Koripallo |

NBA:n huippupelaaja Suomen parketeille

Ensi kaudella Suomen Korisliigassa nähdään todellinen huippupelaaja, kun NBA-liigan eturivin puolustuspelaajiin kuuluva Ron Artest nähdään liiganousija Loimaan Bisonsin (entinen Korikonkarit) paidassa. Vuoden 2010 NBA-mestari on urallaan voittanut muun muassa liigan vuoden puolustajan tittelin.

Kuva: EPA

- Kyllä voin vahvistaa, että Artest pelaa Suomessa syksyllä useamman ottelun, Bisonsin urheilujohtaja Aleksi Valavuori kertoi YLE Urheilulle.

Huhtikuussa Korikonkareiden urheilujohtajaksi kiinnitetty Valavuori on myös aiemmin onnistunut houkuttelemaan Suomeen kansainvälisen tason huippupelaajia. Vuonna 2005 Denis Rodman pelasi Valavuoren kutsumana yhden ottelun Torpan Pojissa, ja kolme vuotta myöhemmin Scottie Pippen esiintyi kahdessa ToPon liigaottelussa.

201-senttinen ja 118-kiloinen Artest on Chicago Bullsin vuoden 1999 ensimmäisen kierroksen varaus. Vuonna 2003 yhdysvaltalainen nousi NBA:n todellisten tähtipelaajien joukkoon pelatessaan Indiana Pacersin riveissä. Seura eteni aina itäisen konferenssin finaaleihin asti ja Artest valittiin kauden päätteeksi NBA:n parhaaksi puolustuspelaajaksi. Kaudella 2009-2010 Artest voitti NBA-mestaruuden Los Angeles Lakersin paidassa.

Kommentoi aihetta (12 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Koripallo

Urheilun pääuutiset

SM-liiga

Perrin palasi sorvin ääreen - TPS:n "hillopulla" liikaa Lukolle

Eric Perrin

Jääkiekon SM-liiga 10.2.

Blues  - Tappara 5-6 (1-2,3-1,1-3)

Ilves  - HPK        6-4 (1-1,1-2,4-1)

KalPa - Pelicans  5-2 (3-0,1-1,1-1)

TPS   - Lukko     3-2 (1-1,1-1,1-0)

 

ttv1002.jpg 

 

Leijonat

Leijona-järkäle kapteeniksi - ottaa Ahon ja Laineen suojelukseensa

Oskar Osala

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä