MM-hiihdot 2013 |

Lukijoiden terveiset Italiaan - tässä on naisten viestijoukkue

Yle Urheilun lukijat kävivät tiukkaa hiihtoshakkia valitessaan Suomen naisten viestijoukkuetta torstain kilpailuun.

Yle Urheilu kysyi lukijoiltaan, mikä olisi paras mahdollinen viestijoukkue naisten torstaiseen kilpailuun. Vastauksia ja hyviä perusteluita tuli paljon. Laskimme lukijoiden suosikit kullekin hiihtopaikalle, tässä lukijoiden joukkue:

1. osuus: Kerttu Niskanen

Niskanen kävi lukijoiden arvioissa tiukan taiston avauspaikasta Anne Kyllösen kanssa. Vain muutaman äänen ero vei Niskasen Suomen urakan avaajaksi ensimmäisellä perinteisen osuudella.

- Niskanen osoitti yhdistelmähiihdon perinteisen osuudella että pertsa kulkee ja voi tarvittaessa hyvänä päivänä ottaa jo ensimmäisellä osuudella eroa muihin, nimimerkki Jösses arvioi Yle Urheilun netissä valintaansa.

2. osuus: Anne Kyllönen

Perinteisen osuuksien hiihtäjistä lukijat olivat lähes yksimielisiä. Kyllöstä ja Niskasta heiteltiin eniten kahdelle ensimmäiselle osuudelle. Kun Niskanen vei eniten ääniä ykköspaikalle, lähtee Kyllönen lukijoiden joukkueessa ladulle kakkosena.

- Kyllönen hyvä koko kauden. Suksien kanssa ollut selvästi ongelmaa MM-laduilla. Varmasti myös kovempi kunto ns. yksin hiihtämiseen jos niin käy, nimimerkki KotiSohva kommentoi valintaa.

3. osuus: Kaisa Mäkäräinen

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen oli lukijoiden valinta ensimmäiselle vapaan osuudelle. Riitta-Liisa Roponen kävi lukijaäänestyksessä tiukan taiston Mäkäräisen kanssa, mutta lopulta ampumahiihtäjä oli enemmistön valinta 3. osuudelle. Riikka Sarasoja-Lilja sai noin kolmasosan siitä äänimäärästä, jonka Mäkäräinen sai. Moni totesi, että kolmas osuus pitäisi antaa sille, joka parhaiten menestyy tiistain 10 kilometrin vapaan kisassa.

- Ei parhaimmillaan loppukirissä. Siksi ei ankkuriksi. Jos tässä vaiheessa vielä ryhmä, pysyy mukana. Jos ei pärjää 10 km, Roponen korvaa, nimimerkki Anttoni arvioi.

4. osuus: Krista Lähteenmäki

Suomen ankkuriksi lukijat arvostivat sitkeän Krista Lähteenmäen. Lähteenmäen parisprinttikumppani Riikka Sarasoja-Lilja oli toinen lukijoiden suosikki, mutta Lähteenmäki korjasi potin kohtuullisen reilulla äänierolla. Monella, jotka olivat sijoittaneet Sarasoja-Liljan ankkuriksi, oli Lähteenmäki hiihtämässä toista perinteisen osuutta.

- Tästä ei pitäisi olla epäselvyyttä, että Lähteenmäki on joukkueessa. Krista on pystynyt venymään jokaisella matkalla, jonka lisäksi on suomalaisista kaikkein paras viimeisillä kilometreillä ja erityisesti loppusuoralla kun hiihdetään vapaata. Kestävyysominaisuudet selkeästi paremmat kuin Sarasojalla, Yle Urheilun lukija Juho perusteli Facebookissa.

Yle Urheilu palkitsee jutussa mainittujen perustelujen lähettäjät. Kommenttien jättäjät voivat ottaa yhteyttä Yle Urheilun toimitukseen sähköpostilla osoitteeseen yle.urheilu@yle.fi.

Kommentoi aihetta (29 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Rixu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti ei ole tuo joukkue. Mäkäräinen ja Lähteenmäki pois viestistä. Mitä Kaisa tuolla edes tekee, kun ei pärjännyt omissa MM-kisoissakaan.

  • Matias

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Katotaan ny kympin vapaa ja jos Kaisa pärjää niin eiku baanalle kolmatta osuutta hiihtää. Happamia...Kaisan omilla MM-kisoilla ei tämän kanssa mitään tekemistä, että semmosta...

  • Tyyppi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Miks sitte Lähteenmäki pitäis ottaa pois?

  • Rixu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hiihdossa kävi juuri niin kuin epäilin, Lähteenmäki huonoin suomalainen ja Mäkäräinen toiseksi huonoin. Joten vapaalle Roponen ja Sarasoja-Lilja.

  • näin

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mäkäräinen 3 osuus ja Roponen ankkuri. Mäkäräinen sentään SM 1 kympillä joten ei luulisi varaa jättää ulos joukkueesta.

 • kotikatsomo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä joukkue! Ja sitten viestissä vain aivan kaikki peliin. "Yritän parhaani ja katson mihin se riittää" - asenne ei nyt riitä. 110% kaasu auki. Tsemmpiä ja toivottavasti saadaan mitalikahvet

 • näin se menee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Moni totesi, että kolmas osuus pitäisi antaa sille, joka parhaiten menestyy tiistain 10 kilometrin vapaan kisassa."

  kaiken järjen mukaan juuri tuon pitäisi ratkaista kolmannen osuuden viestiviejän.

  Toki Kaisa on kova perässä hiihtäjä.

 • joojoo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiköhän sielä valmentajat tiedä parhaalla mahdollisella tavalla ketä kannattaa kisaan laittaa. Tuskin tarvii neuvoja penkkiurheilijoilta.

  • Joee

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Onkos Dalen sitten mukamus pyytänyt apua penkkiurheilijoilta?

  • Mietaan jälessähiihtäjät tuloo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Annetaan valmentajien tehdä valinnat ja hiihtojärjestykset. Kotisohvalta voi sitten antaa palautetta, oliko omasta mielestä hommat kohdallaan:) 2007 Dalen osoitti kovaa taktikon kykyään, kun laittoi Virpin aloitukseen. 2009 tuli vielä kultaa, mutta 2010 olympialaisissa Dalen töpeksi pahasti. Laittoi Murasen hiihtämään vanhoilla näytöillä. Sarasoja- Lilja ehdottomasti parempi vaihtoehto isoimman osan katsojistakin mielestä. Suomi ei tämän takia ollut kultataistossa mukana. 2011 kisossa Jauhojärven parina kun olisi ollut Heikkinen, niin kulta olisi ojennettu hopealautasella Suomelle. Tämä ei mennyt Dalenin piikkiin, koska Heikkinen ei kuulema halunnut hiihtää!

   Nyt tuskin kukaan haluaisi olla Dalenin housuissa. Niin kinkkiset ovat valinnat viestiin. Toivottavasti tänään vapaan kymppi tuo jotain selvyyttä. Muuten naisissa on seitsemän ehdokasta torstaina ladulle!

  • Mentalist

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Varmaan moni haluaisi olla Dalenin paikalla, työ on tehtävä ja samalla valinnat niin helppoa se on

 • Jaska

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koska spekulointi viihdyttää penkkiurheilijaa, voisi kysyä miksei molempia vapaan viestipaikkoja jätetä tämän kisan varaan?

  Krista on ollut tasainen, muttei ihan terävimmässä kunnossa. TdS ja sairastelut ovat tehneet kauden tästä puoliskosta ailahtelevan. Myöskin näiden kisojen urakointi tulee jossain vaiheessa näkyviin, vaikka sitkeä nainen onkin.

  Tulisiko joukkueella Kyllönen - Niskanen - Sarasoja-Lilja - Roponen hopeaa?

 • Suksi poikki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ja missä on Sarasoja-Lilja?

  Taitaa Lähteenmäki olla aika suosikki valinnoissa!

  • muutos!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Roponen ehdottomasti tän päivän kympin perusteella toiselle vapaan osuudelle!

  • Mietaan jälessähiihtäjät tuloo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eiköhän Lähteenmäki ole ulkona viestistä! Kyllönen- Niskanen- Sarasoja- Lilja- Roponen on viestijoukkue!

  • sohvavalmentaja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minä nakkaisin Niskanen-Saarinen- Sarasoja-Lilja ja ankkuriksi Roponen. Krista on väsynyt. En tajua, jos kerta on mistä valita niin yksi pitää hiihdättää puhki. Jos oli jo nyt väsynyt, niin en usko et piristyy viestiin. Saisi huilia sit päätösmatkalle. Saarinen taas ois freesi tonne ja Roponen hiihti tänään hyvin ja pystyy myös hiihtämään yksin joten ankkuriosuus ois varmasti parempi hälle kuin Sarasoja-Liljalle

  • Magnar

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Samma mieltä. Lähteenmäki lepäämään ja valmistautumaan kolmellekympille.

   Niskanen- Kyllönen - Sarasoja-Lilja - Roponen.

   Mäkäräinen olisi pessyt Sarasoja-Liljan, jossei tämä olisi saanut niin hyvää peesiapua lopussa. Mutta koska sama on odotettavissa viestissäkin, Norja ja Suomi näet karkaa perinteisen osuuksilla, on S-L oikea valinta.

  • Jovain

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllönen-Niskanen- Roponen-Sarasoja-Lilja. Riikka ankkuriksi paremman kirinsä ansiosta. Luulen kuitenkin, että ankkurina on Krista, Magnarin luottohiihtäjä. Ja Kaisallekin oli hyvä peesi tarjolla, Krista, muttei kelvannut! Mutta kuten jo viikkoja sitten kirjoitin, ampumahiihtäjistä Gössner on aivan omalla tasollaan ja tänäänhän se nähtiin!

  • Rixu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lähteenmäki on Dalenin suosikki, vaikka on jo väsynyt niin varmaan laittaa viestiin. Silloin ei Suomi pärjää...

  • Jovain

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Oikein meni, viestijoukkue on tuo ylle kirjoittamani ja Krista varalla. Ja onkin hyvä sille paikalle, voi korvata kenet vain, ompa kysymyksesä pertsa tai vapaa.

 • xxx

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ei ei ei

 • Ritu 5km

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ritu ei ollut paras suomalainen vitosen kohdalla, joten ei Ritua viestiin...

  • Minä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Viesti on luonteeltaan täysin erilainen kilpailu kuin väliaikalähtö, joten tuo ei ole peruste ottaa tai olla ottamatta ketään viestiin.

   Olisi hyvä jos Krista saisi levätä muutaman päivän ja olisi iskussa päätösmatkalla, vaikka toki luotettava viestinviejä onkin. Ritu ja Riikka ovat todennäköisesti ne jotka vapaan osuudet hiihtävät, mutta antaa Magnarin tehdä päätöksensä.

  • hei haloo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   ei kukaa pöljä vvielä 5 km kohdalla hiihdä täysillä , kun 10 km matka.....

 • Jättis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomen naiset ovat sijalla viisi ,siitä sijoitukset ylöspäin plussaa,

 • kerttu 2

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  sarasoja lilja on heikoin lenkki. siinä meni mitali.

 • mono

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  toivottavasti kyllösen valinta ei ollut riskivalinta, kaksi starttia kisoissa ja molemmilla kertaa huonoin suomalainen.

 • Ex-hiihtäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hiihtomenestyksen totuus tulee ilmi pikkuhiljaa -onneksi! Siis ei kannata kiihottua liikaa 'jonkun maan' ylivoimasta! Ikuista ykköstä ei ole! Uskallan sanoa, arvostakaa muitakin maita ja pois ne etukäteen palkintojen jaot!

Urheilun pääuutiset

Muu palloilu

Suomi taisteli, mutta joutui taipumaan kivikovan Venäjän käsittelyssä

Venäjän Nikita Ivanov ja Suomen Teemu Määttä

Venäjä - Suomi 6-1 (5-0)

3.33 1-0 Lomanov
5.44 2-0 Ivanushkin (Shaburov)
21.12 3-0 Lomanov (Shaburov)
31.52 4-0 Mirgazov (Shardakov)
41.30 5-0 Lomanov rl
75.01 5-1 Määttä Te (Helavuori)
88.33 6-1 Bulatov

Pronssiottelu:
Ruotsi - Kazakstan 4-0 (1-0)

Hiihto

Kyllönen tuuletti maalisuoralla - "Huikea päivä!"

Anne Kyllönen kuvassa

Suosittelemme

Muualla Yle.fi:ssä