Jälkihiki |

"Paralympialaisissa jopa enemmän tosi-tv-aineksia kuin Big Brotherissa"

Paralympialaisten lisäksi Jälkihiessä perattiin muun muassa koripallon EM-karsintaa ja pesäpallokauden huipennusta.

Aki Riihilahti, Saku Tuominen ja Kaj Kunnas Aamu-tv:n sohvalla.
Aki Riihilahti, Saku Tuominen ja Kaj Kunnas Aamu-tv:n sohvalla. Kuva: Yle

Sunnuntaina päättyneet paralympialaiset nousivat Jälkihien pääpuheenaiheeksi, kun Aki Riihilahti, Saku Tuominen ja Kaj Kunnas istuivat Aamu-tv:n sohvalle. Suomi keräsi kisoista kuusi mitalia.

- Tässä on se mielenkiintoinen pointti, että aina maristaan että suomalaisurheilijathan eivät ikinä ole voittajatyyppejä. Nyt tuli neljä kultaa kuudesta mitalista, Kunnas painotti.

Riihilahti huomautti, että paralympialaiset ovat nostaneet profiiliaan merkittävästi viime vuosina. Lontoon kisat olivat kokonaisuudessaan todella onnistuneet.

- 2,4 miljoonaa lippua myytiin etukäteen, mikä on esimerkiksi kymmenen kertaa enemmän kuin Pekingissä aikaisemmin, Riihilahti sanoi.

Koko kolmikko ylisti paralympia-areenoiden tähtiä tosielämän taistelijoiksi. Keskustelua väritti Kunnaksen esimerkki lähes kaikki raajansa menettäneestä uimarista.

- Ovathan nämä gladiaattoreita. He ovat käyneet elämässään asioita läpi ja sen jälkeen pystyvät vielä tuolla tasolla olemaan voittajatyyppejä monella tavalla. He ovat inspiraation lähteitä varmasti meille monelle, Riihilahti totesi.

- Saattaa olla, että tässä on enemmän tosi-tv-aineksia kuin jopa Big Brotherissa, Tuominen kuittasi.

Kommentoi aihetta (6 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • aika tyytyväinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ehtinyt katsomaan jälkihikeä aamulla, mutta hyvältä näytti luettuna. Tänä vuonna oli panostettu paljon enemmän selostukseen, ja televisiointiin kun vuosi sitten, kun oli mm-kisat. Mutta oli tv-urheilun puolella asennevammaakin, Suomen maalipallojoukkue voitti olympiakultaa. Urheilu-uutisissa luettiin ensimmäisenä terveiden urheilutuloksia. maalipallojoukkueen voittouutinen oli kolmantena. Kun Leo-Pekka Tähti voitti olympiakultaa, palkintojen jakoa ei näytetty ihan loppuun valtakunnan urheiluruudussa, ei kuulunut maammelaulua. kyllä urheilutoimituksessa on vielä paljon asennevammaisuutta.

  • toinen aika tyytyväinen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minusta oli todella myönteistä, että paralympialaisista näytettiin koste päivittän, mutta oliko se pakko ajoittaa YLE2:lla juuri samaan aikaan kun YLE1 pyöritti päivän pääuutislähetystä?

 • ei tyytyväinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  miksi taaskaan ei ole linkkiä tähän keskusteluun?!

 • Live lähetykset?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olympialaisten aikana olis ollu ihan kiva että olis ruudussa näkyny mikä on suoralähetys. Pingistä näytettiin liian vähän ehkä neljän vuoden päästä enemmän.

 • Respect!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sääli, että Big Brother skeidaa tulee tv:sta, mutta paraolympialaisia vastaavasti ei. Ainakaan täällä "isossa ja kauniissa"...

  • jälkihi + yle areena

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   voisiko nämä pätkät saada mitenkään areenaan jo maanantaina? tai edes tiistaina? tai ylipäänsä koskaan. kiitos.

Urheilun pääuutiset

Amerikkalainen jalkapallo

Super Bowlin hintataso järkytti yleisöä - Carolinan kotistadionilla yli puolet halvempaa

Super Bowl San Fransiscossa.
Nyrkkeily

Tekikö Helenius virheratkaisun? - Mäki toivoi Chisora-uusintaa

Robert Helenius kuvassa

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä