Nyrkkeily |

Klitshko kohtaa viimein voittamattoman Povetkinin

Raskaansarjan pitkään odotettu superkamppailu toteutuu, kun Vladimir Klitshko ja Aleksandr Povetkin astuvat samaan kehään.

Vladimir Klitshko ja Aleksandr Povetkin
Vladimir Klitshko ja Aleksandr Povetkin Kuva: EPA

Amaattinyrkkeilyn WBA:n raskaansarjan mestari Vladimir Klitshko kohtaa Aleksandr Povetkinin Moskovassa kauan odotetussa kohtaamisessa lokakuun 5. päivä. Klitshkon oli määrä kohdata Povetkin ensi kerran jo kolme vuotta sitten, mutta ottelusopimusta ei koskaan syntynyt.

- Meillä on pitkä historia Aleksandrin kanssa ja olisimme voineet kohdata jo aikaisemmin. Aleksandr ei ole hävinnyt ottelua ja odotan innolla hänen kohtaamistaan, mutta en ole tule aliarvioimaan häntä. Olen varma, että hän tekee parhaansa voittaakseen, Klitshko sanoi.

Klitshkon,37, ottelusaldo näyttää 60 voittoa ja kolme tappiota, kun hän otti aikaisemmin tänä vuonna Francesco Pianetaa vastaan uransa 53:nnen tyrmäysvoiton. 33-vuotiaalla Povetkinilla on 26 voittoa, joista 18 on tullut tyrmäyksellä. Hänellä ei ole vielä ainoatakaan tappiota ammattilaisuralta.

- Olen iloinen, että tämä ottelu toteutuu vihdoin. Odotan kohtaavani Vladimirin, joka on maailman vahvin nyrkkeilijä täällä hetkellä.

Kommentoi aihetta (24 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • povetkin on rautaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvin kirjoitettu. Ei yhtään kirjoitusvirhettä. Ainakin on nimi ja naama, joka on huomattavasti rohkeampi kuin ylen monilla muilla toimittajilla. Povetkin vie ja titteli vaihtaa viimeinkin omistajaa..

  • Samaa mieltä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hyvä juttu, kiitos Vesa Laakso ja jatka samaan malliin! Plussaa Ylelle myös kommentointimahdollisuudesta: ei tarvi rekisteröityä mihinkään tai valehdella sähköpostiosoitetta!

  • Heh

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Haistan sarkasmin.. "Ei yhtään kirjoitusvirhettä".. No sattuuhan näitä, niinku sattuu Povetkinia leukaan. Vladi lopettaa mestarina.

 • Mäenpää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  eihän tää mikään uus uutinen enää ole. Kuukaus sitten tai jotai tuli kaikilta juttu matsista.

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen samaa mieltä, enkä enää kuluta energiaa täntähden, ja otan askeleen taka vasemmalle, ja eikö Ylen urheilun vastaavilla toimi ollenkaan synkronointi aiheiden laadinnassa?

 • pavel

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Amaattinyrkkeilyn WBA:n raskaansarjan mestari Vladimir Klitshko" onhan sillä pari muutakin vyötä. ainaki IBF ja WBO.

  • SH

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nyrkkeily on hävinnyt valtavasti suosiota johtuen tästä vyö-sekoilusta. Toisin sanoen johtuen kinastelevista nyrkkeilyliitoista, minkä vuoksi edes Vladimirin haba ei meinaa riittää kannattelemaan kaikkia mestaruusvöitä yhtä aikaa. Suuren yleisön on vaikea seurata, jos säännöt eivät ole selvät. Kuka on paras ja milloin?

  • Vöistä.

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   WBA on Povetkinilla, WBC, vanhemmalla veljellä, IBO, WBO, IBF ,Wladimirilla,

   onko joku pinempi vyö vielä, nämä ainakin.

  • pavel

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   HUOM! WBA-vyö on käytännössä edelleen Vladimirilla. WBA-liitto halus rahanhimossaan luoda uuden super champion -vyön, joka annettiin Vladimirille, jotta WBA:n tavallinen vyö (ja sen myötä tulevat uudet massit, joita liitto saa titteliottelujen myöntämisestä) voitiin antaa muille jakoon. Tavallisen vyön voitti Povetkin, jota ei siis kukaan voi pitää WBA:n oikeana mestarina. Vladimirilla on siis käytännössä WBA, WBO, IBF ja IBO -mestaruudet, Vitalilla WBC.

  • SH

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   pavel,

   Kiitos tiedosta. Kyse ei siis ole ainoastaan riitelevistä liitoista, vaan myös läpeensä korruptoituneista sellaisista, joissa vanhat papat istuvat taas kerran suojatyöpaikoissaan ja nautiskelevat koreasta elämästä. Tämä urheiluliittojen johdon porsastelu alkaisi olla jo ihan oikeasti tutkivan kansainvälisen journalismin oivia kohteita.

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Noissa piireissä liikkuu iso fyrkka, ja ties mitä.

 • Bling bling

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Klitschkolta ei housut putoa kun on noin monta vyötä. Miksi millään liitolla ei käytetä henkseleitä, niihin saisi krumeluuria vieläkin enemmän? Viitta ja kruunukin olisi mukava lisä mestarin työasuun.

 • Povetkin lopettaa tähän

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Povetkin varmasti lähtee hakemaan voittoa, kunhan vain päänuppi kestää

  tämän valtavan mediamyllerrryksen, Povetkinillahan on sanottu olevan motivaatio-ongelmia ja koskaan hän ei ole ollut näin suuressa ottelussa.

  Klitsko taas on niin kokenut niin fyysisellä kuin henkisellä puolella, että

  hän ei vähästä menetä miélenhallintaa. Monet hänen kohtaamistaan ovat jo ennen ottelun alkua hävinneet, koska henkinen yliote on niin murskaava.

  Klitshko vie tämän titaanien taistelun tyrmäyksellä. Povetkin juoksee hädissään nyrkkiin kun ei saa Klitskoa tähtäimeensä.

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tämä kommentti on puolueellinen, joka kertoo kirjoittajasta epätietoista, väkisin yrittämistä mainostaa itseään jalon nyrkkeilyn tietäjäksi, joten tyrmään tämän väsäyksen, kehotan tietoisuutta seuraavaan väsäykseen, ettei ala naurattaa, hyvä "Povetkin lopettaa tähän", ja sekin on jotain rohkeutta, että kommentit kirjoitetaan omilla etu nimillä, eikä epäselvillä sanoilla.

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen tästä maininnut, niin kunnon isku kupoliin kaataa miehen kuin miehen, jopa minutkin, näin yksinkertaista, muuta ei tarvi.

  • Nimimerkki, ei nimi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kommentti puolueellinen??Kari,saahan sitä olla jomman kumman puolella haluaa,eihän voi sanoa, että kumpikin voittaa, mielestäni en mainosta itseäni,

   vaan sanon mielipiteeni,joku täällä sanoi vyön vaihtuvan, eikö sekin sitten ole "puolueellista"? Täytyyhän asiasta joku mielipide olla.Sinä keskityt toisten kirjoittelun arvosteluun, muut itse asiaan.

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lisäys, jos ei anna kritiikkiä, niin mikään ei kehity, ja taso junnaa paikallaan, ties kuinka kauan, me Ihmeiset olemme onneksi erilaisia persoonaltaan.

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hyvä "Nimimerkki, ei nimi", olen kauhiasti pahoillani, jos komenttini loukkasi pientä Ihmeismieltä, ja mielestäni me Suomalaiset olemme hyvin herkkä hipiää väkeä, koska maasamme on tällä hetkellä vain yksi kunnon humoristi, Jope Ruonansuu, joka kuuluu samaan hengen heimoon meikäläisen kanssa, eli hallitsemme ns, mustan huumorin, toki koko maailman laajusesti on n, vähän yli liuta näitä osaajia, sen tähden mut aika usein likdivoidaan kommenttien osalta, niin perus puolelta, että urheilu puolelta, kun toimittajat ei snaijaa tippaakaan mustasta huumorista, vaan luulevat niitä ilkeä mielisestä höpö, höpö, jutuiksi, mutta tämä, voisikin kehaista, niin mustaa huumorin osaamista ei voi opiskella yliopiston turhissa tieteiden opinahjoissa, vaan se on "lahja", Jumalalta, tahi Joltain, ja olen tutkinut asiaa tarkemmin, niin mä, ja Jope olemme ainokaisia maassamme, mikä tarkoittaa sitä, että musta huumorin osaaminen maasamme kuolee sukupuuttoon, valitettavasti, huumori pitää tulla luonostaan, eik

  • väärä palsta?

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kari, etköhän nyt kirjoittele aivan muista asioista kuin

   Klitshko/Povetkin ottelusta. Katso nyt minkä otsiko alla olemme.

   Asiaan, Povetkin tulee häviämään, hän ei pääse Klitshkon hyvin

   ajoitettujen etummaisten suorien ohi, aina tulee osuma ja ne ei tule hiljaa

   on se nähty niin monen monta kertaa. Takimmainen odottaa koko ajan

   taustalla ja se on kova tälli. Klitshkon hyvä väistösilmä hoitaa lyhyemmän

   huitelu yritykset.

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Raskas sarja, tuolta -80 luvulta asti, vöitten omistajat ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin, ja vaikka Klishko on kova nekkailija, niin mestaruus matsissa voi tapahtua mitä tahansa, ja sanonkin, tässä matsissa onnella on oma merkityksensä, ja nekkailussa lähitaistelussa, ja voikin olla vastapuolen taktiikka, niin kunnolla lyö päätään vastustajan päähän, että silmäkulma aukeaa pursuavasta verestä, niin voi tapahtua jo ensimmäisessä erässä, kun kehätuomari pyytää kehän reunalle lekurin, joka toteaa, että matsi on kapuit, ja voittaja on selvillä, joko Klitshko, tahi Povetkin, ja muut epäpuhtaudet, jota nekkailussa ei siedetä, en jaksa luetella näitä epäpuhtauksia, eikä edes merkki varanto riittäisi luetteloon, jos kysyttävää lajista, niin vastaan parhaani mukaan, kysykää rohkeasti vaan, ei ole hävettävää, jos ei ite snaijaa jalon nyrkkeilyn saloja, ja kun tää on sähköistä toimintaa, kukaan ei edes nää vastapuolta, odottaen siveellisiä kysymyksiä, mutta Ylen likdivointi ei välttämättä kirosan

  • McCall

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Klitshko voittaa todennäköisyydellä 70/30. Povetkinilla on kyllä voimaa ja terävyyttä riittävästi, mutta iholle pääseminen etummaisen käden ohi voi olla turhan vaikeaa. Jos Povetkin pääsee lähelle, ottelu voi hyvinki kääntyä hänelle. Klitshko kuitenkin nukuttaa hyvällä prosentilla nämä lyhyemmät päälle tulijat. Yksikin kunnon vastapallo riittää tyrmäykseen.

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mitä tämä "iholle pääseminen etummaisen käden ohi", "yksikin kunnon vastapallo", enhän mäkään snaijaa, ja tuskinpa muutkaan, ja luokittelen tämän turhan pätemisen piikkiin. Hyvä "McCall".

  • Kari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lisäys, aloin pohtimaan tarkemmin nm, "McCallin", väsäystä, niin täytyy myöntää, että tuo on sittenkin ns, "nekkailu kieltä", en ole varma, mutta jos on, olen pahoillani erheellisestä tulkinnasta, mutta liian vaikeaa kieltä tänne Ylen boksari sivuille, ja seuraavaan väsäykseen, kanattaa harkita, millä kielellä skriivaa, ettei väsäys mene ns, harakoille.

  • Taurus

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mulla on musta vyö Tarjoustalosta, maksoi alle kympin.

Tuoreimmat aiheesta: Nyrkkeily

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Leijonat jäi häikäisevän Ruotsin jalkoihin: "Vaikeata oli lähes joka jätkällä"

Video: Leijonat Tre Kronor
03:57

EHT-maaottelut

Ruotsi - Suomi 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

12.29 1-0 Thuresson (Sundström)
16.41 2-0 Zackrisson (Norman)
21.25 3-0 Zackrisson (Klasen)
31.54 3-1 Nättinen (Filppula)
34.26 3-2 Aho (Kalteva, Filppula) yv
40.31 4-2 Heed (Burström) yv

Maalivahdit
Fasth 5+4+7=16
Metsola 13+5+9=27

Jäähyt
SWE 9x2min
FIN 8x2min

ÖREBRO 11.2.

Ruotsi - Suomi 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

Leijonat

Päävalmentaja närkästyi Rädylle - “On poikkeuksellista, että pelaaja unohtaa pelaavansa maajoukkueessa”

Pasi Mustonen, Naisleijonat

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä