SM-liiga |

Kunnioitettu erotuomari menehtyi - SM-liiga kunnioittaa muistoa

Karl-Gustav Kaisla menehtyi 68-vuotiaana. Illan ottelut SM-liigassa aloitetaan hiljaisella hetkellä.

Karl-Gustav Kaisla on kuollut. Suomalaisen jääkiekon ansioituneimpiin erotuomareihin kuulunut Kaisla menehtyi vaikean sairauden murtamana Helsingissä 68-vuotiaana.

SM-sarjassa ja SM-liigassa yhteensä 514 ottelua viheltänyt Kaisla valittiin SM-liigan parhaaksi erotuomariksi vuosina 1978, 1980 ja 1990. Kaisla on myös aateloitu Jääkiekkoleijonaksi (numero 73).

Kaisla tuomitsi myös kansainvälisiä otteluja. Hän oli erotuomarina kolme kertaa MM-kisoissa sekä Kanada Cupissa vuonna 1987. Kenties ikimuistoisin tehtävä oli vuoden 1980 olympiakisat Lake Placidissä, sillä Kaisla sai viheltää Yhdysvaltain voiton Neuvostoliitosta, joka tunnetaan jääkiekkohistoriassa nimellä "Miracle On Ice".

SM-liiga kunnioittaa Kaislaa lauantaina. Ennen kierroksen otteluita vietetään hiljainen hetki erotuomarilegendan muistolle.

Kommentoi aihetta (4 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • nakke

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No vois näistä kuolinuutisista kuitenkin jättää nämä klikkauskalastelut pois. Rohkeasti nimi vaan otsikkoon, kiitos.

  • Topi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   :( Erittäin ikävä uutinen, ei ollut "Kalle" vielä vanhus. Jokatapauksessa tulemme hänet muistamaan yhdestä parhaista tuomareista. Mäkelä tietysti oli omaa luokkaansa, mutta perässä heti Kaisla ja Juhola. Nykytuomarit ovat suoraansanottuna umpisurkeita heihin verrattuna, myös Japa. R.I.P. Kallen muistolle.

  • alpo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   RIP. Tosiaan otsikot vähän enemmän kertoviksi. kiitos.

 • MS

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kalle oli sympaattinen mies niin kaukalossa kuin ulkopuolellakin. Tuomarina tiukan asiallinen. Harvoin sattui ns huono päivä, jos koskaan. Sain kunnian tutustua häneen ja linjureihinsa eräänä keväisenä sunnuntaina Joensuussa. He saapuivat aamulennolla Joensuuhun tuomitsemaan silloin Kiekkopoikien karsintapeliä. Päivän he viettivät hotellissa jossa olin portierina. Työvuoron aikana sain jutustella useampaankin kertaan heidän kanssaan. Kalle kertoi mm Usa-Neuvostoliitto pelistä joka merkitsi hänelle paljon. Sain työvuoron loputtua ajaa heidät jäähallille tositoimiin ja itse seurasin erinomaista tuomarityöskentelyä katsomosta.

  Hyvää matkaa Kalle!

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Jalonen MM-valinnoista: Meillä on yö aikaa miettiä

Kari Jalonen

Jääkiekko

Venäjä - Suomi 2-3 (1-1,1-2,0-0)
1-0 10.17 Mozjakin (Plotnikov, Shipatshjov) yv
1-1 10.38 Koskiranta (Aho, Hietanen)
1-2 24.50 Ohtamaa (Kukkonen, Aho)
2-2 28.18 Belov (Mozjakin, Burmistrov) yv
2-3 32.40 Pulkkinen (Jaakola, Aho) yv

Maalivahdit
Sergei Bobrovski  8+12+2=22
Niklas Bäckström  9+ 5+12=24

Formula 1

Bottas saavutti maksimituloksen: "Nopein kierrokseni oli todella hyvä"

Valtteri Bottas asettuu kuvan fanin kanssa.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä