SM-liiga |

Antero Niittymäki palaa TPS-paitaan

Viime vuosien loukkaantumiskierre ajoi Niittymäen uran Pohjois-Amerikassa umpikujaan.

Antero Niittymäki
Kuva: YLE

Maalivahti Antero Niittymäki on palaamassa SM-liigakaukaloihin. 32-vuotias Niittymäki on tehnyt sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa.

Niittymäki on torjunut viimeiset yhdeksän kautta Pohjois-Amerikassa. NHL-kamppailuja suomalainen on pelannut Philadelphian, Tampa Bayn ja San Josen paidoissa. Viime vuosina loukkaantumisista kärsineelle Niittymäelle kertyi viime kaudella ainoastaan 13 ottelua AHL-kaukaloissa.

Niittymäki on pelannut SM-liigassa viimeksi 2000-luvun alussa. Hän juhli TPS-paidassa Suomen mestaruuksia vuosina 2000 ja 2001.

Ensimmäisenä asiasta uutisoi Suomessa Ilta-Sanomat.

Kommentoi aihetta (10 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • > Kommentoi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kesän kovimpia maalivahtihankintoja Vehasen ohella!

 • Thomas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niittymäki on todella hyvä hankinta TPS:ltä. Nyt on maalivahtiosasto aivan eri luokkaa kuin viime kaudella. Toimituksessa kykitään jo ennen kuutta, vaikkei NHL-kausi ole vielä edes alkanut. Ihmeellistä ja tarpeetonta. Kulisseissa konkaritoimittaja ja näkökulmatoimittaja varmaankin jo valmistelevat 120 sivun NHL-pakettia, vaikka sitä ennen tuleeekin 70-sivuinen SM-liigan ennakko konkareineen ja keltanokkineen.

 • kbbk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sm-liiga on sen verran heikkotasoinen sarja, että vanhemmallakin iällä pärjää vielä. Nllttymäellä on tosin jokunen kausi vielä. Oikeastaan Nhl:kin on heikkotasoinen, koska yhdessäkään oikeasti kovassa urheilusarjassa eivät pärjää nelikymppiset. Syynä jääkiekkosarjojen heikkouteen on tietenkin vähäiset harrastajamäärät, jolloin parhaat urheilijat ovat muissa lajeissa.

 • lukija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti kroppa kestää, niin saa uuden alun peleilleen.

 • tepsifani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niittymäkeä osattiinkin odottaa, mutta Willsien tulo samaan pakettiin oli yllätys ja todella positiivinen sellainen. Keväällä TPS piti tiedotustilaisuuden, josta ilmoitettiin etukäteen ja jossa kerrottiin Engrenin ja Tuomisen hankinnoista sekä juniorisopimuksista. Näistä Engren oli tiedossa jo etukäteen, joten se oli silloin paha pettymys. Sen jälkeen on kuitenkin tullut Lockea, Koskirantaa, Ehrhardtia ja Pikkaraista. Ja nyt kun sitten Niittymäki ja Willsie samana päivänä, niin tunne on aika lailla vastakohta siitä, mitä se oli keväällä mainitsemani tiedotustilaisuuden jälkeen. Jos katsotaan vielä puolustusta, niin Pikkarainen ei liene poissa enää monesta ottelusta, mutta Palmrothin tilanteesta ei ole kovinkaan tarkkaa tietoa. Ehrhardtin tryout tuottanee hänelle sopimuksen kevääseen asti, ja toivottavasti niin käy myös Willsielle. Joukkueeseen olisi joka tapauksessa hyvä saada vielä yksi puolustaja, mielellään oikean puolen kätisyydellä. Tänään sitä ei kuitenkaan tarvitse murehtia.

 • kakkosmaalivahti?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei mahda ensikaudellakaan paljon peliaikaa Niittymäki Virralta saada , kun Atte Engre on lupaavasti torjunut harjoituspelaissä. Atte Engre torjui jopa 45 laukausta Khl seuraa Amiria vastaa ja johti tps:än lopulta voittoon 3-2.

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Jääkiekko

Puljujärvi turhautui ja hakkasi mailansa säpäleiksi – katso video!

Video: Jesse Puljujärvi, Kärpät #9
Video

CHL-finaali, Oulu 9.2.

Kärpät - Frölunda 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)
16.20 0-1 Ryan Lasch (Fantenberg, Larsson)
17.43 0-2 Spencer Abbott (Tömmernes, Sundström)
47.00 1-2 Juho Keränen (Suoranta, Masuhr)

Maalivahdit:
KÄR Sami Aittokallio 21 torjuntaa
FRÖ Lars Johansson 18 torjuntaa

Jäähyt:
KÄR 1 x 2 min
FRÖ 4 x 2 min

Muu urheilu

Leuanvedon ME-mies kävi lääkärillä: "Massiiviset verenvuodot"

joonas mäkipelto

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä