Leijonat |

Joni Pitkänen kaipaa jo takaisin Leijona-paitaan

NHL:ssä jääkiekkoseura Carolina Hurricanesia edustava Joni Pitkänen toivoo terveyttä alkavaan "kaikkien aikojen lätkäkauteen". Pitkänen ei ole päässyt viime vuosina maajoukkuetta edustamaan loukkaantumisten vuoksi. Tästä johtuen Vancouverin olympiakaukaloihin on kova hinku.

Pitkänen ei ole viime vuosina päässyt Leijona-paitaa ylleen pukemaan. Torinon olympialaisissa miestä ei nähty lonkkavamman vuoksi, vuoden 2008 MM-kisareissun puolestaan esti polvivamma.

- On ollut huonoa tuuria. Toivottavasti mies pysyy nyt kasassa, Pitkänen naurahtaa.

Viimeksi Pitkänen on pelannut maajoukkueturnauksessa vuonna 2004, jolloin Suomi pokkasi hopeaa Maailman Cupista.

Odotukset kärppäkasvatilla alkavaan kauteen ovat syyhyttävät. Carolina eteni viime kaudella aina konferenssifinaalin asti ja tälle kaudelle joukkue ei ole juurikaan heikentynyt. Herkkupalana kauden välissä ovat paljon puhutut Vancouverin olympialaiset.

- Kaikkien aikojen kausi on tulossa. Minulla oli hyvä viime kausi ja odotan innolla alkavaa sesonkia. Toivottavasti saamme hyvän alun NHL:ssä ja sitä kautta on hyvä lähteä olympiakisoihin. Siitä turnauksesta on puhuttu Pohjois-Amerikassa jo kohta kaksi vuotta, viime kaudella tehot 7+26=33 tykittänyt Pitkänen kertoo.

Olympialaisiin valmistautuvat Leijonat kokoontuivat Vierumäellä ensimmäiseen yhteiseen tapaamiseen. Jäälle pelaajat eivät pääseet ja leirillä käydäänkin läpi lähinnä käytännön asioita.

- Jukka on tuonut monia hyviä uusia ajatuksia maajoukkueeseen. Muutenkin meillä on joukkueessa hyvä ikärakenne. On nuoria ja vanhoja sekä siitä väliltä. Nyt näyttää todelta hyvältä, mutta tietenkin kisoissa kaikki on aina niin pienestä kiinni, Pitkänen muistuttaa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Leijonat

Urheilun pääuutiset

Jääkiekko

EHT-maaotteluja ja SM-liigaa samaan aikaan -”Tilanne on pöyristyttävä”

Hannu Jortikka

EHT-maaottelut 11. ja 13.2.

Ruotsi - Suomi klo 20
TV2/Areena klo 19.30
Yle Puheen Jääkiekkokierros klo 18.03 (Kärpät-Sport ja Leijonat)

13.2.

Ruotsi - Suomi klo 16.30
TV2/Areena klo 16.15
Yle Puhe klo 16.20

Muu urheilu

400 SM-mitalia jaetaan viikonloppuna - SM-viikon lajit esittelyssä

Mies lyö avauslyöntiä biljardissa.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä