Perjantai 22.08.2014


Helsingin huumepoliisitutkinta laajenee

Jari Aarnio
Huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio
Kuva: Yle

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikostutkinta paisuu. Syyttäjä kertoo, että myös Aarnion alaisia epäillään rikoksista. Poliiseja epäillään todisteiden vääristelemisestä. Tutkinnassa on tehty useita kuulusteluja ja muutamia kiinniottoja.

Myös Aarniota epäillään todisteiden vääristelemisestä. Syyttäjä epäilee, että Aarnio on lavastanut syyttömän ihmisen syylliseksi.

Huumepoliisin päällikkö Jari Aarnion rikostutkinta on kestänyt jo vuoden ajan. Aarniota epäillään useista rikoksista. Vakavin on huumerikosepäily.

Hamas teloitti ihmisiä keskellä Gazaa

Hamas ampuu raketteja
Hamas ampuu raketteja Israeliin
Kuva: Roberto Schmidt / AFP / Lehtikuva

Palestiinalaisten Hamas-järjestö on teloittanut ihmisiä, joita se epäilee vakoilijoiksi. Asemiehet ampuivat perjantaina ainakin seitsemän (7) ihmistä moskeijan ulkopuolella Gazassa.

Teloitus tapahtui, kun ihmiset tulivat keskipäivän rukousten jälkeen Palestiinan aukiolle. Järjestö sanoo, että se ampui lisäksi 11 ihmistä, koska he olivat toimittaneet tietoja Israelille.

Teloitukset tapahtuivat päivä sen jälkeen, kun Israelin ilmaisku surmasi kolme (3) Hamasin sotilaskomentajaa.

Suomi selvittää kaksoiskansalaisuutta

Pääministeri Alexander Stubb
Pääministeri Alexander Stubb
Kuva: Yle

Suomi ei tiukenna ehtoja, joilla voi pitää samaan aikaan kahden eri maan kansalaisuuden. Pääministeri Alexander Stubb sanoo, että hallitus selvittää kaksoiskansalaisuutta presidentin pyynnöstä. Kaksoiskansalaisuus tarkoittaa, että ihmisellä on Suomen ja jonkun toisen maan kansalaisuus samaan aikaan.

Selvityksen syynä on ilmeisesti se, että Suomessa asuu paljon venäläisiä, joilla on myös Suomen kansalaisuus. Venäjä on kertonut, että se tiukentaa venäläisten valvontaa ulkomailla. Venäläisen ihmisen, jolla on myös toisen maan kansalaisuus, pitää ilmoittaa asiasta Venäjän maahanmuuttovirastoon.

Hiphop-muusikko Cheek tekee historiaa

Cheek esiintyy Ruisrockin lavalla
Cheek esiintyy Ruisrockissa
Kuva: Tommi Parkkinen

Hiphop-muusikko Cheek tekee suomalaista musiikkihistoriaa Helsingin Olympiastadionilla. Cheek on ensimmäinen suomalainen muusikko, joka esiintyy Helsingin olympiastadionilla yksin. Kahdelle (2) keikalle on myyty yhteensä lippuja melkein 80 000. Määrä on melkein sama kuin Madonnan keikalla. Liput ovat myyneet hyvin, koska Cheek jää tauolle konserttien jälkeen.

Olympiastadionille on tuotu paljon tavaraa lavan rakentamista varten. Tavaraa on tuonut 40 rekka-autoa. Lavaa on rakentanut 700 työntekijää.

Cheekin päätöskonserttiin lauantaina odotetaan myös paljon kutsuvieraita. Esimerkiksi pääministeri Alexander Stubb on todennäköisesti vieraiden joukossa.


Selkouutisten vieras

Meri Marinova ja Houssemeddine Ammar. Kuva: Yle.Houssemeddine Ammar ja Meri Marinova kertovat suomen opiskelusta.


Muualla Yle.fi:ssä