Hiihto |

Näin Jylhä kommentoi Kyrön väitteitä

Kari-Pekka Kyrön toinen kuulustelu Helsingin käräjäoikeudessa liittyen hiihdon doping-tapaukseen sai uuden käänteen, kun Kyrö kertoi maanantaina, että myös hiihtäjä Janne Immonen olisi käyttänyt epoa.

Kuva: YLE

Kyrön mukaan Immonen käytti epoa vuonna 1999. Esitutkinnassa Immonen on kieltänyt tietäneensä dopingaineiden käytöstä Suomen hiihtomaajoukkueessa.

Kyrö sanoi oikeudessa, että Immosen kertoessa epon käytöstä esiin nousi kaksi nimeä, jutussa syytettynä oleva valmentaja Pekka Vähäsöyrinki ja valmentaja Reijo Jylhä. Vähäsöyrinki ja kolme muuta syytettyä ovat kaiken aikaa kiistäneet kaikki heihin kohdistuvat syytteet.

Oikeuspäivän jälkeen Kyröltä kysyttiin haastattelussa, uskooko hän, että Jylhä ja Vähäsöyrinki tiesivät väitetystä Immosen epon käytöstä.

- Se on vähintäänkin ilmeistä, Kyrö vastasi.

Eli uskotko näin?

- Kyllä uskon.

YLE Urheilu tavoitti Reijo Jylhän, joka sanoi, ettei hänellä ole ollut mitään tekemistä Immosen fyysisen valmennuksen kanssa 1990-luvun puolivälin jälkeen, eikä hän tiedä Immosen mahdollisesta kiellettyjen aineiden käytöstä.

- Olen Jannen (Immonen) valmentajana ollut 1994-95 viimeksi ja ainut asia aiheeseen liittyen on se, että K-P (Kyrö) on soittanut minulle Falunista 90-luvun lopulla ja kysynyt mitkä ovat Jannen normaalit veriarvot. En oikein osannut vastata mitään, koska en moneen vuoteen ollut Jannen kanssa sillä puolella tekemisissä, Jylhä kertoi.

Tuliko tämä täysin yllätyksenä, osasitko aavistaa, että Immonen olisi mahdollisesti käyttänyt kiellettyjä aineita?

- Olen ollut Hopeasompa-valmentaja silloin vuosina 1994-95 ja aloittanut nuorten ryhmän valmennuksen liittotasolla -94. Kyllä minä olen ollut hyvin noviisi ja sinisilmäinen tämän asian kanssa, Jylhä sanoi.

- Kyrön väitteet ovat linjassaan. Tämä on sana sanaa vastaan, eipäs-joopas-keskustelu, joka ei lopu koskaan jos tähän tulee samanlaisia haaroja lisää. Tämä voi jatkua vaikka kuinka pitkään samanlaisena.Tuoreimmat aiheesta: Hiihto

Urheilun pääuutiset

Formula 1

Bottas joutui Williamsin virheiden uhriksi – "Hänen asemansa noussut hurjasti"

Valtteri Bottas

F1-KAUSI 2015 (19/19)

KULJETTAJAT

1. Lewis Hamilton Mercedes 381
2. Nico Rosberg Mercedes 322
3. Sebastian Vettel Ferrari 278
4. Kimi Räikkönen Ferrari 150
5. Valtteri Bottas Williams 136
6. Felipe Massa Williams 121
7. Daniil Kvjat Red Bull 95
8. Daniel Ricciardo Red Bull 92
9. Sergio Perez Force India 78
10. Nico Hülkenberg Force India 58

TALLIT

1. Mercedes 703   
2. Ferrari 428
3. Williams 257
4. Red Bull 187    
5. Force I. 136    
6. Lotus 78

NHL

Video: Barkovilta tyly virhe – NHL:n tulikuuma tulokas rankaisi

Aleksander Barkov jäällä.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä