SM-liiga |

HPK:n voitto puhutti - "Vastustajan pelaajatkin nauroivat voittomaalille"

HPK:lla kulkee jatkoaikapeleissä. Tällä kertaa voitto tuli tosin varsin kyseenalaisella tavalla.

Juha Kiilholma.
Juha Kiilholma. Kuva: Ari Lahti / Yle

HPK otti jo kauden kolmannen voittonsa jatkoajalle edenneistä otteluistaan jääkiekon SM-liigassa. 3-2-voitto Pelicansista ratkesi Juha Kiilholman osumalla, jota edelsi viheltämättä jäänyt rike HPK:n pelaajalta.

Lahden Pelicans ei ollut vielä tällä kaudella kolmen pisteen voittoa pystynyt SM-liigassa ottamaan, eikä se onnistunut siinä tiistainakaan Ritariareenalla. HPK kuittasi 3-2-jatkoaikavoiton Juha Kiilholman osumalla.

Kotijoukkue HPK rankaisi heti avauserän ensimmäisestä ylivoimasta, kun Ville Viitaluoman lämäri painui ohi Pelicans-vahti Joonas Kuuselan. Maalin johto kesti aina erän puoliväliin asti, kunnes Pelicans pääsi kahden miehien ylivoimalle ja Pekka Jormakka tasoitti ottelun.

Maalin jälkeen ote siirtyi lahtelaisille, mutta maalit jäivät haaveeksi. Erän lopulla lahtelaisten erän toinenkin rangaistus kostautui, kun Marko Tuulola laukoi HPK:n vastustamattomasti 2-1 erätaukojohtoon.

- Ensimmäisessä erässä päästettiin pari liian helppoa maalia, mikä pakotti vaihtamaan maalivahtia. Tuollaisia maaleja ei oikein saisi tällä tasolla mennä, totesi Pelicans-luotsi Kai Suikkanen.

Toiseen erään lahtelaisten maalinsuulle luisteli Jere Myllyniemi, joka suoriutui tehtävästään hyvin pitäen maalinsa puhtaana koko erän. Yhtä vakuuttavasti esiintyi myös kotijoukkueen Mikko Tolvanen, joka muun muassa torjui Radek Smolenakin läpiajon erän loppuhetkillä.

”Voittomaali tuli räikeästä tuomarivirheestä”

Kolmannen erän Pelicans pääsi aloittamaan miesylivoimalla, mutta Mikko Tolvanen piti HPK:n maalin koskemattomana. Vierasjoukkueen kova rynnistys kuitenkin palkittiin lopulta erän puolivälissä, kun Jan Latvala laukoi siniviivalta ottelun tasoihin. Loppuerässä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus sinetöidä kolme pistettä itselleen, mutta lopulta ratkaisu haettiin jatkoajalta.

- Toisessa saatiin pelistä uudestaan kiinni ja kolmannessa tuli sitten palkinto tasoitusmaalin muodossa, analysoi Suikkanen.

Jatkoajan alkuun HPK pääsi pelaamaan miesylivoimalla, mutta maali jäi vielä tuolloin haaveeksi. Joukkueiden pelatessa tasavajaalla lahtelaispelaaja kaadettiin omalla puolustusalueella selvän jäähyn arvoisesti, mutta päätuomareiden käsi ei noussut. Kiekko ajautui Juha Kiilholmalle, joka kauden avausmaalillaan sinetöi 3-2-jatkoaikavoiton kotijoukkueelle.

- Vastustajan pelaajatkin nauroivat voittomaalille. Aikamoinen tuomarivirhe. Tuomareita on turha itkeä ja vinkua, mutta ei näitä voittoja niin p…eleesti ole aikaisemmin tullut, niin kyllä sitä mielellään kamppailisi kunnolla, täräytti Kai Suikkanen lehdistötilaisuudessa.

Isäntien päävalmentaja A-P Selin komppasi Suikkasta.

- Voittomaali tuli räikeästä tuomarivirheestä. Maali tosin oli komea ja meni oikeaan osoitteeseen. Vaikka voitto tyydyttääkin, tapa millä se tuli, ei. Lisäksi meidän kärkimiesten pitää pystyä laittamaan tehokkaammin paikoista kiekko reppuun.

Ari Lahti, Hämeenlinna

Kommentoi aihetta (8 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Kysytäännyttätäkin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ”Voittomaali tuli räikeästä tuomarivirheestä”

  Tuo valitettavasti pitää paikkansa. Voisiko YLE naistuomareiden huuteluiden sijaan keskustella ihan itse aiheesta, eli tuomarien tasosta SM-liigassa? Pelaajia kyllä seurataan suurennuslasilla, mutta näinkin vakavista tuomarivirheistä ei näytä olevan mitään seurauksia. Samat tuomarit viheltävät taas uusissa SM-liigamatseissa, ja samat virheet toistuvat varmasti uudelleen.

  • lätkäurpo #42

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Vieikö naistuomarin asemasta ja paljonpuhuvista kokemuksista puhuminen sun mielestä jotenkin mahdollisuuden puhua "itse aiheesta"?

 • Kerho

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän siinä mitään tuomarivirhettä tapahtunut, pelsujen pelaaja heittäytyi selvästi. Onneksi oli näin hyvät tuomarit jotka eivät menneet filmaukseen.

  • juupa juu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Katso nyt videolta uudelleen. Selkeääkin selkeämpi mailakamppi, ja tahallinen vielä. Ei siis mitenkään vahingossa mennyt maila jalkoihin, vaan kaadettiin täysin tarkoituksella kun pelsu pelaaja olisi päässyt avaamaan vastahyökkäyksen.

 • joullo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niin Tuomareiden taso sm-liigassa suhteessa pelajiin on aivan fiasko. Pelaajat, valmentajatkin kehittyvät kesän aikana, mutta miten ihmeessä tuomari on aina samalla tasolla. Puusilmäisyys on vielä pahinta entisillä pelaajilla. Käsittämätöntä.

 • Ragulin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No selvä tuomarivirhe tuossa tapahtui, näitä aina sattuu ja ne tietysti harmittaa kun se tulee todella ratkaisevaan paikkaa. no pitkässä juoksussa parhaat joukkueet kuitenkin ovat playoffeissa, ei nämä mitään merkitse eli katotaan ketkä siellä loppupeleissä keväällä sitten mellastavat...näin on

  • JyoFani

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Pelsut ei saisi valittaa nyt tuomarivirheistä...muistelkaahan kevään finaaleja miten tuomarit oikein heiluttelivat pelsujen silmien edessä kultamitaleita kun menivät kaikkiin filmauksiin, mutta miten siihen suhtautui Jyppi...sai vain lisää energiaa ja teki alivoimamaaleja. Tänäkin vuonna jyppi on pelannut jo erän verran enemmän alivoimalla kuin vastustajat tuomareiden käsittämättömän toiminnan seurauksena, mutta vain 2 maalia on vastustajat tehneet YV:llä. Turussa tuomari vihelsi TPS:lle jäähyn kun jyppiläinen filmasi, lopputulos TPS:lle alivoimamaali, ansaitusti. Menestys riippuu siitä, miten joukkue pystyy käsittelemään oikeat tuomarivirheet ja itse pelaa a)sääntöjen mukaan, b)ei filmaamalla yritä saada vastustajille aiheettomia jäähyjä.

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Jääkiekko

Finaalijoukkueet osaavat arvostaa loppuottelua - "Ei voisi olla mahtavampaa peliä tulossa"

Video: Pelaajat luistelevat kaukaloon
Video
Jalkapallo

Vuoden ensimmäiseen Helsingin derbyyn jonotettiin hyvissä ajoin – katso kuvat!

HIFK:n Joni Korhonen (pun.) ja HJK:n Roni Peiponen pallontavoittelutilanteessa 24.8.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä