SM-liiga |

Peltonen auttoi Pennasen tulikasteessa – ”Sopan tukea kaipaa”

Antti Pennasen päävalmentajadebyytistä tuli oikein onnistunut. Paineita helpotti Ville Peltosen läsnäolo.

Antti Pennanen kuvassa
HIFK-valmentaja Antti Pennanen taiston tuoksinassa. Kuva: Tomi Hänninen

Antti Pennanen tuurasi onnistuneesti Pasi Sormusta HIFK:n päävalmentajana jääkiekon SM-liigan avauskierroksella. HIFK juhli makeaa kotivoittoa Jokereista.

- Kyllähän sitä Sopan (Sormunen) tukea kaipaa. Eihän tämä hyvä tilanne ole, mutta olen kuitenkin peluuttanut hyökkääjiä jo koko harjoituskauden ja saanut muutenkin hyvin vastuuta, Pennanen puntaroi 7-3-voittoon päättyneen Jokerit-ottelun jälkeen.

Pennanen saapui viime kaudeksi Petri Matikaisen valmennusryhmään HPK:n A-junioreista. Nyt Matikaisen lähdön ja Pasi Sormusen kahdeksan ottelun toimintakiellon myötä 33-vuotias Pennanen häärii yhtäkkiä HIFK:n pääluotsina – apunaan vain viime kauden maalivahti Jan Lundell.

Yllättäen vastuuvalmentajaksi kohonnut Pennanen ei viihdy konkariluotsien tapaan lehdistön ristitulessa. Arki-ilmeeltään usein kovin huolestuneelta näyttävä HIFK-luotsi oli kuitenkin ymmärrettävästi paljon rennomman oloinen tulikokeen jälkeen. Loistotulos ja paine ei ole enää pahin mahdollinen.

- Minulla, kuten varmaan kaikilla jääkiekkoihmisillä oli aika paljon jännitystä ilmasta. Se oli kuitenkin ihan positiivista, Pennanen totesi.

Debytantti sai apua johtajuuteen kuitenkin läheltä. Kun Ville Peltonen iski MM-finaalissa 1995 kolme häkkiä Ruotsin verkkoon, Pennanen pelasi itse vielä HPK:n C-junnuissa. Nyt Peltonen otti ryhmän haltuun ennen Jokerit-matsia omalla joukkuepalaverillaan.

- Ville on iso pelaaja ja se oli hyvä, että hän huomasi, että tällainen hetki on hyvä pitää, Pennanen mietti. 

Peltosen roolia ei varmasti voi kylliksi alleviivata, mutta joka tapauksessa Pennasen debyytti SM-liigan päävalmentaja sujui väkevästi.

- Se on hienoa nähdä, että tälläkin pelillä voimme jo voittaa. Ryhmän potentiaali on kuitenkin aivan jossain muualla. Illan vastustajalla ydin on ollut kasassa jo vuoden ja he ovat tehneet paljon töitä yhdessä. Näen, että meillä on isompi kasvun mahdollisuus, 33-vuotias Pennanen mietti.

- Paineen alla kääntämiseen ja hyökkäämiseen liittyviä asioita pitää vielä parantaa. Emme kauhean montaa pahaa paikkaa lopussa antaneet. Puolustettiin aika hyvin, korjaukset liittyvät enemmän hyökkäyspeliin.

Kommentoi aihetta (7 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • ISO pelaaja - ja johtaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ville Peltosen uraa tarkkaan seuranneille ei tule lainkaan yllätyksenä kykynsä aistia kulloinkin vallitseva tilanne. Sen jälkeen toiminta joukkueen eteen parhaaksi katsomallaan tavalla. Eilen - erittäin poikkeuksellisessa ottelussa - ennen peliä joukkue haltuun ja rauhoitus kopissa. Sitten vielä jäällä oma taattu, turvallinen ja tuloksekas esimerkkinsä. Jo muutama vuosi sitten NHL:n Florida Pantherseissa päävalmentaja de Boer kehui vuolaasti Villen taktista silmää - pelipanoksen ohella -, mainiten tämän olevan kuin yksi valmentajista.

  Näin toimivat todelliset johtajat, joista on huutava pula maamme urheilussa. Ja yleensäkin yhteiskunnassamme.

 • HKK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hienoa, että HIFK voitti tämän ottelun ja että Ville Peltonen oli suuressa roolissa. Pelaamalla pelit voitetaan, ei tappelemalla.

 • Valamentaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei olis Ville ollut viime keväänä turha mies Suomen joukkueessakaan. Villen jättäminen joukkueesta oli selvä harkintavirhe Jaloselta. Sanon vaan.

  • Katumusta lienee ollut

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ville Peltosen pudottaminen viime kevään MM-joukkueesta oli kova paikka Jukka Jaloselle. Uskonpa, että niin Jalosen kuin jonkun muunkin tuli kevään MM-turneen aikana ikävä Peltosen isällistä, rauhoittavaa läsnäoloa. Todellista johtajuutta kun ei ikinä ole liikaa tarjolla missään joukkueessa! Peltosen huikea, 13 arvoturnausmitalin saldo on ihan omassa kastissaan Leijonahistoriassa. Eikä hän ole ollut vain pokkaamassa niitä, vaan usein isoissa kerrasta poikki -peleissä itse ratkaissut.

 • Urheilujätkä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos jääkiekossa pitää jotenkin kostaa niin näin miten Peltonen teki.

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Jääpallo

Toistuuko Suomen vuoden 2004 MM-pommi? - "Venäjän joukkuetta ajetaan vielä sisään"

Jääpallo yleiskuva

MM-kisat, Venäjä

LOPPUOTTELU (Suora Yle Areena)

Venäjä     - Suomi        klo 15

PRONSSIOTTELU

Ruotsi     - Kazakstan   4-0 (1-0)

Muu urheilu

Leuanvedon ME-mies veti ässän hihastaan - yllätyskosinta!

Joonas Mäkipelto vetää leukoja.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä