Muu urheilu |

Marigoldille kolmas muodostelmaluistelun MM-kulta, Rockettesille pronssia

Helsinkiläinen Marigold IceUnity ei antanut muille sanan sijaa muodostelmaluistelun MM-kisoissa Prahassa, vaan voitti kultaa pistein 197,29. Kisaa jo perjantain lyhytohjelman jälkeen niukasti johtanut Marigold kasvatti lauantaina eroa ja jätti hopealle jääneen Ruotsin Surprisen selkeästi taakseen.

Surprise menetti kultataistelun, kun peräti viisi joukkueen luistelijaa kaatui vapaaohjelmassa. Surprise sai kaikkiaan 188,57 pistettä.

Marigoldille maailmanmestaruus oli jo kolmas. Aikaisemmat tulivat vuosina 2002 ja 2004.

Viime kaudella MM-pronssille jääneen Marigoldin kausi on ollut vaihteleva. Joukkueella on ollut vaikeuksia saada ohjelmansa elementit sellaisiksi, ettei niissä synny arvioinneissa tulkinnan varaa.

- Teimme koko kauden kovasti töitä tähtäimenä Praha ja MM-kisat. Kauteen sisältyi paljon muutoksia ohjelmissa, sillä yritimme tosissamme tehdä töitä ohjelman elementtien vaikeustasojen kanssa, valmentaja Anu Oksanen kertoi.

Suomen kakkosjoukkue Rockettes täydensi hienon suomalaistuloksen MM-pronssilla yhteispistein 180,32. Joukkue oli lyhytohjelman jälkeen vasta kuudentena, mutta nousi hienolla vapaaohjelmatuloksellaan palkintopallille.

Mitalista huolimatta joukkueen tunnelmat olivat hieman apeat. Rockettesin tavoitteena oli kirkastaa viime vuoden hopea kullaksi.

- Eilisen (perjantain) tilanteen jälkeen joukkueelta nähtiin tänään hyvä tsemppaus. Jos tilanne olisi ollut toinen, joukkue olisi saanut vielä enemmän itsestään irti, mutta hyvä näinkin, sanoi joukkueen valmentaja Kaisa Nieminen.

- Meillä oli unelma ja se oli maailmanmestaruus. Meillä oli myös tavoite: luistella hyvin. Tavoite täyttyi, unelma ei, hän totesi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Muu urheilu

Urheilun pääuutiset

NHL

Video: Tästä kaikki alkoi - mitä Koivu mietti syksyllä 1995 Montrealissa?

Video: Saku Koivu
Video

Saku Koivu

s. 23.11.1974 (ikä 40)
keskushyökkääjä

Seurat: TPS, Montreal Canadiens, Anaheim Ducks
Saavutukset NHL:ssä: 1124 ottelua, 255+587=832, Canadiensin kapteeni kymmenen kauden ajan mukaanlukien työsulkukausi 2004-2005, Bill Masterton Trophy (2002), King Clancy Memorial Trophy (2007), Tähdistöottelu (1998)
Saavutukset maajoukkueessa: Olympiahopea, kolme olympiapronssia, MM-kulta, kaksi MM-hopeaa, MM-pronssi, World Cupin hopea, MM-kisojen paras pelaaja (1995), MM-kisojen paras hyökkääjä (1999)
Saavutukset SM-liigassa: 158 ottelua, 61+92=153, Kaksi SM-kultaa, SM-hopea, pistepörssin voitto (1995), Kultainen kypärä (1995), SM-liigan paras pelaaja (1995), Pudotuspelien paras pelaaja (1995)

Jääkiekko

Räty valmis naisten maajoukkuepeleihin – "Pitää hidastuttaa aivotoimintaa"

Noora Räty

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä