RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Poimintoja

> Kaikki ohjelmat
59:59 Audio: Kun päivä paistaa
Klassista kahteen

Kun päivä paistaa

O. Merikanto: Kun päivä paistaa (Kajsa Dahlbäck, sopraano, ja Tuula Hällström, piano). Rahmaninov: Preludi pianolle G-duuri (Vladimir Horowitz). Roussel: Sarja orkesterille F-duuri. (Detroitin SO/Paul Paray). Grieg: Lemmenruno (Richard Tognetti, viulu, ja Australian kamariork.) Debussy: Jeux (Leikkejä) 1-näytöksinen baletti (San Franciscon SO/Michael Tilson Thomas). Chausson: Syreenien aika (Gerard Souzay, baritoni, ja Jacqueline Bonneau, piano). Gal: Tranquillo e semplice, pianosonaatista (Leon McCawley, piano). Klami: Humoreski viululle ja pianolle (Sirkku Mantere ja Esa Ylönen). Konsertin on toimittanut Miika Lauriala.

42:58 Audio: O sole mio
Muistojen bulevardi

O sole mio

Di Capua: O sole mio (Mario Lanza). Loewe: Wouldn't it be loverly (Julie Andrews). Rixner: Tango Poesie (Olavi Virta). DeLugg: (Why did I tell you I was going to) Shanghai (Doris Day). Ferri: Remedios (Gabriella Ferri). Handy: St. Louis blues (Nat King Cole). Kämpfert: Danke schön (Bernd Spier). Arlen: Get happy (Judy Garland). Porter: Öö ja päev (Georg Ots). Parra: Gracias a la vida (Violeta Parra). Rodgers: There's a small hotel (Sammy Davis Jr.ja Carmen McRae). Durand: Es ist so schön bei dir (Caterina Valente). Sondheim: Send in the clowns (Judy Collins).

08:17 Audio: Tutkija Maria Hakkarainen:“Matkailulla halutaan saada luksusta arkeen”
Laajakulma

Tutkija Maria Hakkarainen:“Matkailulla halutaan saada luksusta arkeen”

Suomalaiset matkustavat kaikkialla maailmassa ja matkustusmäärät ovat lisääntyneet. Pakettimatkoista on pyritty jo jonkin aikaa pois ja tilalle halutaan yksilöllisempää matkailua. Matkalla halutaan kokea jotain omasta arjesta poikkeavaa. Lapin yliopiston Matkailututkimuksen tutkija Maria Hakkaraisen mukaan suomalaiset ovat aina matkustaneet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Toimittaja Satu Kivelä.

39:10 Audio: Serenadi nuoruudelle
Faunin iltapäivä

Serenadi nuoruudelle

Wood: Serenadi nuoruudelle (RVO/Erik Cronvall). Rodrigo: Allegro con spirito Aranjuez-konsertosta (Sharon Isbin, kitara, ja New Yorkin FO/José Serebrier). Elgar: Where corals lie (Janet Baker, mezzosopraano, ja Lontoon SO/John Barbirolli). Händel: Aria sellolle ja pianolle (Misha Maisky, sello, Daria Hovora, piano). Beck: Sinfonia n:o 4 Es-duuri (Uuden-Seelannin kamariork./Donald Armstrong). Debussy (sov. Smedvig): Preludi (Empire Brass). Lalo: Fantaisie-ballet oper. Namouna (Jean-Jacques Kantorow, viulu, ja Tapiola Sinfonietta/Kees Bakels). Konsertin on koonnut Marja Vehkanen

Draamaa

> Kuunnelmia ja äänikirjoja
22:25 Audio: Osa 2/8: "Minnehaha" saapuu satamaan
Jäätynyt mies

Osa 2/8: "Minnehaha" saapuu satamaan

Amerikkalainen rahtialus Minnehaha on matkalla Kotkasta New Yorkiin. Newfoundlandin matalikolla miehistö löytää jäävuoresta kauttaaltaan jään ympäröimän miehen. Tapaus herättää lääkäreissä suurta ihmetystä ja erimielisyyttä. Jää kuitenkin sulatetaan miehen ympäriltä ja hänet saadaan herätettyä eloon. Jäätynyt mies –kuunnelmasarja perustuu Yrjö Rauanheimon saman nimiseen seikkailuromaaniin. Sarja lähetettiin ensimmäisen kerran vuonna 1948 ja se oli Yleisradion ensimmäinen tieteisfiktioteos radiossa. Tätä versiota ei taltioitu, mutta vuonna 1965 kahdeksanosainen sarja tehtiin uudestaan saman käsikirjoituksen mukaan. Seikkailusarja, kirjoittanut Yrjö Rauanheimo. Ohjaus Eero Leväluoma. Henkilöt: Selostaja - Joel Rinne. Kapteeni Grant - Kauko Helovirta. Radiosähköttäjä - Oke Tuuri. Perämies Jackson - Esa Saario. Päätoimittaja - Helge Herala. Hopkins - Leo Jokela. Miss Beebe - Maikki Länsiö. Toimitussihteeri - Pentti Irjala. 2 poikaa ja valokuvaaja - Lauri Kuosmanen. Uusinta vuodelta 1965.

39:30 Audio: Sokeain kuunnelmapalkinnon 2016 voittaja: Hirvimetsä
Radioteatteri esittää

Sokeain kuunnelmapalkinnon 2016 voittaja: Hirvimetsä

Isä, poika ja Hirvi. Jossakin Kainuun korvessa isä vie poikansa ensimmäistä kertaa hirvimetsälle. Metsän kätkössä miehet joutuvat kohtaamaan toisensa ja luonnon. Elli Salon kirjoittama Hirvimetsä on nykyajan erätarina, jossa kaikuvat menneiden ja tulevien eränkävijoiden äänet. Koomisen ja traagisen rajamaastoissa taivaltava kuunnelma tutkii luontosuhdettamme, miehisyyttä, läheisyyden vaikeutta ja kaipuuta. Käsikirjoitus: Elli Salo. Ohjaus: Linda Wallgren. Äänisuunnittelu: Ari Mursula. Musiikki: Petra Poutanen-Hurme. Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola. Tuotanto: Erja Manto, Radioteatteri. Henkilöt: Simo: Verneri Lilja. Isä: Raimo Grönberg. Hirvi: Juha Hurme. Lapsi: Iivo Jaakkola. Sokeain kuunnelmaraati jakaa vuosittain palkinnon parhaalle, kotimaiselle kuunnelmalle. Raati kertoo tiedotteessaan, että palkinto on "intohimoisten ja tarkkaavaisten kuulijoiden kunnianosoitus kotimaiselle kuunnelmalle" Tänä vuonna palkinto jaettiin 50.kerran.

47:22 Audio: Äiti, Alzheimer ja Americana - elämä laillisessa laittomuudessa
Radioateljee

Äiti, Alzheimer ja Americana - elämä laillisessa laittomuudessa

Muistisairauksista ja erityisesti Alzheimerin taudista on tulossa vakava kansansairaus, väittävät asiantuntijat, jotka ovat huolissaan suurista ikäluokista. Huoli on ennen kaikkea taloudellinen. Muita huolia ei juuri yhteiskunnallisessa keskustelussa tunneta. Tämä ohjelma tutkailee asioita hieman toisista kuulokulmista. Nykyistä vanhustenhoitoa voi pitää eräänlaisena laillisena laittomuuden tilana - leirinä. Leiri on periaate, jolle poliittinen tila ja järjestys nykyään muodostuu. Ajatus leiristä on italialaisen filosofin Giorgio Agamben. Kontekstina on suvereeni valtio, joka päättää elämästä ja kuolemasta. Suvereenin hallitsema laillisen laittomuuden tila merkitsee vanhusten hoidossa mielivaltaa - heitteillejättöä, laillisesti. Alzheimerin tauti vie vanhuksen aseman vieläkin turvattomammaksi kuin se jo muutoin olisi. Taudin kulku on arvaamatonta mutta vääjäämätöntä. Jokaisella ihmisellä se kuitenkin ilmenee omalla tavallaan. Käsikirjoitus ja ohjaus: Harri Huhtamäki. Kertojina ovat autenttisten äänien lisäksi Minna Haapkylä, Heidi Krohn ja Antti Reini. Äänimaisemamusiikin ovat tehneet Harri Huhtamäki, Esa Karjula, Tuomas Norvio ja Tapani Rinne. Tekninen toteutus: Tuomas Norvio. Tuottaja: Harri Huhtamäki. Ohjelma edusti Yleä lokakuussa 2014 Prix Europa -kilpailussa Berliinissä ja äänestettiin viiden parhaan joukkoon. Ohjelma sai myös Kouran vuoden 2014 kunniamaininnan dokumenttisarjassa.

54:00 Audio: Naisten juhla
Radioteatteri esittää

Naisten juhla

Viisi naista kerääntyy saareen viettämään polttareita, mutta ikiaikaiset ihmissuhdekiemurat sysäävät taiteilijaystävykset itsekeskeisyyteen ja keskinäiseen julmuuteen. Kuka menestyi eniten, kuka pani ketä ja oliko se muka väärin? Onko jokainen elämä lopulta vain taiteen materiaalia? Naisten juhla vie kuulijan kohti patetiaa - ja sen yli. Naisten juhla on sydämeenkäyvä satiiri ja melodraaman partaalla keikkuva komedia. Se on naurua hetkeä ennen itkua. Rooleissa: Ella Lahdenmäki, Anna Paavilainen, Iida-Maria Heinonen, Mona Kortelampi, Aksa Korttila, Tommi Korpela, Eero Ritala, Samuli Niittymäki, Lauri Savolainen, Pekka Savolainen, Jenni Stammeier, Juuso Pekkinen, Sini Sovijärvi, Ulla Heikkilä. Käsikirjoitus ja ohjaus: Jenni Toivoniemi ja Ulla Heikkilä. Tuottaja: Pekka Savolainen.

Muualla Yle.fi:ssä