Veikkausliiga |

Lyyskin joukot tekivät ryöstöretken Vaasaan

IFK Mariehamnin valmentaja Pekka Lyyski oli tyytyväinen joukkueensa kypsään esitykseen, joka riisui Vaasan Palloseuran aseista numeroin 3-1.

IFK Mariehamn (Arkistokuva)
IFK Mariehamn (Arkistokuva) Kuva: YLE

Ennakko:

IFK Mariehamn oli vahvasti mukana mitalitaistelussa, vaikka viime pelit ovatkin menneet hieman alakanttiin. VPS oli vahvistanut asemiaan sarjataulukon keskivaiheilla, mutta heikot kotipelit ovat verottaneet pistesaraketta liikaakin. Keskinäisissä otteluissa vierasvoitot ovat olleet valttia, ja kahdeksasta Vaasassa pelatusta keskinäisestä ottelusta, kotijoukkue VPS oli voittanut vain kerran.

Ratkaisut:

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. VPS sai pelattua palloa hallitummin maata pitkin, kun IFK pyrki myötätuuleen hakemaan pidempiä keskityksiä kohti kotijoukkueen maalialuetta. Hiljalleen pelin edetessä fyysisempi ja aggressiivisempi IFK sai peliä paremmin hallintaansa. Vartin verran ottelua oli käyty, ja IFK onnistui saamaan kertaalleen pallon jo VPS-maalin ristikkoon. Robin Östlindin pusku ei ollut kaukana, mutta korkea pusku ei pudonnut aivan riittävän nopeasti.

Juuri ennen puolta tuntia IFK pääsi jälleen huipputilanteeseen. Marcus Olofsson pääsi vasemmalta laidalta tykittämään hurjan laukauksen, jonka Janne Henriksson vaivoin torjui. Pallo jäi pelattavaksi rangaistusalueen reunalle, missä Tony Björk joutui taktisesti rikkomaan estääkseen IFK:n maalipaikan. Björkille varoitus, ja IFK:lle mainiosta paikasta vapaapotku. Aleksei Kangaskolkan laukaus kuitenkin liiteli myötätuulessa yli maalin.

Seuraavaa tilannetta keltapaitanen vierasjoukkue ei kuitenkaan hukannut. Mattias Wiklöf oli unohdettu aivan vapaaksi takatolpalle, ja vaikka poikittaissyöttö ei ollut aivan paras mahdollinen. Wiklöf sai rauhassa ottaa pallon haltuunsa, ja laukoa kohti maalia. Henriksson oli hyvin torjunnassa mukana, mutta pallo valui inhottavan hitaasti VPS-maalin alakulmaan.

VPS ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa puhtaasti altavastaaja, vaan painoi itsekin tilanteita kohti vieraiden maalia. Tauon häämöttäessä oli kotijoukkueella parhaat paikat tulla tasoihin, mutta vieraiden puolustus ei antautunut. Steven Morrissey oli jo ohittaa laukauksella maalivahti Ludwig Bergströmin, mutta Kristian Kojola liukui jalkoineen maalivahdin avuksi, ja tasoitus jäi haaveeksi. Seuraava tilanne päättyi Mason Traffordin  rikkeeseen aivan rangaistusalueen rajalle, ja seuranneen vapaapotkun laukoi Riku Heini muurin yli, mutta vastatuuli hidasti ja pudotti pallon alas, ja suoraan Bergströmin käsiin.

Juuri ennen puoliaikavihellystä VPS vielä ahdisteli vaarallisesti IFK:n maalia. Laitapakin paikalta hanakasti noussut O´Brien Woodbine onnistui antamaan keskityksen juuri ennen päätyrajaa, mutta takatolpalle juossut Robin Lod ei aivan pystynyt kääntämään puskuaan tolpan paremmalle puolelle. Pallo lopulta pari pallonmittaa ohi maalin, ja taukolukemat säilyivät 0-1:ssä.

Tauon jälkeen VPS pääsi painamaan hyökkäyksiään navakkaan myötätuuleen, ja saikin ensimmäisen viiden minuutin aikana monenlaisia mylläköitä vieraiden maalille. IFK:n puolustuksella riitti tekemistä, mutta VPS ei löytänyt keltapaitaisen vierailijan puolustuksesta pallonmentävää aukkoa mistään. Ja niin usein kun itse et maalia tee, vastustaja tekee.

Toista puoliaikaa oli pelattu reilu vartti, ja IFK oli jälleen maalinteossa. Keskitys vasemmasta laidasta leijaili VPS:n toppareiden yli, ja putosi suoraan maalivahti Henrikssonin yllätykseksi Mattias Wilköfin nenän eteen, eikä jo yhden maalin viimeistellyt Wiklöf erehtynyt puskiessaan pallon VPS:n maaliin toistamiseen.

IFK Mariehamn pystyi toisen maalin jälkeen jäädyttämään hyvin VPS:n pelin. Steven Morrisseyta haettiin usein pitkillä palloilla, mutta hieman hitaampi IFK:n puolustus oli fyysisesti vahva, eikä antanut hyvin sijoittuen ja oikea-aikaisesti taklaten Morrisseylle yhtään ilmaista tilaa. Vain kerran Morrissey sai riittävästi tilaa maalin lähellä, ja sen jamaikalainen onnistui hyödyntämään.

IFK Mariehamn iski tätä ennen kuitenkin vielä kerran. VPS:n kulmapotkun jälkeen IFK pääsi nopeaan vastaiskuun. Robin Östlind polki pallon kanssa lähes VPS:n rangaistusalueelle asti, mistä tarkka syöttö puolustajan taakse vapautti Tommy Wirtasen maalitilanteeseen, eikä Wirtanen erehtynyt laukoessaan suoraan syötöstä ratkaisevan 0-3 osuman. Heti seuraavasta tilanteesta Morrissey onnistui kaventamaan toisessa päässä 1-3:een, mutta maali oli kotijoukkueelle aika laiha lohtu. IFK onnistui nollaamaan VPS:n pelin tehokkaasti, ja näissä lukemissa ottelu myös 90 minuutin jälkeen oli.

Kommentit:

VPS:n Olli Huttunen myönsi voiton menneen oikeaan osoitteeseen.

- IFK näytti, miksi joukkue on mitalitaistelussa mukana, ja me ei olla. He olivat tänään parempi joukkue. En lähde sen enempää tilanteita analysoimaan. Ensimmäisellä puoliajalla IFK oli aggressiivisempi ja juoksi enemmän kuin me.

- Ihmeellistä miten me puhutaan joka päivä painopisteen muuttamisesta, mutta me ei vaan sitä tehdä. Tällä aggressiivisuudella he saivat meidän keskikentän pois pelistä. Toisella puoliajalla oli vauhtia, mutta ei järkeä, tuumi Huttunen.

- Omasta mielestä vietiin ottelu kypsästi läpi. Syöttöpeli oli tänään kunnossa, ja toisella puoliajalla pystyttiin jäädyttämään peliä sen verran mitä piti, kertoi IFK Mariehamnin valmentaja Pekka Lyyski.

Pasi Roimela, Vaasa

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita uusi kommentti

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Veikkausliiga

Urheilun pääuutiset

SM-liiga

KalPa liigakärkeen, Pekka Virta suihkuun - TPS kesytti Ilveksen

Michal Birner, KalPa-hyökkääjä

SM-liigakierros 21.11.

Pelicans- Lukko 3-0 (1-0,0-0,2-0)

TPS     - Ilves    3-0 (1-0,0-0,2-0)

Tappara - KalPa 2-6 (1-2,1-1,0-3)

Ässät   - HIFK    3-2 (1-0,0-1,2-1)

SM-liigan taulukko
KalPa     23 10  5  2  6  57- 41  42
JYP        24 12  0  4  8  76- 59  40
Lukko     22 10  2  6  4  64- 56  40
Kärpät    23 10  4  2  7  58- 53  40
Ilves       22 11  2  1  8  62- 48  38
HPK        23  8  4  5  6  67- 68  37
Tappara  24 10  2  2 10  47- 51  36
HIFK       21  9  4  1  7  67- 54  36
Ässät      24  8  2  5  9  58- 62  33
TPS        22 10  0  2 10  55- 64  32
Pelicans  25  7  3  3 12  55- 67  30
SaiPa      21  6  4  3  8  57- 59  29
Blues      22  6  4  0 12  50- 59  26
Sport      22  5  1  1 15  46- 78  18

Lauantai 22.11.
KalPa        - Blues        17.00
Kärpät       - JYP          17.00
Lukko        - TPS          17.00
SaiPa        - HPK          17.00

KHL

Erkka Westerlund: ”Jere tyytymätön rooliinsa Jokereissa”

Jere Karalahti
Yleisurheilu

Sauli Niinistö yllätti rankkoja kokeneen huippu-urheilijan – ”Ajattelin, että olen onnellinen, jos henkeni säilyy”

Nuorena luusyöpään sairastuminen oli rankka kokemus Paralympialaisissa keihään kultaa voittaneelle Marjaana Väreelle. Hänen halunsa urheilijana ei kuitenkaan sammunut, koska hän oli syntynyt urheilijaksi. Nyt itsenäisyyspäivänä hän astelee kolmannen kerran presidentin juhlavastaanotolle onnellisena taistelijana ja haluaa edustaa Suomea Riossa uudessa lajissaan, ratamelonnassa.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä