Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • Lentopallon mestaruusliiga
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ljökelsöy ja Malysz jakoivat voiton, Jussilainen kolmas

Norjan Roar Ljökelsöy ja Puolan Adam Malysz jakoivat voiton mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa Puolan Zakopanessa. Molemmat saivat 268,9 pistettä. Risto Jussilainen hyppäsi kolmannen kerran tällä kaudella palkintopallille sijoittumalla kolmanneksi.

urheilu

Risto Jussilainen oli parhaana suomalaisena kolmas 14,5 pistettä voittajakaksikon takana. Jussilainen oli kauden kolmanteen palkintopallisijaansa tyytyväinen. ”Hyvällä tavalla hullua” puolalaisyleisöä ylistänyt Jussilainen kertoi todella nauttineensa kilpailemisesta lauantaina.

- Ensimmäinen hyppy (130 metriä) oli hyvä, mutta toisessa (123) yritin liikaa. Ensimmäinen oli eilisen karsintahypyn tasoa, aika lähellä nappihyppyä, Jussilainen tiivisti.

Valtaosin punavalkoisiin sonnustautunut yleisö toivoi yhdellä näkyvällä lakanalla: ”Not at our home Janne” - Ei meidän kotonamme. Viesti oli osoitettu maailmancupia yhä ylivoimaisesti johtavalle Ahoselle, joka jäikin 124,5 ja 126 metrin hypyillä neljänneksi. Eroa joukkuetoveri Jussilaiseen jäi kaksi pistettä.

Palkintojenjaosta päästyään Ahonen harppoi rivakasti kohti lämpimiä tiloja, sillä viidentoista asteen pakkasessa seisoskelun jälkeen hollolainen oli kohmettanut sormensa lähes liikkumattomiksi.

- Sellaista perustekemistä. Alkaa näkyä, ettei ole kolmeen viikkoon harjoitellut. Hypyt ovat kuitenkin jo taas parempaan suuntaan menossa. Nyt on hyvä, että pääsee harjoittelemaan kotiin, Ahonen huokasi.

Jussilaiselle kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa osoitetuista kysymyksistä valtaosa käsitteli yhä 496 pisteellä maailmancupia johtavaa Ahosta.

- Olen toisen kerran tällä kaudella kilpailussa parempi kuin Janne, mutta en ajattele sitä niin. Hyppään omat kisani, Jussilainen valisti puolalaisia toimittajia.

Malysz jaksoi ylistää kannattajiaan

Malyszille voitto 129,5 ja 131 metrin hypyillä tullut voitto oli kauden kolmas. Toisessa hypyssään Malysz horjahti alastulon jälkeen, mutta se johtui hyppääjän mukaan vain pehmeästä kohdasta alastulorinteessä. Malysz jaksoi useamman kerran kärsivällisesti ylistää yleisöä.

- Olen onnellinen, että tukenani on tällainen yleisö. Se auttaa paljon. Kuntoni on menossa parempaan suuntaan ja teen hypyssäni yhä vähemmän virheitä, Malysz totesi.

Kauden ensimmäisen norjalaisvoiton ottaneelle Ljökelsöylle ykköstila tuli 130 ja 128 metrin hypyillä. Huonosti Ljökelsöy ei ole pärjännyt tähänkään asti, sillä hän on maailmancupissa viidentenä.

- Olen hypännyt koko kauden hyvin, mutta en mitenkään erityisesti. Nyt onnistuin, Ljökelsöy iloitsi.

Matti Hautamäen kilpailu ei sujunut lainkaan niin kuin aikaisemmat hypyt Zakopanessa antoivat odottaa. Hautamäki oli 122,5 ja 124 metrin hypyillä seitsemäs. Kimmo Yliriesto sen sijaan oli ilahduttavasti 29:s ja saalisti kaksi maailmancupin pistettä.

Päävalmentaja Tommi Nikusen perjantainen toive saada viidestä seitsemään suomalaishyppääjää toiselle kierrokselle ei toteutunut, sillä Jussi Hautamäen (35:s), Akseli Kokkosen (37:s) ja Veli-Matti Lindströmin (38:s) kisahypyt jäivät lauantaina yhteen.

Lähteet: STT-YLE

Suosittelemme