Jalkapallo |

HJK matkusti Walesiin ilman Litmasta

HJK matkusti jalkapallon Mestarien liigan karsintaotteluun Walesiin ilman loukkaantumisesta toipunutta Jari Litmasta. HJK kohtaa Bangor Cityn keskiviikkona walesilaisseuran historian ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussa. Bangor Cityn manageri elätteli vielä maanantaina toiveita siitä, että Litmanen nähtäisiin kentällä keskiviikkona.

Kuva: Danny Last

Manageri Neville Powell oli seuraamassa HJK:n voittoa Interistä perjantaina. Ottelun aikana hän sai kuulla, että Jari Litmasen toipuminen polvivamman vuoksi tehdystä leikkauksesta on sujunut hyvin.

- Litmasen pelaaminen tekisi ottelusta aivan erityislaatuisen tapahtuman, Powell sanoi walesilaisessa Daily Post -lehdessä maanantaina.

Powell joutuu kuitenkin pettymään, sillä vaikka Litmanen onkin pelikuntoinen, hän jäi matkalta pois.

- Litmanen on harjoitellut täysillä muun joukkueen kanssa. Neuvotteluissa valmennusjohdon kanssa päädyttiin kuitenkin siihen, että hän ei lähde Walesiin, HJK:n tiedottaja kertoi YLE Urheilulle.

HJK:n topparit Rami Hakanpää ja Juhani Ojala loukkaantuivat Inter-ottelussa. Laitapuolustaja Rafinha jäi kotimaahan odottamaan perheenlisäystä.

Päävalmentajan Antti Muurisen mukaan HJK lähti matkaan luottavaisena. Ennakkosuosikina otteluun lähtevä Klubi aikoo keskittyä keskiviikkona peruspeliin.

- Europelien yksi salaisuus on siinä, ettei kannata lähteä hakemaan mitään ihme europelitemppuja vaan pyrkiä omaan ehjään suoritukseen. Kyseessä ei ole mikään pubijoukkue, vaikka sellaiseksi Bangor City on jossain yhteydessä leimattu. Aliarvioimiseen ei siis missään tapauksessa ole tippaakaan varaa, Muurinen sanoo HJK:n verkkosivuilla.

Siinä missä HJK on ollut vauhdissa veikkausligiakentillä jo 15 ottelun verran, sen walesilainen vastustaja on vasta aloittelemassa valmistautumista kauteen. Bangor City on pelannut neljä harjoitusottelua parin viikona aikana ja voittanut ne kaikki.

Powell lähteekin keskiviikon kamppailuun luottavaisena.

- Minulla on kolme tai neljä vaihtoehtoa, millaisen joukkueen valitsen keskiviikkona. Kehotin pelaajia näyttämään harjoitusotteluissa, ansaitsevatko he pelipaikan HJK:ta vastaan, ja totta puhuen kaikki yrittivät parhaansa, Powell sanoi

HJK teki Poweliin vaikutuksen Inter-ottelussa. Hän kuitenkin muistuttaa, että yllätyksiä on nähty ennenkin.

- He ottivat vaivattomasti voiton täyden tuvan edessä sarjakakkosesta. Ahtaalla kentällä 2 000 Bangor-fanin edessä voimme kuitenkin yllättää heidät. Eihän meille annettu mitään toivoa Honkaakaan vastaan viime vuonna, Powell muistuttaa viitaten Eurooppa-liigan karsintaan, jossa Bangor pudotti FC Hongan.

Mestarien liigan 2. karsintakierroksen 1. osaottelu Bangor City - HJK Belle Vue -stadionilla Rhylissä keskiviikkona klo 20.30 Suomen aikaa. Toinen osa 19.7. klo 19 Helsingissä.

Kommentoi aihetta (7 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Jalkapallo

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Puljujärvi ulkona, Laine ja Aho mukana - "Jessellä ei yleispelaaminen vielä riitä"

Jesse Puljujärvi
NHL

Laine haluaa onnistua MM-kisoissa jo NHL-draftinkin vuoksi – "Yksi kaveri pitäisi syödä edestä pois"

Patrik Laine

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä