Jalkapallo |

Jääskeläistä ylistetään Englannissa - "Hänen työnsä on ollut erinomaista"

West Hamin kannattajat epäilivät ennen kauden alkua, onko Jussi Jääskeläinen tarpeeksi hyvä ykkösmaalivahti Valioliigaan – mutta tuskin enää.

Jussi Jääskeläinen
Jussi Jääskeläinen pelasi 15 vuoden ajan Boltonissa. (Arkistokuva) Kuva: AFP/Lehtikuva

Suomalainen jalkapallomaalivahti Jussi Jääskeläinen on aloittanut kautensa Englannin Valioliigassa erinomaisesti. Jääskeläinen piti lauantaina maalinsa koskemattomana jo kolmannen kerran tällä kaudella, kun West Ham pelasi maalittoman tasapelin Norwichin vieraana.

- Tämä oli varmasti hänen paras esityksensä toistaiseksi. Iso mies on täällä tehdäkseen työnsä ja tähän asti hänen tekemänsä työ on ollut erinomaista, West Hamin manageri Sam Allardyce kehui Jääskeläistä Daily Mailin verkkosivuilla.

Suomalaisen komein torjunta ottelussa tapahtui aivan kamppailun loppuhetkillä. Norwichin 19-vuotias Tottenham-laina Harry Kane laukoi lähietäisyydeltä, mutta Jääskeläinen venytti jalkansa upeasti pallon tielle.

- Jussi on tehnyt vastaavanlaisia torjuntoja jo vuosia – mahdollisesti jo ennen Kanen syntymää, West Hamin toppari James Collins maalaili.

Jääskeläinen on pelannut tällä kaudella Chelsean Petr Cechin kanssa eniten nollapelejä Valioliigassa. Tämän lisäksi mikkeliläislähtöiselle maalivahdille on kertynyt eniten torjuntoja kaikista liigan maalivahdeista.

Allardyce ei epäröinyt

37-vuotias suomalainen oli Boltonin ykkösmaalivahti lähes 15 vuoden ajan, mutta menetti paikkansa kesken viime kauden Adam Bogdanille. Kauden jälkeen Bolton putosi sarjaporrasta alemmas ja Jääskeläinen päätti vaihtaa maisemaa.

West Hamin maalilla viime kaudella loistanut Robert Green siirtyi kesällä Queens Park Rangersin riveihin, joten Valioliigaan noussut West Ham tarvitsi uuden ykkösvahdin. Allardyce ei epäröinyt, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus pestata tuttu maalivahti Bolton-ajoiltaan.

- Uskon, että Jussi menetti hieman uskoa itseensä viime kaudella, sillä hän ei pelannut säännöllisesti. En ollut kuitenkaan huolissani hänen hankinnastaan, sillä tiesin, että meillä on erinomainen maalivahtivalmentaja, Martyn Margetson, Allardyce paljasti.

-”Marge” on herättänyt Jussin itseluottamuksen uudestaan ja saanut hänet oikeaan mielentilaan. Kaikki on kiinni siitä, miten hyvin kokemuksen käyttää hyväksi sekä miten hyvin pitää itsensä kunnossa. Niinhän Jussi on tehnyt.

Kommentoi aihetta (12 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • CFC the blues

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On hienoo että Jässillä kulkee pelit!

  Itsekkin epäilin kauden alussa,että onko hän Hammerssin 1. vaihtoeho tolppienvälii,kun ei sitä viimekaudella Boltonissa ollu ja siirtoikkunakin oli vielä auki sillo,niin että tuleeko muita vaihtoehtoja.

  No eiköhän Jässi sen tiennyt kun siirty Lontooseen,että on 1 sillä kaippa se oli big Samin kaa sovittu.

  Harmi että sitä ikää on jo kertyny,sillä mielellää olis suonu hälle mahdollisuuden pelata isommissa seuroissa,siis niin että olisi päässyt euro-peleihin.

  p.s sorry West-Ham fänit,mutta luulen ettei ole teillä mahkuja euro-kentille. :(

 • Juha

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Jässi! On hienoa, että tämä loistava maalivahti saa arvostusta ulkomailla. Suomessa tosin ei saa, koska Casillas on parempi.

 • Jätöksensä peittävä maalivahti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mixu: Jääskeläinen pitäisi ehdottomasti saada Suomen tolppien väliin antamaan Suomen peliin uskottavuutta ja pelinohjausta, sekä tietenkin torjumaan pisteitä.

  • SIlmät auki

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jääskeläinen on lopettanut maajoukkueuransa, joten ei taida olla Mixusta kiinni.

  • sevillano

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä kai hra Jääskeläinen on "taksvärkkinsä" tehnyt Suomen maajoukkueen hyväksi.

   Valmentaja Hodgson nimenomaan mainitsi tilaisuudessa, jossa Jääskeläinen sai maan vuoden parhaan jalkapalloilijan tittelin aikoinaan, olevansa erityisen kiitollinen, että juuri hän oli saanut tilaisuuden palkita ao. maalivahtia, sillä tämä oli niin paljon uhrannut myös hänen valmentamansa joukkueen hyväksi.

 • katsoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hienoa, että pelit ovat lähteneet hyvin käyntiin. Boltonissa Jääskeläinen

  lykättiin vähän kuin romukoppaan, mutta Jässi on näyttänyt pitkää

  nenää siihen suuntaan.

  • niinpä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Bolton pelaisi nyt luultavasti Valioliigassa jos Jässi ois istutettu takasin tolppien väliin kuukauden loukkaantumisen jälkeen. Nyt saa sitten myhäillä tyytyväisenä kun Bolton päästi kultakimpaleensa menemään.

  • Samesan

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Oli se toisaalta niinkin, etteivät Jässin pelit Boltonissa sujuneet enää entiseen malliin Big Samin lähdön jälkeen, ja epävarmuutta oli otteissa. Oikeastaan niillä otteilla Jässin olisi pitänyt menettää paikkansa jo aiemmin Ali Al-Habsille. Vaan nytpä sujuu taas, mieshän on elämänsä vireessä! Itseluottamuslaji tämä maalivahtipelikin, ja oikealla valmennuksella voi tehdä paljon, mihin Allardycekin viittasi.

  • katsoja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   mitenkään unohtamatta Boltonin umpisurkeaa puolustuspelaamista.

  • vs katsoja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Maalivahdin vastuulla on ohjata puolustajiakin. Parhaat maalivahdit saavat myös puolustuslinjan pelaamaan paremmin.

 • Pertti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hieno homma Jässille! Toivottavasti hyvä vire kantaa koko loppukauden ja pitää Hammersit Valioliigna puolella. Muutenhan joukkue ei ole sieltä vahvimmasta päästä, joten Jässin harteilla on paljon vastuuta torjua joukkueeelle pisteitä.

Tuoreimmat aiheesta: Jalkapallo

Urheilun pääuutiset

Muu palloilu

Jääpallomiesten taktiikka puri täydellisesti - "Ruotsi ei pystynyt käsittelemään uutta tilannetta"

Suomi-Ruotsi
SM-liiga

Nurminen äkeissään Bloodin kohtelusta - "Alkaa näyttää jo työpaikkakiusaamiselta"

Pasi Nurminen, Pelicns

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä