Leijonat |

Kanadan nuorille järkyttävän ylivoimainen voitto MM-jääkiekossa

Kanadan alle 20-vuotiaiden jääkiekkoryhmä aloitti MM-kotiturnauksen murskavoitolla Latviasta. Kahden erän jälkeen Kanadan johto oli 11-0 ja loppuluvuiksi muodostui 16-0-voitto. Kanada hakee kuudetta perättäistä mestaruuttaan.

Kanadan ja Latvian välisestä ottelusta ei kehkeytynyt kunnon jääkiekkomittelöä, koska joukkueiden tasoerot olivat yksinkertaisesti valtavat. Latvia sai ottelussa kahdeksan jäähyä, joista Kanada värkkäsi murhaavalla prosentilla kuusi ylivoimaosumaa. Laukaukset Kanada vei nimiinsä 67-10. A-lohkossa pelaavat lisäksi USA, Slovakia ja Sveitsi.

Maali-iloittelun pääarkkitehteinä kunnostautuivat Nashvillen 5. kierroksen varaus Gabriel Bourque (3+4), St Louis Bluesin puolustaja Alex Pietrangelo (0+4), Los Angelesin varaama pienikokoinen laituri Brandon Kozun (2+3) sekä New Jersey Devilsin 2. kierroksen sentterivaraus Patrice Cormier (2+2). Nazem Kadri, Luke Adam ja Jordan Eberle iskivät kaksi maalia mieheen.

Kanadan joukkue ei ole tällä kertaa niin nimekäs kuin se voisi olla parhaimmillaan. Vaahteralippumaa antaa hurjasti tasoitusta muille (tai oikeastaan Ruotsille), sillä sen kahdeksan huippunimeä ei pääse NHL-seurojen toimesta MM-turnaukseen.

Tampa Bayn Steven Stamkos, NY Rangersin Michael Del Zotto, NY Islandersin John Tavares, Coloradon Matt Duchene ja Ryan O'Reilly, Atlantan Evander Kane, Buffalon Tyler Myers ja Tampa Bayn James Wright voisivat pelata ikänsä puolesta Kanadan miehistössä. Lisäksi viime vuonna MM-turnauksen pistepörssin valloittanut Cody Hodgson on loukkaantumisen vuoksi sivussa.

Kanadan joukkueessa on kuusi pelaajaa, jotka juhlivat maailmanmestaruutta vuosi sitten Ottawassa; puolustajat Pietrangelo, Colton Teubert ja Ryan Ellis sekä hyökkääjät Jordan Eberle, Stefan Della Rovere ja Cormier.

Pikkuleijonat pelasi MM-turnauksen kenraalissa Kanadaa vastaan ja hävisi sen viikolla "vain" numeroin 0-3. Totuuden nimissä Joni Ortio huhki Suomen maalilla huippuottelun. Ilman TPS-veskarin unelmailtaa Kanada olisi takonut valotaululle paljon isommat luvut. Kanada otti yhdeksän pientä jäähyä Suomea vastaan, mutta jotain isäntämaan huikeasta ylivoimasta kertoo sekin, etteivät sinivalkoiset päässeet kunnolla edes ylivoimilla tekopaikkoihin.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Leijonat

Urheilun pääuutiset

SM-liiga

Perrin palasi sorvin ääreen - TPS:n "hillopulla" liikaa Lukolle

Eric Perrin

Jääkiekon SM-liiga 10.2.

Blues  - Tappara 5-6 (1-2,3-1,1-3)

Ilves  - HPK        6-4 (1-1,1-2,4-1)

KalPa - Pelicans  5-2 (3-0,1-1,1-1)

TPS   - Lukko     3-2 (1-1,1-1,1-0)

 

ttv1002.jpg 

 

Leijonat

Leijona-järkäle kapteeniksi - ottaa Ahon ja Laineen suojelukseensa

Oskar Osala

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä