SM-liiga |

JYPin NHL-vahvistus: Minulle ei makseta murehtimisesta

Rich Peverley keskittyy täysillä JYPin auttamiseen SM-liigassa. NHL-kiistat eivät kiinnosta 30-vuotiasta Boston Bruinsin hyökkääjää.

Rich Peverley.
Rich Peverley on JYPin ainoa NHL-vahvistus. Kuva: Tomi Hänninen

JYPin NHL-vahvistus Rich Peverley on pelannut jääkiekon SM-liigassa neljä ottelua. Tilastoihin Boston Bruinsin hyökkääjälle on kertynyt yksi syöttöpiste ja peliaikaa keskimäärin 15 minuutin edestä.

Ontariolaiskasvatin mukaan alkukankeudet on nyt verytelty auki, ja kevään 2011 Stanley Cup -voittajalta voidaan jatkossa odottaa enemmän.

 - Totuttautuminen ottaa oman aikansa. Kentällä on hieman enemmän aikaa ja tilaa kuin NHL:ssä. Olen sopetunut pikkuhiljaa eroihin ja alkanut saada paremmin maalipaikkoja, Peverley kertoo Yle Urheilulle.

- Tunnen oloni melko hyväksi tällä hetkellä. Minulta meni muutama ottelu saada pelini kuntoon, mutta nyt tunnen oloni paremmaksi, sentteri jatkaa.

Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä tulee tapahtumaan.

– Rich Peverley NHL-neuvotteluista

NHL:n työsulku alkoi 15. syyskuuta, minkä jälkeen maailman kovimman kiekkoliigan pelaajia alkoi virrata Eurooppaan. JYP on ottanut pelaajamarkkinoilla rauhallisesti, ja Peverley onkin seuran ainoa NHL-vahvistus. Viime kaudella 57 NHL-ottelussa 11+31=42 tehopistettä nakuttanut hyökkääjä on nauttinut ajastaan Jyväskylässä.

- Tämä on hieno liiga, minkä tiesin jo tullessani tänne. Tiesin, että täällä kilpaillaan todella kovaa ja tähän asti kaikki on mennyt hyvin, mies kehuu.

Peverley saapui Jyväskylään sopimuksella, joka kattaa koko NHL:n työsulun. Ahkera kahden suunnan keskushyökkääjä saattaa siis pelata JYP-hyökkäyksessä koko kauden. Myös laitahyökkääjänä viihtyvä Peverley ei ota paineita NHL:n työehtosopimusneuvotteluista.

- Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä tulee tapahtumaan. En murehdi siitä, sillä siitä ei minulle makseta. Olen nyt täällä ja keskityn tähän hetkeen. Jos tilanne muuttuu, asioita täytyy miettiä uudelleen.

Kommentoi aihetta (8 kommenttia)

Kirjoita uusi kommentti

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

NHL

Keskustele: Mikä oli Saku Koivun uran huippuhetki?

Saku Koivu.

Saku Koivu

s. 23.11.1974 (ikä 40)
keskushyökkääjä

Seurat: TPS, Montreal Canadiens, Anaheim Ducks
Saavutukset NHL:ssä: 1124 ottelua, 255+587=832, Canadiensin kapteeni kymmenen kauden ajan mukaanlukien työsulkukausi 2004-2005, Bill Masterton Trophy (2002), King Clancy Memorial Trophy (2007), Tähdistöottelu (1998)
Saavutukset maajoukkueessa: Olympiahopea, kolme olympiapronssia, MM-kulta, kaksi MM-hopeaa, MM-pronssi, World Cupin hopea, MM-kisojen paras pelaaja (1995), MM-kisojen paras hyökkääjä (1999)
Saavutukset SM-liigassa: 158 ottelua, 61+92=153, Kaksi SM-kultaa, SM-hopea, pistepörssin voitto (1995), Kultainen kypärä (1995), SM-liigan paras pelaaja (1995), Pudotuspelien paras pelaaja (1995)

Jääkiekko

Rätyä houkuteltiin ulkomaisiin miesten sarjoihin Sotshin jälkeen – "Pelipaikka löytyy varmasti"

Noora Räty

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä