RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
22:00 Audio: Dekkarikirjailija Vera Vala tutki psykopaatteja tuoreinta kirjaansa varten
Puheen Iltapäivä

Dekkarikirjailija Vera Vala tutki psykopaatteja tuoreinta kirjaansa varten

Dekkarikirjailija Vera Valan tuorein kirja, Milanon Nukkemestari kertoo Italialais-suomalaisesta Arianna de Bellisistä, joka on aiemmin työskennellyt yksityisetsivänä Roomassa. Uusimmassa kirjassa Päähenkilö on muuttanut Milanoon, jossa hän työskentelee yliopiston oikeuspsykologian laitoksella. Kirja on viides Arianna de Bellis –sarjaa, jossa yhdistyy italialainen elämänmeno ja murhatutkimukset. Millaisessa tilanteessa kirjailija on, kun hän kirjoittaa jo viidettä kirjaa samasta henkilöstä?

56:57 Audio: Kaj Kunnas: "Teidän paras ruumiinosanne on aivot"
Mahadura & Özberkan

Kaj Kunnas: "Teidän paras ruumiinosanne on aivot"

Kaunis nainen. Seksikäs nainen. Perheenäiti. Naisten menestys liitetään usein ulkonäköön ja viehättävyyteen tai vaihtoehtoisesti ihmetellään, miten perheenäidistä on tullut menestynyt uranainen. Mahadura & Özberkan radio-ohjelman ensimmäisessä jaksossa pohditaan miten media saadaan tasa-arvoiseksi? Miten saamme mediassa työskentelevät miehet kiinnostumaan naisten asemasta? Näitä kysymyksiä pohtivat studiossa Susani Mahadura, Yagmur Özberkan sekä Kaj Kunnas.

29:58 Audio: Mistä reipas palkka- ja kustannustasokeskustelu kertoo?
Politiikkaradio

Mistä reipas palkka- ja kustannustasokeskustelu kertoo?

Tällä viikolla on käyty reipasta keskustelua suomalaisen työn hinnasta, mutta myös muista tekijöistä, jotka tekevät Suomesta kalliin maan asua. Millaisia linjauksia hallituksen pitäisi budjettiriihessään tehdä työllisyyden parantamiseksi? Mitä tutkimukset sanovat palkkaerojen kasvusta suhteessa työllisyyteen? Onko nyt aika tehdä remonttia työttömyysturvan ja sosiaaliturvan välille? Millainen olisi ratkaisu, jolla päivähoitomaksujen alentaminen rahoitettaisiin? Sakari Sirkkasen kanssa studiossa ovat tutkimusjohtaja Signe Jauhiainen Pellervon taloustutkimuksesta ja johtaja Seija Ilmakunnas Palkansaajien tutkimuslaitoksesta.

35:20 Audio: ”Me ollaan täysin riippuvaisia bakteereista ja suurin osa niistä on hyviä”
Puheen Päivä

”Me ollaan täysin riippuvaisia bakteereista ja suurin osa niistä on hyviä”

Antibioottiresistenssi tarkoittaa sitä, että jollakin eliöllä on vastustuskyky yhtä tai useampaa antibioottia vastaan, eli yksinkertaisesti sanoen: lääke ei tehoa, tai tehoaa huonosti. Suomen Farmasialiitto on esittänyt - yhdessä muiden pohjoismaisten farmasialiittojen kanssa - vakavan huolen lähitulevaisuudessa terveyden ylläpitoa uhkaavasta antibioottiresistenssistä. Mistä antibioottiresistenssi syntyy ja miten sitä voitaisiin ehkäistä? Puheen Päivän vieraana Suomen Farmasialiiton puheenjohtaja Kirsi Kvarnström. Kuulemme myös puhelimitse biolääketieteen dosentti, lastenkirjailija Leena Valmua.

35:15 Audio: Pulkkinen-sarjan tekeminen oli vakavaa puuhaa
Puheen Aamu

Pulkkinen-sarjan tekeminen oli vakavaa puuhaa

"Eiku menoks, sanoi Annie Lennox" Komediaklassikko tekee paluun! Pulkkinen-sarjan kaikki kolme kautta julkaistaan tänään Yle Areenassa ja sarjaa esitetään torstai-iltaisin myös TV2:lla. Mutta millaisesta ajasta ja millaisista aiheista syntyi Pulkkisen huumori? Ja kuinka sketsisarja on seurannut tekijöiden myöhempiä vaiheita? Näyttelijä-käsikirjoittaja Jari Salmi ja toinen kirjoittaja Juha Jokela Yle Puheen Aamun Juuso Pekkisen vieraana.

33:56 Audio: Jaakko Saariluoma: Stand upissa luodaan spontaaniuden illuusiota
Puheen Iltapäivä

Jaakko Saariluoma: Stand upissa luodaan spontaaniuden illuusiota

Nyt puhutaan huumorista, stand upista, hauskuuttamisesta ja naurusta. Hyvin tehty komedia on kuin partituuri - parhaimmillaan se svengaa kuin se jazz-musiikki. Se ott aa vapauksia mutta pitää tempon ja rytmin kokoajan, kuvaa koomikko näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Jaakko Saariluoma. Mikä Stand upissa on kiinnostavinta? Milloin mies on itse itse nauranut katketakseen? Tiina Lundberg haastattelee.

34:06 Audio: Immersiivisessa teatterissa valta on katsojalla eikä sitä voi käyttää väärin
Puheen Iltapäivä

Immersiivisessa teatterissa valta on katsojalla eikä sitä voi käyttää väärin

Maailman ensimmäinen todistetusti terveysvaikutteinen teatteriesitys sai ensi-iltansa tässä kuussa Helsingissä. Sen tekijät toivottavat katsojat Oikeaan Terveyskeskukseen, mikä on samalla esityksen nimi. Tässä terveyskeskuksessa lääkärit lumoutuvat maailman kauneudesta ja potilaat heräävät kuolleista. Teoksessa ei ole perinteistä katsomoa, vaan esitys tapahtuu kävellen, harhaillen, nousten pieniä mäkiä ja leväten katsojan omien valintojen mukaan. Mistä moisessa immersiivisessa teatterissa on oikein on kyse ja miksi juuri tämä tekemisen tapa on noussut etenkin Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa suureen suosioon? Suvi Puukankaan haastattelussa on näyttelijä Sami-Henrik Haapala. Lisäksi tanssija, tohtoriopiskelija ja DJ kertoo omien taideambitioidensa ohella myös omasta uusnatsinuoruudestaan, siitä irti pääsemisestä sekä kiertolaiselämästä.

Ajankohtaista

Yle Puheen ohjelmatiedot

Yle Puheen ohjelmatiedot

 

Urheilu Yle Puheella

Muualla Yle.fi:ssä