Pyöräily |

Contador nousi Vueltan kärkeen

Alberto Contador voitti Espanjan ympäriajon 17:nnen etapin ja nousi kokonaiskilpailun kärkeen.

Alberto Contador.
Kuva: EPA

Ensimmäistä isoa kilpailuaan kahden vuoden kilpaillukiellon jälkeen ajava Alberto Contador otti ison askeleen kohti Espanjan ympäriajon voittoa. Contador voitti kilpailun 17:nnen etapin ja nousi samalla kokonaiskilpailun johtoon.

29-vuotias espanjalainen voitti 177 kilometrin etapin Santanderista Fuente Dehen kuuden sekunnin erolla ennen seuraavaa ryhmää. Etapin kakkoseksi ajoi Alejandro Valverde. Contador teki irtioton yli 50 kilometriä ennen maalia ja se kesti loppuun asti.

Myös Valverde nousi kokonaistilanteessa ohi tähän asti johtopaikkaa pitäneen Joaquin Rodriguezin. Contadorin johto Valverdeen on 1.52 minuuttia. Vuelta päättyy sunnuntaina.

ETAPPI 17/21

Santander - Fuente De, 177 km

1. Alberto Contador   ESP   4.29.20
2. Alejandro Valverde ESP    + 0.06
3. Sergio Henao       COL    + 0.06
4. Gorka Verdugo      ESP    + 0.06
5. Rinaldo Nocentini  ITA    + 0.19
6. Jan Bakelants      BEL    + 0.55

Kokonaiskilpailu

1. Alberto Contador   ESP  68.07.54
2. Alejandro Valverde ESP  +   1.52
3. Joaquin Rodriguez  ESP  +   2.28
4. Chris Froome       GBR  +   9.40
5. Daniel Moreno      ESP  +  11.36
6. Robert Gesink      NED  +  12.06
7. Laurens ten Dam    NED  +  12.55

Kommentoi aihetta (2 kommenttia)

Kirjoita uusi kommentti

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • J.T

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihmeellinen parannus,mitähän tiistain välipäivänä on tehty........

  • SnakeSurprse

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei mitään ihmeparannusta, vain muihin nähden erilainen taktiikka. Pistolero hyytyi lopussa aikalailla, tasaisemmin ajanut Valverde kumppaneineen sai Alberton viimeisessä nousussa miltei kiinni oltuaan mäen alla reilusti jäljessä.

   Jos tässä jotain ihmetellä pitää niin Rodriguez'n suoritusta: mäkimies ajoi mm. elämänsä aika-ajon melkein tempon erikoismiesten tahtiin ja oli muihinkin mäkimiehiin verrattuna ihan ylivertainen mitä ylempänä etupyörä takapyörään verrattuna oli. Ihan muistuu mieleen muutaman vuoden takainen Tanskalainen "mäkimies" Rasmussen joka ketkuksi paljastui, tosin ilma suoranaista käryä.

Urheilun pääuutiset

Blues

Kommentti: Arvon Jerekin ansaitsee

Dallas Starsin Jere Lehtinen ja Mike Modano kiekossa ottelussa Coloradoa vastaan.

Jere Lehtisen paita kattoon tiistaina

Pelasi koko 14 kautta kestäneen NHL-uransa aikana Dallasissa. Loukkaantumisista kärsinyt Lehtinen palkittiin kolme kertaa parhaana puolustavana hyökkääjänä. Stanley Cup –mestaruus tuli jo neljännellä kaudella 1998-1999. Laitahyökkääjän ura päättyi keväällä 2010

Sai jääkiekko-oppinsa Espoossa ja oli nostamassa Kiekko-Espoota SM-liigaan kauden 1991-1992 päätteeksi. Pelasi SM-liigaa vain yhden kauden Kiekko-Espoossa. Ennen siirtymistään NHL:ään hän voitti SM-hopeaa ja SM-kultaa Turun Palloseurassa

Saavutti kolme olympiapronssia, yhden olympiahopean ja Suomen ensimmäisen MM-kullan Ruotsissa 1995. Lisäksi hän voitti kolme MM-hopeaa

Mestarien liiga

Litmasen ennakko: Ei Zlatania, Barca suosikki

Jari Litmanen

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä