RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kaikki ohjelmat

Kuvassa Jarmo Laitaneva.

Kevyet mullat perjantaisin klo 10-11

Katukuvastamme, käytöstämme ja ajatuksistamme on vuosikymmenien aikana hävinnyt melkoinen määrä asioita ja tarve-esineitä. Tietosanakirjojen, puhelinluetteloiden ja paperikarttojen tiedot löytyvät nykyään yhdestä ja samasta paikasta, verkosta. Tieto- ja viestintäteknologia on suurin tekijä, kun aletaan ihmetellä, missä ovat puhelinkopit, pankkikirjat tai pornolehdet. Kevyet mullat -ohjelma luo katsauksen menneiden vuosien merkkipaaluihin. Kulttuurihistorian ja nostalgian lisäksi ohjelmassa perehdytään esineiden evoluutioon. Toimittajana on Jarmo Laitaneva.

Kuvassa Jarmo Laitaneva.

Arjen tulevaisuus maanantaisin klo 15

Millä tavalla suomalaiset asuvat viidenkymmenen vuoden kuluttua? Kiistelemmekö edelleen omistus- ja vuokra-asumisen eduista? Hoitavatko robotit siivouksen, kokkauksen ja muut kotityöt? Asummeko kaikkien palvelujen pilvenpiirtäjissä kuvun alla, vai maakuopassa periferiassa, omavaraisuutta vaalien? Arjen tulevaisuus kertoo huomispäivän rakentamisen ratkaisuista. Oman näkemyksensä tulevaisuuden asumisesta kertovat niin suunnittelijat, rakentajat että asujat. Toimittajana on Jarmo Laitaneva.

Kuvassa Tiina Lundberg.

Tiina Lundbergin huoltamo torstaisin klo 15

Liiku, syö hyvin, nuku hyvin ja elä omien arvojen mukaista elämää. Pidä huolta ihmissuhteista ja muista että useimpien onnellisten parisuhteiden taustalla on toimivaa seksiä. Tällä reseptillä meille luvataan pitkää, onnellista ja hyvinvoivaa elämää. Joogaa, akrobatiaa, salitreeniä, mindfullnessia, raakaruokaa tai vähähiílarista ruokavaliota sekä metsän ja musiikin positiivisia vaikutuksia. Tiesitkö että aivot ja suolisto toimivat yhdessä? Tai sen että pitkän matkan juoksu kehittää aivoja? Ja metsässä samoilu vähentää stressitasoja - sama efekti voi olla myös käsitöillä. Tiina Lundberg esittelee ja tutkii tarinoita, näkökulmia ja vaihtoehtoja hyvinvointiin. Namaste!

Raimo Tyykiuoto

Erehdysekspertti sunnuntaisin klo 12

Maailmalla on suuri määrä esimerkkejä vääristä valinnoista, sattumanvaraisista kömmähdyksistä ja täydellisestä arvostelukyvyttömyydestä, joilla on ollut kauaskantoiset seuraukset. Jokaisella aikakaudella on ollut omat pesunkestävät ääliönsä. Erehdysekspertti-sarjassa tarkastellaan asiantuntijan kanssa maailmaa mokien kautta ja ruoditaan joka kerta yksi ällistyttäviä älyttömyys historian uumenista. Ohjelmasarjaa unohtelusta, vaarallisista keksinnöistä, lipsahduksista, ahneudesta ja silkasta idioottimaisuudesta toimittaa erehdysekspertti Raimo Tyykiluoto.

Jenny Lehtinen

Jenny ja läskimyytinmurtajat (28.6.-26.7.)

Tiistaisin rikotaan läskivankilan kalterit ja ääneen pääsee Jenny lehtinen ja Saara Sarvas. Viisiosaisessa Jenny ja Läskimyytinmurtajat-sarjassa pohditaan lihavuuden syntymistä ja syitä, ja painonhallinan vaikeutta paitsi fysiologisten, myös psyykkisten tekijöiden kannalta. Onko lihavuus vain taakka ja koko yhteiskunnan suunnaton ja kallis ongelma, vai voisimmeko kaikki  paremmin, jos läskivainosta ja iänikuisesta laihduttamisen tuputtamisesta vihdoin luovuttaisiin? Mm. näistä asioista otetaan tänä kesänä selvää Jenny ja Läskimyytinmurtajissa.

Karjula & Tuomola

Karjula & Tuomola: Kurkunleikkaajat (29.6.-27.7.)

Viisiosainen kesäsarja pureutuu syvälle käsityksiimme ruuasta: onko terveellinen ruoka kallista? Voiko kotimaista kalaa enää syödä? Tarvitseeko meidän oikeasti syödä proteiinivalmisteita? Onko vapaa kana todella vapaa? Ohjelmassa leikataan siivet perättömiltä väittämiltä ja etsitään parempia tapoja syödä ja nauttia ruuasta viikottain vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa. Vaikka kysymykset ovat vaikeita, ratkaisut osoittautuvat hämmästyttävän yksinkertaisiksi. Istu seuraan ja nauti!

Muualla Yle.fi:ssä