SM-liiga |

Ilves lisäsi Lukon ahdinkoa

Joukkueiden lähtökohdilla voi joskus olla todella suuri vaikutus jääkiekko-otteluun. Torstai-ilta Rauman Äijänsuolla osoitti sen tosiasian selvästi, kun Ilves haki 4-2-voiton Lukosta.

Ville Koistinen
Ville Koistinen iski kaksi osumaa. (Arkistokuva) Kuva: Yle

Kotijoukkue Lukolla oli isosti panosta kolmeen viimeiseen runkosarjaotteluun. Yhdellä voitolla se varmistaisi paikkansa kymmenen parhaan joukossa.

Ilveksen lähtökohta illan kamppailuun Raumalla oli puolestaan toisenlainen. Putoamiskarsintaan tuomittu ryhmä voi pelata loput ottelunsa paineetta ja hioa kynsiään karsintapelejä varten.

Kauden kolmesta aiemmasta ottelusta Lukko oli voittanut kaksi, ja muillakin mittareilla Lukko kantoi suosikin viittaa.

Ennakkosuosikin rooli ei sopinut kotijoukkueelle ollenkaan. Pelaajien kypärien alla vellovia tuntoja ei kukaan varmastikaan pysty selvittämään, mutta kenttätapahtumat olivat kaikkien nähtävillä.

Lukon otteet olivat todella hermostuneita ja usko omaan tekemiseen tuntui olevan todella heikko. Tuska ottelujen voittamiseen ja jopa maalien tekemiseen oli raumalaisille todella kova.

Ilveksen otteista sitä vastoin paistoi tekemisen rentous. Joukkue on hiljalleen saanut puolustuspelaamisensa kuosiin, ja kun vielä hyökkäyspäässäkin on alkanut tapahtua, niin pelaajien tekemisessä se näkyy.

Ilves otti ohjat kahden ensimmäisen erän aikana, kun tamperelaiset tekivät kahdessa ensimmäisessä erässä kolme osumaa. Ilveksestä tässä vaiheessa nousi esille hyvää ottelua pelannut Ville Koistinen, miehelle kahdessa erässä tehot 2+0.

Päätöserä teki pelistä vielä jännittävän. Lukko sai päätöserän puolenvälin jälkeen pelinsä toimimaan ja teki nopeasti kaksi maalia tullen maalin päähän.

Se ei kuitenkaan riittänyt vaan Ilves rokotti vielä kertaalleen Lukon pelatessa ilman maalivahtia. Loppulukemat 2-4 tyhjään maaliin viimeisteli Kai Kantola.

Kommentit:

Lukko-valmentaja Risto Dufva ei selitellyt omiensa esitystä pelin jälkeen.

- Jännittyneitä oltiin. Kun pelin juoni oli se, että vastustaja kävi meidän päädyssä kuittaamassa maalit, niin lopputulos oli se mikä oli, paalutti Dufva.

- Oma tekeminen on saatava vain paremmaksi, eiköhän tässä ala olla ne ajat ohi kun tarvitsee jännitellä. Muuten päästään pikaisesti lomille, maalaili Dufva.

Ilves-puolustaja Arto Tukio oli luottavainen kauden loppua ajatellen.

- Pelattiin tänään hyvä peli ja se on hyvä asia ajatellen kauden lopun karsintapelejä, pohti Tukio.

- Karsintapeleihin ei tarvitse mitään lisäsytykettä hakea. Pyritään vain olemaan valmiita, kun ne alkavat, Tukio alleviivasi.

Mika Heino, Rauma

Kommentoi aihetta (7 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Tapparan mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuokkola on taivaanlahja Ilvekselle. Ensi kaudella tullaan näkemään melkoinen nousu, jos Tuokkola ja kumppanit pystyvät pitämään saman pelillisen identiteetin, mitä nyt ollaan nähty. Tsemppiä karsintoihin Ipa!

  • Iki-Ilves

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ilves on taivaanlahja tapparalle, kasvattaa joukkueelle runkopelaajia vuodesta toiseen. Ei tarvitse Ilves tapparatsemppejä karsinnassa, kiitos vaan!

  • time out

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   mikkelin halliprojekti on aikataulussaan.

  • Hohhoijaa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nykykuntoista ilvestä vastaan ei ole mitään toivoa yhdelläkään mestis-tiimillä, ikävä fakta.

  • Ipa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hohhoijaa: ikävä fakta? Loistava hypoteesi! Anyway, parempi joukkue karsijoista nousee/säilyy - se nähdään pian. Pelit on pelattava eka! Toisaalta jos "jokin" taho haluaa et Ipa putoaa, niin se myös tapahtuu. Vertaa Tuto ja Tami...

  • provo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kerro Ipa lisää tästä Tammisen vastaisesta 'salaliitosta' olisi hauska kuulla faktoja.. Vai onkohan Tammisen case enemmän sitä, että ko herra ja veli omassa mielessään korvannut tämän joskus tylsän todellisuuden ihan omalla realityllään ja näkee kateellisia kamppaajia nyt kaikkialla. Siinä olet oikeassa, että pelit on pelattava ensin ja sitten vasta Ilves jatkaa sm-liigassa.

 • Judge

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Dufva sanoi muutama kierros sitten että nyt alkaa mestaruus ? Ei taida Lukko yltää edes pudotuspeleihin.Eli ne kaudet Jypissä oli huu haata, ja penkin takana olisi voinut seisoa kuka vaan.

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Lähikuvassa Leijoniin palannut Perttu Lindgren - “Minulla ei ole mitään hävittävää”

Video: Perttu Lindgren.
Video

EHT-maaottelut 11. ja 13.2.

ÖREBRO:

Ruotsi - Suomi 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

00.29 1-0 Danielsson (Martin Johansson)
37.19 2-0 Burström (Klassen,Sundström)
41.40 3-0 Sundström (Klasen,Thuresson)
46.02 3-1 Pesonen (Lindgren)
55.26 3-2 Niemi (Mäntylä, Aho)

Jäähyt: SWE 3x2, FIN 2x2 min

Maalivahdit:
Magnus Svensson 3+11+11=25
Ville Husso         8+13+ 7=28

Joukkueet kohtaavat toisensa lauantaina uudelleen.

TSHEKKI

Tshekki - Venäjä vl 3-2 (1-1,0-0,1-1,0-0)

03.43 1-0 Krenzelok (Kovar)
04.07 1-1 Shumakov rl
42.48 1-2 Ljubimov
47.59 2-2 Repik (Birner,Koukal)
65.00 3-2 Kaspar vl

Maalivahdit:
Dominik Furch CZE 9+13+7+0=29
Ilja Sorokin     RUS 13+8+10+5=36

13.2.

Ruotsi - Suomi klo 16.30

TV2/Areena klo 16.15
Yle Puhe klo 16.20

NHL

Aleksander Barkovin tilanteesta uutta tietoa

Aleksander Barkov Detroitin maalin edessä.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä