RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
56:13 Audio: Kaasu pohjaan läski, elämä on nyt!
Jenny ja läskimyytinmurtajat

Kaasu pohjaan läski, elämä on nyt!

Jenny ja Läskimyytinmurtajissa mietitään tänään voiko lihava elää täysipainoista elämää. Ylipainon ajatellaan olevan yksi merkittävimmistä elämänlaadun laskijoita ja estävän lihavalta ihmiseltä monet normaalipainoisille itsestäänselvät elämän ilot. Mutta kuinka paljon lihavuus oikeasti rajoittaa elämää, ja kuinka iso osa ylipainoisista sulkee itsensä oman mielensä läskivankilaan odottamaan todellista elämää, joka alkaa vasta kun laihduttaminen on onnistunut? Kumman ylipäätään pitää tapahtua ensin: painon pudota, jonka seurauksena ihminenkin muuttuu, vai ihmisen muuttua, jotta paino edes voi pudota? Lähetyksessä vieraana kaksi Jenny ja Läskimyytinmurtajat Facebook-yhteisön jäsentä, hyvinvoinnin ammattilainen, viime vuosina yli 30 kiloa pudottanut Emma Koivisto ja terveen ja sallivan kehonkuvan puolesta puhuva Ida Schlizewski. Studiossa Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas.

50:01 Audio: Ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen: Olisi hyvä, jos voisimme ujuttaa uutistietoa kissavideoihin ja Pokémon Go -peliin
Ali Show

Ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen: Olisi hyvä, jos voisimme ujuttaa uutistietoa kissavideoihin ja Pokémon Go -peliin

Ulkomaantoimittaja, maailmanmatkaaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen hyppäsi 70-luvulla rahtilaivaan rahattomana ja seilasi Brasiliaan. Siitä alkoi kymmenen kuukauden seikkailu tropiikissa ja Amerikassa. Rauli elätti itsensä tekemällä juttuja Suomeen, mutta siihen aikaan ei ollut käytössä Twitteriä eikä Instagramia. Rauli piti yhteyttä Suomeen kirjeiden välityksellä. Ali ja Rauli keskustelivat mm.siitä, miten ulkomaantoimittajien kultainen aikakausi on ohi, miten media-alan klikkausjournalismi heikentää uutisten laatua ja siitä, miten kaikkien pitäisi lähteä reissuun yksin, sillä se jos joku opettaa ihmisen avarakatseiseksi. Miksi Rauli aloitti golffaamisen vaikka piti sitä elitistisenä lajina? Mitä mieltä Rauli on Donald Trumpista? Uskalsiko Rauli itse päästää lapsiaan maailmalle yksin? Kesän kuumin talk-show on Ali Show! Stand-up koomikko Ali Jahangiri paahtaa vieraitaan kilpaa auringon kanssa Yle Puheen kesässä.

17:01 Audio: Päivänparatiisi Saimaa
Päivän Paratiisi

Päivänparatiisi Saimaa

Suomifilmeistä ja norpasta tuttu Saimaa tarjoaa lokoisat oltavat lomalaiselle. Saimaa on Euroopan neljänneksi suurin järvi. Se on lähes 200 kilometriä pitkä monimuotoinen vesistöketju Itä-Suomessa.Saimaassa on tuhansia saaria ja luotoja ja hyvät kalastusmahdollisuudet. Saimaan kanavaa pitkin pääsee jopa Viipuriin asti. Saimaa Holiday on ryhmä yrityksiä, joka toimii Linnansaaren kansallispuiston alueella. Sen Toimipisteet sijaitsevat Oravinkylässä ja Järvisydämessä. Kuunnellaan seuraavaksi mitä Oravinkylässä asuva yrittäjä Marie Luise Sant kertoo matkailualan yrittämisestä Saimaalla. [Päivä Saimaa Holiday, 00:17:01] Tanja Paananen haastatteli.

14:25 Audio: Poliisin Segwayn kokeilu onnistui
Hyviä uutisia

Poliisin Segwayn kokeilu onnistui

Helsingin poliisi otti tänä vuonna käyttöön kaksipyöräiset, sähkökäyttöiset Segwayt, osana poliisin ajoneuvokalustoa. Kyseessä on kokeilu, joka jatkuu tämän kesän. Millaisissa tehtävissä näitä segwayta käytetään ja miten kaupunkilaiset ovat suhtautuneet poliisin uusiin menopeleihin? Puheen Päivän Alina Kulo soitti aiheen tiimoilta Helsingin poliisin komisario Henri Helmiselle. Hyviä uutisia myös hillapoimurista, joka mahdollistaa selkävaivaisille marjan keruun, sekä nyhtökaurasta.

50:08 Audio: Rap-muusikko Asa: Läsnäolo ei kiinnosta, olisin mieluummin avaruudessa
Ali Show

Rap-muusikko Asa: Läsnäolo ei kiinnosta, olisin mieluummin avaruudessa

"Pääni oli täynnä politiikkaa nuorempana ja olin valmis taisteluun. Nyt teen runollisempaa räppiä, sillä ymmärrän, että todelliset taistelut käydään rauhassa", sanoi Asa Ali Show'ssa. Ali ja Asa muistelivat lähetyksessä nuoruusvuosiaan. Asa kertoi käyneensä Stockmannilla suihkuttelemassa näytepullot tyhjiksi miesten tuoksuja ja käyttäneensä pelkästään Fila-merkkisiä vaatteita. Alin ja Asan nostalgisointi päättyi kaksikon pohdiskeluun siitä, oliko ennen kaikki paremmin. Lähetyksessä myös mietittiin uskonnon asemaa nyky-yhteiskunnassa. "Tieteen pitäisi korvata uskonto ja tiedemiesten pitäisi tehdä kaikki poliittiset päätökset. Timo Soini ei voi ratkaista meidän ongelmia", sanoi Asa. Kesän kuumin talk-show on Ali Show! Stand-up koomikko Ali Jahangiri paahtaa vieraitaan kilpaa auringon kanssa Yle Puheen kesässä.

Muualla Yle.fi:ssä