RADIOSSA NYT:
Seuraava ohjelma:

Kaikki ohjelmat

Liikenteessä

Arvolataamo

Kaipaatko syvällisiä keskusteluja ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta, nuorten tulevaisuudesta, perhesuhteista, yksinäisyydestä, huumorista, solidaarisuudesta, siitä mitä pelkäämme ja siitä mitä tavoittelemme…? Arvolataamo pysäyttää pohtimaan arvostuksiamme ja uskomuksiamme sekä elämämme monimuotoisuutta. Keskustelijoina on oman erityisalansa osaajia, jotka yhdessä etsivät ymmärrystä kulloiseenkin teemaan. Kaksituntiset keskustelut lähetetään arkipyhinä: pitkäperjantai, vappu, äitienpäivä, juhannus, pyhäinpäivä, itsenäisyyspäivä, tapaninpäivä ja loppiainen. Vaihtelevina aikoina Yle Radio 1:ssä.

Radioteatteri esittää: Iiris ja viettelykset. Kuvassa Mikko Reitala (Petteri), Minttu Mustakallio (Iiris) ja Riia Kataja (Tytti)

Iiris ja viettelykset

Iiris on käsikirjoittaja Pirjo Toikan luoma keski-ikäinen suomalainen naispuolinen Woody Allen. Iiris kohtaa modernin maailman viettelykset, innoittuu, osallistuu - ja pakittaa eroon. Iiriksen viettelyksiä ovat esimerkiksi sähköpyörä ja sähköauto, yhtiön sisäinen viestintä, halpalentoyhtiöt ja halpabussit, tyttären opiskelu Tartossa. Iiriksen rakastettu avopuoliso Petteri elää enemmän Itämeren tutkimuksen pohjamudissa kuin parisuhteessaan ja rakas sisko Tytti hallitsee nykyajan viettelyksiä yhtä suvereenisti kuin Iiristäkin. 20-osainen uusi komediasarja. Osa 1/20: Iiris ja vauhdin huuma. Yle Radio 1 lauantaisin 30.4. - 10.9.2016 klo 15.00 ja 4.6. alkaen uusintalähetys tiistaisin klo 21.30.

Kare Eskola. Klassinen Suomi

Klassinen Suomi

Klassinen Suomi on kymmenosainen dokumenttisarja, joka kertoo tuoreella otteella suomalaisesta klassisesta musiikista radiossa, televisiossa ja netissä. Klassinen Suomi kurkistaa kulisseihin, luovuuden ja tinkimättömän työn todellisuuteen. Sarjassa puhuvat ammattilaiset ja intohimoiset musiikin ystävät. Sanansa sanovat niin maailmantähdet kuin ruohonjuuritason vaikuttajat. Kaikkia heitä yhdistää rakkaus musiikkiin ja uteliaisuus sen edessä. Sarjan ovat käsikirjoittaneet ja toimittaneet Pekka Laine, Kare Eskola ja Anu Holttinen. Radiosarjan toimittaa Kare Eskola.

Potkua taiteesta

Potkua taiteesta

Miten taiteen ja kulttuurin keinoin voidaan edistää hyvinvointia? Musiikilla hoidetaan raskauskomplikaatioita, työelämän paineita puretaan teatterin keinoin, ja vanhusten kotihoidon tukena voi olla tanssija. Taide elävöittää, osallistaa ja jopa parantaa. Potkua taiteesta -sarjassa ollaan kulttuurielämysten äärellä kohdusta hautaan. Sarjan toimittaa Iira Hartikainen. Kuusiosainen sarja Yle Radio 1:ssä maanantaisin 14.3.-18.4.2016 klo 17.20, uusinnat tiistaina klo 22.45 ja keskiviikkona klo 18.

Puisevia tarinoita

Puisevia tarinoita

Ohjelmasarjassa tutkaillaan Suomessa kasvavia puulajeja, kerrotaan tarinoita puista ja tavataan ihmisiä puun äärellä; haaveilemassa, muistelemassa, työssä, leikkimässä, rakentamassa ja tekemässä taidetta. Yhdelle puu voi olla merkityksellinen ihan jo muotonsa takia, toinen tutkii puun rakennetta tai elinympäristöä. Kolmas pitää ensiarvoisena sen käyttötarkoitusta, jollekulle puihin liittyy vahva tunneside ja elämysmaailma lapsuusmuistoista alkaen. 10-osainen sarja.​ ​Sarjan toimittaa Tiina Harpf. Yle Radio 1 maanantaisin 29.2.- 2.5.2016 klo 17.40, uusinnat torstaisin klo 18.00 ja perjantaisin klo 21.40.

Radioteatteri

Radioteatteri esittää

Pitkiä kuunnelmia Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin klo 15.00, uusinta maanantaina klo 19.03. Kuunnelman esittely sunnuntaisin klo 8.45, esittelyn toinen lähetys maanantaina klo 18.00 (Kuunnelman esittelyä ei kuulla joka viikko). Lisäksi Radioteatteri tuottaa Yle Radio 1:een viihdekuunnelman lauantaisin klo 15.00, uusinta tiistaina klo 22.05 sekä luentasarjan arkisin klo 18.20 - 18.30. Tiistai-iltana kuullaan uusinnan sijasta 20-osaista viihdekuunnelmasarjaa Sanansaattajat 12.1. alkaen.

Roman Schatzin Maamme-kirja

Roman Schatzin Maamme-kirja

Maanantaiaamujen keskusteluohjelma, jossa suomalaisuutta, sen kehitystä ja tulevaisuutta pohditaan paitsi suomalaisesta myös eurooppalaisesta ja globaalista näkökulmasta. Veteraanimaahanmuuttaja ja tuore kaksoiskansalainen Roman Schatz tarkastelee aikamme ilmiöitä syvällisesti, provosoivan ennakkoluulottomasti ja ennen kaikkea kevyellä, saksalaisen humoristisella otteella. Keskustelukumppaneina on eri alojen yliasiantuntijoita ja muita kiinnostavia ihmisiä. Maanantaisin klo 10.05 - 11.00, toinen lähetys maanantaina klo 22.05.

Salatut eläimet

Salatut eläimet

Salatut eläimet on kymmenosainen sarja radioesseitä, joissa kurkistetaan meille tuttujen ja tärkeiden eläinten myyttiseen menneisyyteen ja kulttuurihistoriaan. Samalla toimittaja Kaisa Pulakka miettii nykyihmisen suhdetta eläimiin ja luontoon sekä myytteihin. Esseet ovat tarinankerronnallisia ja voimakkaasti elämyksellisiä. Salatut eläimet pohtii mihin sika on kadottanut jumalallisuutensa, miksi hevonen kantaa selässään kuolemaa ja miksi kissoja poltettiin keskiajalla roviolla noitien kanssa. Sarjasta selviää myös, mitä tapahtui koiraan rakastuneelle eskimojumalattarelle Sednalle ja millainen on hindujen maapalloa sarviensa välissä kantava lehmä Dhol. Maanantaisin klo 17.20, uusinnat torstaina klo 18.00 ja perjantaina klo 21.40.

Sanansaattajat

Sanansaattajat

Mainostoimisto Poni on alottanut uuden Ihmeiden aika -kampanjan, koska ihmeet ovat mainosmaailman "next big thing. Cecilia Aarne, Rane "Urban disco" Merenranta, Jane Bronx ja Johannes Salmela antautuvat jakso kerrallaan metsästämään ihmeitä, joista he koettavat tislata toinen toistaan vaikuttavampia mainoksia. He kuitenkin altistuvat yllättäen oudoille, vain kullekin henkilölle yksinään ilmestyville eläinhahmoille. Näillä hahmoilla on tärkeä viesti perille tuotavanaan. 20-osainen viihdekuunnelmasarja. Käsikirjoitus: Otto Sandqvist, Henriikka Himma, Antti Lehtinen ja Aino Pennanen. Ohjaus: Janne Pellinen. Tiistaisin klo 21.30.

Jussi Chydenius

Sukuvika

Sukuvika-ohjelmasarjassa muusikko Jussi Chydenius tapaa perheenjäseniä, joita yhdistää taiteilijuus. 45-minuuttisen ohjelman aikana Jussi selvittää yhden perheen tarinan kahden sen jäsenen kertomana. Vertaako näyttelijäpoika itseään suureen isäänsä? Millaista on tosimaailman boheemielämä, vai onko se myytti? Miten perheessä annetaan palautetta, entä vastaanotetaan sitä? Miksi jälkipolvi valitsee saman ammatin kuin vanhempansa? Vertailevatko sisarukset taitojaan? Miltä tuntuu, kun perheen asioita riepotellaan julkisuudessa? Millaista on kasvaa lahjakkuuksien keskellä? Ohjelman Yleisradiolle tuottaa Femkanten Media Oy. Tuottaja Minna von Reiche. Toimittaja Jussi Chydenius. Taustatoimittaja Jenni Pääskysaari. Kuuntele Yle Areenasta.

Yle Radio 1

Tienviittoja

Tienviittoja-henkilökuvasarjassa tavataan ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet suomalaisten elämään tieteen tai taiteen saralla tekijänä, tutkijana tai toimijana. Mikä elämässä on tärkeää, arvokasta, pyhää? Kunkin ohjelman päähenkilö kuljettaa meitä elämäntyönsä keskiöön, kertoo kasvuprosessistaan ja tärkeimmistä vaikutteistaan. Miten hän on löytänyt oman tiensä, mitä hän on halunnut saavuttaa, ketkä ovat häneen eniten vaikuttaneet ja mitä vastoinkäymisiä hän on kohdannut. Vaihtelevina aikoina Yle Radio 1:ssä.

Muualla Yle.fi:ssä