Moottoripyöräily

Heinolan MM-endurossa ranskalaisjuhlat

Matti Seistola ja Juha Salminen vastasivat Heinolassa parhaista suomalaissijoista. Marko Tarkkalan tuloksen pilasivat pyörän kovat äänet.

Juha Salminen Heinolan MM-endurossa
Juha Salminen taisteli kolmanneksi Heinolassa. Kuva: Janne Harala

Suomen MM-osakilpailun ensimmäinen ajopäivä päättyi ranskalaisjuhliin kaikissa kolmessa luokassa. Parhaiten suomalaisista pärjäsivät E1-luokassa toiseksi ajanut Matti Seistola ja E2-luokan kolmoseksi ajannut Juha Salminen.

- Tuo enskatesti ei nyt vain jostain syystä toiminut koko päivänä, vaikka muuten kaikki kulki ajollisesti ihan ok. Menin siellä sitten pehmeässä hiekassa nutulleni, kun keula lähti alta. Siinä sitä aikaa tuhraantui lähes minuutti kaatumisen jälkimainingeissa, harmitteli Salminen tiedotteesaan.

Luokkavoittoon ajou Ranskan Pierre Renet vain 4,46 sekunnin erolla espanjalaiseen Cristobal Guerreroon.

Salminen on ennen sunnuntain ajopäivää MM-pisteissä kolmantena 189 pisteellä. Renet johtaa 208 pisteellä ja Guerrerolla on kasassa 200.

E1-luokassa suomalaisten menestyspaineita kantoi Matti Seistola Eero Remeksen rikottua pyöränsä perjantain supertestillä.

Seistola taistelikin Heinolassa hyvin ranskalaisen Antoine Meon kanssa. Suomalainen johti luokkaa ennen viimeistä endurotestiä kymmenen sekunnin erolla Meoon, mutta ranskalainen kaasutteli päätöspätkällä Seistolasta ohi 3,2 sekunnin turvin.

Isoa E3-luokkaa kauden mittaan hallinnut ranskalainen Christopher Nambot oli myös Heinolassa omaa luokkaansa. Hänen kauden tilaston ainoa särö on yksi kakkossija 12 MM-osakilpailusta.

Marko Tarkkala teki hyvää työtä lauantaina. Hän oli luokassaan ajoaikojen perusteella toinen 1.26 Nambotille hävinneenä. Hänen pyöränsä äänet ylittivät kuitenkin sallitun rajan, ja minuutin rangaistus pudotti Tarkkalan seitsemänneksi.

Jari Mattila oli E3-luokan lopullisissa tuloksissa Tarkkalan edellä kuudes.

Tuoreimmat aiheesta: Moottoripyöräily

Urheilun pääuutiset

Mäkihyppy

Jumittunut pakara pullautti viime kauden tasaisimman mäkimiehen maailmancup-ryhmästä

Jarkko Määttä.

Rukan kisapäivän ohjelma

Miesten ja naisten sprintit 
TV2 ja Yle Puhe kello 13

Mäkihypyn karsinta
Yle Fem kello 16.20 ja Yle Puhe kello 16.30

Mäkikilpailu, HS 142
TV2 kello 17.50 ja Yle Puhe 18.03

SM-liiga

Blues tarjoilee perjantaina hyviä uutisia – palkkatilanteeseen ratkaisu

Blues yleisö

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä