Muu urheilu |

Äänestä kaikkien aikojen paras Urheiluruutu-tunnari!

50 vuoden aikana Urheiluruudussa on nähty monta ikimuistoista alkutunnusta.

Video: Vanha Urheiluruudun alkutunnus.
03:21
50 vuotta Urheiluruudun alkutunnuksia

50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Urheiluruutu saa 11. helmikuuta tapahtuvassa Yle Urheilun ilmeuudistuksessa muun muassa uuden alkutunnuksen.

- Musiikin uudelle tunnukselle on säveltänyt yleläinen Antti Heinonen, ja samaa tunnusta käytetään hieman varioituna myös Urheiluradiossa. Visuaalisesti tunnus on mielestämme moderni ja vauhdikas. Jännittävää nähdä, millaisen vastaanoton se saa, Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu sanoo.

50 vuoden aikana Urheiluruudussa on nähty lukuisia erilaisia alkutunnuksia. Yle Urheilu löysi arkistojen kätköistä lähes parikymmentä tunnusta, joita voi katsoa oheisesta videosta.

Mikä tunnuksista on jäänyt erityisesti sinun mieleesi ja miksi? Äänestä kaikkien aikojen parasta Urheiluruutu-tunnaria tämän artikkelin kommentointiosiossa tai Yle Urheilun Facebook-sivuilla.

- Minun suosikkeihini lukeutuu edesmenneen Gösta Sundqvistin yhtyeelleen Leevi and the Leavings säveltämä Tuhannen markan seteli. Melodia oli erittäin tarttuva. Visuaalisesti kaikkien aikojen ensimmäinen tunnus on hauska, siinä kukko (Anssi Kukkonen) juoksee kannaksen (Seppo Kannas) yli, Krapu nauraa.

Kommentoi aihetta (218 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Muu urheilu

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Tässä he ovat: Leijonien joukkue MM-kisoihin!

Sebastian Aho
Formula 1

Kolmossija Räikköselle laiha lohtu - "Vauhti ei riittänyt Mercedeksen haastamiseen"

Kimi Räikkönen

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä