RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Ohjelmat A-Ö
Grilli-ilta.

Grilli-ilta

Rattijuoppo on ajanut hengiltä 8-vuotiaan pojan ja kärsinyt lievähkön vankeusrangaistuksen. Mies on löytänyt puolison ja aloittanut uuden elämän grilliyrittäjänä. Hänen sovituksensa riittää yhteiskunnalle ja hänelle itselleen, mutta riittääkö se muille? Eräänä päivänä grillin pihaan ilmestyy muuan nainen… Pirjo Hassisen kirjoittama kuunnelma on trillerin ja moraalidraaman tiivis yhdistelmä. Se kysyy suuria kysymyksiä syyllisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta, mutta tekee sen jännityksen kautta: ajamalla ihmiset ääritilanteeseen.

Ansa Ikonen (Aili Vahtonen). Kuva: Håkan Sandblom/YLE.

Vahtonen ei vedä vesiperää

Lämmin, aurinkoinen kesäpäivä kotoisella uimarannalla. Sisarukset Kirsti ja Matti Pekkanen pilailevat keskenään, pärskyttävät vettä toistensa päälle ja kuuntelevat välillä tanssimusiikkia radiosta. Äkkiä kesäpäivän rauhan rikkoo naisen kauhunhuuto. Eila, sisarusparven kolmas jäsen on huomannut kauempana rantakaislikossa miehen ruumiin... Näin alkaa 6-osainen Olavi Linnuksen kirjoittama jännityskuunnelma, Sen on ohjannut Eero Leväluoma. Pääosaa, poliisipäällikkö Tauno Vahtosta esittää Pehr-Olof Sirén, hänen vaimoaan Aili Vahtosta näyttelee Ansa Ikonen ja murhatun miehen morsianta, Aune Vuorista Hillevi Lagerstam.

Tiedekesä.

Tiedekesässä professori emerita Liisa Keltikangas-Järvinen

Temperamenttitutkimuksistaan tunnettu professori Liisa Keltikangas-Järvinen tunnetaan myös  tutkimustulosten tuomisesta elävään elämään kouluun ja päivähoitoon. Keltikangas-Järvinen on ensimmäinen nainen psykologian professorina Helsingin yliopistossa. Hän on tutkinut synnynnäisen temperamentin vaikutusta mm. stressin sietoon ja terveyteen monitieteisen, pitkäaikaisen seurannan avulla. Lisäksi hän on erinomainen tutkimustulosten popularisoija, joka on kirjoittaunut useita teoksia suurelle yleisölle. Leena Mattila tapasi emeritaprofessori Liisa Keltikangas-Järvisen tämän työhuoneella. Tiedekesä.

Anna-Maria Helsing.

Naisen heinäkuun Musiikin voima: Anna-Maria Helsing - Irti uskonnollisen liikkeen kahleista

Musiikin voima on ollut kapellimestari Anna-Maria Helsingille se, johon on aina voinut luottaa. Kolmekymppisenä hän teki elämänsä suurimman päätöksen irtautuessaan Jehovan todistajien yhteisöstä menettäen samalla perheensä ja sukulaisensa. Nyt tilalle on tullut uusi perheyhteisö ja ihmeellinen vapaus olla tietämättä totuutta kaikista asioista. Musiikin voiman toimittajana on Timo Asikainen.

Varjolentoa Nepalissa. Kuva: Leo Dickinson/EPA.

Vapaa pudotus - Chute Libre

Riikka Lemmingin ensimmäinen riippuvarjolento johti onnettomuuteen Ranskan Alpeilla ja muutti hänen elämänsä vapaaksi pudotukseksi. Riikka hyppäsi rohkeasti uuteen ja tuntemattomaan pelkällä sisulla ja optimismilla. Neljä vuotta onnettomuuden jälkeen Riikka asuu Vääksyssä ranskalaisen miehensä ja pienen poikansa kanssa ja rakentaa tulevaisuutta kauppiaana ja kahvilanpitäjänä. Vapaa pudotus on tarina elämänmuutoksesta vääksyläiseen tapaan. Otteita suomalaisten elämästä.

Pekka Kuusisto mikrofoni suussaan. Kuva: Maarit Kytöharju/Meidän festivaali.

Musikaalisuuden lahja löytyy Pekka Kuusiston geeneistä

Musikaalisuus kulkee suvussa, toteaa tuore suomalaistutkimus. Mitä ajattelee omista muusikon geeneistään viulisti ja Meidän Festivaalin taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto? Kultakuumeen vieraana on musikaalisuuden biologiaa tutkinut professori Irma Järvelä. Nyt tarvitaan Cygnaeus-herätys! Professori Matti Klinge kertoo Fredrik Cygnaeuksen kesähuvilan rapistuneella kuistilla suurmiehen tarinan. Kultakuume myös oopperan parissa Savonlinnassa ja Kokkolassa.

Yle Radio 1

Muualla Yle.fi:ssä