NBA |

Lakers hankki todellisen huippuvahvistuksen

Steve Nashin kahdeksan vuoden urakka Phoenix Sunsissa päättyy. Los Angeles Lakers saa kokeneesta pelimiehestä huippuvahvistuksen takakentälleen.

Steve Nash (oik.) on ollut Phoenixin kantavia voimia viime kausina. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Steve Nash vihjaili jo viime kaudella sen olevan miehen viimeinen Suns-paidassa. Kahdeksan vuoden ajan Sunsin avainpelaajana häärinyt Nash hyväksyi keskiviikkona Los Angeles Lakersin sopimustarjouksen.

Nash oli vapaa agentti, mutta pyysi Lakers-johtoa tekemään Sunsin kanssa niin kutsutun sign-and-trade-sopimuksen. Sopimuksen myötä Nash kirjoitti ensin Phoenixin kanssa jatkokontrahdin, minkä jälkeen mies kaupattiin Los Angelesiin.

Nash allekirjoitti kolmen vuoden ja 27 miljoonan dollarin sopimuksen. Suns saa Lakersilta kaupassa neljä varausvuoroa.

- He olivat ensin vastahakoisia, eivätkä halunneet tehdä sitä. Onneksi he harkitsivat asiaa uudelleen. He näkivät, että pystyvät kaupan myötä tekemään joukkueestaan paremman, Nash kertoi NBA:n verkkosivujen mukaan.

Pelinrakentajana pelaava 38-vuotias Nash on valittu NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi kahdesti. Takamies oli viime kaudella liigan toiseksi ahkerin syöttelijä 10,7 keskiarvollaan ja keräsi pisteitä keskimäärin 12,7 ottelussa.

Kobe Bryantin kanssa tähtikaksikon Lakersin takakentälle muodostava Nash on yksi NBA-historian tarkimmista vapaaheittäjistä. Nash on pussittanut vapareita 90,4-prosenttisesti. Mies on myös kaikkien aikojen syöttötilastossa viidentenä 9916 syötöllään.

Kommentoi aihetta (2 kommenttia)

Kirjoita uusi kommentti

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: NBA

Urheilun pääuutiset

Jalkapallo

Ronaldo aloitti kirinsä Messiä vastaan

Cristiano Ronaldo.

Mestarien liiga 26.11.

klo 19
Zenit - Benfica 1-0 (0-0)

klo 21.45
Leverkusen - Monaco
Anderlecht - Galatasaray
Arsenal - Dortmund
Atl. Madrid - Olympiakos
Malmö - Juventus
Ludogorets - Liverpool
Basel - Real Madrid

NHL

Teräväisellä huippupelaajien ominaisuus - "hän on askeleen edellä muita pelaajia"

Teuvo Teräväinen Jokerit

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä