Hiihto |

Näin Jylhä kommentoi Kyrön väitteitä

Kari-Pekka Kyrön toinen kuulustelu Helsingin käräjäoikeudessa liittyen hiihdon doping-tapaukseen sai uuden käänteen, kun Kyrö kertoi maanantaina, että myös hiihtäjä Janne Immonen olisi käyttänyt epoa.

Kuva: YLE

Kyrön mukaan Immonen käytti epoa vuonna 1999. Esitutkinnassa Immonen on kieltänyt tietäneensä dopingaineiden käytöstä Suomen hiihtomaajoukkueessa.

Kyrö sanoi oikeudessa, että Immosen kertoessa epon käytöstä esiin nousi kaksi nimeä, jutussa syytettynä oleva valmentaja Pekka Vähäsöyrinki ja valmentaja Reijo Jylhä. Vähäsöyrinki ja kolme muuta syytettyä ovat kaiken aikaa kiistäneet kaikki heihin kohdistuvat syytteet.

Oikeuspäivän jälkeen Kyröltä kysyttiin haastattelussa, uskooko hän, että Jylhä ja Vähäsöyrinki tiesivät väitetystä Immosen epon käytöstä.

- Se on vähintäänkin ilmeistä, Kyrö vastasi.

Eli uskotko näin?

- Kyllä uskon.

YLE Urheilu tavoitti Reijo Jylhän, joka sanoi, ettei hänellä ole ollut mitään tekemistä Immosen fyysisen valmennuksen kanssa 1990-luvun puolivälin jälkeen, eikä hän tiedä Immosen mahdollisesta kiellettyjen aineiden käytöstä.

- Olen Jannen (Immonen) valmentajana ollut 1994-95 viimeksi ja ainut asia aiheeseen liittyen on se, että K-P (Kyrö) on soittanut minulle Falunista 90-luvun lopulla ja kysynyt mitkä ovat Jannen normaalit veriarvot. En oikein osannut vastata mitään, koska en moneen vuoteen ollut Jannen kanssa sillä puolella tekemisissä, Jylhä kertoi.

Tuliko tämä täysin yllätyksenä, osasitko aavistaa, että Immonen olisi mahdollisesti käyttänyt kiellettyjä aineita?

- Olen ollut Hopeasompa-valmentaja silloin vuosina 1994-95 ja aloittanut nuorten ryhmän valmennuksen liittotasolla -94. Kyllä minä olen ollut hyvin noviisi ja sinisilmäinen tämän asian kanssa, Jylhä sanoi.

- Kyrön väitteet ovat linjassaan. Tämä on sana sanaa vastaan, eipäs-joopas-keskustelu, joka ei lopu koskaan jos tähän tulee samanlaisia haaroja lisää. Tämä voi jatkua vaikka kuinka pitkään samanlaisena.Tuoreimmat aiheesta: Hiihto

Urheilun pääuutiset

Jalkapallo

Roman Eremenko on Suomen vuoden jalkapalloilija 2014

Roman Eremenko

2014 Captain's Ball -gaalassa palkittuja

Captain’s Ball – Markku Peltoniemi, HJK

Hall of Fame – Laura Österberg Kalmari

Vuoden pelaaja – Roman Eremenko, TsSKA Moskova

Vuoden naispelaaja – Tinja-Riikka Korpela, FC Bayern München

Vuoden U21-pelaaja – Robin Lod, HJK

Vuoden Veikkausliigapelaaja – Robin Lod, HJK

Vuoden Naisten liigan pelaaja – Ria Öling, TPS

Veikkausliigan vuoden tulokas – Johannes Laaksonen, SJK

Vuoden valmentaja – Mika Lehkosuo, HJK

SM-liiga

Näin JYP nousi voittoon - HIFK Pelicansia etevämpi voittomaalikisassa

Pelicansin Janne Ritamäki (vas.) ja HIFK:in Sami Blomqvist (oik.) laitaväännössä.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä