Leijonat |

Olympiamitali NHL-tähtien tavoitteena

Niklas Bäckström ja Tuomo Ruutu kääntävät katseet jo vähitellen kohti tulevaa kiekkotalvea, johon molemmilla kuuluu sekä NHL-pelejä että valmistautumista Vancouverin talviolympialaisiin. Molemmat ovat sitä mieltä, että seuraavissa talviolympialaisissa Suomelta sopii odottaa mitalia, jopa kultaista.

Niklas Bäckströmin katseet on jo suunnattu NHL-kauteen 2009-10. Maalivahti jatkaa uraansa Minnesotassa.

Kumpikaan ei kuitenkaan ota turhia paineita, vaan molemmat aikovat keskittyä peliin kerrallaan. Tasan puolen vuoden päässä siintävät kuitenkin jo olympialaiset.

- Kyllä se varmaan joka urheilijallle on halu olla olympialaisissa ja edustaa kotimaata, Bäckström sanoo.

Bäckström muistuttaa, että ennen arvokisoja on edessä paljon pelejä NHL:ssä ja näyttöjä pitää antaa päästäkseen Suomen paitaan.

- On se iso tavoite olla ensi vuonna mukana joukkueessa ja pärjätä siellä. Viime vuonna jo, kun pelattiin Kanadassa joka haastattelussa melkein kysyttiin olympialaisista ja kyllä ne tulee olemaan suurimmat kisat jääkiekossa mitkä on ikinä ollu, Bäckström pohtii.

Suomen maalivahtitilanne on hyvä - jopa niin hyvä että ykkösmaalivahdin paikkaa on turha asetella vielä kenenkään harteille.

- Kyllä se on kova kamppailu päästä kolmen joukkoon. Varmaan valmennusjohdolla on vaikea valita, puntaroi Bäckström maalivahtitilannetta.

Tuomo Ruutu odottaa hyvää NHL-kautta

Carolina Hurricanesin kanssa jatkosopimukseen päässyt Tuomo Ruutu odottaa tulevan NHL-kauden lisäksi myös ensi talven Vancouverin olympialaisia.

- Valehtelisin jos sanoisin ettei olympialaiset olisi mielessä. Kyllä mä siellä haluan olla ja menestyä, Ruutu kommentoi.

Leijonien olympialeirille valittu Ruutu pitää kokoonpanoa passelina.

- Mun mielestä se on tosi hyvä kokoonpano, ei siinä hirveesti ole muuttunut mikään, toivottavasti vaan vahvistunu noista aikasemmista.

- Hauska huomata, että vaikka ei ole vuoteen ollut yhteydessä, niin loksahtaa paikalleen kuitenkin. Se on varmaan meidän vahvuus, analysoi Tuomo Ruutu leijonia.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Leijonat

Urheilun pääuutiset

NHL

Barkovin telonut Abdelkader päätti aikanaan törkytaklauksellaan suomalaispuolustajan uran

New York Islandersin Josef Vasicek (vas.) ja Buffalo Sabresin Toni Lydman.
Jääkiekko

Joni Pitkänen poissa CHL-finaalista - Markus Nutivaara palaa Kärppien riveihin

Kärppien Joni Pitkänen palasi kaukaloon.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä