RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
57:00 Audio: Neuromaani imee katsojan esityksen sisälle
KulttuuriCocktail Puheessa

Neuromaani imee katsojan esityksen sisälle

KulttuuriCocktailin syksyn ensimmäisissä lähetyksissä perehdytään kauden kiinnostaviin teatteriensi-iltoihin. Valtteri Raekallion Neuromaani-esitys vie katsojan lakkautettuun helsinkiläiseen Marian sairaalaan. Siinä katsoja vaeltaa tiloissa, joissa mielikuvitus ja todellisuus sekoittuvat erikoisilla tavoilla. Ovatko immersiiviset eli katsojat sisäänsä upottavat esitykset lyömässä vihdoin Suomessa läpi? Teatterin tiedotuskeskuksen johtaja Hanna Helavuoren mukaan teattereiden syksy on runsas kuin sienisato. Mitä siitä pitää tietää? Helsinkiläisen Kapsäkki-teatterin Seepranainen-esitys kertoo itseään viiltävien naisten elämästä. KulttuuriCocktailissa kuullaan yhden naisen tarina. Toimittajana on Anu Heikkinen. Kulttuurin kiinnostavimmat havainnot Yle Puheen perjantai-iltapäivissä. Tuotanto: Yle Kulttuuri

29:57 Audio: ”Hyvin harvoin laulan mitään sellaista mistä en itse tykkää, tai mikä ei liikuta mua”
Puheen Iltapäivä

”Hyvin harvoin laulan mitään sellaista mistä en itse tykkää, tai mikä ei liikuta mua”

Vaikka välillä tuntuu siltä, että vahvat ja työteliäät naiset ovat vasta viime vuosina ilmestyneet julkisuuteen, on heitä ollut jo kauan. Muun muassa runoilija Elvi Sinervo, joka syntyi 1912, kymmenisen vuotta myöhemmin syntynyt Eeva-Liisa Manner. Nuorempia kynätaitureita taas ovat Anna-Leena Härkönen, Aulikki Oksanen ja Marja-Leena Mikkola. He ovat myös naiset, joiden tekstit ovat päätyneet Anna-Mari Kähärän sävellyksiin ja Tango-orkesteri Untosta ja How Many Sisters -lauluyhtyeestä tutun laulajan Pirjo Aittomäen ensimmäiselle soololevylle nimeltään Meidän piti matkustaa. Mistä tuli idea soololevyyn? Ja Millaisia tunteita levyn tulisi herättää kuulijassa? Pirjo Aittomäki Puheen Iltapäivän Suvi Puukankaan haastattelussa.

56:08 Audio: Vieraana Anni Vuohijoki
Lindgren & Sihvonen

Vieraana Anni Vuohijoki

Kokeellinen urheiluohjelma, jossa aloituspainoja ei voi koskaan olla liikaa. Rion kisojen jälkipyykki, ymmärtävätkö yleisö ja toimittajat urheilijaa? Vieraana painonnostaja Anni Vuohijoki. Vuohijoki selvitti kirjavien käänteiden jälkeen tiensä olympialaisiin ja sijoittui naisten 63 kilon sarjassa hienosti kymmenenneksi. Kisojen jälkeen Vuohijoki on ottanut blogissaan kantaa urheilijoille sataneeseen negatiiviseen palautteeseen. Mutta miltä kisat ja sen ympärillä vellonut keskustelu näyttää ja ennen kaikkea tuntuu urheilijasta? Ja mikä merkitys kisoilla oli Vuohijoelle itselleen? Osallistu kiivaaseen uhreilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe,

30:04 Audio: Merkelin Euroopan-kiertue ja Suomen EU-linja vai linjattomuus?
Politiikkaradio

Merkelin Euroopan-kiertue ja Suomen EU-linja vai linjattomuus?

Saksan liittokansleri Angela Merkel viiden päivän Euroopan-kiertue tulee tänään päätökseen. Millaisessa hapessa unioni on Brexit-krapulaa seuranneessa Brexit-apatian tilassa? EU:n suunta ja demokratiakehitys ovat unionin ikuisuuskysymyksissä. Millaisia voimapolitiikka- ja päätöksentekokuviota on luvassa? Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai aikaan jonkinasteista mediakohua moittiessaan EU:n päätöksenteko tehottomuudesta. Oliko Niinistön ulostulo sittenkään niin dramaattinen? Entä Suomen hallituksen EU-politiikka? Tähän kuulemme kriittisen kommentin RKP:n puheenjohtajalta Anna-Maja Henrikssonilta. Sakari Sirkkanen kanssa studiossa ovat EU-tutkijat Timo Miettinen Helsingin yliopistosta ja Tuomas Iso-Markku Ulkopoliittisesta instituutista.

36:43 Audio: Paljonko poskisuukkoja on Ranskassa riittävästi?
Maailmankansalaisia

Paljonko poskisuukkoja on Ranskassa riittävästi?

Helena Liikanen-Renger on maman finlandaise. Hän asuu perheineen Etelä-Ranskan Antibesissa. Siellä Helena, freelance-toimittaja, on asunut nyt muutamien vuosien ajan, ja kirjoittaa kokemuksistaan muun muassa suositussa blogissaan Chez Helena. Häneltä on ilmestynyt myös kirja, jossa hän perkaa Suomen ja Ranskan eroja, ja sitä, miten Suomi on poissaolon aikana muuttunut. Myös Ranska on muuttunut. Useat terroriteot ovat järkyttäneet Ranskaa viime kuukausina ja ne ovat vaikuttaneet myös Helenan elämään. Silja Raunio haastattelee. Kuva: Helena Liikanen-Renger.

Yle Puhe

Ajankohtaista

Yle Puheen ohjelmatiedot

Yle Puheen ohjelmatiedot

 

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä