Jääkiekon MM 2013 |

IS: Rinne ei tule Leijonien avuksi

Nashvillen veräjänvahti Pekka Rinne ei saavu Leijonien avuksi MM-kilpailuihin, kertoo Ilta-Sanomat.

Kuva: YLE

Lehden mukaan Rinne on kertonut, että raskas NHL-kausi sekä työnantajan nuiva suhtaantuminen MM-turnaukseen saivat maalivahdin jättäytymään sivuun ensi perjantaina alkavista MM-kisoista, jotka pelataan sekä Ruotsissa että Suomessa.

Nashvillen 30-vuotias luottoveskari on kuulunut Suomen MM-miehistöön vuosina 2009 ja 2010.

Rinteen poisjäänti aiheuttaa lisäspekulaatioita Suomen ykkösvahdin puuttumisesta. Joni Ortio ja Atte Engren torjuvat tällä hetkellä Suomen EHT-joukkueessa.

Porin Ässien mestarivahti Antti Raanta on potentiaalinen ja haluttu nimi Leijonien maalivahtiosastolle.

Lue Ilta-Sanomien uutinen täältä

Kommentoi aihetta (35 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • nsh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No voi perunalaatikko! No, onneksi on Raanta!

  • no

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   niin nyt kysyn näiltä ketkä nykyään ihmettelee nhl poisjääntejä niin 1. miksi pelaaja raskaan työvuodenjälkeen tulisi mm kisoihin ? 2 toinen syy on jalonen joka tunnetusti ei arvosta nhl kiekkoilijoita yhtään vaan pitää heitä jonain euroopassa pelaavien pelaajien apureina yms. 3 miksi kukaan nykyään tulisi koska jos nhl pelaajalle sattuu huono päivä tai yms media suomen kansa ja oikeastaan koko suomi haukkuu kyseisien pelaajan aivan paskaksi vain sen takia että hän on tullut töidensä jälkeen tekemään lisää ilmaisia töitä? ei ne nhl miehetkään mitään ihme miehiä kuitenkaan ole mutta siitä ei kukaan pääse minneen että nhl:ssä on ne parhaat pelajaat tai ainakin 89% heistä. loput on rahan takia khl... ja niille ketkä sanoo että ei raskas kausi kokeilkaa itse pelata tolla tasolla 48 peliä 90 päivää ja matkustaa tuhansia kilometrejä ja kärsiä aikaerot yms ja sen jälkeen tulkaa puhumaan raskaasta kaudesta.

  • lukija

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eipä ole kovin houkutteleva rosterikaan Suomella, jotta

   innostaa lähtemään kisoihin. Rinteellä on ollut raskas ja

   osittain epätasainen kausi, joten luulen Rinteen olevan

   aika pettynyt kaveri omaan ja joukkueensa peliin

   tällä kaudella.

  • rinne on kingi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tarkoitat kai pettynyt vain ja ainoastaan joukkueensa peliin? Rinne pelaisi noin 167% paremmin, jos olisi missätahansa muualla, paitsi Nashvillessä. Predsit on melko ylivoimaisesti NHL:än huonoin tiimi, koska tällä kaudella Columbuksen sinitakit paransi roimasti ja tapahtui ihme = Toronto pääsi pudotuspeleihin (vaikka se ei sinne kuulukkaan). Jos olisin Nashvillen GM, laittaisin Rinteen, jonka arvo tulee pian putoamaan, vaihtoon pariin tulokkaaseen, jotka voisivat parantaa Nashvillen tasoa pitkän tähtäimen suunnitelmalla. Tai poistaisin tiimin kokonaan NHL:ästä ja tiputtaisin AHL:ään :D

 • Jman

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Engrenistä ja Ortiosta ei ole kantamaan maajoukkueen vastuuta. Raanta taitaa olla ainut SM-Liigamolareista, joka täyttäisi ne saappaat. Tarvittaisiin Raannan lisäksi vielä yksi NHL-maalivahti ja yksi KHL-molari. Pahalta näyttää, liian monet luottivat että Rinne tulee kisoihin mukaan.

 • Kölli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tää kevät haiskahtaa kullalle.

  • Kipprusoffia tarvittaisiin

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   kuten aikanaan Jukka "Taisto" Tammea, toivottavasti Kummola on osannut kysyä!

  • Kerran vuodessa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   On hienoa että jääkiekkoturnaus pelataan joka vuosi, mutta minkä takia kaikkien pelaajien pitäisi tulla joka vuosi? Kysymys on kauden jälkeen (pelaajat väsyneitä, loukkaantumisia) pelattavasta kansainvälisestä turnauksesta. Se että sille annetaan MM-arvo on mielestäni täysin yhdentekevää. Skoda-Cup olisi mielestäni parempi nimi. Ja tämä ilman mitään ivaa tai aliarvostusta. Se on todellisuus. Ei voi olla MM-kisat jos käytössä on reilusti alle puolet parhaista pelaajista.

  • jännäri

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   "kerran vuodessa", toivottavasti tästä MM-kisojen nimestä tai MM-arvosta ei enää täytyisi vääntää tai yrittää keksiä jotain muuta mitä se on! Kansainvälisen urheilulajin kattojärjestön pääkisat ovat maailmanmestaruuskisat, ihan riippumatta pelaako siellä kaikki parhaat, yksi vaiko ei yhtään parhaista pelaajista! Ihan samalla tavalla kun on kansainvälinen uintiliitto (FINA), jalkapalloliitto (FIFA) ja yleisurheiluliitto (IAAF) niin on myös jääkiekkoliitto (IIHF), ja kaikilla on omat maailmanmestaruuskisansa. Sitten on myös World Cup ja olympialaiset, mutta ne eivät ole kansainvälisen jääkiekkoliiton alaisia turnauksia! MM-kisojen arvo tulee vain ja ainoastaan siitä, että kisat ovat lajin maailmanlaajuisen kattojärjestön pääkisat/tapahtuma.

  • nojoo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   En vertaisi jalkapalloa (FIFA) ja yleisurheilua (IAAF) jääkiekon kanssa, koska jääkiekko on ainut näistä kolmesta lajista, jossa on vuosittaiset MM-kisat.

   Onhan sillä useampi syy, miksi nämä ovat joka vuotiset kisat, mutta se pääsyy on raha. Jalkapallossa ja yleisurheilussa pidetään kuitenkin maanosien kisoja, mutta jääkiekkossa ei ole tarvetta sellaiseen, koska ne olisivat yhtä tyhjän kanssa. Ehkä sen suurimman kysymyksen voisi heittää olympiavuosien MM-kisojen kohdalle, jos jotain pitäisi karsia.

  • Plääh

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Musta tuntuu että nää mm-kisat menee tosi huonosti! Ei mitään kunnon pelaajia saada mukaan..

  • jännäri

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Pointti on lähinnä, että onko Jääkiekon MM-kisoille tarvetta vuosittain? Eihän se MM-kullan arvostusta varmasti nostaisi yhtään tai tasoa. Mielestäni jokavuotiset MM-kisat hyödyttää juuri heikompia maita, koska ne saa enemmän mahdollisuuksia kamppailla paremmista sijoituksista. Ja se on positiivista kiekolle! Etelä-Koreahan pyrkii nyt omiin Olympiakisoihin, ja sillä on melko kovat meriitit muista jäälajeista! Tosin brutaali lätkä ei ehkä istu korealaisten mentaliteettiin kovin hyvin. Vaikee nähdä niitä hakkaamassa vastustajia poikittaisella selkään!

 • Ainoovaihtoehto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  RAANTA ON OIKEASTI KUUMA JA VOITTAVA TÄLLÄ HETKELLÄ! Hyvin pettynyt jos ei pelaa 3.5 FIN-GER ottelussa!

 • yllätys

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän nämä NHL-pelaajien poisjääminen pitäisi yllättää ketään. Maailmanmestaruuskisat eivät ole niin iso juttu kun Suomessa luullaan, erityisesti mediassa. Joka toisessa mainoksessa on joku MM-kisoihin viittaava juttu... Olisi hyvä MM-kisoille jos ne järjestettäisiin harvemmin ja kaikki parhaat pelaajat olisivat mukana kuin Olympialaisissa. Silloin MM-kisojen arvo olisi toista tasoa.

  • mk

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   MM-kisoja voisi vähän harventaa, esim. vaikka joka toinen vuosi. EI jokavuotiset MM-kisat nosta lajin arvostusta. Eikä mielestäni pitäisi ihmetellä myöskään NHL-pelaajien kieltäytymisiä. MM-kisat ovat raskaan kauden jälkeen, joten on mielestäni ymmärrettävää, että heilläkin alkaa olla voimat vähissä.

 • ville

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  MIKSI KARI LEHTOSTA EI OTETA KISAKONEESEEN???

 • Ape

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Logiikka näissä kieltäytymisissä selvä, kun valmentaja vaihtuu kisojen jälkeen ei katsota että kieltäytymisellä olisi negatiivisia vaikutuksia tulevia olympiavalintoja tehtäessä. Jos Jalonen jatkaisi olisi joukkueeseen varmasti tunkua kun pelaajat haluaisivat työntää jalkaa Sotshin koneen oven väliin.

  • Ahlroos

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Toisaalta suomalaisten NHL-pelaajien ei juurikaan tarvitse antaa näyttöjä olympialaisia varten, koska olympia-tason pelaajia on niin älyttömän vähän.

 • jope

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On nää täysiä pellejä nää nhl ukot.

 • jope

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joka vuosi kurri toitottaa että kiinnostusta löytyy,nhl pelaajilta mm kisoja kohtaan.niin missä? Se kiinnostus on.

 • Se on B-sarja poja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se on B-sarja poja meidän kohtalo! :(

 • olympialaiset

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näillä mennään ja mennään myös Sotsissa. Ku ei maajoukkue kiinnosta niin vaan ei. Vähiten kuitenkaan Rinnettä tässä kuitenkaan kannattaa syyttää.

  • parru

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minä ainakin odottelisin mieluimmin jo olympiaturnausta, MM-kisat on nyt pelkät välikisat, helmikuuhun on aika lyhyt rupeama

  • -

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Rinne ei luultavasti tehnyt viimeistä päätöstä.Lundqvistiä kiellettiin myös aikanaan osallistumasta ja kukapa uskaltaisi Tortorellaa uhmata.Niin pelottavasta päävalmentajasta on kyse.

  • Rinne

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kylläpä luulen, että Sotshissa on kuitenkin vähän eri jengi kasassa :D kuka haluaisi silloin jäädä pois, pelataan kuitenkin kovinta kansainvälistä lätkää ja änäri on tauolla...

  • Hasa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ihan hyvä vain että Rinne ei tule kisoihin, tällä kaudella on pelannut niin epätasaisesti välillä aivan uskomattomia nollapelejä ja sitten kamalaa imurointia. Lyhyisiin mm-kisoihin en halua veskaria joka saattaa ehkä voittaa vaikeita otteluita yksin mutta saattaa myös pilata "varman" voiton imurimalla joka toisen vedon.

   Mutta Kari Lehtonen? Miksei hänet haluaisin kisoihin, ainoa syy miksi Dallas melkein pääsi pudotuspeleihin tänävuonna.

 • Aku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä väliä. Eikös tämä rinne ole se sama kaveri, joka kesällä 2006 solvasi maahanmuuttajataustaista ravintolanpitäjää rasistisesti Oulussa, pahoinpiteli tämän julkisella paikalla ja puhui vielä itselleen tempustaan huimat korvaukset oikeudessa.

Urheilun pääuutiset

Leijonat

LIVE: Leijonat tappiolla, Patrik Laine säväytti ensimmäisessä erässä

Video: Sebastian Aho
Video

EHT-maaottelut 11. ja 13.2.

Ruotsi - Suomi klo 20
TV2/Areena klo 19.30
Yle Puheen Jääkiekkokierros klo 18.03 (Kärpät-Sport ja Leijonat)

13.2.

Ruotsi - Suomi klo 16.30
TV2/Areena klo 16.15
Yle Puhe klo 16.20

Muu urheilu

400 SM-mitalia jaetaan viikonloppuna - SM-viikon lajit esittelyssä

Mies lyö avauslyöntiä biljardissa.

Suosittelemme

Tuoreimmat MM-uutiset

Muualla Yle.fi:ssä