RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
34:30 Audio: Vieraana Kaija Koo
Puheen Iltapäivä

Vieraana Kaija Koo

Kaija Koo julkaisi perjantaina 27.5 kappaleen Siniset tikkaat. Biisi on Kaijan syksyllä ilmestyvän uuden studioalbumin ensimmäinen single ja sen ovat tehneet Maija Vilkkumaa, Erin Anttila ja Mikko Tamminen yhdessä Kaijan kanssa. – Pitkään mielessäni pyörinyt ajatus kappaleesta, jossa kaksi sukupolvea kohtaa ja elämänkokemuksen viisaus laitetaan kiertoon, on vihdoin totta! Valtava postimäärä elämässään kamppailevilta ja elämänohjeita kysyviltä ihmisiltä vauhditti myös biisin tekoa, Kaija kertoo tiedotteessa. Kaija Koo on yksi Suomen menestyneimmistä naisartisteista. Kaiken kaikkiaan hänen albumeitaan on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta. Mikä sai Kaijan alun perin kokeilemaan omia siipiään ja tunnistaako ”suomipopin diiva” itsessään diivan piirteitä? Matti Ylönen haastattelee

28:47 Audio: "Siihen mihin tähtään ei päästä harrastelemalla - se on kovaa duunia"
Puheen Iltapäivä

"Siihen mihin tähtään ei päästä harrastelemalla - se on kovaa duunia"

Tuore kotimainen artisti Ulpun julkaisi perjantaina debyyttisinglen Musta. Kappale kertoo tarinan, josta moni löytää tarttumapintaa ja mukana biisillä feattaamassa on Pyhimys (mm. Teflon Brothers, Ruger Hauer), jonka kanssa monipuolisella laulaja-lauluntekijä Ulpulla on pitkä yhteinen historia biisinkirjoittajina. - Musta on biisi kaipauksesta, riippuvuudesta ja viha-rakkaussuhteesta. Kertosäe ”Mun musta on ilman sua mustempaa” kuvaa mielestäni sitä sisäistä tilaa, joka syntyy erotilanteissa. Ihminen usein haluaa sellaista, mikä ei ole itselleen hyväksi, Ulpu kertoo. Ulpu työstää parhaillaan debyyttialbumia, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Pelottiko Ulpua siirtyä hyvästä päivätyöstä kokoaikaiseksi muusikoksi ja miten elämä on muuttunut päätöksen jälkeen? Suvi Puukangas haastattelee.

30:37 Audio: "Terapian Tinder" auttaa terapeutin löytämisessä
Hyviä uutisia

"Terapian Tinder" auttaa terapeutin löytämisessä

Psykoterapeuttia etsiville on avautunut Minduu-sivusto, josta löytyy yhteystietojen ja kuvan lisäksi myös tietoa esimerkiksi terapeutin työskentelytavoista. Minduu-sivuston kautta voi myös varata ajan terapeutille. Idean sivustoon keksi kauppatieteilijä Henri Valvanne, joka itse lopetti terapeutin etsinnän, koska se tuntui liian vaikealta. Hyviä uutisia myös työttömien määrän laskusta, sekä suomalaisen koodaus- ja designosaamisen menestyksestä maailmalla.

30:45 Audio: "Laulu pitäisi tuoda takaisin arkeen"
Puheen Aamu

"Laulu pitäisi tuoda takaisin arkeen"

Joitain vuosia sitten Anna E. Karvonen innostui tutkimaan pääkaupunkiseudun slangilauluperinnettä. Arkistojen, haastattelunauhojen ja slanginpuhujien kohtaaminen herätti laulut uudestaan eloon. Viime vuonna biisit syttyivät henkiin Stadin kadonneet styget -konsertissa. Nyt styget soivat taas! Stadin kadonneet -yhtyeen albumi "On rookis kalsa hima" julkaistaan tällä viikolla. Juuso Pekkisen haastattelussa puhutaan myös muista katoavista kansanperinteistä, roisista kielestä ja laulun katoamisesta arjessa.

Muualla Yle.fi:ssä