Jääkiekon MM 2013 |

Hagman: "Ei yksi tappio itseluottamusta vie"

Leijonat koki ensimmäisen tappion MM-turnauksessa, kun USA kuritti suomalaisia 4-1-lukemin.

Niklas Hagman.
Kuva: Lehtikuva

Suomen jääkiekkomaajoukkue jäi USA:n jalkoihin MM-turnauksen ottelussa. Suomi aloitti pelin hyvin, mutta sitten ote hävisi. USA vei 4-1-voiton.

- Kyllähän tappio ottaa päähän, mutta ei auta sen enempää sitä murehtia. Tästä otetaan ne asiat, mitkä pitää nyt tehdä paremmin. Se vähän repsahti, kun yritimme hakea tasoitusta, hyökkääjä Niklas Hagman totesi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Avauserä oli Leijonilta vahva esitys, eikä toisen erän alussakaan Leijonilla ollut hätää. Hagman totesi, että myös USA paransi juoksuaan pelin edetessä.

- Jenkit paransivat myös, he pelasivat hyvin. Emme vain oikein päässeet tilanteisiin. Emme päässeet päädyssä myllyttämään. Parannettavaa jäi aika paljon, Hagman kuvaili.

Leijonien urakka ei tästä ainakaan helpotu seuraavaan otteluun, kun vastaan luistelee Venäjä. Hagmanin mukaan USA-tappio ei Leijonia masenna.

- Ihan hyvä itseluottamus meillä on. Ei yksi tappio sitä muuta. Huomenna käydään vähän asioita läpi. Venäjää vastaan pitää mennä taas kovalla itseluottamuksella. Venäjää vastaan tulee kuitenkin kova peli, Hagman sanoi.

Kommentoi aihetta (10 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Petsari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Helppo tehdä perjantaille tulosveto. Venäjälle + 5 maalin marginaali eli 5,6,7 ja Suomelle 0,1,2. Riippuu tietenkin siitä, onko Radulovilla ja kumppaneilla pelihuumori jäällä vai pukukopissa...

  • Jkofoafjeapf

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tarkoitat kai, että Venäjälle vähintään se 10 ja Suomelle nolla?

  • Petsari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nimimerkille "Jkofoafjeapf". Ajatuksena, että Venäjä tekee pari maalia per erä. Kyllä kai maalivahtipeli Suomella on toivon mukaan sen verran kunnossa, ettei sentään kymmentä mene. Suomen maalit arvioin ylivoimalla syntyviksi.

 • Peilin eteen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hagmaniltakin toivotaan lisää terävyyttä.

  • Eemeli

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Miksi Hagman on joukkueessa? Tämä on niitä Jalosen käsittämättömiä valintoja. Kaikki ne pelaajat, jotka on nyt tehopisteissä nollilla ja nollille jäävät, olivat kovan arvostelun kohteena heti joukkueen nimeämisen jälkeen, ennen ensimmäistäkään peliä. Kyllä me penkkiurheilijat sentään jotakin ymmärrämme - paitsi valmentajan valintoja.

 • Ei ole

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  varaa enää syötellä ilman pakottavaa syytä kiekkoa vastustajalle, niinkuin kävi 1-0 tilanteessa, jolloin 2-0 olisi voitu hyvinkin ihan rauhassa tehdä syöttämällä vapaalle miehelle omalla kentällä! Siitä USA kiitti tekemällä 1-1 maalin! Kukahan on sitten imurina Venäjää vastaan?

 • TMK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten niin jäi jalkoihiin? Ihan saappaat jalassa hävittiin voitettavissa ollut peli. Suomalaista pessimismiä taas.

  • Vellipojat

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Muistetaan, että jenkeillä oli EDELLISENÄ iltana hurja vääntö venakkoja vastaan. Siihen nähden olisi odottanut kolmanteen erään jenkkien väsymistä, mutta Suomen piltithän alkoivat pelätä ja arkoina vätyksinä hävisivät reilusti.

   Voimia jäi varmasti, niin pelkureilla yleensä on. Venäjä tulee ja takoo löysähousumme jään rakoon.

   Muta mikä on tärkeintä? - Että tällä jätejoukkueella saadaan täyedt katsomot ja manit himaan. Eilen oli taas 12,k pa täysy, ja jos puolivålieriin päästään, kaikki on voitettu. Vain taloudenpaikkausta varten on tämä joukkue ilman tähtiä. - Nuorisotyöhän kuitenkin kiittää, siksi kisat ovat joukkueemme laamamaisuudesta ja kyvyttömyydestä huolimatta voitto nuorisourheilullemme ;)

  • GoLions

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Samaa mieltä, ei tuossa mitään jalkoihinjäämistä ollut. Suomi hallitsi selkeästi peliä ja kenttätapahtumia suurimman osan pelistä ja USA oli ottavana osa puolena , parempi maalivahtipeli ja se että Suomi teki pahoja virheitä ratkaisevissa paikoissa ja tilanteissa ja USA hyödynsi ne ja lisäksi leijonat hukkasi omissa maalipaikoissa jotka meni selkeästi muuten nekin Suomelle, tuuriakin USA:lla rutkasti mukana ja paljon saivat koukkia ja huitoa mailoineen.. Suomalaiset ajattelee AINA niin mustavalkoisesti asiat, jos hävitään ollaan syvältä ja jos voitetaan niin ollaan ihan parhaita, parempikin voi hävitä ja huonompi voittaa. Tänään ainakin 2,5 erän perusteella heikompi voitti mutta tällasta pienten marginaalien lajia tää vaan on..

  • Töröpukki

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kontiolan surkea pelivire ja löysäily ratkaisi eilisen pelin Yhdysvalloille.

Urheilun pääuutiset

Jääkiekon MM 2015

Video: Leijonaryhmä suuntasi Auschwitziin - "Terveellistä nuorille miehille"

Video: Leijonat jäällä
Video

Leijonien ohjelma alkulohkossa

1.5.USA- Suomi5-1
3.5.Tanska- Suomi0-3
4.5.Norja- Suomi0-5
7.5.Suomi- Sloveniaklo 21.15
9.5.Suomi- Slovakiaklo 17.15
11.5.Suomi- Valko-Venäjäklo 17.15
12.5.Suomi- Venäjäklo 21.15
Mestarien liiga

Juventus tietää pelinhengen – "Vain tulokset merkitsevät"

Juventus juhlii

Suosittelemme

Tuoreimmat MM-uutiset

Muualla Yle.fi:ssä