SM-liiga |

JYP tyrmäsi KalPan - Tarkki avasi upealla nollapelillä

Tuomas Tarkki tarvitsi 21 torjuntaa JYP-debyytissään. KalPa jäi jyrän alle jo avauserässä.

Jääkiekon SM-liigan hallitseva mestari JYP rallatteli 3-0-voittoon Kuopiossa iskettyään kaikki maalinsa jo avauserässä KalPan verkkoon. Hermostuneesti alkaneen pelin ensitahdit iski Eric Perrin, jonka siniviivalaukaus upposi ohi Mikko Koskisen. Maali oli ylivoimamaali.

Seuraavan vieraille iski Yohann Auvitu, joka vei jyväskyläläiset kahden maalin johtoon. Erän viimeisillä minuuteilla Ramzi Abid survoi kiekon ruuhkasta Koskisen suojuksien kautta maalin.

KalPa pelasi umpisurkean avauserän, toisessa erässä ilme jo hieman parani ja kolmannessa joukkue pääsi jo kunnolla tekopaikoillekin. Mutta paljon kilpipaitojen pelistä kertoi se, että joukkue pääsi myllyttämään jyväskyläläisjäähyjen ansiosta neljä minuuttia kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan tuloksetta.

Valmistautuminen nappiin


JYPin valmentaja Jyrki Aho oli syystäkin helpottunut. Voitto avauspelissä surkeasti menneiden European trophy -pelien jälkeen maistui.

- Osattiin suhtautua peliin oikein sen alussa. Sarja-avaus on aina vaikea paikka. Taisteltiin hyvin, kestettiin heikot hetket, summasi Aho.

KalPan Jari Laukkanen oli mietteliäämpi SM-liigadebyyttinsä päävalmentajana päätyttyä tappioon.

- Tänään 0-3-tappio, missä oli vika, en tiedä. Oliko valmistautumisessa vai missä? Nyt käännetään katseet seuraavaan peliin, tullaan aamulla hallille ja lähdetään kohti Tamperetta, sanoi Laukkanen. KalPa kohtaa Hakametsässä lauantaina Tapparan.

Tarkiltä jäätävä paluu SM-liigajäille


JYPiin KHL:sta palanneelle maalivahti Tuomas Tarkille nollapeli oli hyvä näyte miehen pelikunnosta.

- Pelissä oli juuri sellainen alku kuin haluttiin. Nyt pelattiin niin kuin JYPissä pelataan. Vähän ehkä yllätettiin KalPa alussa. Heillä taisi kotiavaus vähän jännittää, summasi Tarkki.

- Täytyy muistaa, että joukkueessa oli sama runko viisi-kuusi vuotta ja siitä puolet vaihtui tälle kaudelle. Menee aikansa ennen kuin peli menee kokonaan uomiinsa, sanoi Tarkki.

Perjantaina Kuopion illassa se riitti.

Kari Salmela, Kuopio

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Jalonen MM-valinnoista: Meillä on yö aikaa miettiä

Kari Jalonen

Jääkiekko

Venäjä - Suomi 2-3 (1-1,1-2,0-0)
1-0 10.17 Mozjakin (Plotnikov, Shipatshjov) yv
1-1 10.38 Koskiranta (Aho, Hietanen)
1-2 24.50 Ohtamaa (Kukkonen, Aho)
2-2 28.18 Belov (Mozjakin, Burmistrov) yv
2-3 32.40 Pulkkinen (Jaakola, Aho) yv

Maalivahdit
Sergei Bobrovski  8+12+2=22
Niklas Bäckström  9+ 5+12=24

NHL

Columbus voitti lotossa, Puljujärvi Kekäläisen seuraan? – "Aina sitä toivoo pääpottia"

Jesse Puljujärvi

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä