MM-ampumahiihto 2013 |

Mäkäräinen Suomen valttikortti - MM-kisojen suomalaisnaiset esittelyssä

Yle Urheilun asiantuntija Jarmo Punkkinen arvioi Suomen naisten mahdollisuudet ampumahiihdon MM-kisoissa, jotka järjestetään Tshekin Nove Mestossa.

Kaisa Mäkäräinen
Miten Kaisa Mäkäräinen onnistuu MM-kisoissa? Kuva: AFP / Lehtikuva

Suomen menestystoiveet ampumahiihdon MM-kisoissa lepäävät Kaisa Mäkäräisen harteilla. Yle Urheilun asiantuntija Jarmo Punkkinen uskoo, että Mäkäräisellä on mahdollisuudet taistella mitaleista kaikilla matkoilla.

- Mäkäräisellä on mahdollisuudet sijoille 1-5 kaikilla matkoilla. Kaisa on varmasti vahva hiihtäjä. Mutta ampumavarmuuttakin tarvitaan, Punkkinen arvioi Mäkäräisen tilannetta.

Mäkäräinen on saavuttanut aikaisemmista MM-kisoista kolme mitalia - kultaa, hopeaa ja pronssia. Tämän kauden maailmancupissa tulokset ovat riittäneet viidennelle sijalle.

Myös Mari Laukkasella on edellytykset kamppailla mainioista sijoituksista Nove Meston MM-kisoissa. Laukkasen paras tulos tämän talven maailmancupista on 10. sija Ruhpoldingin pikakilpailusta.

- Laukkasen paras matka MM-kisoissa on 7,5 km:n pikakilpailu. Hänellä on mahdollisuudet sijoille 10-20, mutta siihen vaaditaan hyvää ammuntaa, Punkkinen ennakoi.

- Laukkasella on kehitettävää ampumavarmuudessa ja ammunnan nopeudessa. Hänen vahvuutensa ovat hiihdon puolella, kestävyydessä on tosin vielä puutteita, Punkkinen arvioi Laukkasta.

Sanna Markkanen tunnettiin aiemmin maastohiihtäjänä. Markkanen vaihtoi ampumahiihtoon vuonna 2009. Kuopiossa asuva Markkanen on toisen kerran mukana ampumahiihdon MM-kisamittelöissä.

Punkkisen mukaan Markkaselta voidaan odottaa Nove Mestossa sijoituksia 50-60:n tienoille. Annukka Siltakorpi, joka on mukana ensimmäisissä ampumahiihdon arvokisoissaan, lähtee kisamatkalleen yhtä maltillisin odotuksin.

- Siltakorpi kamppailee MM-kisoissa sijoista 60-80, Punkkinen kommentoi Vesa Hietalahden suojattia.        

Kommentoi aihetta (5 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Urheilun pääuutiset

Muu palloilu

Jääpallomiesten taktiikka puri täydellisesti - "Ruotsi ei pystynyt käsittelemään uutta tilannetta"

Suomi-Ruotsi
SM-liiga

Nurminen äkeissään Bloodin kohtelusta - "Alkaa näyttää jo työpaikkakiusaamiselta"

Pasi Nurminen, Pelicns

Suosittelemme

Muualla Yle.fi:ssä