Koripallo |

Korisnaiset kellistivät huippumaan

Suomen naisten koripallomaajoukkue otti maukkaan voiton kesän ensimmäisessä kotimaaottelussaan.

Suomen aggressiivisen puolustuspelin ja nopeiden hyökkäysten edessä kaatui koripallon mahtimaa Liettua. Suomalaisvoitto viime kesän EM-kisojen seiskasta kirjattiin 85-65 (46-36).

Voitto on Suomelle kaikkien aikojen suurin Liettuasta naisten maaottelussa. Edellinen ennätys oli yhdeksän pisteen voitto vuodelta 1996, jolloin Suomi voitti Anja Suomalaisen 26 pisteen siivittämän 102-93.

Tällä erää Suomi ei tarvinnut yksittäisiä sankarisuorituksia, vaan voitto tuli nimenomaan tasapainoisella joukkue-esityksellä. Siitä iloitsi mm. kesän ensimmäisen maaottelunsa pelannut, Espanjan kakkosliigan korikuningattaruuden voittanut Heta Korpivaara.

- On ollut aivan mahtavaa tulla tällaiseen joukkueeseen mukaan. Fiilis joukkueessa on hieno ja kaikki tuntuvat olevan samalla sivulla ja jokainen laittaa itsensä täysillä peliin, kehui keskiviikkona maajoukkuevahvuuteen ansaitun lomansa jälkeen palannut Korpivaara.

- Puolustuksessamme on kova intensiteetti, joka vaatii kaikilta paljon. Kun jokainen pistää 110 prosenttia likoon, niin homma toimii. Se on meidän aseemme isompia ja kokeneempia maita vastaan. Tänään pelasimme todella hyvän pelin ja tuli 20 pisteen voitto Liettuasta, Korpivaara jatkoi.

Suomen tilastollisesti tehokkaimmat pelaajat olivat konkari Taru Tuukkanen (14/9), Tiina Sten (14/7) ja Korpivaara (14/3). Onnistujien kaarti oli kuitenkin yhtä laaja ja tasainen kuin parhaiden korintekijöiden joukko.

Pohjois-Carolinan yliopistossa opiskeleva Krista Gross esitti väkevää puolustuspeliä ja Dionne Pounds nakutti tehokkaasti 13 pistettä 16 peliminuutissaan. Nuorisokaartista urheilullinen Emmi Leino pelasi konkarin ottein ja Evita Iiskola juoksi kenttää kepeällä jalalla.

- Upea voitto ja olen iloinen jokaisen pelaajan puolesta. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä ottelu ei ole kesän kohokohtamme, vaan valmistava ottelu muiden joukossa. Jonkinlaisen myrskyvaroituksen me varmasti kuitenkin annoimme, pohdiskeli maajoukkueen tuore päävalmentaja Anton Mirolybov.

Suomi kohtaa Liettuan toistamiseen lauantaina. Ottelu käynnistyy klo 18 Pasilan Urheiluhallissa.

Tuoreimmat aiheesta: Koripallo

Urheilun pääuutiset

SM-liiga

Kypäräkamerat seurasivat finaalituomareita – "Sensuuria kannattaa käyttää"

Ville Nieminen, Lasse Kukkonen, tuomarinelikko

JÄÄKIEKON SM-LIIGA

VIIDES FINAALI, OULU (4 voitolla mestariksi)

Kärpät -Tappara  2-1  (0-0, 1-1, 1-0)

26.33 1-0 Pirnes (Huml,Aaltonen) yv
34.42 1-1 Voutilainen (Erkinjuntti,Bailen) yv
46.13 2-1 Aaltonen (Huml) 

voitot 2-3

Pe 25.4.
Tappara  - Kärpät    klo 18.30

Tarvittaessa
La 26.4.
Kärpät   - Tappara   klo 17.00

Muu urheilu

Esitys: Dopingin käyttäjät jopa vankilaan

Dopingnäytteitä laboratoriossa.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä