoina ohjaaja on ollut otsikoissa Apulannasta kertovan Teit meistä kauniin -elokuvan yhteydessä, eikä tälläkään kertaa aina niin positiivisessa valossa. Miksi Temonen ajautuu kiistoihin? Millainen näkemys hänellä on elokuvan tekemisestä ja siitä, miten elokuva-alan pitäisi toimia? Tuukka Temonen on Tuomas Karemon vieraana. Tuotanto: Yle Kulttuuri

32:51 Audio: Keuhkoputkentulehdus laittoi Sofia Ruusila-Nousiaisen treenitauolle
Puheen Iltapäivä

Keuhkoputkentulehdus laittoi Sofia Ruusila-Nousiaisen treenitauolle

Ala-asteella hän oli liian paksuista hiuksista kiusattu tyttö. 20-vuotiaana hän oli Miss Helsinki, viiden vuoden päästä maailmanmestari, Suomen mestari ja Pohjoismaiden hopeamitalisti. Nyt hän on fitness-urheilija ja malli, jolta ilmestyy tänään lifestyle-henkinen kirja Fit by Sofia, jonka aiheena on fitness-harjoittelu ja -elämäntapa. - Kirjan avulla voin avata maailmaani ja motivoida jokaista lukijaa tavoittelemaan omia unelmiaan. Olen löytänyt omat isoimmat kasvunpaikkani juuri vaikeimpina hetkinä. Usko itseesi ja aseta tavoitteita. Onnistuminen on usein lähempänä kuin uskotkaan, Sofia kertoo tiedotteessaan. Mikä saavutus on Sofialle hänen uransa, tähän mennessä kaikkein tärkein? Ja miten hän treenasi itsensä huipulle muutamassa vuodessa? Suvi Puukangas haastattelee.

Muualla Yle.fi:ssä