RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
29:19 Audio: Kaisa Haatanen kirjoittaa rohkeasti kalkkunakirjallisuutta
Puheen Iltapäivä

Kaisa Haatanen kirjoittaa rohkeasti kalkkunakirjallisuutta

- En häpeä mitään ja kirjoitan juuri sitä, mistä haluan kirjoittaa, Kaisa Haatanen muistelee miettineensä työstäessä esikoiskirjaansa. Kaisa Haatasen esikoisteos Meikkipussin pohjalta ilmestyi elokuun alussa. Puheen Iltapäivän Hanna Kinnunen ehti jo luokitella kirjan chick litiksi, mutta Haatanen huomauttaa heti väliin keksineensä genrelle aivan oman nimen: turkey lit eli kalkkunakirjallisuus. Se on keski-ikäisten naisten kirjallisuutta ikätovereilleen. - Kalkkuna on kookkaampi ja kokeneempi, leveämpi takamus ja roikkuvat heltat, Haatanen nauraa.

07:22 Audio: Lukupiireistä saa mielen ja sielun ruokaa
Puheen Iltapäivä

Lukupiireistä saa mielen ja sielun ruokaa

Lukupiirit ovat olleet yksi perinteisimmistä harrastuksista historiassa, mutta niiden suosio nousee taas tässäkin ajassa. Esimerkiksi Helsingin Kalliossa järjestetään viikoittain avoimia lukupiirejä, joissa vierailee myös tunnettuja kirjailijoita. Avoimella lukupiirillä halutaan syventää lukemisharrastusta ja lisätä yhteisöllisyyttä. Kallion avoimen lukupiirin järjestäjälle, toimittaja Kristiina Markkaselle soitti Puheen Iltapäivässä Hanna Kinnunen.

29:59 Audio: Puheet päreiksi: Gallupjytkyn anatomiaa
Politiikkaradio

Puheet päreiksi: Gallupjytkyn anatomiaa

Suomalaisessa politiikassa tapahtuu enemmän kuin tarpeeksi: yks-pakkolait, budjettileikkaukset, hallintorekisterit, lakkautettavat junayhteydet, tiedustelulait, sote-uudistus, pakolaiskriisi. Ei ihme että gallupit heiluvat enemmän kuin koskaan. Sisäiset oppositiotko ovat nyt liikkeellä? Entä löytyykö Suomesta aitoa oppositiota? Aitoa toisinajattelua? Mikä on päivän politiikan sana? Suomen kielen dosentti Vesa Heikkinen ja toimittaja Tapio Pajunen puivat politiikan kielen ajankohtaisuuksia. Puheet päreiksi -ohjelmaa esitetään Politiikkaradiossa joka toinen perjantai.

27:23 Audio: Kiss FM:n Aamutiimi Sami Tenkasen vieraaksi Yle Puheelle
Puheen Aamu

Kiss FM:n Aamutiimi Sami Tenkasen vieraaksi Yle Puheelle

- Suomessa tehdään hyvää radiota erilaisiin tarpeisiin, toteaa pian oman ohjelmasarjansa Puheella aloittava Sami Tenkanen. Pitkän linjan radiokonkari, Nelonen Median radioiden johtaja Sami Tenkanen sanoo, että radio eroaa muista medioista muuntautumiskyvyllään. Radiossa on aina ollut luontevaa miettiä kehitystä, koska sillä ei ole ollut mediavälineenä koskaan sanomalehden tai television kaltaista valta-asemaa. - Radio ei ole koskaan päässyt istahtamaan pompöösisti nojatuoliin, vaan koko ajan on jouduttu keksimään itsemme ja oma merkityksemme uudelleen.

Muualla Yle.fi:ssä