RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kuuntele Yle Areenassa

> Ohjelmat A-Ö
Kirjailija Meri Kuusisto. Kuva: Mirva Kakko /Otava.

Naisen heinäkuun Viikon kirja: Meri Kuusisto: Amerikkalainen

Meri Kuusisto miettii esikoisromaanissaan voiko nainen olla nainen, vakka ei olisikaan äiti. Lapsettomana elävä kolmikymppinen Susette ryhtyy hoivaamaan amerikkalaista jalkapalloa kuin vauvaa. Hetken mielijohteesta syntynyt leikki muuttuu vakavammaksi, ja Susette pääsee sen kautta testaamaan ihmisten ajatuksia äitiydestä. Esikoiskirjailija Meri Kuusisto keskustelee kirjastaan Amerikkalainen toimittaja Seppo Puttosen kanssa. Näytteitä lukee Erja Manto.

Eva Tigerstedt

Äänten maailmassa

Uteliaan äänimatkailijan vaellus Yle Radio 1:n kesäohjelmistossa päättyy tänään ja ympyrä sulkeutuu. Matka alkaa tuhannen vuoden takaa, ja päättyy meidän päiväämme. Miten ympäröivän maailman äänet ovat muuttuneet, miten akustiset tilat ovat muuttuneet, ja miten musiikki on muuttunut? Miten muutokset ovat vaikuttaneet ihmisen tapaan kuunnella? Fantasianomaisen matkan aikana äänimaisemat, musiikit ja uteliaan äänimatkailijan Eva Tigerstedtin pohdinnat palmikoituvat yhteen äänelliseksi kokonaisuudeksi.

Jaana Haanterä Maestro-ohjelmassa vuonna 2012. Kuva: Jyrki Valkama/YLE.

Paavo, David ja Igor ovat viulisti-kapellimestari Jaana Haanterän kaapin päällä

Merkittävät kohtaamiset tapaavat määrittää muusikoiden elämää. Jaana Haanterän rakkaimpien levyjen listalla elää muisto monesta tällaisesta tilanteesta. Yksi niistä on ensimmäinen työpäivä Helsingin kaupunginorkesterissa aprillipäivänä 1986. Soittajistolla oli meneillään Sibeliuksen sinfonioiden kokonaislevytys ja kun Jaana Haanterä istui kolmannen konserttimestarin paikalle, hänelle avautui kokonaan uusi maailma. Näistä levyistä en luovu.

Yle Radio 1

Muualla Yle.fi:ssä