Jalkapallo |

Pelaaja kieltäytyi suhteesta - valmentaja jätti kokoonpanon ulkopuolelle

Jalkapallon EM-kisoissa hopeaa Norjan kanssa saavuttanut Lisa-Marie Woods on paljastanut blogissaan, että hänen joukkuetoveriaan on syrjitty, koska tämä ei suostunut seksisuhteeseen valmentajansa kanssa.

Jalkapallo.
Kuva: EPA

29-vuotias Norjan maajoukkuepelaaja Lisa-Marie Woods kertoo blogissaan, että eräs huippuvalmentaja on ahdistellut seksuaalisesti hänen nimettömänä pysyttelevää seuratoveria. Asiasta kertoo ruotsalainen fotbolssakanalen.se –sivusto.

Valmentaja ahdisteli pelaajaa sitkeästi usean kuukauden ajan.

- Valmentaja lähenteli pelaajaa hyvin epäsopivalla tavalla koettaen suostutella häntä seksisuhteeseen. Ystäväni ei suostunut ja ilmaisi tämän selkeästi. Siitä huolimatta valmentaja jatkoi yrityksiään ja yritti ylipuhua häntä. Valmentaja lähetti ehdottelevia tekstiviestejä ja sähköposteja kaikkina vuorokaudenaikoina, Woods kirjoittaa blogissaan.

Kun pelaaja katkaisi yhteydenpidon kokonaan ja teki selväksi, ettei aikonut enää pitää sitä yllä, seuraukset olivat ikävät. Pelaaja sai vähenemässä määrin peliaikaa ja lopulta valmentaja savusti hänet kokonaan ulos kokoonpanosta, vaikka hän oli ollut avauskokoonpanon pelaaja.

- Kyseessä on pelaaja, joka on pelannut useita maaotteluita ja edustanut Norjaa arvokisoissa, Woods kirjoittaa.

Pelaaja aikoi tehdä poliisille ilmoituksen, mutta päätti pysyä hiljaa, jotta joukkueen menestysmahdollisuudet eivät kokisi kolausta. Sen sijaan pelaaja kääntyi terapeutin puoleen.

- Kauden jälkeen hän keräsi rohkeutta ja meni seurajohdon puheille. Ja mitä seura teki sitten? Ei mitään. Valmentaja jatkaa edelleen tehtävissään, Woods kirjoittaa.   

Woods kertoo blogissaan, että valmentajalla on ollut seksisuhteita useiden pelaajien kanssa, joista nuorin on 16-vuotias.

Tapauksen tultua julki Norjan jalkapalloliiton naisjohtaja Heidi Störe on kertonut, että asiasta aloitetaan perinpohjainen tutkinta.

Tuoreimmat aiheesta: Jalkapallo

Urheilun pääuutiset

NHL

Koivu sai huikean vastaanoton Montrealin faneilta - katso video

Video: Saku Koivu tervehtii Montrealin yleisöä.
Video

Saku Koivu

s. 23.11.1974 (ikä 40)
keskushyökkääjä

Seurat: TPS, Montreal Canadiens, Anaheim Ducks
Saavutukset NHL:ssä: 1124 ottelua, 255+587=832, Canadiensin kapteeni yhdeksällä kaudella, Bill Masterton Trophy (2002), King Clancy Memorial Trophy (2007), Tähdistöottelu (1998)
Saavutukset maajoukkueessa: Olympiahopea, kolme olympiapronssia, MM-kulta, kaksi MM-hopeaa, MM-pronssi, World Cupin hopea, MM-kisojen paras pelaaja (1995), MM-kisojen paras hyökkääjä (1999)
Saavutukset SM-liigassa: 158 ottelua, 61+92=153, Kaksi SM-kultaa, SM-hopea, pistepörssin voitto (1995), Kultainen kypärä (1995), SM-liigan paras pelaaja (1995), Pudotuspelien paras pelaaja (1995)

NHL

Video: Lehterä tuuletti maalia, Lindbohm avasi pistetilinsä

St. Louisin Jori Lehterä ja Vladimir Tarasenko juhlivat maalia

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä