Koripallo |

"Puola ja Belgia ovat suosikkeja meidän kanssamme"

Sasu Salin lähtee perjantaina alkaviin EM-karsintoihin täynnä itseluottamusta. Edessä on kuukauden rankka rypistys.

sasu salin
Sasu Salin lähtee EM-karsintoihin luottavaisena. (Arkistokuva) Kuva: Lehtikuva

Suomen koripallomaajoukkue aloittaa karsinnat kesän 2013 EM-kisoihin perjantaina Helsingissä kotiottelulla Albaniaa vastaan. "Susijengin" takamies Sasu Salin odottaa kuukauden mittaisesta karsintaurakasta rankkaa taistelua.

- Kova haaste on edessä. Nyt lähdetään nollista, eikä mitään ole alla. Meidän täytyy voittaa tarvittava määrä pelejä. Meillä on kovia jengejä vastassa. Puola ja Belgia ovat suosikkeja meidän kanssamme. Sveitsiä ja Albaniaa ei saa kuitenkaan unohtaa, Salin arvioi Suomen karsintalohkon vastustajia Ylen haastattelussa.

Suomi lähtee EM-karsintoihin hieman erilaisista lähtökohdista kuin aikaisemmin. Maajoukkue ylsi viime syksynä hienosti Liettuan EM-turnaukseen ja pelasi itsensä aina jatkolohkoon saakka. Tavoitteena on siis tällä kertaa EM-paikan uusiminen.

- Varmasti jo se, että pääsimme kisoihin loi todella paljon itseluottamusta. Kun huomasimme pärjäävämme siellä ja sijoituimme yhdeksänneksi, se oli iso itseluottamuspiikki, Salin toteaa.

Teemu Rannikon polvivamman myötä Salin muodostaa Suomen takamiesparin yhdessä Petteri Koposen kanssa. Rooli ei nuorukaisen mukaan tule kuitenkaan muuttumaan.

- Luulen, että se on ollut viime kesästä lähtien aika samanlainen. Yritän puolustuksen kautta tuoda vahvuuksiani esille. Autan siinä Petteriä ottamalla heidän pallollisen pelaajansa. Hyökkäyksessä toimin heittäjänä. Ne ovat minun juttuni kentällä, Salin sanoo.

Kommentoi aihetta (1 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

  • hookihookers

    Ilmoita asiattomasta kommentista

    Suomella on viimein tilanne että hyviä konkareita jatkaa edelleen aktiiviuraa ja pelaavat huippuseuroissa ja samaan aikaan nuorempia on päässyt sille tasolle että heitot ja peli ylipäätään kulkee. Jatkossa pitää entisestään tukea lupaavien nuorten pääsyä junioreiden kansainväliisiin peleihin ja leireille. Jos ja kun Suomi haluaa pärjätä koriksessa yhä paremmin, ei lahjakkaimpien pelailu divarijoukkueissa noste heidän tasoaan. Kyllä tästä vielä hyvää tulee.

Tuoreimmat aiheesta: Koripallo

Urheilun pääuutiset

Jääkiekko

Puljujärvi turhautui ja hakkasi mailansa säpäleiksi – katso video!

Video: Jesse Puljujärvi, Kärpät #9
Video

CHL-finaali, Oulu 9.2.

Kärpät - Frölunda 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)
16.20 0-1 Ryan Lasch (Fantenberg, Larsson)
17.43 0-2 Spencer Abbott (Tömmernes, Sundström)
47.00 1-2 Juho Keränen (Suoranta, Masuhr)

Maalivahdit:
KÄR Sami Aittokallio 21 torjuntaa
FRÖ Lars Johansson 18 torjuntaa

Jäähyt:
KÄR 1 x 2 min
FRÖ 4 x 2 min

Muu urheilu

Leuanvedon ME-mies kävi lääkärillä: "Massiiviset verenvuodot"

joonas mäkipelto

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä