Jalkapallo |

Chelsea-puolustaja lopettaa maajoukkueuransa

John Terry lopettaa pitkän uransa Englannin maajoukkueessa.

Anton Ferdinand ei kätellyt John Terryä.
Kuva: Lehtikuva

Erilaisten skandaalien ryöpyttämä John Terry on tehnyt päätöksen lopettaa maajoukkueuransa. 31-vuotias puolustaja pelasi vuonna 2003 alkaneella maajoukkueurallaan 78 maaottelua.

Chelsea-puolustaja kertoo päätöksen syntyneen Englannin jalkapalloliiton päätöksen takia. Terryä syytetään rasistisista huudoista QPR-puolustaja Anton Ferdinandia kohtaan.

- Liitto on tehnyt jatkamiseni maajoukkueessa mahdottomaksi, kun se jahtaa minua asioista, joista oikeus on jo todennut minut syyttömäksi, Terry kertoi.

Lontoon oikeus totesi elokuussa, että Terry ei syyllistynyt rasistiseen herjaamiseen.

Kommentoi aihetta (18 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • finally

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Huh oli jo aikakin ei kukaan kaipaa sinua

 • Gooner

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Huippupuolustaja, ei ehkä huippuihminen. Silti: respect!

 • Pete

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tervemenoa! Ei jäädä kaipaamaan. Vielä kun Lampard älyäisi lopettaa..

 • Gloryhuntaus arvoonsa!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niin miksköhän suomalaisten pitäis jäädä kaipaamaan entistä Englannin maajoukkue pelaajaa? No vain siksi että keskuudestamme löytyy Peten tyylisiä gloryhuntereita jotka pahoittavat mielensä Englannin pudottua mömmöm kisoista.

  • Steven

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ehkäpä monelle suomalaiselle futisfanille englanninliiga on ollut ensimmäinen kosketus kansainväliseen futikseen, aikana jolloin muuta futista ei tv tarjonnut.. Eikä tässä jääkiekon, hiihdon ja mäkihypyn luvatussa maassa jokaiselle paikkakunnalle futisjengiäkään siunaantunut. Siinä tuli englantilainen futis jopa tutummaksi kuin suomalainen. Perinne on monessa perheessä kulkenut isältä pojalle/tytölle metodilla, joten en ihmettele jos moni suomalainen seuraa erityisen tarkalla silmällä brittifutaajien edesottamuksia. Ei siihen tarvita mitään gloryhunterismia!

  • Steve puhuu asiaa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   totta. Itse olen ollut pennusta asti Tottenhamin miehiä vaikka välillä katselin Arsenalia sillä silmällä (se oli gloryhuntausta silloin).

 • CFC the blues

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  John Terry- Captain, Leader, Legend.

  Ja ennenkaikkea MIES!

  Come on Chelsea!

  • CFC the blues

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   p.s David Luiz has Saturday signed a new five-year contract!

  • seppo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Viime viikolla: Quagiarella 6 - Terry 0.

   Aika on mennyt ohi, mies lopettaa kun ei enää mahtuisi avaukseen.

  • Analysaattori

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   No jopas täällä on ihmisillä taas mahtavia kommentteja. Terrystä voi olla ihmisenä aivan mitä mieltä tahansa, mutta totuus on se, että em-kisoista hän oli yksi harvoista Englannin onnistujista. Ilman Terryä ja Harttia Englanti ei olisi ikinä päässyt em-kisoissa niinkään pitkälle mitä pääsivät. Hän on edelleenkin aivan maailman huippuluokan toppari. Yksi harvoista Englantilaissyntyisistä pelaajista jonka paikka oikeastikin on maailman suurimmissa seurajoukkueissa ja jalkapallon arvoturnauksissa.

  • Niin

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Terry ei ollut onnistuja em-kisoissa, koska ei pystynyt omalla olemuksellaan nostamaan muiden pelaajien tasoa ylemmäs. Joukkuehengen nostaminen ei onnistunut, vaikka sitä valmennusjohto toivoi.

  • CFC the blues

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä asia on niin,että nyt Hodari on pississä ja syy on FA´n ja Ferdinandien.

   Hodari on yrittäny saada koko ajan asian loppuunkäsitellyksi ja sitten nuo Anton ja Rio katkerina itkijinä pitää koko ajan asiaa vireillä,kuten esim.yllä oleva kuvakin sen kertoo. Tyypit on näköjää katkeria,kun ei Hodari valinnu Rio´ta kisoihin,mutta eihän siihen ollut syytäkään,kun parempiakin on tarjolla.

   Mitä tuolla yllä huudellaan,että lopettaisi Lamp´skii,ni voit olla aika huoletta,että toiveesi toteutuu,sillä tämän JT´n päätöksen jälkee Lamp´s lopettaa melko varmasti,koska ovat keskenään ylimpiä ystäviä ja valmiita tukemaan toisiaan.

   Kyllä JT on Englannin 1 toppari edelleen ja luulen,että Hodari yrittää saada häntä pyörtämään päätöksen,mutta kaikki nuo kapteenin nauhan pois ottamiset FA´n toimesta,yms. uskon että se oli siinä JT´n osalta maajoukkue ura.

   Harmi ja paha kolaus maajoukkueelle.

   Pitäkööt tunkkinsa FA ja Ferdinandit !

  • Zamppa, urheilualojen Guru

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Niin tosiaan FAn ja Ferdinandien vikahan se tosiaankin on, että Terry on käyttäytynyt kentän ulkopuolella niinkuin on käyttäytynyt. FAn ja Ferdinandien vikahan se on myöskin, mitä Terry on tehnyt ja huudellut kentällä...Oi mikä pettämätön logiikka taas CFC the bluesilta...

   Terry saa syyttää mm. kapteenin nauhan menettämisestä ihan vain itseään. Englannissa jalkapallomaajoukkueen kapteenin virka on niin tärkeä ja kys. pelaaja niin seurattu, ettei pelkät pelitaidot riitä kriteeriksi, pitää osata myös käyttäytyä kentällä ja varsinkin sen ulkopuolella...

   Terryn lopettaminen nostanee Englannin maajoukkueen menestysmahdollisuuksia seuraavissa karsinnoissa ja mahdollisissa kisoissa jonkin verran. Mitalipeleistä joukkue ja sen fanit voivat kuitenkin edelleen vain uneksia...

  • CFC the blues

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   FA otti JT´ltä kapteenin nauhan pois enneku häntä oli edes tuomittu oikeudessa ja siksi Capello erosi,koska FA käveli managerin yli.

   Ja hei ! Mitäs oikeus päätti???

   Ei muuta,ku sut up Ferdinandit ja kumppanit.

   Meehä takas sinne messi siviulle pätee,kun et kerra täälläkää ole kartalla asioista.

  • Zamppa, urheilualojen Guru

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kuten jo sanoin, kapteenin virka Englannin maajoukkueessa on niin tärkeä ja suuri tunnustus, että sen haltijalta odotetaan esimerkillistä käyttäytymistä kentällä ja sen ulkopuolella. Saattaa hyvin olla, että FA katsoi pelkät epäilyt rasistisesta käytöksestä riittäviksi sille, että tarvittiin uusi kapteeni. Rasismiahan on viime aikoina pyritty kitkemään erittäin kovilla otteilla pois jalkapallosta, joten voisi olla ihan järkeenkäypää, että epäilyt juurikin rasismiin liittyen olivat riittävä syy.

   Ferdinandeilla ei ainakaan ollut mitään tekemistä kapteenikysymyksen kanssa. Muutenkin Terryn kapteenius oli lähinnä vitsi sen jälkeen, kun Bridge-episodi paljastui julkisuuteen. Ei Englannin maajoukkueen kapteenina voi olla pelaaja, joka on jatkuvasti otsikoissa rasismisyytösten ja Bridgen tyttöystävän/vaimon kanssa "sattuneen" episodin ja muiden kentälläkin sattuneiden ylilyöntien takia.

  • Derwissi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jos oikeus ei tuomitse terriä rasimisyytöksen vuoksi, niin se ei suinkana tarkoita sitä, että tuo luupää olisi syytön FA:n koodiston mukaan, sillä näiden instanssien kriteerit ovat hieman eri tasoisia. Mutta jos tätä ei ymmärrä, niin mahdotonhan tämä on vääntää rautalangasta jollekulle cfluupäälle

  • GG

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   @Derwissi

   Onnittelut ensimmäisestä älyllisestä kommentista, näinhän se menee. Tällä palstalla on liikaa itseään asiantuntioina pitäviä yksilöitä.

  • CFC the blues

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   ...ja kaikki 3 kommenttia yllä tuli samasta ip-osotteesta ja sillee...

   Säälittävää trollii.

Tuoreimmat aiheesta: Jalkapallo

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Vatsatauti Tre Kronorin kiusana

Leijonat Tre Kronor
Ralli

Erikoinen sääntö tekee Ruotsin rallista riskipeliä: "Miten renkaat pysyvät vanteilla tuolla?"

Ruotsin MM-rallissa tuskaillaan leudon sään kanssa.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä