RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Kaikki ohjelmat
Leikola & Lähde

Onko Keskustalla pikaisia hallitushaluja? Vieraana puheenjohtaja Juha Sipilä

Oppositiossa olo kannattaa. Suomen Keskusta lähti oppositiotaipaleelle pienimpänä puolueena, mutta nyt se on jo toiseksi suurin. Haluaako puolue ennenaikaisia vaaleja ja pikaisia hallitusneuvotteluja? Millä taktiikalla liikutaan, kun istuvalla hallituksella on tukenaan niukin mahdollinen enemmistö? Leikola ja Lähde hakee vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän myötävaikutuksella.

Sakari Oramo

Sakari Oramo johti Proms-festivaalin viimeisen illan

Kun Sir Henry Wood johti ensimmäisen Proms-konsertin vuonna 1895 hän tuskin uskalsi toivoa, että hänen perintönsä jatkuisi katkeamattomana vielä runsas sata vuotta. Promien 120. kausi huipentui Royal Albert Hallissa päätösillan riemullisiin, liikuttuneisiin ja isänmaallisiinkin tunteisiin. Tämän maailman mittavimman musiikkijuhlan finaalia vietettiin suomalaisittain erityisen iloisissa tunnelmissa, sillä illan tahdin määräsi Sakari Oramo.

Yle Radio 1 vastaa

Kaj Färm

Kaj Färm: Kekkosta ja kanteleensoittoa

”Tuhannet kiitokset kaikista ihanista konserteista! Erityinen kiitos K. Eskolan Kruunusta ja klaavasta 28.9.” Tässä viitataan Kare Eskolan toimittamaan ”Uudet levyt” ohjelmaan .  Mutta ovat puheohjelmatkin tälle kuuntelijalle näemmä maistuneet, sillä hän jatkaa, että ”Kekkosrenenssanssiakin kuunteli sujuvasti kahden ohjelman ajan eli Kalle Haatasen ja Roman Schatzin ohjelmissa.” Palautteenantaja viittaa tässä Kalle Haatasen ohjelmaan ”Kekkonen lähipiirin silmin”, jossa Kalle Haatasen vieraana oli Kekkosen adjutanttina vuosina 1969-71 toiminut Esa Seppänen sekä Roman Schatzin ohjelmaan ”Kekkosen Suomi – Suomen Kekkonen”, jossa studiovieraana oli Kekkostutkija professori Juhani Suomi. Molemmat ohjelmat ovat yhä kuunneltavissa Areenassa. Ja lisää palautetta: ”Kuuntelen radiota satunnaisesti, autoillessa, keskimäärin 4 tuntia viikossa. Haluan kiittää Ylen radiokanavia, erityisesti Yle Puhetta ja Yle radio 1:tä todella laadukkaasta ohjelmatarjonnasta. Aivan erityisen onnellinen olen Kultakuumeesta. Joka ikinen kerta kun satun kuulemaan sen, hämmästelen ohjelman kiinnostavaa. Aiheet vaihtelevat laajasti, mutta aina tekee mieli kuunnella keskittyneesti ja joka kerta ohjelma inspiroi. Viimeksi tänään, maabrändi-aihe sai hykertelemään. Kiitos!” Näin kirjoitti Sirkku. Välitän kiitokset Kultakuumeen tekijöille. Muistojen Bulevardia kiitellään viikosta toiseen ja aivan aiheesta. Luen näytteeksi yhden palautteen: ”Pasi Hiihtola! Olipa todella yltäkylläinen kattaus tänään konsertissasi; kiitos! Etenkin säväyttivät Freddie Mercury ja Monserrat Caballet, Carola, Olavi Virta, Benny Goodman, Four Cats, Cornelis Vreeswijk (Lisää Cornelista; ja Evert Taubea saisitte myös soittaa!),Sarah Vaughan, sekä Peter, Paul ja Mary ja Damia.” Muistojen Bulevardi kuullaan siis kello yhdeksältä maanantaista lauantaihin ja Areenasta ohjelmat löytyvät kuukauden ajan ensilähetyksestä. Viime viikolla oli jo puhetta kansanmusiikista. Luetaan aiheesta kuitenkin vielä yksi jämäkkä mielipide: ”Kunnon vanhaa kansanmusiikkia kanaville. Nykyajan niin sanottu uusi kansanmusiikki on teosto ja gramex - rahojen keräilyä. Omia mitään sanomattomia töherryksiä , joita ei kukaan kuuntele toista kertaa. Vanha kunnon kansanmusiikki tapetille . Lisäksi kantelemusiikkia enemmän.” Tätä mieltä oli Aulis ja saahan tuotakin mieltä olla. Sanottakoon kuitenkin, että myös niin sanotulla uudella kansanmusiikilla on paljon harrastajia etenkin nuorempien musiikinystävien joukossa. Kaikelle on kyllä tilaa myös Yle Radio yhdessä. Kiitoksia taas palautteista ja lähettäkää sitä lisää. Sen voi tehdä nettisivujen palautesivun kautta; sähköpostitse: yle.radio1@yle.fi tai sitten maapostin kautta suoraan minulle osoitteeseen Kaj Färm, PL 6, 00024 Yleisradio. Rauhallista viikonloppua kaikille. Kaj Färm Yle Radio 1 vastaa 20.9.2014

Muualla Yle.fi:ssä