Koripallo |

Bisons haastaa "liigan parhaan joukkueen"

Loimaa Bisons kuuluu ehdottomasti korisliigakauden positiivisimpiin yllättäjiin. Finaaleissa nousijajoukkue saa kuitenkin vastaansa kovimman mahdollisen haasteen.

Joensuun Kataja ja Loimaa Bisons taktiikkapalaverissa
Kuva: Yle

Joensuun Kataja on päässyt neljästi pelaamaan Suomen mestaruudesta, mutta joka kerta kausi on päättynyt hopeamitalit kaulassa. Tällä kertaa asetelma on parempi kuin kenties koskaan, sillä Kataja pääsee aloittamaan finaalisarjan hyvin levänneenä kotikentällään.

- Olemme pitäneet palauttavia harjoituksia, viettäneet välipäivän ja palanneet vappuaattona normaaliin harjoitusaikatauluun. Pientä vammaa ja kulumaa on parilla pelaajalla, muttei mitään vakavaa, kertoo Katajan päävalmentaja Jukka Toijala Koripalloliiton tiedotteessa.

- Nyt on se aika vuodesta, kun pitää pystyä parhaimpaansa ja uskon meidän olevan valmiina haasteeseen.

Viime keväänä Kataja taipui finaaleissa Tampereen Pyrinnölle. Tänä keväänä Katajaa vastaan asettuu juuri Pyrinnön välierissä päihittänyt Loimaa Bisons, joka on tehnyt ensimmäisellä korisliigakaudellaan huikeaa jälkeä.

Kataja on ollut selkeästi tällä kaudella liigan paras joukkue

– Bisons-luotsi Greg Gibson

- Kaikki on tapahtunut todella nopeasti. Uskomatonta, että olemme tässä nyt. Arvostamme ja kunnioitamme Joensuun Katajaa ja tiedämme kaiken heidän viime kausien menestyksestään, mutta emme aio antaa heille mitään ilmaiseksi. Olemme tasan yhtä nälkäisiä kuin he, vakuuttaa Bisons-luotsi Greg Gibson.

Vaikka loimaalaiset passittivat välierissä kaksinkertaisen mestarin pronssiotteluun, pitää Gibson Katajaa kauden kovimpana haasteena.

- Pyrintö on hallitseva mestari ja saimme tehdä kaikkemme heidät voittaaksemme, mutta Kataja on ollut selkeästi tällä kaudella liigan paras joukkue. Heillä on tulivoimaa ja leveyttä, he juoksevat kenttää tehokkaasti ja puolustavat hyvin. Jos heitä vastaan ei onnistu levypalloissa tai pidä pallonmenetyksiä vähissä, tulee noutaja, Gibson arvioi.

Finaalisarja käynnistyy Joensuussa Mehtimäen jäähallissa keskiviikkona 2. toukokuuta. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Tuoreimmat aiheesta: Koripallo

Urheilun pääuutiset

Valioliiga

Tottenham voitti Manchester Cityn - rankkari aiheutti paljon puhetta

Christian Eriksen.
Hiihto

Heikkinen oli valmis nykäykseen: ”Northug varoitti Sundbyn olevan vihainen”

Matti Heikkinen

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä