SM-liiga |

Joel Armian huikeat maalit liikaa Lukolle

Joel Armiasta ja Mika Niemestä on tulossa kovan luokan parivaljakko Ässille. Petri Vehasen paluu Raumalle ei ollut voittoisa.

Jääkiekon SM-liigan avaus Raumalla ei sujunut kotijoukkueen kannalta niin kuin oli suunniteltu. Vierasjoukkue Ässät varasti show'n, iski kolme komeaa osumaa ja vei pisteet mukanaan Poriin.

3-0-voiton kapellimestarina ”patapaidoissa” toimi isokokoinen hyökkääjä Joel Armia. Miehen tehot illan ottelussa peräti 2+1. Ketjukaveri Mika Niemi summasi 1+2.

Lähtökohdat illan kamppailuun olivat, viime kauteen nojaten Ässä-painotteiset. Ässät oli voittanut viime kauden runkosarjaotteluista kolme ja Lukko kaksi. Odotukset Lukon suuntaan olivat selvät, puolustuspelin pitäisi olla parempaa luokkaa kuin viime kaudella. Risto Dufvan joukkueet ovat perinteisesti olleet hyvin puolustavia joukkueita. Suurin kysymysmerkki kotijoukkueen kohdalla olikin hyökkäystehojen löytäminen.

Pelko Lukon tehottomuudesta ei ollut aivan aiheeton. Ja kun vielä puolustuspäässäkin peli oli vielä hakusessa, vierasjoukkue pääsi tasaisen avauserän jälkeen myllyttämään. Tästä tilanteesta nautti porilaisista eritoten hyökkääjä Joel Armia, joka iski toisessa erässä kaksi maalia. Kotijoukkueen puolustus oli molemmissa maaleissa hieman liian ”höveli” ja antoi Armialle riittävästi tilaa ja aikaa tehdä tuhojaan.

Ässien projekti pidemmällä

Porilaisten kaksi maalia ottelun toisessa erässä olivat kotijoukkueelle liikaa ja päätöserään ei Lukko enää saanut oikein potkua esityksiinsä. Ässien tehokenttä Pihlman-Niemi-Armia rustasi vielä yhden osuman ja sinetöi vierasvoiton.

Ässä-valmentaja Karri Kivi oli omiensa esitykseen erittäin tyytyväinen.

- Iso peli, liiga-avaus Raumalla on aina kihelmöivä tapahtuma. Tänään koko joukkueella oli tunne mukana, kiitos siitä joukkueelle, sanoi tyytyväinen Kivi.

Lukon uusi päävalmentaja Risto Dufva ei ollut ottelun jälkeen mitenkään maansa myyneen oloinen.

- Liigakausi on nyt avattu, Ässät oli hyvä, mekään emme olleet huonoja, mutta ottelun avausmaali näytti pelin suunnan tänään, Dufva valaisi.

- Ässillä on projekti, jota mekin läpikäymme, tällä hetkellä hieman  pitemmällä kuin meillä, lopetti Dufva.

Mika Heino, Rauma

Kommentoi aihetta (3 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • hemppa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei auttanut huippumolari eikä huippuvalmentaja! Olin katsomassa peliä ja lukko oli tosi paska.

  • JAPA71

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   "Ässillä on projekti..." kai kaikilla joukkueilla on - nimittäin mestaruus... kuka tätä muuten harrastais ja seurais... vai tullaanko RD:n katsomoon sitten vasta ku on mestarijoukkue kasassa...? Petaako RD vai omaa aikaansa...

 • Jorma t.a. Mikkonen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tasapainoinen esitys oli Ässiltä. Näitä lisää!

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Jääkiekon MM 2016

Juusela spekuloi: Tässäkö Leijonien kokoonpano MM-kisoihin?

Latvia vs. Suomi, Mikael Granlund, Suomi tekee 1-2

Jääkiekko

EHT, MOSKOVA

Venäjä - Suomi 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

1-0 Voinov (Plotnikov,Kalinin)
1-1 Komarov (Granlund,Rantanen)
1-2 Aho (Ahonen)
1-3 Pulkkinen (Ahonen)

Jäähyt: RUS 4x2 min, FIN 5x2 min

Maalivahdit:
Semjon Varlamov RUS 10+ 9 + 6=25
Mikko Koskinen     FIN   9+11 + 8=28

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina. TV2 näyttää ottelun alkaen klo 16.40

Veikkausliiga

Saarelaiset nousivat Veikkausliigan kärkeen

Anthony Dafaa Clement

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä