RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Poimintoja

> Kaikki ohjelmat
1:57:00 Audio: The Nordic Choir Expedition 2016
Konsertteja

The Nordic Choir Expedition 2016

Huippukuorot Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta vierailevat Helsingin kamarikuoron isännöimällä Tenso Days -festivaalilla Helsingissä. Ohjelmassa kuullaan Florian Benferin johtaman Eric Ericsonin kamarikuoron konsertti sekä otteita Paul Hillierin johtaman Ars Nova Copenhagen -kuoron konsertista. Toimittajana Inari Tilli. Eric Ericsonin kamarikuoron ohjelma: David Wikander: Förvårskväll Folke Rabe: Joe's Harp Daniel Börtz: I mörkret av röster Hugo Alfvén: Aftonen Karin Rehnqvist: Davids nimm Gustav Lindsten: Penumbra

45:08 Audio: Elokuun illat
Lauantain toivotut levyt

Elokuun illat

Balfe: Arlinen aaria oopp. The Bohemian girl (Joan Sutherland, sopraano, ja Lontoon SO/Richard Bonynge). Lev. 1963 Godard: Berceuse oopp. Jocelyn (Alban Gerhardt, sello, ja Cecile Licad, piano). Lev. 2010 Verdi: Kuorokohtaus ja juhlamarssi oopp. Aida (Milanon La Scala -oopperan kuoro ja ork./Claudio Abbado). Lev. 1974 Kotilainen: Yöstäjän laulu (Iivari Kainulainen, laulu, ja pianisti). Lev. 1909 Shatrov: Kun kesä on mennyt (Viljo Vesterinen, harmonikka, ja Dallapé). Lev. 1938 Dostal: Florentinische Nächte (Rudi Schuricke, laulu, ja Alfred Hausen orkesteri). Lev. 1952 Eje: Rita (Rita Elmgren, laulu, Trio Rio -lauluyhtye, ja Odeon-ork./Marcus Eje). Lev. 1955 Kolmanovski: Ulkona pimenee (Ljudmila Zykina, laulu, ja Osipovin venäläinen kansansoitinork.). Lev. 1964 Salo: Perspirantti-Antti (Jukka Virtanen, laulu, ja yhtye). Lev. 1972 Renis: Never never never (Shirley Bassey, laulu, ja ork./Arthur Greenslade). Lev. 1973 Darin: Tule syyskuu (Reijo Taipale, laulu, ja yhtye). Lev. 1979 Sivonen: Elokuun illat (Anneli Saaristo, laulu, ja yhtye). Lev. 1984

19:22 Audio: osa 18/20: Tiimihenki
Iiris ja viettelykset

osa 18/20: Tiimihenki

Iiriksen työpaikalla kohotetaan tiimihenkeä. Susi on hengenkohottamisessa keskeisellä sijalla. Iiris tapaa oikean suden ja on itse sutena koko ryhmälle. Hän vaikuttaa usein työpaikallaan pompoteltavalta, mutta onko hän sittenkin alfanaaras. Radioteatterille kirjoittanut Pirjo Toikka. Ohjaus: Matti Kinnunen. Musiikki: Pietari Mikkonen. Äänisuunnittelu: Ari Mursula. Tuottaja: Pekka Ruohoranta. Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola Henkilöt Iiris Hölttä: Minttu Mustakallio. Tytti Backlund: Ria Kataja. Petteri Alametsä: Mikko Reitala. Seppo Nuutinen: Juho Milonoff. Pasi Laaninen: Jouko Puolanto. Mirja, susikouluttaja: Emilia Sinisalo. Roosa: Anita Kurvinen.

55:06 Audio: Lemmenlauluvalsseja
Klassista kahteen

Lemmenlauluvalsseja

Bizet: Micaelan aaria oopp. Carmen (Kiri Te Kanawa, sopraano, ja Lontoon FO/Georg Solti). Massenet: Ravintolassa, orkesterisarjasta Elsassilaisia kuvia (Uuden-Seelannin SO/Jean-Yves Ossonce). Brahms: Lemmenlauluvalsseja (Benita Valente, sopraano, Marlena Kleinman, altto, Wayne Conner, tenori, Martial Singher, basso sekä Rudolf Serkin ja Leon Fleisher, piano). Saint-Saëns: Bretagnelainen rapsodia (Monte Carlon FO/David Robertson). d'Indy: Finaali Sinfoniasta ranskalaisesta vuoristolaissävelmästä pianolle ja ork. (Louis Lortie ja Islannin SO/Rumon Gamba).

53:00 Audio: My Bonnie
Muistojen bulevardi

My Bonnie

Utsjoki: Tuulia, tuu (Tapio Rautavaara). Rautavaara: Halta Eriksson (Cornelis Vreeswijk). Brel: Clara (Jacques Brel). Jouannest: Jackie (Scott Walker). Kansansävelmä/Stein: Johnny, tu n'es pas un ange (Édith Piaf). Modugno: Lazzarella (Aurelio Fierro). Karas: Harry Lime theme (Nils 'Banjo-Lasse' Larsson). Kansansävelmä: My Bonnie (Ray Charles). Hagbom: (Seiskarin kaunis Siiri (Henry Theel). Halland: Lalaika (Ann Christine ja Four Cats). Bernstein: Monique (Frank Sinatra). Kansansävelmä: Danny boy (Elvis Presley). Hebb: Sunny (Anki). Kansansävelmä: Harvey and Sheila (Allan Sherman).

37:31 Audio: Jousten vapaapäivä
Aamusoitto

Jousten vapaapäivä

Schubert: Balettimusiikkia näyt. Rosamunde (Orpheus-kamariork.). W.A. Mozart: Don Giovannin serenadi oopp. Don Giovanni (Bryn Terfel, bassobaritoni, ja Metropolitan-oopperan ork./James Levine). Tshaikovski: Romanssi f-molli (Jouko Harjanne, trumpetti, ja Kari Hänninen, piano). Schubert - Liszt: Serenadi (Emil Jensen, piano). Gounod: Concertino (Sharon Bezaly, huilu, ja Tapiola Sinfonietta/Jean-Jacques Kantorow). Wagner: Wolframin laulu iltatähdelle oopp. Tannhäuser (Bryn Terfel, bassobaritoni, ja Metropolitan-oopperan ork./James Levine). Rose: Jousten vapaapäivä. (The New London Orchestra/Ronald Corp). Klami: Intermezzo (Päivi Kärkäs, englannintorvi, ja RSO/Sakari Oramo).

56:16 Audio: Alussa oli korva
Radioateljee

Alussa oli korva

Ohjelma pohtii äänien, kuuntelemisen ja radion olemusta tarjoten samat mahdollisuudet myös kuuntelijalle. Ohjelman tekijä ranskalainen Rene Farabet teki tämän ohjelman aikanaan Radioateljeelle. Farabet on väitellyt kirjallisuudesta Sorbonnen yliopistossa, mutta on myös koulutukseltaan näyttelijä. Ohjelman teknisestä toteutuksesta vastaa Pekka Lappi ja kertojana on Tom Wentzel. Tuottaja on Harri Huhtamäki. Ohjelman on Radioateljeelle suomentanut Alice Martin.

1:15:49 Audio: Olli Kortekankaan ooppera Oma vika
Konsertteja

Olli Kortekankaan ooppera Oma vika

Olli Kortekankaan monologiooppera Oma vika kertoo tyttärensä menettäneen isän tarinan. Teos perustuu baritoni Sauli Tiilikaisen omakohtaiseen kokemukseen. Libreton on kirjoittanut Tiilikaisen päiväkirjamerkintöjen pohjalta Michael Baran, joka on myös ohjannut esityksen. Esitys on taltioitu Kansallisteatterin Willensaunassa 23. ja 24. elokuuta. Isän roolin laulaa Sauli Tiilikainen. Soitinyhtyeessä soittavat Jukka Nykänen, piano, Susanna Suorttanen, viulu, Katja Kolehmainen, sello ja Henna Jämsä, klarinetti; musiikin johdosta vastaa Jukka Nykänen. Ooppera jakaantuu kolmeentoista kohtaukseen, jotka ovat nimeltään Aurinko, musta Kuolinsyylausunto Ohjelmaehdotus Ei olla ei Ei Voihan veen veen vee Mitä onni on Muistivihko Jäähyväiset Kiville mennyt mennyt ja tuleva Kyyhkynen ja kettu Ettei mun murheet vaan loppuisi Äiti ja perhos-sinä Isi Toimittajana Lotta Emanuelsson.

39:20 Audio: Kultakuumeen konvehtirasia 34/16. Syötävän hyvää kuunneltavaa viikon varrelta
Kultakuume

Kultakuumeen konvehtirasia 34/16. Syötävän hyvää kuunneltavaa viikon varrelta

Suomalainen elokuvaohjaaja käy tuoreessa dokumentissaan läpi opiskeluaikaansa DDR:ssä. Emeritusprofessori Paavo Castrénin tuore suomennos Homeroksen runoelmasta selvittää juurta jaksain Troijan sodan kulun. Mika Waltarin tyttärenpoika Joel Elstelä ohjasi näyttämölle isoisänsä menestysdekkarin Komisario Palmun erehdys. Kaksi tuoretta teatteriesitystä kertoo armokuolemasta. FM Mari Pulkkinen tutustui väitöstyössään siihen, miten nykypäivän Suomessa surraan läheisen kuolemaa. Juontajana Kai Ristola.

Kuunnelluimmat 24h

46:43 Video: Tiedeykkönen: Manchester ja Tampere - loistavan teollisen historian vangit?

Tiedeykkönen: Manchester ja Tampere - loistavan teollisen historian vangit?

Manchesterilla ja Tampereella on hieno teollinen historia. Manchester oli teollisen vallankumouksen kehto, joka oli esikuva kun teollistuminen alkoi eri puolilla maailmaa. Tampere puolestaan oli Suomen Manchester. Finlaysonin tekstiilitehdas oli aikoinaan Pohjoismaiden suurin tehdas, ja tekstiiliteollisuuden myötä kaupunkiin syntyi mm. merkittävää konepajateollisuutta. Millaista osaamista kaupunkeihin syntyi teollisuuden vanavedessä? Millainen rooli tieteellä oli? Kun teollisuutta ei juuri enää ole, millä eväillä Manchester ja Tampere menestyvät? Mitä loistavasta teollisesta historiasta on jäänyt käteen? Haastateltavina Manchesterin tiede- ja teollisuusmuseon kuraattori Alice Cliff, Manchesterin yliopiston historian professori James Sumner ja Tampereen yliopiston historian professori Pertti Haapala. Toimittajana Harri Alanne. Kuva: V. O. Kanninen/Ylen arkisto

54:09 Video: Leikola ja Lähde: Mitä Suomen 100-vuotisjuhlavuotena juhlitaan?

Leikola ja Lähde: Mitä Suomen 100-vuotisjuhlavuotena juhlitaan?

Itsenäinen Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Markus Leikola ja Jussi Lähde pohtivat tänään mitä oikein juhlimme 100-vuotisjuhlavuonna. Onko meillä aihetta juhlia? Ovatko 100-vuotisjuhlat kansalaisten juhla vai keino kirkastaa Suomi-kuvaa ulkomailla? Vieraina ovat kirjailija Pirkko Saisio ja pääsihteeri Pekka Timonen.

Muualla Yle.fi:ssä