Sotshi Jääkiekko |

Barkovin vamma herätti epäilykset – "Hätäiltiinkö NHL:n päässä?"

Leijonien lääkäri Harri Hakkaraisen mukaan Aleksander Barkov junior on sivussa neljästä kuuteen viikkoon. Keskushyökkääjän lähipiiriin kuuluvalla Ville Niemisellä on omat epäilyksensä vamman laadusta.

Aleksander Barkov
Kuva: Lehtikuva

Auta meitä kehittämään urheilun etusivua. Kerro meille, mikä toimii ja mikä ei.

Tervetuloa testaamaan!

Leijonien ykkössentteri Aleksander Barkov juniorin olympiaturnaus päättyi lauantaina, kun Olympiakomitea tiedotti nuoren keskushyökkääjän jättävän turnauksen kesken alavartalovamman takia.

Jääkiekkomaajoukkueen lääkäri Harri Hakkaraisen mukaan kuntoutus ja vamman alueen tukeminen aloitettiin välittömästi magneettikuvauksen jälkeen ja keskushyökkääjä on sivussa 4-6 viikkoa.

Barkov loukkaantui perjantain Norja-ottelun kamppailutilanteessa, kun hän menetti tasapainonsa ja vasen polvi vääntyi pahannäköisesti. Hakkarainen ei halunnut eritellä vammaa sen tarkemmin julkisesti. Leikkaushoitoa se ei kuitenkaan vaadi.

- Jos tulee tälli, niin siinä vääntyy yleensä nilkka, polvi, lantio ja kaikki mahdolliset. Ei se pelkästään polvi ole vääntynyt. Siinä on monta muutakin ruumiinosaa alavartalosta kääntynyt. Pahimmat vammat ovat alavartalon alueella ja niitä hoidetaan tällä hetkellä, Hakkarainen kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

- Alavartalo on pitkä alue, se alkaa lantiosta ja menee varpaisiin saakka. Siinä taklauksen yhteydessä vääntyi monta asiaa ja valitettavasti siinä myös vaurioitui tiettyjä paikkoja, joita en voi tässä yhteydessä lähteä erittelemään, hän jatkoi pyörittelyä.

En tiedä, mutta tulee maallikolle väistämättä sellaisia ajatuksia, että hätäiltiinkö NHL:n päässä pikkuisen polven sivusidevamman kanssa.

– Ville Nieminen

Ville Niemisellä omat aavistelunsa tilanteesta

Barkovin lähipiiriin kuuluva Ville Nieminen keskusteli Barkovin tilanteesta lauantaisen Tappara-TPS-liigakamppailun jälkeen. Kokenut laitahyökkääjä oli tietenkin erittäin pahoillaan tilanteesta, mutta ihmetteli myös tapahtunutta.

- Minulla on omat mielipiteet ja aavistelut siitä, mutta minä en ole lääkäri. Olen ihan vaan puoskari, Nieminen sanoi Yle Urheilun haastattelussa ja jatkoi:

- En tiedä, mutta tulee maallikolle väistämättä sellaisia ajatuksia, että hätäiltiinkö NHL:n päässä pikkuisen polven sivusidevamman kanssa. Se on kuitenkin erittäin tyypillinen jääkiekkoilijalle ja yleinen. Se vaatii kuitenkin nykyajan jääkiekossa, jossa on paljon spurtteja, teräviä käännöksiä ja taklauksia, oman aikansa, kokenut hyökkääjä jatkoi.

Barkov loukkaantui tammikuun lopussa ottelussa Buffalo Sabresia vastaan ja jätti ottelun kesken alavartalovamman takia. NHL-seura ei tuolloin tarkentanut, mistä suomalaisen vammassa oli kyse.

"He saavat pelata, Sasha ei"

Nieminen ei ole keskustellut Barkovin kanssa olympiaturnauksen alkamisen jälkeen ja esitti omat spekulaationsa omien tietojensa perusteella. Yhden asian Nieminen kuitenkin tiesi varmaksi: loukkaantuminen on surullinen asia monella tavalla.

- Tietysti tämä on harmittava menetys ja takaisku Suomen joukkueelle. Samaan aikaan Suomen pelaajat ovat kuitenkin onnekkaita, he saavat vielä pelata turnauksessa, mutta Sasha ei, Nieminen pohdiskeli vakavana.

Näillä näkymin hän on täällä kisojen loppuun asti, mutta jos työnantaja vaatii, että hän tulee Floridaan aiemmin, niin sitten hän lähtee aikaisemmin.

– Harri Hakkarainen

Florida Panthersissa huikeaa tulokaskautta pelaava Barkov on aloittanut kuntoutuksensa heti Sotshissa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan hän seuraa olympialaiset loppuun kisakaupungissa joukkueen kanssa. Suunnitelma voi kuitenkin vielä muuttua, jos rapakon takaa tulee puhelu.

- Se riippuu hyvin paljon hänen työnantajastaan eli Florida Panthersista, että missä vaiheessa he haluavat hänet sinne kuntoutettavaksi. Me olemme aloittaneet täällä kuntoutuksen jo tänään, lääkäri Hakkarainen kertoi.

- Näillä näkymin hän on täällä kisojen loppuun asti, mutta jos työnantaja vaatii, että hän tulee Floridaan aiemmin, niin sitten hän lähtee aikaisemmin, hän jatkoi.

Urheilun pääuutiset

Jalkapallo

Pohjanpalo osui taas - Tuomari riisti Huuhkajilta häpeällisesti rangaistuspotkun

Joel Pohjanpalo teki maalin Romanian verkkoon EM-karsinnassa

EM-karsinta

Lohko F

P-Irlanti - Kreikka 3-1 (1-0)
Unkari - Färsaaret 2-1 (0-1)

Bukarest:
Romania-Suomi 1-1 (0-0)
0-1 Pohjanpalo (67 min)
1-1 Hoban  (90+1 min)

Suomi
1 Lukas Hradecky
18 Jere Uronen
2 Paulus Arajuuri 62. min
>> Joona Toivio
3 Niklas Moisander
13 Kari Arkivuo 64 min
>> Ville Jalosto
6 Rasmus Schüller
15 Markus Halsti 
8 Perparim Hetemaj
19 Alexander Ring
20 Joel Pohjanpalo 77 min
>> Kasper Hämäläinen
10 Teemu Pukki

F-lohko

P-Irlanti   9 6 2 1 15  7 20 *
Romania 9 4 5 0  8  2 17
Unkari     9 4 4 1  8  5 16
Suomi     9 3 2 4  8  9 11
Färsaaret 9 2 0 7  6 14  6
Kreikka    9 0 3 6  3 11  3

* EM-kisoihin

11.10.
Suomi-P-Irlanti
Kreikka- Unkari
Färsaaret-Romania

NHL

Antti Niemi syötti kaksi maalia ja torjui nollapelin Dallas-debyytissään

Antti Niemi lähikuvassa

Suosittelemme

Tuoreimmat olympiauutiset

Muualla Yle.fi:ssä