Taitoluistelu |

Muodostelmaluistelun MM-kulta Ruotsiin

Ruotsi on voittanut muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden kotiyleisön edessä Göteborgissa. Maan ykkösjoukkue vei MM-kisojen kirkkaimman mitalin pistein 194,87.

Kuva: Yle

Kilpailun voittanut Team Surprise on viisinkertainen maailmanmestari, mutta edellisestä mestaruudesta ehti vierähtää jo viisi vuotta. Tasaisessa kilpailussa seuraavat sijat menivät Kanadalle (Nexxice, 193,64) ja Yhdysvalloille (Haydenettes, 192,78).

Suomen kakkosjoukkueena kilpaillut Rockettes sijoittui neljänneksi pistein 192,75. Ykkösjoukkue Marigold IceUnity oli kuudes pistein 180,96.

Vain 0,03 pisteen päähän pronssista jääneen Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen oli pettynyt joukkueensa sijoitukseen, mutta hyvin tyytyväinen itse suorituksiin. Nieminen koki, että arvostelu ei ollut joukkueen kohdalla oikeutettua.

- Jäi todella huono maku kilpailusta ja sen arvioinnista. Luistelimme todella hyvin molemmat ohjelmat, niillä olisi pitänyt voittaa, ei sijoittua neljänneksi, Nieminen sanoi.

Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen oli samoilla linjoilla. Oksanen kritisoi jo lyhytohjelman jälkeen teknisen paneelin linjaa ja oli samaa mieltä vapaaohjelman jälkeen.

- Läpimenon arvostelun ymmärrän, mutta se oli vain yksi elementti. Jäimme SM-kilpailun vapaaohjelmasta yli 20 pistettä ja sitä on vaikea ymmärtää, Oksanen harmitteli.

Viime vuonna Suomen joukkueet ottivat kaksoisvoiton. Suomi on jäänyt lajin MM-historian aikana ilman mitalia vain kerran aiemmin, vuonna 2007. Muuten vuodesta 2000 järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa on Suomeen voitettu aina yksi tai kaksi MM-mitalia.

Kommentoi aihetta (9 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • MIU-fani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rockettes voitti vapaaohjelman - ansaitusti. MIU luisteli kauniisti -harmi, että tuli kaksi kaatumista.Tuomaripaneelin ja teknisen paneelin arvioiden erot olivat todella hämmentävät. Yhdeksän tuomaria arvioi joukkuetta ja ohjelmaa jäällä.. Tekninen paneeli käyttää käyttää nykyään suhteetonta valtaa - ja on varsin arvaamaton.Jos tekninen paneeli tyrmää, ei voi voittaa vaikka luistelisi miten hyvin ja esittäisi ohjeman miten hyvin tahansa - kuten molemmat suomalaisjengit tekivät Göteborgissa .

 • -jari-

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Luin aiemmin Suomen joukkueiden valmentajien kommentteja kisan arvosteluperusteista. Rivien välistä oli luettavissa että ratkaisut oli tehty jossakin muualla pöytien ääressä, kuin se että olis tapahtunut luisteluareenalla. Suomi on pitkään lajia hallinnut ja nyt se haluttiin estää epäreiluin keinoin.

 • TomiP

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arvostelulajien ikuisuusongelma on subjektiivinen arvostelu.

  Aina tulee suukopua. Tästä syystä arvostelulajeja ei pitäisi urheiluna pitää lainkaan vaan taiteena.

 • LuukasV

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Valmentajien avautumiset tulkittavissa myös huonoksi häviämiseksi. Ilmeisesti oletettiin että vain marssitaan paikalle ja otetaan tuplavoitto. Jos oikeasti suomalaiset olisi haluttu ulos mitaleilta ei Rockettesia olisi annettu edes voittaa vapaaohjelmaa. Ja tunnetusti Suomessa annetaan omissa SM-kisoissa väljelmällä arvostelulla ylipisteitä, jotta sillä vaikutettaisiin omien asetelmiin ulospäin. Täysin tuttua esim. naisten yksinluistelupuolelta.

 • yx vaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  väärin tai ei mutta hyväksi lajille

 • aura

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Samaa mieltä Sepen kanssa. Muodostelmasta ei tule ikinä olympialajia jos vain Suomi hallitsee kärkisijoja. Mutta on totta että tekninen paneeli on voinut syynätä suomalaisten ohjelmat tarkemmin: pienestäkin lipsahduksesta vaikeustaso tippuu, kun taas muilla joukkueilla saatetaan katsoa läpi sormien.

 • robert

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kanadan olisi pitänyt voittaa, Ruotsin voitto selvää kotiinpäinvetoa.

 • pallo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On totta, että lajin suosio leviää ja taso nousee kun useampi maa kykenee voittamaan. Tällainen arvostelu on kuitenkin väärin. Kaikki paikalla olleet näkivät ohjelmat ja tietävät, että arvostelu ei ollut oikeutettua. Suomalaisten pisteet olivat järkyttävät, vaikka muutkin luistelivat ihan hyvin.

  Toki sm-kisoissa saattaa olla vähän lipsuvampi sormi, mutta kauden aikana Suomen joukkueet ovat hallinneet kansainvälisiä kilpailuja. 20 pistettä on paljon, vaikka sinne kaksi kaatui läpimenossa..

 • sepe

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä on jo ihme! Olenkin miettinyt joskus että mahdetaanko tätä lajia tosissaan harrastaa muissa maissa. Mielestäni tekee lajille hyvää kun muutkin maat saavat mitaleja. Parantaa ehkä Suomenkin otteita tulevaisuudessa.

Tuoreimmat aiheesta: Taitoluistelu

Urheilun pääuutiset

Jääkiekko

Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Ville Pokka MM-kisoihin!

Mikael Granlund tuulettaa

Jääkiekko

EHT, MOSKOVA

Venäjä - Suomi 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

1-0 Voinov (Plotnikov,Kalinin)
1-1 Komarov (Granlund,Rantanen)
1-2 Aho (Ahonen)
1-3 Pulkkinen (Ahonen)

Jäähyt: RUS 4x2 min, FIN 5x2 min

Maalivahdit:
Semjon Varlamov RUS 10+ 9 + 6=25
Mikko Koskinen     FIN   9+11 + 8=28

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina. TV2 näyttää ottelun alkaen klo 16.40

Tampere

"Käsittämätön fiilis, ihan uskomaton " – Näin Tampere juhli Tapparan mestaruutta

Tapparan mestaruusjuhla Tampereen Keskustorilla

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä