MM-jääkiekko 2012 |

Lehtonen nollasi Venäjän tähdet

Leijonat löi Venäjän 2-0 Tshekin EHT-turnaukseen kuuluvassa ottelussa Pietarissa. Mikko Mäenpää ja Antti Pihlström osuivat. Kari Lehtonen torjui nollapelin.

Kari Lehtonen
Kari Lehtonen antoi vahvat näytöt MM-kisoja ajatellen Kuva: Yle

Ensimmäisen erän avauspuolisko oli rikkonainen, kun ensin Suomi sai kaksi pientä rangaistusta (Puistola, Hietanen) ja sen jälkeen Venäjä otti kaksi perättäistä jäähyä.

Viiden vuoden tauon jälkeen Suomi-paidan yllensä pukenut Kari Lehtonen koppasi ensi alkuun muutaman tärkeän kopin Suomen pelatessa alivoimalla.

Dallasin NHL-veskari johti hienosti Leijonien alakertaa ja huokui itseluottamusta.

Leijonat esitti heti alusta asti hyvää ylivoimapeliä ja ilman Coloradon NHL-molari Semjon Varlamovin huipputorjuntoja, olisi Suomi pöllyttänyt maaliverkkoa.

Janne Niskalalla, Petri Kontiolalla ja Jarkko Immosella oli tuhannen eurojen tekopaikat, mutta valpas venäläisvahti piti joukkuetta pystyssä sen pelatessa alivoimalla. Ensimmäisessä erässä Leijonilla oli enemmän maalipaikkoja kuin kotijoukkueella.

Ottelun puolikrouvin jälkeen Petri Kontiola hankki Suomelle kolmannen ylivoiman. Seuranneesta erikoistilanteesta Mikko Mäenpää pyssytti Leijonille 1-0-johdon takakulmalta. Janne Pesonen tarjoili upen poikkikentän syötön täysosumaan.

Venäjän oli toisessa erässä aktiivisempi ja sen karvauspeli riisui Suomen kiekollisen pelin aseista. Silti keskimmäisen 20-minuuttisen palkinto meni Leijonille.

Kolmannessa erässä Jukka Jalosen suojatit pakotettiin puolustusasemiin. Venäjä painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta Suomen tiivis puolustus ja viisikoiden yhtenäinen reagointi pitivät huippupaikat vähissä.

Zinetula Biljaletdinovin valmentama Venäjä sai 49. minuutilla yhden ainoan paraatitilanteen, kun Jevgeni Kuznetsov antoi loistosyöton Viktor Tihonoville, jonka rystynosto kuitenkin epäonnistui läpiajon päätteeksi.

Antti Pihlström laittoi lopussa kiekon tyhjiin. Kari "Kärppä" Lehtonen oli läpi kamppailun itse varmuus tolppien välissä ja sementoi Suomen 2-0-voiton, joka oli vasta ensimmäinen voitto Venäjästä kuluvalla kaudella.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Urheilun pääuutiset

NHL

Laineesta heti Winnipegin kansikuvapoika - "Se-Laine"

Patrik Laine, Tappara

NHL:n pudotuspelit

2. kierros

Tampa Bay Lightning - New York Islanders 4-1
T: Filppula 0+1

Voitot 1-1

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 1-2

Voitot 1-1

Formula 1

LIVE: Suomalaiskuljettajien huippusaumat - Bottas ja Räikkönen vaanivat Rosbergiä

Sotshin rata

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä