SM-liiga |

Peverley ja Perrin kurittivat Pelicansin NHL-molaria

Jääkiekon SM-liigan toiseksi viimeisenä majaileva Pelicans sai mainion alun JYP-otteluun. Avauserän lopussa parrasvaloihin astui kuitenkin vieraiden NHL-vitja.

Ondrej Pavelec, Pelicansin maalivahti
Ondrej Pavelec, Pelicansin maalivahti Kuva: Yle

NHL-molari Ondrej Pavelecin ilmaantuminen Pelicansin maalinsuulle toi hyvän latauksen alavireiselle kotijoukkueelle.

JYPin kokenut sotaratsu Jyrki Välivaara teki alussa pahan kiekonmenetyksen omalla alueella, josta Pelicans pääsi kuittaamaan 1-0-maalin. Pekka Saarenheimo karvasi kiekon, ja entinen JYP-pelaaja Pekka Jormakka täräytti verkot tötterölle.

Vieraiden puolustaja Olli Malmivaara kopautti puolihuolimattomasti mailansa Radek Smolenakiin, ja Pelicans kuittasi siitä seuraneen jäähyn 11. minuutilla. Timo Pärssinen sohi pelivälineen Tuomas Tarkin torjunnasta häkkiin.

Olli Sipiläinen hukkasi alivoimalla läpiajon, mutta erän loppu oli silti täysin JYP-merkkinen. Pavelecin huono rännipurku maksoi maalin lahtelaisille. Lars Ellerin loistava syöttö löysi maalin edestä Rich Peverleyn, jonka viimeistely kavensi luvut 1-2:een 15. minuutilla.

Kolmisen minuuttia myöhemmin JYPin alati vaarallinen NHL-troikka oli taas asialla. Kiekko kulki näyttävästi mieheltä miehelle, ja Eric Perrin pääsi iskemään Peverleyn ja Ellerin passeista 2-2-tasoituksen suorasta hyökkäyksestä.

Ottelun loppukaan ei sujunut Pavelecin eikä Pelicansin kannalta kovinkaan ruusuisesti. Virheisiin sortunut JYP vei kolme pistettä 5-4-voitolla noustuaan kolmannessa erässä ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. 

Kommentoi aihetta (5 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • joppe

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  eihän tolla pelicansilla ole puolustusta lainkaan.on se kumma kun sitä suikkasta ei tällä kaudella ole hehkuttanut kukaan.

  • Urheilujätkä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tiivistettynä pakistosta löytyy rutkasti kiekollista osaamista,muttei juuri lainkaan puolustusosaamista.Ja kun kiekollinenkaan puoli ei ole lähelläkään liigan eliittiä niin miten voi pärjätä?.Jos ja kun NHL:än Lockout jatkuu ja jatkuu niin pelsujen on pakko hankkia joku pakki joka osaa puolustaa.Vaikka Deryk Engelland,joka lähtee varmaan aika halvalla.Eli hintalaatu-suhde on hyvä.Toisi nimen omaan sinne maalinedustalle huimasti apua ja pystyisi myös kehittyneellä kiekollisella pelillään auttamaan myös pinnoja tekemällä.

  • Urheilujätkä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Noniin sitten Peligansin loput pakit arvosteluun!

   Jaatinen nyt on aivan hasardi pakki,joka kiekon kanssa omalla alueella aiheuttaa aina sydänmen tykytyksiä.Onneksi en ole pelsu fani!.

   Hurri on ollut todellinen valopilkku,jonka vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä,mutta on ollut ihan hyvä omassa päässä.

   Korpikarilla taisi olla jotain loukkaantumista joten pelirytmiin pääseminen vie kokeneemmaltakin konkarilta hieman aikaa!.Mutta tähän mennesä Korpikari ei ole ollut oma itsensä puolustuspäässä,jossa hänen vahvuudet ovat.Joten peligans tarvitsee pikaisesti Korpikarin tason nostoa puolustuspäässä.

   Viimeinen mutta ei vähäisin Jonas junland on lasaretin puolella ja se on pelsuille tällä hetkellä valtava takaisku.Toki hänkin hieman arvelluttaa.Ei nyt parin pelin perusteella kannata vetää turhan nopeita johtopäätöksiä!.

  • Urheilujätkä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kun otit puheeksi Pelsujen pakit niin tehdään pieni arvio heistä tähän mennessä.

   herra Richmond.Kaveri jonka piti olla Joonas Järvisen paikkaaja ja hänen kaltainen oman maalin isäntä.No eipä ole ollut,eikä hänen vahvuudet puolustuspäässä olekkaan,vaikka suikkanen muistaakseni sanoi kun hänet hankittiin että hänestä tulee joukkueen puolustuksen isäntä,joka on kovaotteinen pakki.Ei todellakaan ole kovaotteiden pakki,vaan varsin pehmeä.Puolustuspeli siis ei ole miehen heiniä.-3 tehotilastossa miehellä tällä hetkellä

   Latvalakin ollut yllättävän heikko p-suunassa,toki hänen vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä.Edelleen joukkueen paras pakki!.

   Seikola on niin selvä kiekollinen pakki kun olla ja voi.

   Mcbain on ihan surffari,josta ei ole hyötyä p-suunnassa.Tuskin hyökkäys päässäkään!.

   Ylönen on ollut positiivinen yllätys kiekollisena ja puolustuksessa ollut ihan hyvä tähän joukkueeseen verrattuna.

   Loput pakit seuraavassa kommentissa.

 • fakta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se on ihansama kuka pelicanssilla on maalissa kun pakit eivät tee töitä!

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Muu palloilu

Suomi hyökkää Venäjän kimppuun MM-finaalissa - katso suorana

Video: Suomen jääpallomaajoukkueen Ville Aaltonen (vas.) ja Juho Liukkonen.
Video

Venäjä - Suomi

3.33 1-0 Lomanov
5.44 2-0 Ivanushkin (Shaburov)
21.12 3-0 Lomanov (Shaburov)
31.52 4-0 Mirgazov (Shardakov)
41.30 5-0 Lomanov rl
75.01 5-1 Määttä Te (Helavuori)

Muu urheilu

Leuanvedon ME-mies veti ässän hihastaan - yllätyskosinta!

Joonas Mäkipelto vetää leukoja.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä