Taitoluistelu |

Lepistön kausi ohi - uran jatko vaakalaudalla

Taitoluistelija Laura Lepistön kausi on ohi. Jalan hermovamman takia Lepistö ei pysty harjoittelemaan normaalisti ja väliin jäävät niin EM- kuin MM- kisatkin. Toinen perättäinen kausi ilman yhtään kilpailua heittää varjon koko Lepistön uran jatkolle.

Kuva: YLE

Lepistö pääsi yhteistyökumppaninsa kautta tutustumaan tänään suomalaiseen kahviteollisuuteen ja mm. kahvin maistamisen saloihin.

Työharjoitteluun onkin ollut hyvin aikaa, sillä jalan hermovamma vaivaa yhä sitkeästi.

- Kyllä tämä kisakausi on selkeästi paketissa. Ei ole järkeä lähteä kiirehtimään ja ottaa riskiä, että vie kahta kauemmin aikaa parantua. Nyt otetaan selkeästi maltilla.

- Ei se ole hirveätä herkkua kärsiä tollaisista säryistä päivittäin. Nyt ensin mulla on ihan päällimmäisenä, et haluun siinä arjessakin olla terveenä

Lepistön vaivana on jalan hermorunko, joka ärtyi kesällä. Paraneminen on hidasta ja toipumisennustetta ei kukaan tiedä. Lepistö on pystynyt pitämään luistinta jalassaan enintään 15 minuutin ajan, jäälle ei ole ollut asiaa.

- Täyspainoiseen kisakauteen ja kisakuntoon tarvittava harjoittelu tuntuu tällä hetkellä todella kaukaiselta.

Kauppakorkeakoulussa opiskelvalta Lepistöltä jää nyt toinen perättäinen kausi väliin loukkaantumisen takia. Suomen kaikkien aikojen menestynein yksinluistelija suhtautuu uransa jatkoon realistisesti.

- Kyllä mä kuitenkin jaksan uskoa, että kaikella on pakko olla tarkoitus. Eiköhän tämäkin vielä hyväksi käänny. Niin kuin sanon, mulla on ovet moneen suuntaan auki.

- Vaikka se kisaura nyt vähän tuntuukin melkein mahdottomalta, kun aina joku paikka kremppaa, niin kuitenkin on siellä se vahva yksi vaihtoehto. Tällä hetkellä ei voi sanoa, kuin katellaan mitä tuleva tuo, Lepistö toteaa.

Kommentoi aihetta (8 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Cincinnatus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi itku! Tsemppiä Lauralle kuitenkin. Toivotaan parasta vaikka onkin kova paikka.

  Onkohan Espoon jäillä menty viime vuosina liiankin kovaa kun ensin junnutähti... Ja nyt sennumestari....

 • Nmm

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sääli jos LL joutuu kokonaan lopettamaan uransa - en oikein ole vakuuttunut Kiira K:n mahdollisuuksista urheilulliseen menestykseen..

 • Haikailija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  EM-kulta , MM-pronssi, olympialaisten 6. , eipä taida Suomesta kukaan vastaavaan pystyä.

  Hyvää jatkoa ja tervehtymistä Laura.

 • Voi hohhoijaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Korpihan on myös jo menestynyt todella hyvin urheilullisesti: kaksi EM-mitalia ja liuta kohtalaisen hyviä arvokisasijoituksia. Ei todellakaan ole hänen vikansa, jos jotkut hienot ihmiset keskittyvät pelkästään johonkin muihin ominaisuuksiin ja ovat sitten kaiken sen päälle vielä kateellisiakin. Mikä onkin kyllä taas kerrassaan upeaa, ei voi muuta sanoa...

 • Tsemppiä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lauralle voimia kestää kipua ja päästä yli vaikeasta tilanteesta!

 • Coofy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Harmi jos Laura joutuu lopettamaan,sillä silloin Suomen taitoluistelu jää yksin Kiira Korven varaan. Uusia huippuja ei ole näköpiirissä, sillä esim. Juulia Turkkila on tänä syksynä ollut kilpailuissa tasolla 110 p. Euroopassa Venäjältä ovat tulossa 14 -vuotias Elizaveta Tuktamisheva, joka Skate Canadassa voitti naisten sarjan pistein 177,38 ja 15-vuotias Adelina Sotnikova joka sai Shanghaissa 159,95. Siis 2011 juniorien MM 2 ja 1. Turkkila oli samoissa kisoissa sijalla 16 noin 60 p. kärjestä

 • sitä saa mitä tilaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi itku!

  Olis tosi mielellään nähny Lauran taistelevan taas mitaleista.

  Kiira saattaa Euroopan tasolla ottaa mitalin mutta Olympia tai MM-menestys ei ole todennäköistä. Hermo ei taida kestää vaikka potentiaalia on.

 • titi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Parane pian, tuut vielä takas entistä vahvempana :) ja tosiaan, kaikella on tarkoitus vaikka sitä ei monesti uskois.. Tsemppiä ja voimia sulle Laura, oot tosi sympaattinen ja ihana urheilija :)

Tuoreimmat aiheesta: Taitoluistelu

Urheilun pääuutiset

NHL

Laineesta heti Winnipegin kansikuvapoika - "Se-Laine"

Patrik Laine, Tappara

NHL:n pudotuspelit

2. kierros

Tampa Bay Lightning - New York Islanders 4-1
T: Filppula 0+1

Voitot 1-1

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 1-2

Voitot 1-1

Leijonat

Jalonen MM-valinnoista: Meillä on yö aikaa miettiä

Kari Jalonen

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä