SM-liiga |

Kekäläinen hehkuttaa Filppulaa - "Ei tarvitse miettiä, täyttääkö kriteerit"

Valtteri Filppula debytoi Jokereissa tiistain SaiPa-ottelussa. Jokerien toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen rinnastaa Valtteri Filppulan Mikko Koivuun.

Jarmo Kekäläinen
Jarmo Kekäläinen. Kuva: Yle

Jokerit tiedotti perjantaina odotetusti, että Valtteri Filppula liittyy joukkueen vahvuuteen jääkiekkoliiga NHL:n työsulun ajaksi. Jokereilla on olemassa tarkat kriteerit NHL-apujen kohdalla, ja Detroit Red Wingsissä koko NHL-uransa pelannut Filppula täyttää niistä jokaisen.

- Niin kauan kuin NHL:n työsulku jatkuu, kaverit hakevat töitä muualta. Valtteri Filppula on Jokerien oma kasvatti ja ihan Suomen kärkipelaajia tällä hetkellä. Otamme todella ilolla hänet vastaan, Jokerien toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen sanoo.

- Meillä on ollut yksi tärkeä kriteeri tässä koko ajan, kun pelaajia on kartoitettu. Se on, että heiltä löytyy työmoraalia ja ammattiylpeyttä tulla tänne - nimenomaan hommiin, eikä lomalle. Valtteri Filppulasta ei tarvitse miettiä, täyttääkö hän nuo kriteerit.

Kekäläinen on ylistänyt 28-vuotiasta Filppulaa mediassa jo toimiessaan St. Louis Bluesin NHL-organisaatiossa ja erinäisissä asiantuntijatehtävissä. Viime kausi oli Filppulan läpimurto sekä NHL:ssä että Suomen maajoukkueessa kevään MM-kisoissa.

- Hänellä on paljon kokemusta NHL:stä, ja hän on koko ajan pystynyt parantamaan siellä - nousemaan kahteen kärkiketjuun, ylivoimalle ja alivoimalle. Jokainen viime kevään MM-kisoja seurannut näki, että hän kuuluu Mikko Koivun kanssa Suomen parhaimpiin pelaajiin tällä hetkellä, kun ajatellaan maailmanlaajuisesti suomalaisia jääkiekkoilijoita, Kekäläinen lataa.

- Hän tuo esimerkillään johtajuutta joukkueeseen. Hänellä on työtavat kunnossa ja hän on viimeisen päälle huippu-urheilija. Hän sopii varmasti erinomaisesti joukkueemme kemiaan.

Jokerien NHL-avut eivät välttämättä jää Filppulaan, joka lähti NHL:ään edellisen NHL-työsulun jälkeen kesällä 2005. Silmittömästi hankintoja ei kuitenkaan lähdetä tekemään.

- Koko ajan on silmät ja korvat auki. Kartoitamme näitä koko ajan, mutta edellä mainituin kriteerein. Pitää olla todellakin sellainen kaveri, josta tiedämme, että tulee tänne todella tekemään töitä, haluaa olla huippukunnossa ja olla siten parhaassa mahdollisessa iskussa, kun NHL alkaa.

Kommentoi aihetta (14 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • nhl:ää odotellessa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä, että tulee, niin saadaan edes vähän parannusta liigan huonoon tasoon.

  • odottele rauhassa vaan

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mistä huonotasoisesta liigasta luulet muuten suomalaisten NHL-pelaajien noin yleensä olevan lähtöisin? Ruudinkeksijä...

 • Hepi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Laitetaan hurjien summien lisäksi vielä vähän lisää rahaa ja hankitaan NHL:stä pelaaja/pelaajia, että pärjätään SM-Liigassa. Ottakaa oppia SaiPasta ja Ipasta miten taistellaan sydämellä kentällä sitä ei rahalla saa! Jokerit on erittäin surkea joukkue ja joukkueen rakentajat ja sählärit eivät saa mitään tulosta ilman hurjia summia. Kysymys kuuluu onko Jokereissa edes ammattitaitoa vain vain pelkkää rahaa?

  • Höpi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Et näköjään ole yhtään tietoinen Jokerien tilanteesta.Siellä nimittäin juuri nuoret omatkin kasvatit ovat tulossa ryminällä huipulle.Eilen ratkaisivat voiton.Jokereilla on nyt monta avainpelaajaa pitkällä sairaslomalla ja lisäksi pelikieltoja.Joukkuetta rakennetaan nyt aivan eri tavalla kuin menneinä aikoina ja nimenomaan JOUKKUEEKSI.Hepillä ja monella muulla on vanhat väärät käsitykset juurtuneet päähän.Jokerit ei ole enää mikään rahajoukkue.

  • Jore

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tietääkseni Filppula ei ole mikä tahansa NHL pelaaja, vaan nimenomaan

   taustaltaan puhdas Jokeri ns. oman kylän poika.

   Niin se on valitettavaa, että pineinillä seuroilla ei ole sitä

   rahaa ja SM-liiga ei valitettavasti koskaan kohoa oikeaksi ammattilaissarjaksi.

   Seurauksena kotimaiset huippupelaajat ja valmentajat kaikkoavat vihreämmille

   niityille jatkuvana virtana...

  • jokeri

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   eilisen pelin perusteella jokeri nuoret ovat aivan loistavia ...... salminen, lamberg , lindell , lindbohm ja kumppanit. eli Kyllä siellä nuoriakin on ei pelkästään kallita jätkiä. 12, 90 - luvulla syntynyttä pelaaja eilen kokoonpanossa että miettikääpä sitä !

  • Kiekko-Vantaa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Omia junioreita.

  • kirves

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Vai puhdas Jokeri? Filppulan kasvattajaseurat ovat EVU ja Kiekko-Vantaa, vaikka onkin siirtynyt Jokereihin melko aikaisessa vaiheessa

  • asshat

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   No ihan riittävän puhdas Jokeri se on, ei tarvitse alkaa saivarrella kuitenkaan. Ja Jokereilla on vaihteeksi hyvällä maulla koottu joukkue, todella kovia omia nuoria, kuten todettua.

   "SM-liiga ei valitettavasti koskaan kohoa oikeaksi ammattilaissarjaksi.

   Seurauksena kotimaiset huippupelaajat ja valmentajat kaikkoavat vihreämmille

   niityille jatkuvana virtana..."

   SM-liiga on ollut jo pitkään ammattilaissarja. Ihan aikuisten oikea sellainen.

 • Jokerit

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jokerit on Sm-liigan paras organisaatio pelaajille, valmentajille ja faneille.. perustelu: jokerit pelaa jokavuosi mestaruudesta, landet harvoin pääsee hyppii silmille, jokereiden peli on liigan seksikkäintä!!!

  • JYP

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jokerit ei ole paras organisaatio pelaajille eikä valmentajille, faneista en tiedä. Perustelut: hirveät paineet, järkyttävä rahankäyttö(on tosin fiksuuntunut Kekäläisen myötä), paljon epäonnistumisia. Ja mitä nuo on nuo landet sitten? SM-liigassa ei ole kovin monta joukkuetta jostain pikkukaupungista, minun mielestäni ei yhtään. Pienin SM-liigaseuran omaava kaupunki lienee Rauma, ei se mikään takapajula ole. Helsinkiläisillä on vain kieroutunut kuva Suomesta.

   "Jokereiden peli on liigan seksikkäintä" no ei tosiaan ole. En väitä että JYP olisi se seksikkäintä peliä joukkue, mutta ei se ainakaan Jokerit ole. Mieluummin vaikka Ässät. Millaista edes on seksikäs peli? 13v. Jokerijunnulla huikeat perustelut.

  • Vantaalainen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jokerit ei kyllä mestaruuksista ole taistellut pieneen hetkeen. Pääkaupunkiseudun herruuskin on karkaamassa Espooseen. Kyllä maaseutulaisetkin ovat Jokereita edellä KalPan, JYPin ja Tapparan johdolla. Ja Jokereiden pelithän ovat yleensä tylsiä pelejä, joissa harvoin tulee yli 4 maalia.

  • seksikäs lande

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   "jokerit pelaa jokavuosi mestaruudesta, landet harvoin pääsee hyppii silmille, jokereiden peli on liigan seksikkäintä!!!"

   Jokerit pelasi joka vuosi mestaruudesta viimeksi 90-luvulla. Jolloin sinä et ollut vielä edes syntynyt.

  • voi ei

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Aikooko Kekäläinen käskyttää Jokerit hyökkäykseen Mikko Koivun kimppuun, jos pelaa SM-liigassa? Maakunnat on huolissaan, nyt voisi etukäteen ottaa vastuu tapahtumista koko organisaationa ja P.S. Ben-Amour ei tahdo pahaa kenellekään.

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Kumpi iskee ensin, Tre Kronor vai Leijonat? - Osallistu kisaan ja voita Leijonien pelipaita!

Nuorten Leijonien pelipaita
Lauantaivieras

Rami Hietaniemi – minun tarinani

Rami Hietaniemi painii EM-loppuottelussa

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä