Veikkausliiga |

Petteri Forsell - kotona lainassa, kotona kentällä

Petteri Forsell kuntoutuu hyvää vauhtia.

Petteri Forssell
Petteri Forsell Kuva: Yle

Lainasopimuksella Bursasporista takaisin Ahvenanmaalle palannut Petteri Forsell aloitti Veikkausliigakauden vahvasti. Maalitykki nautti pelaamisesta tutulla paikalla tutussa paidassa, IFK Mariehamnissa.

- Kyllä se kodilta tutui. Ei oikeastaan mikään ollut muuttunut, vain joukkue. Kaikki muu oli ennallaan.

- Tiesin, minkä roolin saan. Emme puhuneet Pekka Lyyskin kanssa sanaakaan siitä, mitä minun pitää kentällä tehdä. Tiesin, mitä minun piti tehdä, ja Pekka tiesi, mitä minä teen. Laittoi minut kentälle sinne samalle paikalle. Se oli helpoin päätös tulla tänne. Tiesin, että löydän sen peli-ilon heti.

Kuudessa Veikkausliigaottelussa Forsell iski kolme maalia, antoi kaksi maalisyöttöä ja pelasi jalkapalloa, josta yleisökin nautti. Forsell oli silmin nähden entistä terävämmässä kunnossa.

- Kun en pelannut, niin ei tarvinnut säästää energiaa peleihin. Pystyin jäämään joka treenin jälkeen treenaamaan. Siellä oli aina joku nuori innokas maalivahti, joka jäi kanssani potkiman. Kolmekymmentä palloa ja siitä vedeltiin sitten joku puoli tuntia tai tunti.

Halu pelikentille aina kova

Forsellin vahva vire sai ikävän kolauksen toukokuun lopulla, kun magneettikuvista paljastui polven nivelsidevamma.

- Jalka ei ole ollut yhtään päivää eikä iltaa edes kipeä. Sen takia se harmittaakin, kun kuvissa näkyy repeämä ja lääkäri sanoo, että kaksi kuukautta huilia, vaikka polvi ei ole ollut päivääkään kipeä.

Saarella kuntoutuminen on sujunut hyvin, mutta matkaa katsomosta kentälle on vielä.

- Se on aina ollut minulle vaikeaa mennä katsomaan oman joukkueen pelejä, kun tiedän, että minun pitäisi olla kentällä auttamassa niitä.

Halu pelikentille on luonnollisesti kova. Aina. Oli hän sitten loukkaantuneena tai ei.

Se on aina ollut minulle vaikeaa mennä katsomaan oman joukkueen pelejä, kun tiedän että minun pitäisi olla kentällä auttamassa niitä.

– Petteri Forsell

- Minulla on aina ollut kova halu pelaamaan. Jo pikku poikana minulla oli aina pallo mukana, ihan sama mihin mentiin. Se on pysynyt kyllä tähänkin päivään asti. Jos näen pallon jossakin, en pysty olla potkaisematta sitä.

Ennen kentille paluuta on edessä vielä muita kuntouttavia harjoituksia, joukkueen apuvalmentajana ja fysioterapeuttina toimivan Stefan Strömborgin johdolla.

- Tiedän, että juoksuharjoitukset on pakko käydä tekemässä. Se on kivempi pelata, kun on hyvässä kunnossa. Olen tehnyt sen ennenkin, ja tiedän, että se toimii. Steffu (Stefan Strömborg) on siinä hyvä, että hän saa minut motivoitua aika hyvin siihen.

Omalle paikalleen, Pekka Lyyskin joukkueessa. Sinne Petteri Forsell haluaa vielä tänä kesänä ehtiä.

- Odotan sitä päivää, kun astun takaisin siihen omalle paikalleni, ja uskon, että tulen pelaamaan muutaman pelin vielä IFK:ssa.

Maria Nisula, Maarianhamina

Kommentoi aihetta (4 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Pellaaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Petteri on pelimies, mutta fakta on, että painoindeksi on pahasti pielessä. Kymppi painosta pois ja jalka nousisi ihan eri tavalla. Valitettavasti kertoo myös osaltaan fudiksen tasosta Suomessa jos selvästi ylipainoisenakin pystyy pelejä ratkomaan.

  • A

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Samaa mieltä pellaajan kanssa. Outo juttu, että huippu-urheilija voi olla tuossa kunnossa. Vammaherkkyyskin on korkeampi. Jos katsoo huippufutista euroopasta niin vähemmän näkyy pulskia pelaajia. Veikkausliifan fysiot ja kuntovalmentajat hereille!

  • Ronaldo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   maailman paras maalintekijä - ylipainoisenakin

  • Mara

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei se nyt ihan noin mustavalkoista ole. Maradona, Ronaldo, Atik Ismail, Brolin, on näitä esimerkkejä tekniikkataitureista, jotka eivät olleet luuta ja nahkaa huipullakaan ollessaan. Väitän myös, että kenenkään painindeksi ei ollut millään tavalla loukkaantumisriskiä kasvattavalla tasolla. Ja muistakaa, että tv-kuva (josta te useimmat näitä herroja olette nähneet) tukevoittaa.

Tuoreimmat aiheesta: Veikkausliiga

Urheilun pääuutiset

Valioliiga

Tottenham voitti Manchester Cityn - rankkari aiheutti paljon puhetta

Christian Eriksen.
Hiihto

Heikkinen oli valmis nykäykseen: ”Northug varoitti Sundbyn olevan vihainen”

Matti Heikkinen

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä