Suurtapahtumat |

Leijonien mitalirohmu kantaa Suomen lippua avajaisissa

Suomen joukkueen lipunkantajaksi Vancouverin olympiakisojen avajaisiin on nimetty jääkiekkoilija Ville Peltonen. Neljänsiin kisoihinsa osallistuva Peltonen on saavuttanut mitalin kaikissa aiemmissa olympiaturnauksissaan: pronssia Lillehammerissa 1994, pronssia Naganossa 1998 sekä hopeaa Torinossa 2006.

Ville Peltonen.
Kuva: YLE

Naganon kisojen pronssiottelussa hän teki Suomen voittomaalin Kanadaa vastaan. Parhaiten suomalaiset muistavat Ville Peltosen kolmesta maalista vuoden 1995 voittoisassa MM-finaalissa. Kultamitalin lisäksi hän on MM-kisoissa saavuttanut neljä hopeaa ja kolme pronssia.

- Ville on urheilija, joka tekee parhaat suorituksensa silloin, kun niitä eniten tarvitaan. Nelinkertaisena olympiakävijänä, kolminkertaisena olympiamitalistina, maailmanmestarina ja Torinon hopeamitalistina Villen lupautuminen Suomen joukkueen lipunkantajaksi on kunniaksi koko joukkueelle.

- Valinta, jota ei varmasti tarvitse kenellekään suomalaiselle erikseen perustella, kommentoi Suomen olympiajoukkueen johtaja Kari Niemi-Nikkola.

- Onhan tämä iso kunnia urheilijalle. Karin pyyntö tulla kantajaksi tuli melkoisena yllätyksenä, mutta totta kai olin heti valmis, kun kerran tällainen tehtävä suotiin. Itselle on erityisesti jäänyt ensimmäisten kisojen avajaiset Lillehammerissa mieleen. Avajaisissa on ihan oma hieno fiiliksensä, kuvaa Ville tuntemuksiaan valinnasta.

Kommentoi aihetta (17 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Jack

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  EN käsitä alkuunkaan, miten Suomi voisi pärjätä Kanadassa? Pelaajamateriaalimme kapeudesta kertoo paljon se, että joukkueessa kulkee 1995 vuoden mestareita. En väitä, että olisivat huonoja vaan materiaalin ollessa leveä olisi kilpailua pitänyt olla paljon enemmän. Fakta on se, että tulette vielä näkemään, kuinka nälkäiset, taidokkaat nuorukaiset ajavat pystyyn nämä vanhat herrat. Kunpa olisin väärässä ja joutuisin häpeämään tietämättömyyttäni jne. Pronssi on unelma, mutta veikkaan sijoitusta 5.

 • tosifani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aivan mahtavaa että juuri Ville saa tämän kunnian!:) Hän on sen ansainnut!!:)

 • Onnittelut olympiakomitealle!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ville Peltonen saa täysin ansaittua kunniaa. Isänmaan puolesta lähtenyt pyydettäessä aina turnauksiin, on sitten ollut kipuja tai väsymystä. Tekee aina kaiken kaukalossa ja kopissa esimerkillisesti. Kaikkiaan 12 arvokisamitalia omassa luokassaan kiekkoiljoistamme. Valmentajien ja muiden pelaajien kunnioitus Peltosta kohtaan on ollut tiedossa jo pitkään. Nyt tulee arvostusta myös muualta.

  Hieno valinta siniristilipun kantajaksi!

 • Sampo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Ville!!

 • Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kerrankin oikea mies lipun kanssa!!

 • Uusis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onpa muuten mahtava kuva!! Microsoft paintista peukkuylös o/

 • Tellu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tosi hieno juttu että Ville saa ansaitsemaansa arvostusta.Hieno valinta todellakin ,hän todellakin on ansainnut tämän kunnian.:))

 • Suuri Suomalainen penkkiurheilija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ehdottomasti huippu valinta Suomenlipun kantajaksi.

  Villelle ja koko suomen kisajoukkueelle tsemppiä kovasti,

  ja eiköhän laiteta maailma kyykkyyn,kuten vuonna -95 :)

 • Penkkiaktivisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olympialaisten lipunkantajan rooli on tehtävä, johon ei haeta. Siihen valitaan. Ville Peltonen on urheilija, joka on näyttönsä tosipaikassa eräänkin kerran antanut. Mitä olen miestä tuntevilta kuullut, niin äärimmäisen arvostettu kaveri. Menestystäkin vyöllään tarpeeksi, rakkaus lajiin pitää nuorena aina vaan!

 • janari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vieläkö se pelaa? Nojaa kai siellä on vielä jotain rippeitä purukalustossa jotka voi uhrata isäm maam puolesta.

 • maiko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tulee mieleen laulatus Ville peltonen, Ville Peltonen....olisko se enne ja Siivittäisi Suomen mitaleille. Onnea Leijonat, onnea !

 • Jope

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aikalailla täydellinen valinta! Mies, joka melkein yksin toi Suomelle sen tähän saakka ainoan maailmanmestaruuden. Samaa luokkaa kuin Raipe!

 • Jope

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toisaalta - olisi se kyllä voinut olla myös itse Kuningaskotka - vaikka Villekin on loistava valinta.

 • Leijonasydän

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Siinä on mies ISOLLA M:llä ei vikise ei purnaa aina kaikki pelissä ISÄNMAAN PUOLESTA eiköhän pitäis jo kisojen jälkeen jäädyttää villen paita kävi miten kävi hän on jo kaikkien suomalaisten sydämmessä pieni pala leijonaa ei muuta kun ylämummo soimaan ville !

 • Vihtori

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikea valinta lipun kantajaksi väärä valinta olympiajoukkueeseen, mutta jospa se Ville etes tuon homman osais.

 • Farmari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Silloin -95 oli 1000 parempaa pelajaa vielä omissa peleissään, eikä maailmanmestaruuksista tiedetty kun tässä lähellä. Nyt on asia toisin sen on tuonut julki jopa Suomalaismedia

  Ville Peltonen on silti huippu valinta lipunkantajaksi. Tilanteen täydellinen erillaisuus on silti muistettava!

 • Ikileijona

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuningaskotka Ahonen on jo saanut kunnian avajaisten lipunkantajana - Naganossa 1998. Ville Peltonen on mitä loistavin veto olympiakomitealta tähän erittäin arvostettuun tehtävään. Aina kun isänmaa on kutsunut, on Peltonen ollut valmiina kuin partiopoika. Aina! Ja millä sydämellä raatanut vaihdosta toiseen leijonapaidassa joulukuusta 1993. Peltosella olisivat nyt kyseessä jo viidennet talvikisat, ellei paha loukkaantuminen olisi lopettanut kautta 2002 tammikuuhun.

Urheilun pääuutiset

Jääkiekon MM 2016

Juusela spekuloi: Tässäkö Leijonien kokoonpano MM-kisoihin?

Latvia vs. Suomi, Mikael Granlund, Suomi tekee 1-2

Jääkiekko

EHT, MOSKOVA

Venäjä - Suomi 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

1-0 Voinov (Plotnikov,Kalinin)
1-1 Komarov (Granlund,Rantanen)
1-2 Aho (Ahonen)
1-3 Pulkkinen (Ahonen)

Jäähyt: RUS 4x2 min, FIN 5x2 min

Maalivahdit:
Semjon Varlamov RUS 10+ 9 + 6=25
Mikko Koskinen     FIN   9+11 + 8=28

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina. TV2 näyttää ottelun alkaen klo 16.40

Veikkausliiga

PS Kemi yllätti HJK:n - IFK Mariehamn liigakärkeen

PS Kemin pelaajat juhlivat kotivoittoa.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä